Conexiunile militare ale propagandei ruse în America


Ce pune la cale de fapt Tulsi Gabbard?
În timp ce introduce haos în primarele democratice din 2020, acuzându-și propriul partid că a „aranjat” alegerile, o serie de vedete de internet de dreapta, rușii și naționaliștii albi o laudă.

WASHINGTON – Stephen K. Bannon, fostul strateg principal al președintelui Trump, este impresionat de talentul său politic. Richard B. Spencer, liderul naționalist alb, spune că ar putea vota pentru ea. Fostul reprezentant Ron Paul îi laudă „instinctele libertariene”, în timp ce Franklin Graham, influentul predicator evanghelic, o găsește „revigorantă”.

Și teoreticieni ai conspirației de extrema dreaptă, precum Mike Cernovich, văd un anumit MAGA sais quoi.

„Are o energie bună, o atmosferă bună. Simți că e o persoană serioasă” … a spus domnul Cernovici. „Pare foarte Trumpiană.”

Printre colegii săi democrați, reprezentanta Tulsi Gabbard s-a luptat din greu să progreseze în calitate de candidat la președinție, de abia trecand de 2 la sută în sondajele necesare pentru a se califica pentru dezbaterea de marți seară. Acum injectează un pic de haos în cursa principală a propriului său partid, amenințând să boicoteze acea dezbatere pentru a protesta față de ceea ce vede ca o „aranjare” a alegerilor din 2020. Asta îi face pe unii democrați să se întrebe ce pune ea la cale, în timp ce alții își fac griji pentru semnele de susținere din partea activității trolilor pe internet și a presei ruse.

Poate cea mai stranie dintre toate este adunarea ciudată de americani care o plac.

Pe podcast-uri și videoclipuri online, în interviuri și surse Twitter, vedete de internet de dreapta, naționaliști albi, activiști libertarieni și unii dintre cei mai mari promotori ai domnului Trump, aduc laude doamnei Gabbard. Le plac vederile despre politica externă izolaționistă a reprezentantei congresului din Hawaii. Le place sprijinul ei pentru dezincriminarea drogurilor. Le place ceea ce ea vede drept cenzură de către marile platforme tehnologice.

Apoi, există 4chan, faimosul forum de discutii pe internet, unde unii troli de dreapta și antisemiti o flateaza pe doamna Gabbard, numind-o „mami” și lăudând disponibilitatea ei de a critica Israelul. În aprilie, Daily Stormer, un site web neo-nazist, a luat creditul pentru calificarea doamnei Gabbard pentru primele două dezbateri primare democratice.

Brian Levin, șeful Centrului pentru Studiul Urii și Extremismului de la Universitatea de Stat din California-San Bernardino, a declarat că doamna Gabbard a avut „sigiliul aprobării” în cercurile naționaliste albe. „Dacă oamenii au această viziune izolationistă, există cate un candidat care le exprima cel mai bine de fiecare parte: Gabbard de partea democrată și Trump de partea republicană”, a spus domnul Levin.

Doamna Gabbard a repudiat pe unii dintre cei mai urâți susținători ai sai, învinuind mass-media ca a dat „oxigen” suportului public pe care îl obținuse din partea liderului naționalist alb, David Duke. Însă aparițiile sale frecvente în emisiunea Fox News a lui Tucker Carlson i-au favorizat sprijinul în cercurile din dreapta.

Atât doamna Gabbard, cât și campania ei au refuzat cererile de comentarii cu privire la susținerea ei în cercurile de dreapta sau amenințarea de a boicota dezbaterea. Chiar și unii strategi politici care au lucrat cu ea nu știu cum să explice felul cum abordează ea politica.

„Este o persoană foarte talentată, dar nu sunt sigur, pur și simplu nu știu ce să spun exact despre campania ei”, a spus Mark Longabaugh, un strateg democratic care a lucrat cu doamna Gabbard atunci când ea făcea campanie electorala pentru senatorul Bernie Sanders din Vermont în 2016.

Exista și o parte pozitivă pentru doamna Gabbard: Atrăgând mai multă atenție ar putea să-și energizeze donatorii și poate atrage mai mulți susținători, extinzând durata de viață a candidaturii sale.

