Propaganda rusă și conexiunile ei militare din America (3)


Ghici cine vine la cină cu Putin

Cina din decembrie 2015 care sărbătorea zece ani de la inființarea rețelei de televiziune rusești RT a fost un eveniment plin de vedete. La un hotel luxos din Moscova, președintele Vladimir Putin și o serie de celebrități rusești au ridicat paharul în cinstea unui canal de știri susținut de stat, pe care serviciile de informații americane îl numesc organul Kremlinului.

Și lângă Putin, la masa de frunte, pe scaunul de onoare, era un american. Generalul (în retragere) Michael Flynn, care ulterior va deveni consilier pentru securitate națională a lui Donald Trump, era deja sfătuitor în campania prezidențială a lui Trump, când a fost plătit 45.000 de dolari pentru a vorbi la gală.

„Nu este o coincidență că Flynn a fost plasat lângă președintele Putin”, a declarat Michael McFaul, ambasadorul american la Moscova din 2012 până în 2014 și acum analist la NBC News. „Flynn a fost considerat un consilier apropiat al lui Trump. De ce altfel l-ar dori acolo?”

Excursia lui Flynn la Moscova, la fel ca și ciudatele sale convorbiri telefonice cu ambasadorul rus, au fost bine raportate. Dar cine a mai venit la cină pe 10 decembrie 2015? O recenzie a NBC News despre videoclipuri și fotografii de la gala RT arată o adunare de foști spioni, amici și oligarhi, împreună cu jurnaliști prietenoși și un alt american.

Flynn a fost una dintre cele 10 persoane de la masa principală, inclusiv conducerea superioară a Kremlinului. Trei dintre ruși, inclusiv Putin, erau la acea vreme sub sancțiuni din partea Statelor Unite pentru rolul lor în anexarea Crimeei.

Serghei Ivanov, șeful de personal al lui Putin la acea data, ședea vizavi de Flynn. Fost general KGB care, la un moment dat, a condus operațiuni KGB în Africa, a ocupat, de asemenea, și postul de ministru al apărării și viceprim-ministru. Ivanov fusese sub sancțiunile americane și europene de un an și jumătate la data cinei.

Alături de Ivanov era Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, dar, mai important, consilierul său de securitate națională de facto, dupa cum spun oficialii americani. Ca aproape toată lumea la masa de frunte din seara aceea, vorbește perfect engleza.

În dreapta lui Putin, la două locuri de Flynn, stătea Alexey Gromov, șeful de personal adjunct al lui Putin. Informațiile americane consideră că Gromov este propagandistul șef al lui Putin. Conform raportului Comunității de Informații din 6 ianuarie privind interferența rusă în alegerile din SUA, „Gromov supraveghează acoperirea politică la TV si are întâlniri periodice cu managerii media, unde împărtășește informații clasificate și discută planurile de acoperire a acestora”.

De asemenea, el a fost acuzat de serviciile de informații din USA că „a ordonat atacuri media asupra figurilor din opoziție”. A lucrat direct pentru președintele rus, mai întâi în Biroul de presă, apoi ca atașat de presă și, din 2008, în calitate de adjunct al șefului de personal. Și el era pe lista sancțiunilor europene și americane în ziua cinei.

După ce Putin s-a ridicat să-și spună discursul, locul său de partea lui Flynn a fost luat de Margarita Simonyan, redactorul-șef al RT. Ea este si redactor-șef al Rossiya Segodnya, o agenție de știri rusă deținută și operată de stat, creată de Putin. Prietena personala a lui Putin, ea a lucrat într-una din campaniile sale prezidențiale, înainte de a fi aleasă de Gromov pentru conducerea RT. Evaluarea serviciilor de informații din USA a RT o prezintă pe Simonyan drept persoană principală, împreună cu Gromov, angajându-se în „războiul informațional” împotriva politicilor din USA. Ea este descrisă drept „strâns legată, controlată de Kremlin”.

În discursul său de la cină, Putin a lăudat RT pentru obiectivitatea sa, pretinzând că nu are nici o influență asupra canalului TV.

De asemenea, la masa principală au fost trei politicieni occidentali. Willy Wimmer, fost membru al Bundestag-ului german, care este adesea critic cu politica externă a Statelor Unite; Cyril Svoboda, fost viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și ministru de interne al Republicii Cehe și Jill Stein, candidată de două ori la președinția USA din partea Partidului Verde, singurul american în afară de Flynn la masa principală.

