5G: Orașe inteligente, oameni tâmpiți


https://simplecore.intel.com/ newsroom/wp-content/uploads/sites/11/2017/05/city_devices.jpg

Există foarte multa publicitate despre # 5G, cea de-a cincea generație de tehnologie wireless care este extinsă în diferite „paturi de testare 5G” din marile orașe, inclusiv Vancouver, Toronto, Ottawa, New York și Los Angeles. Dar este greu de văzut de ce ar trebui să fim entuziasmați. Promotorii vorbesc despre facilitarea vehiculelor fără șofer și a „conversației” de la mașină la masina, echipament mai bun de Realitate Virtuală și, desigur, „Internetul lucrurilor” (IoT) – graalul sfânt al Big Tech care este suficient de vag pentru a suna promițător.

Dar când vine vorba de specific, se pare că nu există mai nimic în geanta IoT.

De exemplu, în martie 2018, ministrul inovării al Canadei, Navdeep Bains, în timp ce a pompat 400 de MILIOANE de dolari în paturi de testare 5G, a laudat aplicațiile IoT, inclusiv „frigidere care monitorizează nivelul alimentelor și comandă automat alimente proaspete”.

Apoi, sunt promotorii 5G care s-au entuziasmat la CBC News (19 martie 2018) despre „căști cu realitate augmentată” înlocuite cu „o pereche de ochelari cu aspect normal”, pe care toată lumea i-ar purta peste 10 ani. Acești ochelari ar „recunoaște automat pe toți cei pe care îi întâlniți și, eventual, vor putea să își suprapună numele în câmpul dvs. vizual, împreună cu un link către profilul lor online.”

Se pare că omul viitorului va avea creierul prea CONFUZ pentru a putea face o listă de cumpărături sau pentru a-și aminti numele cunoscuților săi – nu chiar imaginea sperată de promotorii 5G.

„Există MII de studii publicate care arată că chiar și nivelurile scăzute de radiații cu microunde provoacă un efect biologic.”

În mijlocul publicității exagerate despre # 5G, este rar să găsești o afirmație sinceră ca aceasta din Jurnalul McCutcheon al revistei Eluxe: „Până acum rețelele de bandă largă mobilă au fost concepute pentru a răspunde nevoilor oamenilor. Dar 5G a fost creat în funcție de nevoile mașinilor, oferind transfer de date cu latență scăzută, cu eficiență ridicată… Noi, oamenii, NU vom observa diferența [în vitezele de transfer de date], dar va permite mașinilor să obțină o comunicare aproape perfectă. Ceea ce în sine poate deschide o întreagă cutie a Pandorei de probleme pentru noi – și pentru planeta noastră.”

Cutie de probleme

Mulți oameni de știință ar spune că aceasta cutie a Pandorei a fost deja deschisă de tehnologiile wireless anterioare, care emit radiații electromagnetice care pun în pericol sănătatea. Așa cum Josh del Sol Beaulieu, creatorul documentarului Take Back Your Power, a spus: „Există literalmente mii de studii publicate care arată că chiar și niveluri scăzute de radiații cu microunde provoacă un efect biologic.”

De fapt, în luna martie a acestui an, revizuirea unui important studiu stiintific al Programului Național de Toxicologie din SUA privind RADIAȚIILE telefoanelor mobile și sănătatea a constatat că există „dovezi clare” că radiațiile de la telefoanele mobile provoacă CANCER – în special, un cancer de țesut cardiac în șobolani și „unele dovezi” de cancer la nivelul creierului și glandelor suprarenale.

Dar, după cum au raportat Mark Hertsgaard și Mark Dowie în The Guardian (14 iulie 2018), „Nici o organizație de știri majoră din SUA sau Europa NU a raportat această știre științifică.” Aceștia atribuie această tăcere puterii Asociației celulare a telecomunicațiilor și a internetului ( CTIA) și întreaga industrie wireless, care timp de zeci de ani „a orchestrat o campanie globală de reclamă care urmărește să inducă în eroare nu numai jurnaliștii, ci și consumatorii și factorii de decizie cu privire la știința actuală privind radiațiile de pe telefonul mobil.”