Cu toate acestea, există doar confuzie pentru mai mulți oficiali democrați, activiști și oficiali de partid, care spun în mod privat că au fost puțin speriați de doamna Gabbard. Campaniile rivale se îngrijorează de atacurile ei imprevizibile, dacă participă la dezbatere, atrăgând atenția asupra ințepăturilor ei către senatoarea Kamala Harris din California, într-o discuție anterioară.

„Ea a luat o serie de măsuri politice care semnalează dreptei că are zone mari de aliniere cu ei”, a spus Neera Tanden, consilier de politică de multă vreme a lui Hillary Clinton, care acum conduce Centrul pentru Progresul American, un think tank liberal.

Întrebările s-au adâncit joi, după ce doamna Gabbard a amenințat că boicoteză dezbaterea de marți, argumentând că mass-media corporativă și Comitetul Național Democrat colaborează pentru manipularea evenimentului. (New York Times este co-sponsor al dezbaterii cu CNN.)

Acest mesaj sună bine multora dintre susținătorii ei. Într-un moment marcat de politica fracturată, pozițiile netradiționale ale doamnei Gabbard sunt o parte majoră a apelului ei pentru alegătorii care încearcă să se desprindă de diviziile partidiste polarizate. Joe Rogan, populara gazdă a podcastului, a spus că intenționează să o voteze. Jack Dorsey, directorul executiv al Twitter, a donat pentru campania ei.

Dar este, de asemenea, un argument care amintește unora dintre democrați despre narațiunea susținută de actorii ruși în timpul concursului prezidențial din 2016, când o operațiune de troli pe internet a funcționat pentru a manipula opinia publică americană: și anume că sistemul electoral este distrus și nu poate fi de încredere.

(…) Democrații sunt în alertă ridicată cu privire la imixtiunea străină la următoarele alegeri, iar D.N.C. este conștient de mențiunarea frecventa a doamnei Gabbard în presa statului rus.

O analiză independentă a presei ruse a constatat că RT, agenția de știri susținută de Kremlin, a menționat-o frecvent pe doamna Gabbard desi are doar 2% sustinatori, potrivit datelor culese de Alianța pentru Securizarea Democrației, un grup care încearcă să urmărească și expuna eforturile regimurilor autoritare de a submina alegerile democratice.

Experții în dezinformare au arătat, de asemenea, cazuri de activitate suspectă din jurul campaniei doamnei Gabbard – în special, un hashtag pe Twitter, #KamalaHarrisDestroyed, care a fost în rândul susținătorilor doamnei Gabbard după prima dezbatere democratică și a părut amplificat de o rețea coordonată de roboti cu conturi similare – dar nu există dovezi de coordonare între aceste rețele și campania în sine.

Laura Rosenberger, fostă asistenta a campaniei doamnei Clinton și director al Alianței, o consideră pe doamna Gabbard ca un vector potențial util pentru eforturile rusești de a semana diviziunea în cadrul Partidului Democrat.

„Activitatea rusească ar putea face parte dintr-un efort pe termen mai lung pentru a crea diviziune între democrați”, a spus ea. „Acest gen de mesaje are ecouri din 2016.

(…) În timp ce democrații din Washington se agită în legatură cu doamna Gabbard, principalii ei rivali au rămas în mare parte tăcuți, văzând mici avantaje în atacarea unui candidat cu scrutin scăzut.

E mult mai probabil că va fi tratată mai dur în Hawaii, unde s-a dezvoltat o industrie de cercetători, foști adversari și strategi democrați, pentru a urmări conexiunile, fundalul și legăturile cu învățăturile guruului Chris Butler, care a fondat The Science of Identity Foundation, și a cărui activitate a spus ca încă o ghidează. Dna Gabbard a spus că accentul pe relația sa cu domnul Butler și credința sa a fost alimentată de bigotismul antihindu.

(…) Doamna Gabbard, cândva favorita democrată ca nou-venită telegenică și primul membru hindus al Congresului, a început să cadă în defavoarea partidului în timpul administrației Obama, când a cauzat diverse dezacorduri în politica externă, alăturându-se republicanilor pentru a cere președintelui Barack Obama sa foloseasca termenul „islam radical”.

