Rasa slavă über alles: eugenism deghizat în Rusia


„Biodefense” este cuvântul cheie din jurul Kremlinului. Dar este vorba despre apărarea industriei biotehnologice rusești sau „puritatea” genetică a poporului rus?
Sau amândouă?

MOSCOVA – Campania de propagandă internă a președintelui rus Vladimir Putin le spune oamenilor că trebuie să găsească modalități de a face un zid în jurul țării lor împotriva vestului.

Trebuie să-și protejeze internetul prin a-l deconecta de pe web-ul global, sugerează Kremlinul, altfel dușmanii Rusiei ar putea exploata media socială pentru a submina statul. (Ironia unor astfel de proclamații e vizibilă pentru cititorii americani.) Și acum, Putin vorbește despre o amenințare ce sună foarte sinistru – pentru ADN-ul poporului rus.

Noul termen la moda în rândul autorităților ruse este „biodefense”, ceea ce, în sens binevoitor, poate însemna să ajungă în fruntea dezvoltării extrem de profitabile a tehnicilor de editare genetică pentru vindecarea bolilor, creșterea culturilor mai bune și altele asemenea. Însă, în sensul mai sinistru, este vorba de eugenie, „știința” discreditată din secolele XIX și începutul secolului XX, care a promis că va crea oameni superiori bazat pe stereotipuri rasiale și etnice.

Noțiunea din ultima vreme conform căreia securitatea genetică face parte din securitatea națională este încă neclară pentru majoritatea cetățenilor ruși, dar deja primește finanțări abundente. La sfârșitul lunii aprilie, autoritățile ruse au aprobat un buget de 220 de miliarde de ruble (3,3 miliarde de dolari) pentru a dezvolta noi tehnologii genetice în următorii opt ani. Documentul publicat pe site-ul web al guvernului spune că scopul principal al programului este „reducerea dependenței critice a științei rusești de bazele de date genetice și biologice străine” și de software specializat străin și alte tehnologii.

Dar unii văd în program posibilitatea de a defini identitatea rusă bazată pe genetică.

„N-am auzit niciodată pe Putin sau pe nimeni altcineva din Kremlin să menționeze cuvântul„ rasă”, Svetlana Gannushkina, un apărător al drepturilor omului care a ajutat migranții, a declarat miercuri pentru The Daily Beast.

Alții merg mult mai departe. Există chiar și un grup care sugerează modificarea Constituției Federației Ruse pentru a ajuta la construirea unei noi ideologii în jurul genelor națiunii.

Un membru al Academiei Ruse de Științe, Taliya Khabriyeva, a sugerat că o nouă ideologie ar trebui să cuprindă „valori tipice genetic ale rușilor”, definită constituțional. Ideea lui Khabriyeva a provocat o discuție largă în cercurile academice. Centrul Sulashkin, un think tank cu sediul din Moscova, care lucrează la proiectul Noii Constituții, se îndoia că „identitatea civilizației ruse” ar putea fi numită „genetică”.

Între timp, Vedomosti, un respectabil ziar de afaceri rus, a raportat că Maria Vorontsova, care se crede a fi fiica cea mai mare a președintelui Putin, este unul dintre managerii cheie ai noului program de stat. Potrivit unui alt raport al revistei ruse New Times, „prima fiică” a Rusiei, Vorontsova va supraveghea politicile de editare a genelor în medicină în Rusia, un domeniu potențial lucrativ, dar și plin de probleme de etica.

Programul de stat își propune să prevină și să trateze bolile umane, deși unii oameni de știință ruși încă pun la îndoială dacă editarea genelor este sigură pentru oameni.
„Ceea ce este clar ca lumina zilei”, a spus privat unul dintre participanții la program, este că editarea genelor este o mină de aur, o afacere foarte profitabilă.

„Există imensă publicitate despre editarea genetică în Rusia, în special în rândul miliardarilor”, a spus analistul politic pro-Kremlin, Yuriy Krupnov, la The Daily Beast, la începutul acestei luni. „O procedură costă în jur de un milion de dolari în străinătate, deci sună ca o afacere bună, dar chiar dacă Rusia își dezvoltă propria tehnologie, datele biologice mari ar necesita investiții mult mai mari.”

Și vorbind despre date mari, factorii de decizie ruși se agită acum public în legătură cu rușii care își transmit datele genetice către companii străine, cum ar fi site-urile comerciale de genealogie, pentru a-și verifica strămoșii. „Există îngrijorarea că serviciile secrete occidentale dezvoltă arme biologice, concentrându-se pe studierea testelor noastre ADN”, spune Krupnov.