Ei au folosit aceeași strategie de „creare de îndoieli” folosită de industria tutunului și a industriei petrolului: FINANȚEAZĂ cercetări prietenoase pentru a face să pară că comunitatea științifică este într-adevăr împărțită pe probleme precum fumatul sau schimbările climatice.

„Un singur jucător-cheie nu a fost influențat de toată această cercetare wireless-friendly: industria asigurărilor… „De ce ne-am dori să facem asta?”, A întrebat un executiv arătand mai mult de două duzini de procese împotriva companiilor fără fir in care se solicitau daune în valoare totală de 1,9 miliarde de dolari. ”

Experiment masiv

Recent, 236 de cercetatori în domeniul radiațiilor din întreaga lume au semnat o petiție prin care se spune că 5G va „crește masiv” expunerea la radiații a populației generale. Și nu numai oamenii sunt in pericol.

Dr. Joel Moskowitz, profesor de sănătate publică al Universității din California-Berkeley, a declarat pentru Daily Mail din Marea Britanie (29 mai 2018) că desfășurarea 5G „constituie un experiment MASIV asupra sănătății tuturor speciilor”.

Pentru a facilita viteza de transfer mai rapidă a datelor, 5G va utiliza unde milimetrice (MMW), unde mai mici accesate printr-o frecvență mai mare a spectrului electromagnetic care nu a fost folosit anterior de industria telecomunicațiilor. Aceste unde mai mici nu pot călători departe și nici nu pot pătrunde în multe tipuri de materiale. Așadar, acest lucru înseamnă că va trebui să existe MILIOANE de „turnuri cu celule mici” (cam de dimensiunea unui frigider), împreună – la câțiva metri unul de altul pe fiecare stradă.

Dr. Moskowitz avertizează că aceste unde milimetrice pot afecta OCHII, testiculele, pielea, sistemul nervos și glandele sudoripare.

Jody McCutcheon de la Eluxe Magazine afirmă că benzile MMW cu frecvență mai mare „dau aceeași doză de radiații ca scanerele aeroportului. Efectele acestei radiații asupra sănătății publice nu au fost încă supuse rigorilor testelor pe termen lung.”
Adăugând pericolelor pe planetă, infrastructura 5G va depinde de desfășurarea a MII DE SATELITI propulsați pe orbită de motoarele cu rachete cu hidrocarburi, contribuind la poluarea atmosferică.

Un articol din 27 octombrie 2016 în The Ecologist, intitulat „Poluarea fără fir scăpată de sub control” din cauza cursei corporatiste pentru viteze 5G, afirmă: „Nu sunt cunoscute implicațiile ecologice pe termen lung ale noilor noastre radiații asupra oamenilor. Însă studiile facute de cercetători, care dezvăluie cât RĂU AU FĂCUT RADIAȚIILE păsărilor, copacilor, altor plante, insecte, rozătoare și animale, oferă indicii. ”

Dr. Moskowitz a spus despre mass media: „Deși am fost intervievat de sute de ori de jurnaliști încă din 2009 despre efectele telefonului mobil asupra sănătății, există prea puțin interes pentru 5G”, doar trei publicații din ultimii doi ani au arătat interesul pentru efectele noii tehnologii asupra SĂNĂTĂȚII.

Când a fost întrebat de ce există o asemenea GRABĂ în implementarea 5G, dr. Moskowitz a răspuns că companiile de telecomunicații din SUA „au convins factorii de decizie și publicul că suntem într-o cursă globală cu China și alte țări pentru a implementa această nouă tehnologie, și că nu vom obține beneficiile economice decât dacă suntem primii care se vor desfasura.” De asemenea, industria susține că avem nevoie de 5G pentru Internet of Things și pentru „îmbunătățirea accesului la internet în bandă largă în zonele rurale ”, deși astfel de afirmații sunt „DISCUTABILE“.

