USA Total Control


DARPA sprijină 6 proiecte de interfață creier-calculator

Având în vedere că Elon Musk a fondat Neuralink și Facebook care își dezvăluie cercetarea interfață creier-calculator, 2017 se pare că va fi anul în care cercetarea informatică controlată de minte inainteaza cu repeziciune. Nu mai e un concept de SF si se vede că sume mari s-au angajat în cercetări serioase iar acum DARPA a dezvăluit o investiție de până la 65 milioane USD în șase proiecte, ca parte a noului său program de proiectare a sistemului de inginerie neurală (NESD).
DARPA a anunțat inițial programul NESD la începutul anului 2016, cu o apelare la propuneri care ar avansa cercetarea privind dezvoltarea unui implant neural care este biocompatibil și care poate permite comunicarea bidirecțională între creierul uman și computer.
Agenția a anunțat acum cei șase destinatari ai contractelor atribuite ca parte a programului, care includ o companie privată și cinci organizații de cercetare. Faza I a proiectului se concentrează pe descoperiri în hardware, software și neuroștiință care pot fi testate ulterior pe animale și celule de cultură.
Cele șase proiecte adjudecate acoperă o varietate de domenii și discipline de cercetare diferite. Două dintre proiecte investighează auzul și vorbirea. O echipă de la Universitatea Brown intenționează să creeze un implant de cortex cerebral care să decodeze procesarea neuronală a vorbirii, în timp ce o companie privată numită Paradromics dezvoltă o interfață corticală care folosește tablouri de electrozi microwire pentru a înregistra și stimula grupuri de neuroni.
Restul de patru proiecte examinează manipularea proceselor bazate pe vedere în creier. O echipă de la Universitatea Columbia își propune să dezvolte o interfață bioelectrică nepenetranta, care poate transmite stimuli direct în cortexul vizual, în timp ce o echipă a Universității din California, Berkeley, va lucra la producerea unui microscop miniaturizat care poate măsura și stimula până la un milion de neuroni în cortexul cerebral la un moment dat.
Între timp, o echipă de la Fondation Voir et Entendre va căuta să permită comunicarea între o retină artificială purtată peste ochi și neuronii din cortexul vizual folosind optogenetică. Într-o altă linie similară, echipa de la Laboratorul John B. Pierce își propune să creeze o proteză integrală optică pentru cortexul vizual, folosind neuroni modificați sa biolumineze și să răspundă la stimularea optogenetică.
Toate proiectele sunt în general interesate să găsească modalități de a decodifica cu precizie datele neuronale și să dezvolte tehnici de manipulare artificială a neuronilor pentru a oferi imagini detaliate și sunet destinatarului. Rezultatele practice ar putea fi orice, de la înlocuirea vederii pierdute a cuiva cu o proteză vizuală a cortexului, până la producerea unei interfețe creier-mașină care să permită controlul unei membre artificiale cu mintea lor.
„Există provocări tehnice semnificative”, spune managerul programului NESD, Richard Alvelda, „însă echipele pe care le-am asamblat au formulat planuri fezabile pentru a oferi descoperiri coordonate într-o serie de discipline și a integra aceste eforturi în sisteme complete”.
După primul an, programul se va muta în faza a II-a, care va analiza studiile umane și căile pentru aprobarea regulamentară. Programul NESD intenționează, de asemenea, să conecteze cercetătorii cu US Food and Drug Administration (FDA) pentru a evalua aspecte de reglementare, precum siguranța și confidențialitatea, în toate fazele de dezvoltare.
https://newatlas.com/darpa-brain-computer-interface-investment/50445/


“DARPA a fost un pionier în tehnologia interfaței creier-mașină încă din anii ’70, dar am început să investim puternic la începutul anilor 2000, când confluența îmbunătățită a detectării și a tehnologiei informației a deschis ușa unor noi capacități”, a spus Justin Sanchez, directorul DARPA Biologic. Biroul tehnologii. „De atunci, DARPA a investit sute de milioane de dolari tranziționând „neuroștiința” în „neurotehnologie” cu o serie de programe de cercetare cumulativ mai avansate care extind frontierele a ceea ce este posibil în acest domeniu enorm de dificil. Am pus bazele unui viitor în care tehnologiile avansate de interfață creier vor transforma modul în care oamenii trăiesc și lucrează, iar Agenția va continua să opereze la inaintarea acestui domeniu pentru a înțelege cum poate fi afectată securitatea națională dupa cum apar noi jucători și chiar tehnologii mai puternice. ”
https://www.darpa.mil/news-events/2017-07-10

Tradus și adaptat de Tudor V

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, antihrist, ateism, capitalism, coruptie, globalism, liberalism, Totalitarism și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la USA Total Control

 1. Transilvania zice:

  Transhumanismul a inceput de fapt cu transplanturile de organe.
  In loc sa se concentreze pe vindecarea organelor bolnave prin medicamente, operatii si terapii adecvate inclusiv naturiste care sunt destule, oamenii de stiinta s-au preocupat de transplanturi ca sa-si satisfaca curiozitatea morbida. Au transformat fiintele umane in cobai precum faceau inainte cu animalele.
  De aceea terapiile naturiste sunt discreditate si chiar interzise in multe locuri dar experimentele care cu adevarat bajocoresc demnitatea umana si duc pana la distrugerea omului ca om sunt nu numai permise ci incurajate.

 2. Tudor V. zice:

  Biotehnologia DARPA are posibilitati nelimitate pentru spionaj.

  Spioni care arata ca oamenii normali dar inauntru au creierele modificate ca sa transmita direct ce vad fara sa foloseasca instrumente vizibile si trec de orice scanner.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.