Propaganda rusă în America de Nord și conexiunile ei militareRușii se plâng mereu că vestul îi demonizează, că nimeni din fostele țări comuniste nu-i iubește (cu excepția interesatei Ungarii) și că faptele lor eroice sunt denaturate de controlata presă occidentală. Puțină lume știe însă că ei (împreună cu ungurii) sponsorizează o bună parte din media alternativă și de stânga și de dreapta pentru a le cânta osanale și a critica „dictatorialul” occident.
Iată însă ce se poate spune/scrie în „dictatorialul” occident, cu media lui „controlată”: unul dintre binecunoscuții suporteri pe față ai Rusiei este profesorul Paul Robinson de la universitatea din Ottawa. Acest profesor, pe care nu-l oprește nimeni să laude Rusia și Uniunea Sovietică (ține și conferințe), este plătit de statul canadian cu 168.000 dolari pe an ca să modeleze tinerele minți ale studenților de la universitatea din Ottawa. Da, ați citit bine: această persoană face 168.000 dolari pe an. Din banii publici.

https://opengovca.com/ontario-employee/Robinson,_Paul

Domnul Robinson, fost ofițer în armata canadiană și în armata britanică, educat la Oxford și plătit ca în capitalism, educă la rândul său copiii altora distorsionând istoria și bătându-și joc de suferințele popoarelor ocupate de sovietici. Este de asemenea conectat cu grupul de propagandiști pro-ruși conduși de Sharon Tennison și cu toate site-urile importante pro-ruse/ruse. Întregul său blog este dedicat schimbării opiniei publice occidentale în favoarea Rusiei și Uniunii Sovietice.
Dar să dăm cuvântul „ilustrului” profesor publicând un fragment de articol de pe blogul său, unde susține că sovieticii au fost eliberatorii Europei și au venit cu intenții de a „dezvolta” țările din Estul pe care l-au ocupat:

„Naziștii au intenționat genocidul; sovieticii nu au făcut-o. Naziștii au căutat să elimine toate semnele și instituțiile statalității popoarelor cucerite; sovieticii nu au făcut-o – în timp ce au absorbit statele baltice și anumite părți din Belarus și Ucraina, au păstrat aceste state ca entități autonome din Uniunea lor și, de asemenea, atunci când au ocupat țări precum Polonia, România și Ungaria, le-au menținut ca state independente. Aceasta a fost departe de practica nazistă.
Mai mult, naziștii au venit ca și colonizatori. Nu numai că și-au propus să îndepărteze populația existentă, dar au fost interesați de teritoriile capturate numai în ceea ce privește extragerea resurselor. În schimb, sovieticii au investit foarte mult în dezvoltarea pământurilor pe care le-au ocupat, în crearea industriei, în educarea populației și în sprijinirea eforturilor culturale. Se poate susține că nu au făcut o treabă foarte bună, dar diferența de intenție a fost enormă – una extrem de distructivă; cealalta, cel puțin în teorie, constructiva.”
https://irrussianality.wordpress.com/2019/08/27/false-equivalencies/

Deci domnul profesor consideră (și fără îndoială îi ajută și pe alții să creadă la fel, fiind în meseria de educator) că sovieticii au făcut treabă bună în Basarabia și că au sprijinit-o cultural când au rusificat-o. Interzicerea limbii române a intrat cu siguranță în categoria de educare a populației, iar deportarea zecilor de mii de basarabeni în Siberia la dezvoltarea pământurilor.
Trenurile cu saci de aur (ascunși în saci de nisip) de la sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50 care mergeau din România în Uniunea Sovietică nu erau resurse, erau cadouri benevole ale deținutilor români.
Iar cei peste o jumătate de milion de morți în pușcării (datorită comunismului adus de golemul sovietic) doar de la noi din țară probabil demonstrează bunele intenții ale Uniunii Sovietice.

Stimatul profesor, fost ofițer în două armate și „specializat” în istorie și etică militară are lacune serioase ori la pregatirea profesională ori la cea morală. Și când vedem ce faună agresivă pro-rusă/pro-sovietică găzduiește pe blogul său, nu e greu să ghicim la care.

Oyster

Acest articol a fost publicat în America, antihrist, ateism, Basarabia, bolsevism, Bucovina de Nord, Bugeac, capitalism, comunism, coruptie, globalism, leninism, liberalism, marxism, Moldova, nationalism, politicianism, propaganda, Romania, Rusia, socialism, Totalitarism, Ungaria, URSS și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Propaganda rusă în America de Nord și conexiunile ei militare

 1. Oyster zice:

  Domnul Mikhail Averko de la Eurasian Review considera ca daca sovieticii nu semnau pactul Molotov-Ribbentrop ar fi luat nazistii tarile din est si doar Varsovia era parte din imperiul rus si in 1939, iar un bun nationalist rus ca Stalin nu putea permite asa ceva.
  Mikhail
  August 27, 2019 at 3:51 pm

  If the Soviets didn’t accept M-R, what was to keep the Nazis from taking everything which the Soviets took in that agreement?

  That question leads to the opinion that the USSR at the time didn’t have a good bargaining position. Regarding the notion of Stalin as a Russian nationalist, what kind of Russian nationalist would okay Germany taking Warsaw? That city wasn’t part of Prussia or the German Empire. It was part of the Russian Empire.
  https://irrussianality.wordpress.com/2019/08/27/false-equivalencies/

 2. Oyster zice:

  Trolul oficial pro-rus Lyttenburgh: Toti anti-Sovieticii sunt rusofobi.
  Lyttenburgh
  August 27, 2019 at 11:46 pm
  Once again, another reminder, that all Anti-Sovietists are just Russophobes.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Suporterul Rusiei Schmelzer: Armata rosie aproape de a lovi Ploiestiul [din Basarabia] era important.

  ________________________________________________________________
  Bravo domnule profesor din Canada „liberala”.

 3. Florian zice:

  Acestui canadian lingau de cizme rusesti ii doresc sa aiba parte de viata si libertatea celor din Polonia si Romania din vremea lui Stalin, Hrusciov si a altor dementi marxisti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.