În timp ce doamna Gabbard s-a opus intervențiilor militare recente în Orientul Mijlociu, ea a dezvoltat relații cu lideri cunoscuți pentru tendințele lor autoritare. Se laudă cu sprijinul său pentru premierul Narendra Modi din India, care i-a împuternicit pe fundamentaliștii hinduși în defavoarea minorităților din India. Doamna Gabbard s-a întâlnit și cu liderul dictatorial al Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, în timpul unei călătorii din 2015 la Paris cu Dana Rohrabacher, fost congresman republican cunoscut pentru legăturile sale cu rușii.

Cel mai controversat, ea a apărat în mod repetat pe dictatorul sirian, Bashar al-Assad, pe care l-a cunoscut în ianuarie 2017.
Aceste poziții încurcă chiar și pe unii dintre foștii ei susținători republicani.

Rabinul Shmuley Boteach, un activist pro-Israel care a fondat Rețeaua Mondială a Valorilor, a declarat că a întâlnit-o pentru prima dată pe doamna Gabbard prin senatorul Cory Booker din New Jersey, care a adus-o la cină la un restaurant kosher din Washington.

Grupul său, finanțat de megadonatorii republicani Sheldon și Miriam Adelson, i-a acordat doamnei Gabbard „Premiul Campionului Libertății” la gala lor anuală din 2016. O imagine de la eveniment arată o zâmbitoare doamna Gabbard pozând alături de rabinul Boteach și doamna Adelson.

În cei trei ani de atunci, doamna Gabbard a criticat Israelul pentru reacția sa la proteste, s-a întâlnit cu domnul Assad și a făcut mai multe declarații în apărarea regimului său.

„Ca o femeie morală ca Tulsi, care este un erou militar, sa se dea dintr-odată de partea unui asemenea om e inexplicabil”, a spus Rabinul Boteach. „N-am înțeles până astăzi. Nu pot să-mi dau seama.”
https://www.nytimes.com/2019/10/12/us/politics/tulsi-gabbard.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

Tulsi Gabbard angajează agentul rus pentru a ține departe media din Hawaii

Rusia are multă experiență în cenzura mass-media. Așadar, poate este logic ca Rep. Tulsi Gabbard (D-HI-2) să angajeze un agent al guvernului rus ca „consultant” pentru a ține mass-media din Hawaii sub control.

Dar consultantul lui Gabbard, Chris Cooper, din Grupul Potomac Square, nu este un agent rus obișnuit. Se presupune că Cooper este unul dintre cei șapte identificați ca fiind în centrul eforturilor ilegale de lobby rus care au ajuns în campania Trump și în Congres.
http://www.hawaiifreepress.com/ArticlesMain/tabid/56/ID/20879/Tulsi-Gabbard-Hires-Russian-Agent-to-Keep-Hawaii-Media-in-Check.aspx

Mașina de propagandă a Rusiei o descoperă pe Tulsi Gabbard.

Mașina de propagandă rusă care a încercat să influențeze alegerile americane din 2016 promovează acum aspirațiile prezidențiale ale unui controversat democrat din Hawaii, care la începutul acestei luni și-a declarat intenția de a candida la funcția de președinte în 2020.

O analiză a NBC a principalelor site-uri de știri în limba engleză angajate de Rusia în amestecurile sale din 2016 arată Rep. Tulsi Gabbard din Hawaii, care urmează să-și facă anunțul oficial sâmbătă, a devenit favorita site-urilor folosite de Moscova atunci când a intervenit în 2016.

Mai mulți experți care urmăresc site-urile web și rețelele de socializare legate de Kremlin au văzut, de asemenea ceea ce cred ei că ar putea fi primele agitații ale unei viitoare campanii ruse de sprijin pentru Gabbard.

De când Gabbard și-a anunțat intenția de a candida pe 11 ianuarie, au existat cel puțin 20 de povești Gabbard pe trei mari site-uri web de limbă engleză cu sediul în Moscova afiliate sau care susțin guvernul rus: RT, magazinul TV deținut de Rusia; Sputnik News; și Russia Insider, un blog despre care spun specialiștii spun ca urmează îndeaproape linia Kremlinului. CIA a numit RT și Sputnik parte din „mașina de propagandă a statului din Rusia”.