Kremlinul este îngrijorat de studiile ADN ale populației ruse de câțiva ani. „Putin vrea să controleze genele rusești și studiile genetice, la fel de mult pe cât vrea să controleze spațiul cibernetic”, a declarat pentru The Daily Beast un fost membru al parlamentului rus, Dmitry Gudkov.

În 2017, președintele Putin a vorbit despre planurile malefice ale străinilor pentru Rusia în cadrul unei întâlniri de rutină a Consiliului pentru Societatea Civilă și Drepturile Omului: „Colecționează materiale biologice în toată țara noastră, din diferite grupuri etnice, de la oameni care trăiesc în diferite puncte geografice ale Federației Ruse, o fac în mod intenționat și profesional.”

Tonul naționalist al acestei discuții despre „genele rusești” este alarmant. Alexander Verkhovsky, directorul Centrului SOVA, care monitorizează grupurile rusești de extremă dreaptă și infracțiunile de ură, a fost uluit să audă declarația lui Putin în 2017. „Cuvintele lui Putin au aparut din senin, fără introduceri sau explicații, ca și cum ar fi existat un moment de nebunie ”, a declarat pentru The Beast, Verkhovsky, care a fost prezent la întâlnire. De la Putin, el a spus: „Adesea auzim idei de conspirație, dar până de curând declarațiile sale naționaliste politice s-au concentrat mai ales pe împuternicirea și reconstrucția imperiului rus, mai degrabă decât pe ideile rasiștilor albi despre biologia etniei sau rasei.”

Nu a fost singurul comentariu remarcabil al lui Putin despre biologie. În octombrie anul trecut, el a vorbit la Clubul Valdai despre arme biologice „foarte periculoase” care vizează „anumite grupuri etnice în mod selectiv”, fără a elabora. Mai devreme Putin spusese la o întâlnire cu tineretul rus la Soci ca tehnologia științei capabile sa schimbe genomul uman este mai înfricoșătoare decât o bombă nucleară „, și că oamenii de știință moderni ar putea acum să interfereze cu codul genetic uman.
„Acum este chiar imaginabil: oamenii vor putea crea un nou om cu caracteristici programate, în curând.”

De fapt, această preocupare pentru conspirațiile genetice se întoarce în timpurile sovietice. După cum a scris autorul american Alvin Toffler, în urmă cu aproape 50 de ani, în cunoscuta sa carte Șocul Viitorului din 1970, șeful de atunci al laboratorului de cercetare al Institutului de Biologie pentru Dezvoltare al Academiei Sovietice de Științe a prezis că lumea „va fi în curând martorul unui echivalent genetic al cursei înarmării ”și a sugerat că Uniunea Sovietică trebuie să acționeze mai întâi.

Mai recent, arhitecții programului bine-finanțat rus biodefense au citit o carte numită Bombă genetică in care se discută în mod deschis eugenia și ceea ce autorul, Yuriy Bobylov, numește riscurile pentru rasa albă, potrivit unuia dintre cei implicați. „Crearea unui„ super-uman ”, a unui„ erou” este posibilă, în principiu, a scris Bobylov,„ dar aceasta este o sarcină socială foarte dificilă.”

Anul trecut, guvernul a ordonat oamenilor de știință și birocraților ruși să dezvolte un studiu la scară largă a așa-numitului „genom rus”. Dar Rusia nu este mica Islanda, unde omogenitatea societății a deschis calea pentru decenii de cercetare genetică inovatoare. Rusia acoperă cea mai mare masă funciară a oricărei națiuni din lume și găzduiește sute de grupuri etnice și rasiale dintr-o mare varietate de medii europene și asiatice. Nu mai vorbim de imigranții mai recenți.

Ziarele rusești au raportat vag despre descoperirile genetice că „genele rusești” reflectă modelele migratorii istorice ale indo-europenilor și ale popoarelor uralice și turcești.

„Auzim prea multe prostii despre„ genele rusești ”din țara noastră multi-etnică”, a declarat pentru The Daily Beast, Pavel Lobkov, biolog care este prezentator în prezent la Rain TV independent.

Cu toate acestea, Putin a ordonat guvernului să le ofere rușilor pașapoarte până în 2025 care să includă identificarea genetică a acestora.
https://www.thedailybeast.com/is-putins-fascination-with-genetics-just-eugenics-in-disguise

Militarii ruși vor aloca în curând soldații pe baza „pașapoartelor lor genetice”

Vrei să fii parașutist rus sau comandant de tanc? Atunci ar fi bine să speri că ai genele potrivite.
Armata rusă va aloca soldați pe baza „pașapoartelor genetice”.