Campania din 2016 a lui Stein a fost puternic promovată de RT. Ea n-a vorbit prea multe despre cina de la RT, dar într-un interviu acordat NBC News în toamna trecută, a refuzat întrebări cu privire la apariția ei și în schimb a contestat media americană pentru că nu a acordat atenție campaniei sale, în timp ce RT i-a acordat mult mai multă atenție.
(…) (Stein a făcut destul de mult pentru a ajuta Rusia să își atingă obiectivele. Totalul voturilor ei în statele cruciale din Pennsylvania, Wisconsin și Michigan a fost mai mare decât marja de înfrângere a lui Clinton și, în mod cert, a refuzat lui Clinton o victorie a Colegiului Electoral.)

Dincolo de masa de frunte, oligarhii din Rusia ocupau multe dintre locuri.

(…) Flynn fusese deja un invitat frecvent la RT în lunile anterioare mesei. Într-un interviu cu Dana Priest de la Washington Post, în august 2016, Flynn a vorbit despre motivul pentru care a acceptat un astfel de rol principal. El a spus că nu a cerut-o, că rușii l-au așezat lângă Putin.
„Am fost unul dintre oaspeții de acolo … Câteva personaje interesante. Am considerat că este o oportunitate grozavă pentru a învăța. Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat a fost că Putin nu are respect pentru conducerea Statelor Unite. Nu pentru Statele Unite, ci pentru conducere.”

Când Putin și-a încheiat discursul în acea seară, Flynn a fost printre primii care au sărit în picioare și au aplaudat. În anul de după cină, RT a făcut parte din încercarea fățișă a guvernului Putin de a influența alegerile din SUA, potrivit Comunității de Informații din SUA. În raportul din ianuarie 2017 privind interferențele rusești, IC a discutat în amănunt rolul rețelei.
https://www.nbcnews.com/news/world/guess-who-came-dinner-flynn-putin-n742696

Anchetatorii Rusiei din Senat sunt interesați de Jill Stein

Două comisii ale Senatului care sondează ingerința rusească în alegerile prezidențiale din 2016 au solicitat acum materiale legate de campania candidatului Partidului Verde, Jill Stein.
De ce sunt interesați anchetatorii de Stein? Ecologista, o promotoare a unor relații mai bune cu Rusia, a fost o favorita Kremlinului de la prima ei candidatură la președinție în 2012. A apărut în mod regulat la televiziunea rusă de stat, inclusiv RT, și a stat vizavi de președintele rus Vladimir Putin la o cină de gală din 2015.

„Suportul rus pentru Jill Stein n-a fost subtil”, a spus Andrew Weiss, un expert în Rusia de la institutul Carnegie pentru Pace Internațională.
„Instrumentele de propagandă ale statului rus, precum RT, au avut o buna oportunitate cu atacurile ei stridente asupra instituției politice a Statelor Unite și păreau să lucreze foarte apropiat.”

Clint Watts, un analist NBC News, care a urmărit imixtiunea alegerilor ruse la Institutul de Cercetare a Politicii Externe, a declarat că agențiile de informații din Rusia „au căutat să joace în ambele părți ale spectrului politic pentru a-l ridica pe Trump și a reduce rata de participare pentru Clinton”.

Watts a adăugat: „În stânga, din punct de vedere politic, au căutat să-i descurajeze pe alegătorii lui Bernie Sanders să nu meargă la urne și să sporească participarea la Stein”.

Se pare că Stein a jucat un rol în negarea președinției pentru cea mai puțin preferată candidată a Kremlinului, Hillary Clinton.
Michael McFaul, fost ambasador al SUA în Rusia și analist NBC News, a declarat că Stein „a influențat cu siguranță rezultatul alegerilor [din 2016], având în vedere că rezultatul a fost decis în trei state și de 78.000 de alegători”.
În ciuda primirii a doar 1,07 la sută din totalul voturilor naționale, prezentarea ei în statele cruciale din Pennsylvania, Wisconsin și Michigan a fost mai mare decât marja de înfrângere a lui Clinton și, în mod cert, a refuzat lui Clinton o victorie a Colegiului Electoral.

McFaul a spus că interesul presei de stat din Rusia pentru Stein se potrivește cu o politică de subliniere a disidenței în USA. „RT a promovat și de multe ori a exagerat importanța liderilor politici terți și a mișcărilor sociale marginale din Statele Unite, cu scopul de a agrava tensiunile sociale din Statele Unite,” a spus el.
Weiss a spus că declarațiile de politică externă ale lui Stein sunt, de asemenea, în sincronizare cu interesele rusești. „O parte din retorica virulentă pro-rusa a lui Stein abia a atras atenția. Subiectele ei de discutie cu privire la problemele fierbinți precum războiul din Ucraina arată ca și cum a citit un scenariu furnizat de Kremlin.”