Toate cele trei site-uri au sărbătorit anunțul lui Gabbard, i-au apărat punctele de vedere despre Rusia și întâlnirea din 2017 cu președintele sirian Bashar Al-Assad și i-au atacat pe cei care au sugerat că este un pion pentru Moscova. Prezentarea dedicată lui Gabbard, atât în știri, cât și în comentarii, o depășește pe cea oferită oricăruia dintre candidații democrați declarați sau zvoniți, în ciuda lipsei de recunoaștere din partea alegătorilor.

„Promulgarea de poziții compatibile cu interesele geo-strategice ruse îi poate ajuta să integreze astfel de discuții în partidul [democratic]”, a declarat Alex Stamos, fost ofițer de securitate la Facebook și acum analist NBC News. Gabbard, a spus Stamos, îi ajută cu toate „liniile lor de atac.”

(…) RT [Russia Today] a început s-o apere pe Gabbard de îndată ce și-a anunțat candidatura. (…) Articolul nesemnat susținea: „Odată cu reprezentantul Tulsi Gabbard (D-Hawaii) care a intrat în cursa prezidențială pentru 2020, apărătorii sistemului atât de la dreapta cât și de la stânga se năpustesc să o calomnieze pe reprezentanta anti-război cu o politică identitarea impecabilă de bună credință. De la vizita ei din 2017 în Siria, Gabbard a fost condamnata pentru că a îndrăznit să caute relatari personale ale martorilor, mai degrabă decât să aibă încredere orbă în relatarea MSM, așa că vineri a fost din nou atacata, cu noi acuzații de simpatizare a lui Assad. ”

Pe 16 ianuarie, Lee Stranahan, unul dintre co-gazdele de pe „Fault Line”, un program din Washington al Sputnik News, a recunoscut că dezbaterile ar trebui să fie în centrul atenției pentru Gabbard.

„Lucrul semnificativ despre faptul că este în cursă este că una dintre problemele ei principale este pacea și în special Siria, unde spune adevărul despre Siria”, a spus Stranahan, care s-a alăturat la Sputnik după ce a lucrat la Breitbart News, site-ul de știri de dreapta. „Cred că va schimba dezbaterea. Dacă poate trece prin primele luni și va ajunge la dezbateri reale, există un milionar sau un miliardar care o va sprijini pe Tulsi Gabbard.”

În aceeași zi, scriitorul conservator Hunter Derensis a menționat pentru Russia Insider: „În conformitate cu gândirea ei asupra Siriei, îi lipsește poziția anti-rusă a altor politicieni democrați. ‘Cum servește mersul la război cu Rusia pentru Siria interesul poporului american?’ a menționat ea într-un tweet. Gabbard a susținut, de asemenea, summitul diplomatic al lui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-una dintre aparițiile sale multiple cu Tucker Carlson.

Acea poveste a fost intitulată, „Eroica Tulsi Gabbard va folosi politica ei externă rezonabilă. Așteptați-vă că democrații, falșii progresiști să facă scandal.”

În articolele de pe site-urile rusești, Gabbard este descrisă ca un „rebel”, care „vorbeste clar” și un candidat „eroic” care va „zgudui” sistemul.

Prezentarea altor speranțe prezidențiale democratice în mass-media pro-Kremlin a fost în cea mai mare parte limitată la anunțurile candidaților sau la rezumatul perspectivelor lor relative. În ultimele săptămâni, Sputnik a făcut haz de reclama la bere a lui Elizabeth Warren și de o fotografie cu Beto O’Rourke pe un scaun de stomatolog.

Experții în propaganda on-line rusă spun că Gabbard face apel la site-urile pro-ruse, deoarece pozițiile ei – și apelul său ca străin în propriul partid – pot fi folosite pentru a crea diviziune între democrați.

Fostul agent FBI Clint Watts, autorul a „Messing with the Enemy: Surviving in a Social Media World of Hackers, Terrorists, Russian and Fake News”, a declarat ca Gabbard a avut poziții anterioare sau prezente pe mai multe aspecte care ar fi atractive pentru mașinăria propagandei ruse, iar ea este deja populară cu „stânga alternativa” [alt left] din SUA. Pe lângă părerile sale despre Siria, ea a răspuns la raportările privind imixtiunea rusă la alegerile din 2016, spunând că și SUA au intervenit în alegerile străine.