Josh del Sol Beaulieu a spus că graba de a implementa 5G se datorează „profitului corporativ – „ zeci de miliarde de dolari de activitate economică ”, așa cum a declarat foarte clar fostul director al FCC [Comisia Federală de Comunicații a Statelor Unite], Tom Wheeler în 2016.”

Beaulieu se referă la faptul că supravegherea devine o afacere mare. „Dacă datele recoltate în mod ilegal de la contoarele „inteligente” vor valora mult mai mult decât electricitatea rezidențială, atunci cat va valora cantitatea inegalabilă de „date despre utilizator” recoltate de tehnologia ULTRA-INVAZIVA 5G?” Beaulieu menționează și faptul că 5G EMITE ACELEAȘI FRECVENȚE CARE SUNT UTILIZATE ÎN ARMELE DE CONTROL A MULȚIMILOR DEZVOLTATE DE PENTAGON.

https://www.globalresearch.ca/5g-corporate-grail-microwave-radiation/5659341

Tudor V

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, capitalism, coruptie, economie, energie, globalism, liberalism, marxism, politicianism, socialism, Totalitarism și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la 5G: Orașe inteligente, oameni tâmpiți

 1. Oyster zice:

  @Vali
  Articolul explica bine in romaneste cum functioneaza 5G dar autoarea a uitat sa mentioneze ca si Rusia aplica tehnologia.

  Huawei tocmai a lansat 5G în Rusia cu sprijinul lui Putin
  https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/1148267401/960×0.jpg?fit=scale
  A venit – și acum este aici. Huawei 5G este live în Rusia. Acesta nu este primul pilot 5G lansat la Moscova, dar este cel mai notabil. Se bazează pe un acord semnat între Xi Jinping din China și Vladimir Putin din Rusia la Forumul Economic Internațional St Petersburg din 2019 (SPIEF). Contextul acestei discuții a mers chiar in centrul tehnologiei emergente divizate între Est și Vest, astfel încât această lansare are o semnificație politică reală.

  Rețeaua rusă Tele2 a intrat în direct la Moscova cu Ericsson acum câteva săptămâni. Și acum, potrivit rapoartelor mass-media din acest weekend, operatorul mobil concurent MTS „a făcut echipă cu gigantul tehnologic chinez Huawei pentru o schemă pilot 5G la Moscova – unde pentru prima dată rețeaua super-rapidă va acoperi aproape întregul oraș.”

  Pilotii 5G nu au fost singurul punct al agendei Huawei când Xi l-a întâlnit pe Putin în iunie. Aceeași întâlnire a vizat potențialul smartphone-urilor Huawei de a trece la sistemul de operare rus Aurora – despre care a fost discutat mai detaliat între Huawei și ministrul rus al dezvoltării și comunicațiilor digitale. Săptămâna trecută, Reuters a raportat că Huawei urmează să instaleze Aurora „pe 360.000 de tablete pentru a realiza recensământul populației din Rusia anul viitor”. Reuters ”a descris pilotul drept„ prima etapă a lansării sistemului de operare rusesc pe dispozitivele Huawei ”.

  La vremea respectivă, s-a sugerat, de asemenea, că Huawei ar putea începe producția și cercetarea și dezvoltarea rusă, inclusiv „producția comună de cipuri și software”. Faptul că primul pilot Aurora pare a fi un program guvernamental rus este în concordanță cu faptul că există un nivel mai profund de colaborare în culise. Totul este legat.

