Terorism prin satelit (partea 1)


Necunoscuți pentru majoritatea lumii, sateliții pot face lucruri extraordinare și uneori chiar amenințătoare. Asta n-ar trebui să fie surprinzător dacă ne gândim la efortul masiv făcut pentru tehnologia prin satelit, de când satelitul sovietic Sputnik, lansat în 1957, a provocat panică în SUA. Un satelit spion poate monitoriza fiecare mișcare, chiar și atunci când „ținta” este în interior. sau adânc în interiorul unei clădiri sau se deplasează rapid pe autostradă într-o mașină, în orice fel de vreme (înnorat, ploios, furtunos). Nu există loc unde să te ascunzi pe fața pământului. Este nevoie de doar trei sateliți pentru a acoperi lumea cu capacitate de detectare. Pe lângă urmărirea fiecărei acțiuni a unei persoane și transmiterea datelor către un ecran de computer de pe pământ, puterile uimitoare ale sateliților includ citirea minții unei persoane, monitorizarea conversațiilor, manipularea instrumentelor electronice și atacarea fizică a cuiva cu un fascicul laser.

Citirea la distanță a minții cuiva prin intermediul tehnologiei prin satelit este destul de bizară, dar se face; este o realitate în prezent, nu o himeră dintr-o distopie futuristă! Oricât de extraordinare sunt puterile de satelit clandestine, cu toate acestea, tehnologia prin satelit prozaică este mult mai evidentă în viața de zi cu zi. S-a reportat că întreprinderile de satelit au câștigat 26 de miliarde de dolari în 1998. Putem viziona emisiuni de televiziune transcontinentală „prin satelit”, să facem apeluri telefonice pe distanțe lungi transmise prin satelit, să fim informați despre acoperirea cerului cu nori și condițiile meteorologice prin intermediul imaginilor prin satelit afișate la televizor și să ne găsim poziția geografică cu ajutorul sateliților din GPS (Sistem de poziționare globală).

Dar, în spatele fațadei tehnologiei satelit utile, se află o cutie a Pandorei cu tehnologie ascunsă. Sateliții spion – spre deosebire de sateliții pentru transmisie sau explorarea spațiului – nu au nici un folos pentru civili – cu excepția, poate, de a-și pune inamicii sub supraveghere. Referindu-se la detectarea lucrurilor din spațiu, Ford Rowan, autor al Techno Spies, a scris „unii sateliți militari americani sunt echipați cu senzori infraroșii care pot capta căldura generată pe pământ de camioane, avioane, rachete și mașini, astfel încât chiar și în zilele înnorate, senzorii pot pătrunde pe sub nori și pot reproduce modelele de emisie de căldură pe un ecran de tip TV. În timpul războiului din Vietnam
s-au testat senzori cu infraroșu, care detectează soldați inamici care se plimbau pe pământ.” Folosind această referință, putem stabili 1970 ca dată aproximativă a începerii supravegherii prin satelit – și sfârșitul ideii de confidențialitate si intimitate personala pentru mai multe persoane. Agenția guvernamentală cel mai puternic implicată în tehnologia de supraveghere prin satelit este Advanced Research Projects Agency (ARPA) [acum DARPA], un braț al Pentagonului.

NASA se ocupă de sateliții civili, dar nu există o delimitare clară între sateliții civili și cei militari. NASA lansează toți sateliții, fie de la Cape Kennedy din Florida, fie de la Vandenberg Air Force Base din California, fie că sunt militari, operați de corporații sau deținuți de NASA. Lansarea sateliților pe orbită reprezintă o cheltuială majoră. De asemenea, este dificil să facem o distincție rapidă între sateliții guvernamentali și privați; cercetarea NASA este adesea aplicabilă tuturor tipurilor de sateliți. Nici [D]ARPA, nici NASA nu fac sateliți; în schimb, finanțează tehnologia în timp ce diverse corporații produc hardware. Corporațiile implicate în activitatea de satelit includ Lockheed Martin, General Dynamics, RCA, General Electric, Westinghouse, Comsat, Boeing, Hughes Aircraft, Rockwell International, Grumman Corp., CAE Electronics, Trimble Navigation și TRW. Directorul mondial de sateliți, a 14-a ediție (1992), listează aproximativ o mie de companii interesate de sateliți într-un fel sau altul. Multe sunt doar în domeniul de radiodifuziune, dar există și rubrici de produse cum ar fi „imagini de teledetecție”, care includ Earth Observation Satellite Co. din Lanham, Maryland, Downl Inc. din Denver și Spot Image Corp. din Reston, Virginia. Există cinci categorii de produse care se referă la transpondere. Alte categorii de produse includ stații terestre (14 tipuri), „produse și sisteme militare”, „echipamente cu microunde”, „procesoare video”, „analizoare spectrale”. Categoria „senzori la distanță” enumeră opt companii, inclusiv ITM Systems Inc., în Grants Pass, Oregon, Yool Engineering of Phoenix și Satellite Technology Management din Costa Mesa, California. Șaizeci și cinci de asociații prin satelit sunt listate din toată lumea, cum ar fi Aerospace Industries Association, American Astronautical Society, Amsat și alte câteva din S.U.A.