Limba folosită pentru a o lăuda pe Gabbard este o reminiscență a promovării mass-media ruse a lui Jill Stein, candidata Partidului Verde al SUA pentru președinte în 2012 și 2016. Stein a primit o acoperire favorabilă de la aceleași media și a beneficiat și de sprijinul trolilor ruși.

Stamos este de acord că Gabbard ar putea fi folosita pentru a injecta poziții pro-ruse în discuțiile și dezbaterile Partidului Democrat în sezonul primar.

„Ar trebui să ne așteptăm ca serviciile de informații ruse și fermele de troli să fie active în procesul primar democratic”, a spus Stamos, deoarece acestea le oferă cea mai bună oportunitate de a crea cea mai mare diviziune în societatea americană în 2020”

(…) La câteva zile după ce Gabbard și-a anunțat oferta prezidențială, DisInfo 2018, parte a firmei de cibersecuritate New Knowledge, a constatat că trei dintre primele 15 URL-uri partajate de cele 800 de conturi de socializare afiliate cu cunoscute și suspectate operațiuni de propagandă rusească îndreptate către cetățenii americani au fost despre Gabbard.

Analiștii de la New Knowledge, compania Comitetului de Informații din Senat obișnuia să urmărească activitățile rusești la alegerile din 2016, au declarat pentru NBC News că au descoperit „discuții” legate de Gabbard în panourile de mesaje online anonime, inclusiv în cele cunoscute pentru promovarea campaniilor trolilor de dreapta.
https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/russia-s-propaganda-machine-discovers-2020-democratic-candidate-tulsi-gabbard-n964261

[ Aici este faimoasa propagandistă ungaro-americană cunoscută sub numele de Theodora Angelina, Pacifica Rose, Kikz2 și multe altele când promoveaza alt right; și Kathleen Harvey, Kat Kan, etc când promoveaza alt left – și-a refăcut site-ul după ce Disqus a desființat canalele gratis și are un nou cont că l-a șters pe cel vechi după ce a fost demascată ]
https://www.realms.chat/t/7650617298

Oyster

Acest articol a fost publicat în America, capitalism, comunism, coruptie, globalism, politicianism, propaganda, Rusia, Totalitarism și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Conexiunile militare ale propagandei ruse în America

 1. Bendis zice:

  Proasta asta serveste pe post de momeala ca sa ia voturile de la principalii candidati democrati exact cum a fost folosita Jill Stein in 2016; era plin de troli bozgori si rusi care indemnau la vot pentru Stein un nimeni! ca si Gabbard.

 2. Bendis zice:

  NYTimes o trateaza prea bine pe militara vanduta rusilor! ca si pe Jill Stein calul lor troian din 2016.

 3. hthtny zice:

  pentru mine, Assad chiar e un erou. prea multi inamici de la canibalii İS (finantati de Saudi Barbaria) aliati pe ascuns cu armata jidanilor (IDF), amerikani, pana la jihadistii turkmeni si uiguri (?) din İdlib, comunistii din ypg..sper ca armata siriana (SAA) si militiile (crestine) sa i termine pe toti astia, ASAP.

 4. mihailandrei zice:

  Sa vedem cum reactioneaza SAA in contextul ultimelor evenimente. Nu stiu daca-s incantati de incursiunea otomanilor, amicii Rusiei. Nu cred ca uita afacerile turcilor cu ISIS.

 5. Oyster zice:

  Un element este ascuns sistematic: Rusia, Turcia și Iranul au ajuns la 16 septembrie la un acord asupra chestiunii kurde. Proiectul de Constituție rusă pentru Siria ar putea lua forma unei federații culturale (și nu mai una administrativă, așa cum era prevăzut inițial). Întoarcerea kurzilor sirieni aliați cu SUA în plinul autorității siriene ar putea fi condusă de Iran, ai cărui kurzi s-au infiltrat cu răbdare în comanda YPG.
  https://www.voltairenet.org/article207820.html

  WASHINGTON – Forțele americane din nord-estul Siriei au primit o alertă urgentă și neașteptată, luni dimineață, pentru a se retrage din posturile lor.
  La ora locală 3 dimineața, comandantul Forțelor Democrate Siriene, generalul Mazloum Kobani, a primit, de asemenea, un apel telefonic de la un înalt oficial american care îi spunea să apeleze la o teleconferință video cu un comandant militar american care l-a informat ca președintele Donald Trump a ordonat trupelor americane să se retragă.

