Șoimul lui Putin: Asasin cecen din Germania legat de serviciile speciale ruse


https: //theins.ru/wp-content/uploads/2019/08/lolo.jpg

Într-o anchetă comună, The Insider, Bellingcat și Der Spiegel au reușit să afle detaliile uciderii lui Zelimkhan Hangoshvili la Berlin. Judecând după datele disponibile, criminalul a fost un bărbat care a lucrat pentru serviciile speciale ruse.

Uciderea

Vineriea trecută, 23 august 2019, Zelimkhan Khangoshvili, un etnic cecen cu cetățenie georgiană, a fost împușcat mortal în Germania. În Rusia, Zelimkhan era înscris pe lista celor căutati pentru suspiciunea de terorism din 2002, deși nu se știe ce acuzații specifice făcuseră autoritățile ruse împotriva sa. Când a luat masa lângă moschee înainte de rugăciunile de vineri, criminalul a sărit din spatele tufișurilor și a tras trei focuri, dintre care două l-au lovit în cap și unul la umăr. După aceea, a sărit pe bicicleta lui electrică, a condus pe râul Spree, și-a pus Glock-ul de 9 mm cu un amortizor într-o pungă și l-a aruncat în apă. Acolo și-a aruncat și peruca. Spre ghinionul său, doi adolescenți au observat acest lucru, și au raportat ​​imediat la poliție (așa e în Germania). Câteva minute mai târziu a fost reținut de poliție în centrul orașului, unde încerca să se piardă într-o mulțime de turiști. S-a raportat că a negat orice implicare și a solicitat o întâlnire cu diplomați ruși.

Cine este Khangoshvili

Zelimkhan Khangoshvili în 1999-2001 a luptat de partea separatiștilor, dar, spre deosebire de Ramzan Kadyrov, nu a trecut de partea autorităților ruse, ci s-a mutat în Georgia. S-a raportat că, în 2008, Zelimkhan a adunat voluntari din Cheile Pankisi pentru a participa la ostilitățile de partea Georgiei în timpul conflictului militar cu Rusia, dar nu a luat parte la bătălii. În 2012, Zelimkhan și-a câștigat faima pentru rolul său de mediator între extremiștii ceceni care au luat ostaticii și forțele de securitate georgiene în defileul Lopota. Potrivit fratelui său Zurab, forțele de securitate ruse au încercat să-l răpească în Georgia: „În Georgia, am reușit să descoperim un grup care să includă unii rezidenți din Pankisi. Asta a fost până în 2008. Am reținut doi, iar restul au reușit să scape. S-a dovedit că scopul acestui grup a fost să răpească și să-l transporte pe Zelimkhan în Rusia. Apoi au trebuit să mă omoare pe mine și încă trei oameni. Acest grup urma să primească toate fondurile necesare pentru acest lucru de la Kadyroviti.”
Apoi, o tentativa asupra lui a fost comisă în 2015. S-a tras asupra mașinii lui de opt ori, dar a supraviețuit. În 2016, a căutat azil, mai întâi în Ucraina (unde a fost din nou amenințat) și apoi în Germania.

Intelligence Assassin

În urma unei investigații comune, The Insider, Bellingcat și Der Spiegel au reușit să stabilească faptul că criminalul a ajuns în Germania prin Franța cu un pașaport nou emis pe numele lui Vadim Andreyevich Sokolov, născut la 20 august 1970 (în realitate, o astfel de persoană nu există în nici o bază de date, inclusiv baza de date a pașapoartelor rusești). Însuși faptul că Sokolov a fost capabil să obțină un pașaport cu un nume fictiv indică legătura directă cu statul – chiar dacă, într-un fel, a reușit să falsifice un pașaport pe cont propriu, nu a putut trece prin el controlul frontierei ruse, deoarece sistemul corelează automat datele pașaportului scanat cu sistemul Rospasport, unde Sokolov nu există. Astfel, fie a trecut granița într-o ordine specială (însoțit de ofițeri FSB), fie a fost în sistemul Rospasport și a fost îndepărtat mai târziu (ambele fiind imposibile fără implicarea oficială a serviciilor speciale ruse).

S-a dovedit a fi inexistentă și adresa sa din Sankt Petersburg, pe care a indicat-o atunci când a solicitat o viză. Cum a emis consulatul francez o viză de intrare multiplă unei persoane cu pașaport gol, non-biometric, eliberat pe un nume inexistent este un mare mister.

Un pașaport pe numele lui Sokolov a fost tipărit pe 18 iulie 2019, cu doar 10 zile înainte de călătoria planificată și nimeni nu a călătorit în străinătate sub acest nume înainte (pentru comparație, numele false „Boshirov” și „Petrov” au fost folosite de Chepiga și Mishkin cu mai mulți ani înainte cand i-au otrăvit pe Skripali). Poate că aceasta este o dovadă de grabă sau poate o precauție: eșecul pe scară largă al GRU după cazul Skripal, când o anchetă a The Insider și Bellingcat a relevat că numele reale și false ale ofițerilor GRU sunt ușor calculate din numerele pașaportului și bazele poliției rutiere, ar putea fi unul dintre motivele pentru care agențiile de informații ar fi trebuit să se teamă că vechile nume false sunt deja iluminate.

Potrivit autorităților locale de aplicare a legii, criminalul (înălțimea de 176 cm, greutatea 86 kg) avea, de asemenea, un tatuaj sub formă de panteră și o coroană pe umărul stâng și un șarpe pe braț, sub cot. Ofițerii de servicii speciale nu primesc tatuaje pentru ei înșiși (cu excepția cazului în care aceasta este o operațiune specială de implementare), prin urmare, cel mai probabil, Sokolov însuși nu a fost membru al personalului. Conform conceptelor închisorii, astfel de tatuaje pot fi oferite de autoritate, care se află la un nivel ridicat în ierarhia hoților. Nu este prima dată când serviciile speciale folosesc reprezentanții lumii infracționale pentru a efectua operațiuni speciale. Într-un caz recent, FSB a trimis un fost angajat FSKN condamnat pentru corupție în Ucraina pentru a efectua un atac terorist.

Nu se poate exclude că Sokolov însuși este un cecen de origine, în orice caz, această metodă de eliminare a inamicilor este, de asemenea, răspândită. De asemenea, de exemplu, un gangster (și un cecen prin naștere) Arthur Denisultanov-Kurmakaev (Dingo), în 2017 la Kiev a încercat să atace pe cecenul Adam Osmaev.

https://theins.ru/politika/173004

„Transilvania”

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în anarhism, ateism, bolsevism, capitalism, comunism, coruptie, Eurasia, Europa, Germany, globalism, KGB, marxism, politicianism, propaganda, Razboi, Rusia, socialism, Totalitarism, UE și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Șoimul lui Putin: Asasin cecen din Germania legat de serviciile speciale ruse

 1. Bendis zice:

  Foarte folositorii asasinii astia ceceni apar peste tot unde-i nevoie si iau toate asupra lor..
  Noroc ca nemtii sint promptzi..

 2. Maxxy zice:

  rusii omoara pe oricine nu le place

 3. Transilvania zice:

  Am auzit ca in America fac ce vreau si lucreaza cu mafia lor ruseasca si daca cineva li se opune e lichidat imediat.
  Au emigrat masiv in anii nouazeci si comunitatile lor sunt pline de spioni care lucreaza pentru Putin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.