Sateliții spion deja funcționau și încălcau dreptul la confidențialitate al oamenilor atunci când președintele Reagan a propus „Inițiativa de apărare strategică” sau Star Wars, la începutul anilor 80, cu mult timp după ce “criza rachetelor cubaneze” din 1962 a demonstrat utilitatea militară a sateliților. Star Wars trebuia să protejeze Statele Unite de rachetele nucleare, dar doborârea rachetelor cu lasere prin satelit s-a dovedit nefezabilă, iar mulți oameni de știință și politicieni au criticat programul. Cu toate acestea, Star Wars a dat un impuls enorm tehnologiei de supraveghere și a ceea ce se poate numi tehnologia „black bag”, cum ar fi citirea creierului și lasere care pot ataca oameni inclusiv in interiorul clădirilor. Aviation Week & Space Technology a menționat în 1984 că „fațetele proiectului [din programul Star Wars] care sunt grăbite includ atribuirea de contracte pentru a studia … o rețea de sateliți de supraveghere”. Există clar posibilitatea ca programul să fie abuzat, dar nici un grup nu se luptă pentru a reduce sau supune controlului democratic această nouă tehnologie terifiantă. După cum remarca un diplomat al U.N, „Star Wars” nu a fost un mijloc de a crea raiul pe pământ, dar ar putea duce la iadul pe pământ.”

Americanii de rând nu prea au de ce să se teamă, deoarece șansele de a fi supus supravegherii prin satelit sunt destul de îndepărtate. De ce cineva ar vrea să supună pe altcineva la supraveghere prin satelit poate părea neclar la început, dar pentru a răspunde la întrebare trebuie să vă dați seama că numai elita are acces la astfel de resurse. Este dificil să se estimeze cât de mulți americani sunt urmăriți de sateliți, dar dacă există 200 de sateliți de supraveghere în funcțiune (un număr comun în literatura de specialitate) și dacă fiecare satelit poate monitoriza 20 de ținte umane, poate 4000 de americani pot fi sub supraveghere prin satelit. Cu toate acestea, capacitatea unui satelit de monitorizare cu țintă multiplă este chiar mai greu de estimat decât numărul de sateliți; acesta poate fi conectat la numărul de transpondere de pe fiecare satelit, transponderul fiind un dispozitiv cheie atât pentru recepția, cât și pentru transmiterea informațiilor. O societate aflată în strânsoarea statului de securitate națională este neapărat ținută în întuneric cu privire la astfel de lucruri. Evident, însă, dacă un satelit poate monitoriza simultan 40 sau 80 de ținte umane, atunci numărul posibilelor victime ale supravegherii prin satelit ar fi dublat sau quadruplat. [*]