În timpul campaniei din 2016, Stein a fost favorită de RT și Sputnik, cele două posturi de știri în limba engleză, deținute de guvern, care au fost identificate de informațiile americane ca o mare parte a efortului rus de a influența alegerile prezidențiale americane. Comunitatea de informații din SUA a numit cele două canale de stiri parte a „mașinii de propagandă a Rusiei”.

Concret, potrivit raportului Comunității de Informații privind interferența rusă la alegerile americane din ianuarie 2017, critica RT asupra alegerilor din USA este „ultima fațetă a mesajelor sale anti-USA, mai largă și de lungă durată, menită să submineze încrederea telespectatorilor în procedurile democratice din USA și subcotarea criticilor americane față de sistemul politic al Rusiei.”

Stein a avut numeroase apariții pe RT și Sputnik atât în campaniile din 2016 cât și în 2012, când a participat la o dezbatere prezidențială a candidaților terți sponsorizați de RT. O căutare în arhivele RT și Sputnik arată peste 100 de povești, atât online, cât și la TV, simpatizând cu Stein și Partidul Verde.

(…) RT a remarcat, de asemenea, că în săptămânile de închidere ale campaniei, Stein a sugerat că Hillary Clinton ar putea conduce SUA într-un război nuclear cu Rusia.
„În ceea ce privește problema războiului și armelor nucleare”, a spus Stein, după cum a raportat RT, „politicile lui Hillary sunt de fapt mult mai înfricoșătoare decât ale lui Donald Trump care nu vrea să meargă la război cu Rusia”.

Ea s-a folosit de RT până și pentru a ajuta la lansarea campaniei sale din 2016 pentru președinte. Și-a anunțat decizia de a forma “exploratory committee” (grup de inițiativă) în cadrul programului RT „Redacted Tonight”, bazat în SUA, în februarie 2015.
De asemenea, Watts remarcă faptul că nu au fost doar organele de propagandă fățișă ale Rusiei care au sprijinit-o pe Stein. El spune că rușii și-au folosit „armata de troli” și bot-urile generate de computer pentru a plasa reclame pro-Stein pe Facebook și tweet-uri pe Twitter.

E notoriu că Stein a ajutat la sărbătorirea a zecea aniversare a RT la Moscova în decembrie 2015, participând la un seminar de politică externă și a luat masa cu Putin și fostul director al Agenției de Informații pentru Apărare, Michael Flynn.
Ea și Flynn, care s-a declarat vinovat recent pentru acuzația de a fi mințit FBI, au fost singurii doi americani la masa de frunte.

(…) Atât RT, cât și Sputnik au înfățișat-o adesea pe Stein ca o victimă a mass-mediei din USA, invocând lipsa acoperirii candidaturii sale.
Acum anchetatorii chestiunii rusești și-au îndreptat atenția asupra lui Stein.
În iulie, Comitetul judiciar din Senat a cerut fiului președintelui Trump, Donald Jr., toate comunicările dintre fiul președintelui Trump și o serie de alții, inclusiv Stein.
În noiembrie, Comitetul de Informații al Senatului a cerut lui Stein și Partidului Verde „documente referitoare la ingerința la alegerile din 2016”, potrivit unui purtător de cuvânt al lui Stein.
https://www.nbcnews.com/news/us-news/why-are-senate-russia-investigators-interested-jill-stein-n831261

[ Aici e unul dintre „actorii” (pro) ruși care o „vota” pe Stein în 2016 (presupus militar): https://disqus.com/by/illyak/
dincoace în rol de „naționalist alb” și „neo-Nazist” care în mod ciudat cunoștea colinde românești: https://disqus.com/by/nyashmyash88/ ghinionul lui că își exprima exact aceleași preferințe muzicale și pentru mâncarea asiatică în ambele conturi ]

Oyster

______________________________________________

Propaganda rusă în America de Nord și conexiunile ei militare

Conexiunile militare ale propagandei ruse în America

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, capitalism, comunism, coruptie, globalism, politicianism, Rusia, Totalitarism și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Propaganda rusă și conexiunile ei militare din America (3)

  1. Bendis zice:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.