„Proiectul este de anvergură, științific, fundamental”, a declarat Alexander Sergeyev, șeful Academiei de Științe din Rusia, pentru agenția de știri rusească TASS din vară. „Esența sa este de a găsi astfel de predispoziții genetice în rândul personalului militar, ceea ce le va permite să fie orientate corespunzător în funcție de specialitățile militare.”

„Este o problemă de a înțelege la nivel genetic cine este mai predispus, de exemplu, la serviciul în flotă, care poate fi mai pregătit să devină parașutist sau tanchist”.

Dar președintele rus, Vladimir Putin, a îmbrățișat genetica cu pasiune. În martie, Kremlinul a emis un decret care a solicitat „implementarea certificării genetice a populației, ținând cont de cadrul legal pentru protecția datelor privind genomul uman personal și formarea profilului genetic al populației.” În aparenta, acest lucru este de a proteja populația Rusiei împotriva atacurilor chimice și biologice, precum și de a proteja patrimoniul genetic al Rusiei de spionii și sabotorii occidentali.

De asemenea, a stârnit temeri că Rusia se îndreaptă către un program eugenic în stil nazist în care vor fi favorizate anumite grupuri, precum acei ruși cu strămoși slavi.
În orice caz, armata rusă va folosi genetica pentru a evalua cea mai imprevizibilă dintre calitățile umane: modul în care o persoană va reacționa în luptă. „Proiectul implică nu numai evaluarea stării fiziologice, ci și predicția comportamentului uman în situații stresante și critice asociate profesiei militare”, spune Sergheiev, omul de știință de vârf al Rusiei.
„Rezistența la stres, capacitatea de a efectua operațiuni fizice și mentale în condițiile acestui stres și așa mai departe – toate acestea pot fi conținute în pașaportul genetic al unui soldat.”

Nu doar soldații vor fi profilați genetic. În decembrie 2018, un alt om de știință rus a anunțat că vor fi testați și cosmonauții. „Primul domeniu este cercetarea geneticii umane din punctul de vedere al utilizării sale în selecție [pentru programul cosmonauților], a spus Lyudmila Buravkova, director adjunct al Institutului de Probleme Medicale și Biologice din Academia Rusă de Științe. A doua zonă este încercarea de a remedia erorile genetice, atât cât ar trebui să se facă înainte de un zbor.

Pentru a fi clar, multe forțe militare folosesc un fel de testare, cum ar fi Testul de Aptitudine Profesională a Serviciilor Armate ale Statelor Unite (ASVAB), pentru a determina dacă cineva este calificat pentru serviciul militar și dacă este potrivit pentru anumite funcții, cum ar fi lucrări tehnice. Armata americană colectează ADN de la soldați pentru a le identifica cadavrele dacă sunt uciși. Agenția de Sănătate a Apărării a declarat pentru The National Interest că armata americană nu folosește testarea genetică pentru a aloca personal.

Asta nu este surprinzător, având în vedere că testarea genetică ar crea cu siguranță îngrijorare cu privire la confidențialitate și profilarea rasială. O problemă privind drepturile civile care nu este probabil să cauzeze prea multa agitație publică într-o societate autoritară precum Rusia.

Întrebarea mai mare este dacă o armată poate decide dacă cineva este mai potrivit pentru a fi pilot, pușcaș sau bucătar pe baza profilului său genetic.
https://nationalinterest.org/blog/buzz/russian-military-will-soon-assign-soldiers-based-their-genetic-passports-95646

Acest articol a fost publicat în comunism, coruptie, Eurasia, Razboi, Rusia, Totalitarism, URSS și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Rasa slavă über alles: eugenism deghizat în Rusia

 1. Transilvania zice:

  Oare cum impaca Putin amestecul in creatia lui Dumnezeu care este omul, cu ortodoxia pe care o afiseaza asa de ostentativ ? Un asemenea amestec e mai degraba o mandrie luciferica.
  Daca era ingrijorat ca occidentul ii fura baza de date a poporului era destul sa dea o lege care sa interzica accesul. Dar asa face si el exact ce critica la occidentali: intervine in creatia fiintei umane, ceea ce este impotriva legilor firii lasate de Cel de Sus.

 2. hthtny zice:

  meh, are evreii lui kabbalisti (sau invers)..si nu numai..carele vrajesc „boborul”cu pseudo-stiinta.

 3. Transilvania zice:

  hthtny
  Vrei sa spui ca evreii cabalisti l-au vrajit pe Putin sa dea decretul ce obliga populatia sa-si faca pasapoarte genetice pana in 2025 ?
  Daca ai ceva informatie reala in legatura cu asta ar fi bine s-o postezi fiindca multa lume crede ca Putin este eliberatorul rasei albe si orice stire care invalideaza aceasta supozitie are importanta ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.