O eșantionare a literaturii oferă o perspectivă asupra acestei diabolice tehnologii spațiale. O firmă de satelit raportează că „unul dintre conceptele originale pentru sistemul de supraveghere a satelitului Brilliant Eyes a implicat un plan focal al detectorului cu infraroșu de lungime de undă, care necesită o funcționare periodică în apropiere de 10 grade Kelvin.” Un satelit de supraveghere exploatează faptul că corpul uman emite radiații infraroșii sau căldură radiantă; potrivit lui William E. Burrows, autor al Deep Black, „imaginile infraroșii ar trece prin scaner și s-ar înregistra pe tabloul [CCD] pentru a forma o imagine în infraroșu în mișcare, care va fi apoi amplificată, digitalizată, criptată și transmisă până la una dintre [sistem de date prin satelit] nave … pentru legătura în jos [la pământ].” Opinia diferă în ceea ce privește dacă radiațiile infraroșii pot fi detectate în condiții înorate. Potrivit unui anchetator, există o modalitate de a evita acest potențial obstacol: „Spre deosebire de senzorii care observă pasiv radiațiile de lumină vizibilă și infraroșu, care sunt blocate de acoperirea norului și care nu sunt disponibile în mare parte noaptea, senzorii radar emit activ impulsuri de microunde care pot pătrunde norii și lucrează la orice oră.” Aceeași persoană a raportat în 1988 că „limita practică a rezolvării vizibilității pentru un senzor bazat pe satelit este o problemă disputbilă, dar este probabil aproximativ de zece până la treizeci de centimetri. După acea limita, neregularitățile atmosferice devin o problemă.”

Dar chiar și în perioada în care scria asta, rezoluția satelitului pentru fiecare subpixel, dimpotrivă, era mult mai precisă, o chestiune de milimetri – un fapt care este mai inteligibil atunci când avem în vedere sofisticarea enormă a sateliților, așa cum se reflectă în astfel de instrumente precum scanere multi-spectrale, interferometre, radiometre cu scanare în infraroșu vizibile, cryocoolers și paturi de absorbție cu hidrură.

Probabil cel mai sinistru aspect al supravegherii prin satelit, cu siguranță cel mai uimitor, este citirea minții. Încă din 1981, G. Harry Stine (în cartea sa Confruntare în Spațiu), a putut scrie că computerele au „citit” mințile umane prin descifrarea rezultatelor electroencefalografelor (EEG). Lucrări timpurii în acest domeniu au fost raportate de Agenția de proiecte avansate de apărare (DARPA) în 1978. EEG-urile sunt acum cunoscute ca fiind senzori nerafinați ai activității neuronale din creierul uman, depinzând de curenții electrici induși în piele. De atunci s-au dezvoltat magnetoencefalografii (MEG) care folosesc senzori electromagnetici extrem de sensibili ce pot cartografia direct activitatea neuronală a creierului chiar și prin oasele craniului. Răspunsurile zonelor vizuale ale creierului au fost acum cartografiate de Kaufman și alții de la Universitatea Vanderbilt. Este posibil să se lucreze deja la cartografierea activității neuronale a altor porțiuni ale creierului uman folosind noile tehnici MEG. Nu este nevoie de o mare prognosticare pentru a prezice că activitatea electromagnetică neurală a creierului uman va fi complet cartografiată în decurs de un deceniu și că computerele cristaline pot fi programate pentru a descifra semnalele neuronale electromagnetice.

În 1992, Newsweek a raportat că „cu noile dispozitive puternice, care se pot uita prin craniu și văd creierul la lucru, neurologii caută izvoarele gândurilor și emoțiilor, geneza inteligenței și a limbajului. Ei speră, pe scurt, să vă citească mintea.” În 1994, un om de știință a menționat că „tehnicile de imagini actuale pot înfățișa evenimente fiziologice în creier care însoțesc percepția senzorială și activitatea motorie, precum și cogniția și vorbirea.” Pentru a da satelitului o capacitate de citire a minții, e nevoie doar să se pună un tip de dispozitiv asemănător EEG pe el și să fie conectat la un computer care are o baza de date de cercetare a cartografierii creierului. Sateliții de supraveghere au început să permită citirea creierului țintelor – cândva la începutul anilor ’90. Anumiți sateliți pot citi mintea unei persoane din spațiu. De asemenea, o parte a tehnologiei prin satelit este notoriul patentat „Neurophone”, a cărui abilitate de a manipula comportamentul sfidează descrierea. În Brave New World, Huxley a anticipat Neurophonul. În acel roman, oamenii se țin de un buton metalic pentru a obține „efecte plăcute” într-o orgie simulată în care „zonele erogene faciale ale celor șase mii de spectatori din Alhambra se agitau de plăcere galvanică aproape intolerabilă.” Deși încă nu se aplică sexului, Neurophonul – sau mai precis un instrument de tip Neurophone – a fost adaptat pentru a fi folosit de sateliți și poate modifica comportamentul în modul de „difuzare” audio subliminal, dar funcționează pe un principiu diferit.