  Și cetățenii Moscovei împărtășesc încrederea în tehnologia Chinei în general și în special Huawei? „Nu am întâmpinat nicio preocupare masivă a cetățenilor Moscovei cu privire la ceea ce este scris în presa americană. Nu am primit reclamații sau cereri pentru a opri exploatarea Huawei.” [ Eduard Lysenko – seful Departamentului Tehnologiilor Informatice din Moscova ]
  https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/09/01/hello-splinternet-huawei-deploys-5g-in-russia-with-putins-support/#bc46a26199d7

 2. Oyster zice:

  Inteligență artificială
  Într-un interviu exclusiv de Zak Doffman pentru revista Forbes din aprilie 2019, Eduard Lysenko a declarat:

  „Rusia a fost, în mod tradițional, printre pionieri grație unei forțe de muncă talentate și a unei tradiții îndelungate a matematicii. Cu mintile noastre am dezvoltat o serie de soluții avansate care vor permite Rusiei să rămână printre cele mai importante țări AI. Moscova are propria sa divizie AI care funcționează la implementarea AI în managementul orașului. De exemplu, automatizarea clasificării documentelor și a operatorilor robot care procesează 40% din toate cererile către call center-ul orașului – robotul este integrat cu sistemele de informații ale orașului și poate oferi răspunsuri la 62 de întrebări tipice, este capabil să recunoască emoțiile și să învețe singur”.

  Recunoastere faciala
  În timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2018, Rusia a desfășurat recunoașterea facială pentru a ajuta poliția la eveniment. Lysenko a explicat:

  „Sistemul de recunoaștere facială a permis poliției să rețină 12 criminali de pe lista federală a persoanelor căutate și 8 hoti de buzunare, precum și 60 de fani de fotbal care au fost interziși de la meciuri. În prezent, sistemul de recunoaștere facială a fost încadrat în modul pilot la 1.500 de fluxuri video, reprezentând 1,5% din cele 167.000 de camere video din Moscova. În acest an, intenționăm să creștem numărul până la 105.000, ceea ce înseamnă că toate camerele instalate în zonele publice vor fi optimizate pentru utilizarea sistemului. ”
  Sistemul captează 1,2 miliarde de ore video în fiecare an, emite 45.000 de amenzi de trafic în fiecare zi și a contribuit la alimentarea unui sistem unificat, pe care autoritățile susțin că reduce timpul de sosire pentru primii respondenți la un eveniment cu 20%. Lysenko a continuat:

  „În viitor, 5G ne va permite să extindem sistemul cu noi dispozitive, cum ar fi ochelarii de recunoaștere facială pentru polițiști. Testăm ochelari de realitate augmentată, cu capacități de recunoaștere facială încorporate împreună cu compania Ntechlab, care este cunoscută pentru crearea instrumentului de recunoaștere facială FindFace. ”
  https://wikispooks.com/wiki/Eduard_Lysenko

 3. Corina zice:

  https://news.yahoo.com/thousands-swiss-protest-5g-wireless-over-health-fears-201051081.html

  Mii de elvetieni protesteaza impotriva 5g

  Elvetienii sunt destepti si strang semnaturi pentru referendumul impotriva 5g.

 4. Transilvania zice:

  Acest 5G este un mare pas in care omenirea cedeaza puterea de decizie si de actiune masinilor. Nu este nevoie de asa ceva.
  Vointa si libertatea gandirii le avem in dar de la Dumnezeu si nu trebuie sa le desconsideram. Se renunta la ele pentru jucarii ca telefoanele si computerele.
  Se pare ca omul civilizat nu e mai destept decat salbaticul care si-a vandut pamantul si libertatea pe un pumn de margele.

 5. Victor zice:

 6. Bendis zice:

  ––––ministrul inovării al Canadei, Navdeep Bains, în timp ce a pompat 400 de MILIOANE de dolari în paturi de testare 5G, a laudat aplicațiile IoT, inclusiv „frigidere care monitorizează nivelul alimentelor și comandă automat alimente proaspete”–––––-

  Ups… domnu Bains, aduce frigideru ala monitorizat si mancarea acasa ?? de pe rafturile goale din magazine ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.