  „Această decizie, este ceva la care nu ne așteptam deloc”, a spus Kobani în timpul unui interviu acordat NBC News luni după-amiază.

  Confuzia a apărut în Siria și Washington imediat după ce Trump a convenit în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, sa mute trupele americane din nord-estul Siriei pentru a netezi calea pentru o operațiune militară turcă în zonă. Potrivit mai multor actuali și foști oficiali americani, anunțul Casei Albe a deciziei de duminică seara târziu a luat prin surprindere nu doar pe partenerii kurzi ai Americii în lupta împotriva grupării militante ale Statului Islamic sau ISIS, în Siria, ci aproape pe toată lumea – oficiali înalți de la Pentagon , Departamentul de Stat și Casa Albă, parlamentari de pe Capitol Hill și aliați ai SUA din Europa și Orientul Mijlociu.
  https://www.nbcnews.com/politics/national-security/chaos-syria-washington-after-trump-call-erdogan-unleashed-turkish-military-n1063516

  Turcia începe să bombardeze Siria de nord-est
  Ankara lansează atacuri aeriene în timp ce administrația Trump încearcă să se distanțeze de mișcarea Turciei.
  Turcia a lansat miercuri o ofensivă masivă în nord-estul Siriei, la câteva ore după ce oficialii turci au informat ambasada SUA că operațiunea este iminentă.
  Kurzii au solicitat oficialilor americani și internaționali ajutor pentru apărarea împotriva Turciei, dar nu au primit niciun răspuns, a declarat pentru politica externă Bassam Saker, reprezentantul SDC in Statele Unite.
  https://foreignpolicy.com/2019/10/08/turkey-readies-major-attack-northeast-syria-reversal-damage-control-kurds/

  Ministrul de externe admite ca Ungaria a blocat rezoluția UE privind Turcia
  În urma știrilor de ieri din mai multe puncte de știri europene, susținând că guvernul maghiar a vetat o rezoluție comună a UE în care UE dorea să avertizeze guvernul turc că o operațiune siriană poate lansa un alt val de refugiați, ministrul afacerilor externe și comerțului Péter Szijjártó a confirmat pentru hvg.hu că partea maghiară blocase eliberarea declarației de mult timp.
  https://hungarytoday.hu/foreign-minister-admits-hungary-blocked-eu-resolution-on-turkey/

  Trump nu este îngrijorat de luptătorii ISIS care evadează din închisorile din Siria, deoarece vor merge pur și simplu în Europa
  „Vor fugi în Europa”, a spus Trump. „Asta vor să faca. Vor să se întoarcă la casele lor.”
  https://www.mediaite.com/trump/trump-not-worried-about-isis-fighters-escaping-syrias-prisons-because-theyll-just-go-to-europe/

  Abandonați de SUA în Siria, kurzii găsesc un nou aliat în dusmanul americanilor
  Sub focul forțelor turce, miliția care a luptat împotriva ISIS se reintoarce de partea guvernului sirian susținut de rusi.

  Sa recapitulam:

  1. In septembrie Rusia, Turcia si Iranul se inteleg in secret sa „readuca” pe kurzii care au luptat de partea americanilor inapoi in bratele Siriei sustinute de Rusia.
  2. La nici trei saptamani dupa asta Turcia il anunta pe Trump ca va ataca pozitiile acelor kurzi din Siria
  3. A doua zi Trump da ordin sa fie retrasi militarii americani din zonele aliatilor kurzi, surprinzandu-si toti aliatii si sfatuitorii militari
  4. Imediat Turcia incepe atacul cu bombardamente masive ale pozitiilor kurde
  5. Ungaria blocheaza rezolutia UE de a condamna atacul, precum si orice alte incercari de a face front comun impotriva Turciei
  6. Intr-o saptamana kurzii anunta ca se predau si trec de partea Siriei sustinute de Rusia si Iran

  Dar desigur toate astea sunt doar coincidente.

 6. Bendis zice:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.