Dictatura crypto-militară a AmericiiPreședintele Dwight D. Eisenhower i-a avertizat pe americani despre complexul militar-industrial în faimosul său discurs de adio din 1961. Voise să adauge si Congresul ca un jucător-cheie și contributor în Complex, dar a decis să nu înstrăineze Congresul, când deja se luase de forțele militare, de industrie și universitățile/laboratoarele de cercetare. Ike a făcut tot posibilul să țină în frâu Complexul în timp ce era președinte, dar de atunci s-a galopat liber sub mâinile nu atât de sigure ale președinților următori.
În 1971, Frank Getlein, jurnalist la Washington Star, a scris cartea „Jocul de-a soldații”. Din păcate, critica sa este și mai relevantă astăzi decât a fost în 1971.
Getlein remarcă apariția unui stat de SECURITATE națională ca o a patra ramură a guvernului, una caracterizată printr-o birocrație ascunsă care duce război ineficient datorită inflexibilității sale inerente, dar care este, de asemenea, profund socialistă. Într-adevăr, el citează „cel mai mare triumf al socialismului [este] preluarea aproape totală a achizițiilor militare”. Statul de securitate națională reprezintă un sistem „vast” de „debarasare socialistă a fondurilor federale”, totul în numele nebuloasei cauze a „Apărarii”, mai degrabă decât pentru mai veche cauză: războiul. Din acest proces socialist fraudulos reies rezultate previzibile, inclusiv calitatea proastă a materialului și „escaladarea uimitoare” a costurilor.
Cel mai rău dintre toate, potrivit lui Getlein, este că „scopurile statului au fost subsumate în scopurile instituției militare”. În timp ce se presupune că forțele militare trebuie să existe pentru a apăra statul, apărarea forțelor militare și a PUTERII și prerogativelor lor au devenit noua prioritate, sinonimă cu sănătatea statului într-un proces care este antitetic pentru democrație.
Getlein sugerează că America a „devenit un stat militar din incompetența pură [selectivă] a armatei”:
„Ei [generalii] vin în fața noastră… și mărturisesc, mai mult sau mai puțin anual, că problemele pe care sunt plătiți să le rezolve sunt dincolo de capabilitatea lor și, prin urmare, au nevoie de mai multe lucruri: mai mulți oameni, mai mult rang, mai multă știință, mai multe cercetări, mai multe institute, mai multi condottieri de hârtie și, mereu și peste tot, mai mulți BANI. Ca un unchi lipsit de speranță, ne seduc prin incapacitatea lor de a face ceva sa funcționeaze și vin în fiecare an pentru a ridica pomana și a ne șantaja s-o mărim. Sufletul american a fost întotdeauna sensibil la povestile despre lipsa de noroc, dar cu siguranță aceasta este prima dată … când cerșetorul nenorocos a fost invitat să conducă spectacolul.”
„Războiul poate fi iad, dar pacea nu este nici o afacere, din punctul de vedere al unui militar”,
Soluția este „PERMAWAR” sau războiul permanent, din care Vietnam a fost un exemplu timpuriu. Deși mulți americani au văzut Vietnamul ca un „eșec total”, a fost un succes important pentru complexul militar-industrial, având în vedere cheltuielile sale vaste și durata îndelungată.
Chiar și fără războaie efective, însă, Getlein observă cum Permawar va continua „fără răgaz sau armistițiu în grupurile de gândire, birourile executive și sălile de audieri ale congresului. Adevaratul Permawar este cel al sistemelor de arme tot mai noi, mai elaborate, mai letale, mai scumpe, mai esențiale.”
Rezultatul socialismului militarizat, al militarismului socializat și al razboiului permanent? „Țara noastră a devenit o DICTATURA MILITARA în felul său specific american”. Frank Getlein a scris această sentință către sfârșitul războiului din Vietnam. Ceea ce a spus atunci este și mai precis astăzi.
https://bracingviews.com/2019/05/16/americas-peculiar-military-dictatorship/

Potrivit jurnalistului-comentator Getlein, MILITARISMUL galopant a început după cel de-al doilea război mondial, când Departamentul de Război „vesel și modest, onest și limitat” a fost rebotezat Departamentul de Apărare, dobândind astfel „o licență permanentă de vânătoare pe tot sezonul și în tot locul”. Americanii inventivi s-au întrecut pe ei înșiși dobândind un „IMPERIU non-profit” tocmai când colonialismul devenea învechit.
https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/frank-getlein-2/playing-soldier-a-diatribe/

