Macaristanul se întoarce la origini


Bașbacanul Macaristanului Viktor Orban a vizitat de curând Azerbaijanul pentru a participa la Consiliul Popoarelor Turcmene din Baku. Bașbacan Orban a fost însoțit de vizirul său Peter Szijjarto și de o delegație din Macaristan. Consiliul Popoarelor Turcmene cuprinde Turcia, Azerbaijan, Kirghiztan și Kasakstan. Macaristanul a fost invitat deocamdată pe post de observator, dar o sursă din anturajul bașbacanului ne-a mărturisit că speranța lor este de a fi primiți în consiliu ca membru plenar. Se pare că istoricii macaristanezi au găsit în sfârșit stepa asiatică de unde au venit strămoșii lor în Europa la anul 1.000 și ea nu este în Mongolia, cum s-a crezut anterior, ci puțin mai la miazăzi.

Macaristanul a cheltuit o mulțime de fonduri europene în ultima vreme pentru a-și descoperi misterioasa origine și după diverse peregrinări când înspre hunul Attila și când înspre Gingis Han, s-a decis sa rămână la plaiurile turcmene. Umblă vorba că această deviație geopolitică spre noii strămoși ar fi fost ordonată de Țarul Moscovei Vladimir Putin, care ca urmaș al lui Gingis Han (după cum a dovedit domnul Dughin, curteanul său) nu putea permite nici unei alte țări, fie ea și vasală, să se bucure de gloria descendenței dintr-un asemenea conducător.

Macaristanul de asemenea găzduiește marele festival Kurultaj al popoarelor nomade de origine asiatică sau „adunarea triburilor” la care participă bulgarii, buriații, cecenii, ciuvasii, găgăuții, calmucii, manciurienii, secuii, uzbecii, uigurii, turcii ciprioți, tătarii din Crimeea, Bașkortostanul și mulți alții de același fel. La acest festival istoric se reconstituie sosirea călăreților în Câmpia Panonică (devenită ulterior puszta maghiară) după lungi și grele călătorii peste mări și țări.
Se joacă din nou tragedia cărnii de sub șaua calului pentru a arăta noilor generații câtă foame și efort au îndurat strămoșii macaristanezilor până au ajuns pe bogatele plaiuri est europene populate de daci și traci.

Pe plan educațional, în capitala Macaristanului s-a deschis de curând o școală islamică pentru a ține tovărășie centrului cultural turcesc, fără îndoială în semn de simpatie reciprocă pentru cinstea de care se bucură Centrul cultural macaristanez în capitala Turciei.

http://www.elsovilaghaboru.com/centenariumiemlekbizottsag/en/2014-09-23-09-54-32/organisation/partner-institutions/396-yuenues-emre-enstituesue-turkish-cultural-centre-budapest

https://dailynewshungary.com/orban-opens-hungarian-cultural-centre-in-istanbul/

https://turkinfo.hu/guncel-tr/haberler/turkiye-maarif-vakfi-budapestede-okul-aciyor/

Participarea Macaristanului în ultima vreme la toate evenimentele de stepă asiatică fie culturale, fie politice sau chiar militare, după cum s-a văzut recent când bașbacan Orban a susținut incursiunea în Siria a vărului său bașbacanul turc, ne face să ne întrebăm dacă toată această întoarcere înspre răsărit înseamnă că macaristanezii vor să se mute înapoi în stepele străbune, și atunci românii transilvăneni pot răsufla ușurați. Sau invers, că Macaristanul, renumit ca apărător al creștinătății europene de asalturile hoardelor musulmane (vezi Mohaci, etc până în zilele noastre) pleacă stindardul în fața inevitabilului și adoptă turbanul strămoșesc.

În orice caz, schimburile culturale de gulaș și kebap fără îndoială vor îmbunătăți bucătăria popoarelor din ambele zone.

Transilvania

Acest articol a fost publicat în Asia, coruptie, Eurasia, Europa, musulmani, pamflet, politicianism, propaganda, Totalitarism, Transilvania, UE, Ungaria, unguri și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Macaristanul se întoarce la origini

 1. Oyster zice:

  Blogul Hungarian Spectrum al profesoarei Eva Balogh care scrie despre coruptia regimului Orban a fost hacked a doua oara de Fideszniks in decurs de trei saptamani si s-a postat pornografie hardcore. Daca sunteti curiosi sa vedeti, NU dati click pe nimic pana nu se rezolva situatia.

  Asa lucreaza mafia orbanista, au deranjat adunarile opozitiei, au publicat calomnii despre toti cei pe care nu-i placeau, au atacat fizic oameni care nu erau de acord cu ei sau care le-au expus coruptia, etc. Au un tupeu de dictatura.

 2. Bendis zice:

  Atentie mare, Macaristan! in Turkmenistan se afla Poarta Iadului.

 3. Bendis zice:

  Plina cu geologi sovietici!

 4. Zsolt B. zice:

  Ioi Viktor, de ce ai uitat vechi prieteni ?

 5. Zsolt B. zice:

  Viktor, minge la cap biztos dar nu turban.

 6. Bendis zice:

  Aparatorii crestini ai Europei!

 7. Bendis zice:

  Hotelurile unguresti..

 8. Transilvania zice:

  Se pare ca nu toata ungurimea este de acord cu reintoarcerea la originile rasaritene asiatice dictata de marele conducator, ci unii inca mai viseaza la apus. Se vor a patra Roma (sau a cincea ?) nici mai mult nici mai putin. Republica romana Nova Magyarorszag.


  Neam de neamul lor n-are nici o picatura de sange latin, dar se maimutaresc mereu introducand cuvinte latinesti. asazise „reconstituiri” isorice romane si apoi sugestii de stramosi romani, dupa cum deja face echipa de propaganda internationala.
  Ar fi bine ca ungurii cu pretentii de romanus sa nu uite vechiul proverb latin:
  Quod licet Iovi non licet bovi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.