După ce transforma sunetul în impulsuri electrice, Neurophonul transmite undele radio în piele, unde merg către creier, ocolind urechile și nervul auditiv obișnuit cranial și provocând creierul să recunoască un model neurologic, ca și cum ar fi o comunicare audibilă, deși deseori la nivel subconștient. O persoană stimulată cu acest dispozitiv „aude” printr-un traseu foarte diferit. Neurophonul îi poate face pe surzi să „audă” din nou. Când inventatorul său a solicitat un al doilea brevet pentru un neurophon îmbunătățit, Agenția de Securitate Națională a încercat fără succes să sechestreze dispozitivul.

În plus, un satelit de supraveghere poate detecta vorbirea umană. Burrows a observat că sateliții pot „chiar și trage cu urechea la conversațiile care au loc adânc sub pereții Kremlinului”. Pereții, tavanele și podelele nu reprezintă o barieră pentru monitorizarea conversației din spațiu. Chiar dacă te-ai afla într-o clădire înaltă, cu zece etaje deasupra ta și zece etaje mai jos, supravegherea audio din satelit a discursului tău nu ar fi împiedicată. În interior sau în exterior, în orice vreme, oriunde pe pământ, în orice moment al zilei, un satelit „parcat” în spațiu într-o orbită geosincronă (prin care satelitul, deoarece se mișcă în tandem cu rotirea pământului, pare să stea nemișcat). ) poate detecta discursul unei ținte umane. Se pare că, la fel ca în cazul recunoașterii militare, în general, doar prin ascunderea adânc în interiorul unei clădiri fortificate cu plumb, puteți scăpa de monitorizarea audio de către un satelit.
https://satelliteterrorism3.blogspot.com/2010/10/john-fleming-satellite-terrorism.html

[*] Cifrele actuale sunt mult mai mari în prezent. Aproximativ o jumătate de milion de persoane sunt supravegheate și hărțuite în Statele Unite și în jur de câteva milioane în toată lumea, iar numărul sateliților este mult mai mare decât cel de câteva mii care se regăsește în diverse baze de date. În special numărul sateliților de supraveghere numiți key-hole satellites, atât militari cât și comerciali, este secret. Se preconizeză lansarea a câteva zeci de mii de sateliți speciali pentru noua tehnologie 5G în curând.

Tudor V

_______________________________

Apocalipsa lui Trump – contractorii și forțele militare americane incendiază California cu DEW (arme cu energie direcționată)
Manevre de sateliți în întuneric: Casa Albă și satelitul militar rus Kosmos 2519
Lungimi de undă 5G – De la pături la gloanțe
5G: Orașe inteligente, oameni tâmpiți
USA Total Control
1984
Apocalipsa de fiecare zi
Atacuri de cord controlate de la distanță de Moscova

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, coruptie, globalism, politicianism, Totalitarism și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Terorism prin satelit (partea 1)

 1. Bendis zice:

  Smile!

 2. Bendis zice:

  Cum scapa guvernul american de disidents si alti activisti
  https://www.cnet.com/news/sonic-lasers-a-shot-heard-round-the-world/

  Te plangi ca se arunca prea multe chimicale pe cer si iti otravesc copiii ? Zap!! ..soc electric la cap!
  Soc electric si la capul copiilor tai ca sa ai de ce te plange..
  Multumim iubitului conducator si fortelor armate care fac posibila toata aceasta tehnologie!

 3. Bendis zice:

  Inginerii militari americani de la arsenalul Picatinny isi seteaza phazerele pe „prajit”!

  Picatinny engineers set phasers to ‘fry’
  PICATINNY ARSENAL, N.J. (June 21, 2012) – Scientists and engineers at Picatinny Arsenal are busy developing a device that will shoot lightning bolts down laser beams to destroy its target. Soldiers and science fiction fans, you’re welcome.

  „We never got tired of the lightning bolts zapping our simulated (targets),” said George Fischer, lead scientist on the project.
  https://www.army.mil/article/82262/

  „Nu ne saturam niciodata de fulgerele care electrocuteaza tintele vizate”… Uauuu.. yes, sure.. let’s zap them! Iu Es Ei! Iu Es Ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.