USA dezlănțuie ARMATA pentru a combate Fake News, dezinformarea

Știrile false și postările pe rețelele de socializare reprezintă o amenințare atât de mare pentru securitatea Statelor Unite, încât Departamentul Apărării lansează un proiect de respingere a „atacurilor de dezinformare pe scară largă, automatizate”, deoarece republicanii de vârf din Congres blochează eforturile pentru protejarea integrității alegerilor.
Agenția de proiecte de cercetare avansată [DARPA] pentru apărare dorește un software personalizat care poate dezgropa falsuri ascunse printre peste 500.000 de povești, fotografii, videoclipuri și clipuri audio. Dacă reușește, sistemul după patru ani de încercări se poate extinde pentru a detecta intenția malițioasă și pentru a preveni polarizarea societății cu știri false.
„În urmă cu un deceniu, ce e astăzi obișnuit ar fi părut științifico-fantastic – atât de rapide au fost îmbunătățirile”, a spus Andrew Grotto de la Centrul pentru Securitate Internațională de la Universitatea Stanford. „Nu există niciun motiv să credeți că ritmul inovației va încetini în curând.” Oficialii americani au lucrat la planurile de prevenire a hackerilor de a inunda canalele sociale cu informații false înainte de alegerile din 2020.
Factor de risc
Președintele Donald TRUMP a respins în repetate rânduri afirmațiile potrivit cărora conținutul dubios de pe platforme precum Facebook, Twitter și Google au ajutat la câștigarea alegerilor sale. Suporterii lui Hillary Clinton au susținut că un val de știri FALSE au schimbat rezultatele în 2016.
„Factorul de risc este că media socială este abuzată și folosită pentru a influența alegerile”, a spus profesor asistent de Comunicare a Universității Syracuse, Jennifer Grygiel, într-un interviu telefonic.
Poveștile false și așa-numitele deepfake sunt din ce în ce mai sofisticate și îngreunează identificarea software-ului bazat pe date. Imaginile AI au avansat în ultimii ani și sunt acum folosite de Hollywood, industria modei și sistemele de recunoaștere facială. Cercetătorii au arătat că aceste „generative adversarial networks” – sau GAN – pot fi utilizate pentru a crea videoclipuri false.
Procesul de testare a algoritmilor va include o abilitate de a scana și evalua 250.000 de articole de știri și 250.000 de postări în social media, cu 5.000 de articole false în mix. Programul are trei faze pe 48 de luni, care acoperă inițial știri și social media, înainte de a începe o analiză a propagandei tehnice. Proiectul va include, de asemenea, „hackathonuri” de o săptămână.
Profesoara Grygiel considera ca „Educarea publicului despre media, împreună cu LEGISLATIA, este important. Însă oficialii aleși nu au motivație pentru schimbare și există un conflict de interese, deoarece ei folosesc aceste platforme pentru a fi aleși.”
https://news.yahoo.com/u-unleashes-military-fight-fake-134326896.html

Tradus și adaptat de Tudor V

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, ateism, capitalism, comunism, coruptie, globalism, liberalism, marxism, politicianism, propaganda, Razboi, Totalitarism și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dictatura crypto-militară a Americii

 1. Tudor V. zice:

  Pomul dupa ROADE se cunoaste.

  Trump a crescut bugetul militar mai mult decat toti presedintii care l-au precedat.

 2. Daniel zice:

  Pai …nu Trump conduce America.

 3. Oyster zice:

  @ Daniel
  Dar.. cine ?

 4. Isabella zice:

  Right-wing operatives allied with President Donald Trump are attempting to raise at least $2 million to fund a campaign to discredit journalists and editors at major U.S. media outlets like the Washington Post, Buzzfeed, New York Times, and HuffPost.
  That’s according to a three-page fundraising pitch for the effort reviewed by Axios, which reported Tuesday that the group of Trump allies “claims it will slip damaging information about reporters and editors to ‘friendly media outlets,’ such as Breitbart, and traditional media, if possible.”
  One person involved in raising funds for the campaign, according to Axios, is Republican operative Arthur Schwartz, an informal adviser to Donald Trump Jr. and aggressive defender of the White House.
  http://www.intrepidreport.com/archives/28041

 5. Transilvania zice:

  Cred ca ar fi util sa traducem pentru cititorii care nu cunosc limba engleza.
  Postarea Isabellei spune ca agenti de dreapta aliati cu presedintele Trump incearca sa faca rost de bani de la public pentru o campanie de discreditare a gazetarilor de la marile ziare americane.
  Cei care se ocupa de aceasta campanie vor strecura informatii daunatoare despre acei gazetari pe sit-urile traditionale si prietene ale lui Trump cum ar fi Breitbart.
  Dar oare ce cauta in aceasta campanie domnul Schwartz, sfatuitor al lui Donald junior ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.