„Naționaliștii albi” – legătura directă între Putin și Trump


“Cu tine toate drumurile duc la Putin”, a declarat nu demult Nancy Pelosi, purtătoarea de cuvânt a Congresului american adresându-se președintelui Trump. Cuvinte istorice care caracterizează succint, dar perfect președinția magnatului arogant ajuns ca prin minune Numărul Unu în SUA, atunci când nimeni nu-i dădea aproape nici o șansă. Și se pare că drumurile duc acolo într-adevăr, iar unul dintre ele este cel pe care umblă așa-zișii naționaliști albi, care formează baza de suport atât a președintelui american cât și a celui rus.
_________________________________________

Așa cum Putin a folosit naționalismul și o revenire la „valorile tradiționale” pentru consolidarea puterii, Trump a stârnit xenofobia înainte și în timpul campaniei sale pentru a agita o bază predominant albă, care era deja susceptibilă la retorica rasistă și ura globalizarea.
În SUA, ascensiunea dreptei alternative ca o cruciadă împotriva politicii sistemului a coincis cu ascensiunea politică a lui Trump și a fost ajutată în mare măsură de site-urile de știri de extremă dreapta precum Breitbart, care a fost numită „o platformă pentru dreapta alternativa” de către principalul strateg al lui Trump (și fostul CEO Breitbart) Steve Bannon.

Supremația albă – manifestată frecvent ca antisemitism – este legată indisolubil de viziunea asupra lumii a multor admiratori de dreapta din Rusia lui Putin.
David Duke, fostul mare vrăjitor al Ku Klux Klan, care a declarat sâmbătă reporterilor că protestatarii alb-naționaliști lucrează pentru „îndeplinirea promisiunilor lui Donald Trump”, a călătorit în Rusia de mai multe ori pentru a-și promova cartea „Supremația finală: Deșteptarea mea la chestiunea evreiască”.
Cartea a fost vândută deschis în holul principal al Dumei pentru echivalentul a aproximativ 2 USD.

Rasistul Matthew Heimbach, care se identifică drept membru al dreptei alternative, a declarat pentru Business Insider într-un interviu de la sfârșitul anului trecut că „Putin sprijină naționaliștii din întreaga lume și construiește o alianță anti-globalistă, promovând în același timp valorile tradiționale și auto-determinarea.”
„Cred cu adevărat că Rusia este liderul lumii libere în acest moment”, a adăugat Heimbach, care a fost invitat să vorbească la mitingul „Unite The Right”.

Liderul de dreapta Richard Spencer, șeful think tank-ului naționalist alb Institutul de Acțiune Națională, a susținut în mod similar că SUA ar trebui să se debaraseze de politicile sale globaliste prin ieșirea din NATO și restabilirea relației cu Rusia. Spencer a ajutat la organizarea protestelor naționaliste albe din weekendul trecut. [Charlottesville]

Kevin MacDonald, care a ținut un discurs la institutul lui Spencer la sfârșitul lunii noiembrie despre modul în care „evreii au remodelat America în interesul lor … pentru a face America albă confortabilă cu imigrația masivă non-albă și cu propria deposedare”, a scris că „demonizarea Rusiei în mediile și în cercurile politice occidentale este o campanie evreiască de a-l submina pe Putin”.

Preston Wiginton, un rasist alb din Texas care închiriază apartamentul lui [David] Duke din Moscova atunci când călătorește în Rusia, a scris că „cei mai buni prieteni ai săi din Rusia – singura națiune care înțelege RAHOWA [Războiul Sfânt Rasial]” – sunt „căpeteniile de skinheads”.

Legăturile lui Spencer cu Rusia, pe care a numit-o „singura putere albă din lume”, sunt și mai profunde. Era căsătorit până în octombrie cu scriitoarea rusă și autoproclamată „trol lider al Kremlinului”, Nina Kouprianova, a cărei scriere sub numele de Nina Byzantina se aliniază regulat cu subiectele de discutie ale Kremlinului.
Magazinul de știri online fondat de Spencer în 2010, numit Alternative Right, a acceptat piese de contribuție de la Aleksandr Dugin, politicianul de extremă dreapta, ultra-naționalist, care a încurajat incursiunea lui Putin în Ucraina și a cărui lucrare a fost tradusă în engleză de Byzantina pe blogul său.

Dugin a înregistrat, de asemenea, un discurs intitulat „Către prietenii mei americani în lupta noastră comună” pentru o conferință naționalistă organizată de Heimbach anul trecut în California și a fost invitat pe InfoWars – un program de radio de extremă dreapta găzduit de Alex Jones, care a spus duminică că „o mulțime de protestatari KKK sunt ‘actori evrei’, care arată ca ‘distribuția lui Seinfeld cu glugile pe cap’.
‘Reputația ta este uimitoare’, i-a spus Trump lui Jones când a fost invitat la InfoWars în decembrie 2015. ‘Nu te voi dezamăgi’.”

https://www.businessinsider.com/trump-putin-connections-to-american-alt-right-and-white-nationalists-2017-8

Transilvania

Acest articol a fost publicat în America, comunism, coruptie, Eurasia, globalism, liberalism, marxism, politicianism, propaganda, Rusia, socialism, Totalitarism, URSS și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la „Naționaliștii albi” – legătura directă între Putin și Trump

  1. Bendis zice:

    In afara de tine nimeni nu s-a dat crestin pe aici.. foarte sau nefoarte..
    si ca de obicei esti tot pe langa articol.. Dar cu tine in rolul principal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.