Rusia, o ghicitoare învelită în mister


Puțina lume stie ca în 2016, la începutul preşedinţiei lui Donald Trump, o activistă americană pro-Rusia și pro-Putin a fost reținută de autoritățile ruse în orasul Volgograd pentru violarea termenilor vizei sale turistice.
“Tribunalul din Volgograd a decis ca Sharon Tennison și colegul ei Theodore McIntire nu se purtau ca turiștii când au organizat o întrunire despre relansarea programelor Centrului de inițiative cetățenești, un ONG bazat în San Francisco pe care Tennison îl lansase în 1983 ‘pentru a iniția relații constructive cu Uniunea Sovietică’.
Surprinzător e că Tennison, o fermă opozantă a politicii curente a USA față de Rusia, și organizația ei au fost descrise de către media deținută de stat și loială Kremlinului drept agenți de influență americană. Site-ul LifeNews.ru, care se crede că ar avea legături cu serviciile de informații ruse, a raportat că Tennison și McIntire s-au întâlnit cu oameni de afaceri, au condus seminare, au invitat persoane în SUA și au încercat în orice fel să impună valorile americane. Portalul de internet V1.ru din Volgograd i-a numit pe activiști agenți ai Departamentului de Stat al USA, iar ziarul guvernamental Rossiiskaya Gazeta a sugerat că era ceva suspicios în legatură cu McIntire, un fost ofițer al forțelor armate USA.”
Aceste caracterizări par să ignore complet scrierile doamnei Tennison care este o cunoscută apărătoare a lui Putin și a Kremlinului, mergând până la a fi de acord cu anexarea Crimeei și a critica guvernul propriei țări în favoarea Rusiei. Președintele Rotary Club, unde Tennison și McIntire au ținut întrunirea a fost șocat de insinuările din presă și a apărat patriotismul clubului său, care face parte din rețeaua internațională de cluburi.
https://www.rferl.org/a/russia-sharon-tennison-detained-us-agent/27558544.html

Dar cine este de fapt Sharon Tennison? Nu se știe aproape nimic despre ea înainte de 1983 când a înființat Centrul pentru inițiative cetățenești și a început să implementeze diverse programe în Rusia condusă la acea dată de Mihail Gorbaciov: inițiative în legătură cu mediul, programe agricole și de dezvoltare economică, de creștere a productivității etc.
https://en.wikipedia.org/wiki/Center_for_Citizen_Initiatives

“După colapsul Uniunii Sovietice, Tennison a trimis antreprenori începători în USA pentru a învăța meserie, iar guvernul USA a susținut inițiativa cu milioane de dolari. După criza financiară din 2008 întregul program a trebuit să fie oprit.”
https://www.csmonitor.com/World/Making-a-difference/2018/1217/How-one-woman-s-citizen-diplomacy-has-strengthened-US-Russia-ties-for-decades

Dar doamna Tennison continua să fie ingrozită de pericolul războiului nuclear, la fel ca și promovatorii de pe internet ai lui Trump de acum câțiva ani, așa încât a reluat activitatea Centrului cu ajutorul donatorilor particulari. Bineînțeles entuziasmul ei personal pentru președintele Putin este la fel de mare și suportul ferm.
https://ccisf.org/

Cele mai interesante sunt coincidențele care au alimentat acest entuziasm. În 1992 se afla la Petersburg împreună cu un prieten și aveau nevoie de o semnătură de la primărie: întâmplarea a făcut ca cel cu care a stat de vorbă să fie un tânăr cu numele de Vladimir Putin. O oră de întrebări și răspunsuri atente la fel ca și absența mitei au impresionat-o pe doamna Tennison.
Doi ani mai târziu în 1994, consulul general american de la Petersburg o chema să-l ajute la primirea unei impresionante delegații americane alcătuită din paisprezece membri ai Congresului și noul ambasador al USA în Rusia, Thomas Pickering. Deși nu fusese decât o infirmieră necunoscută înainte de munca ei în Rusia, doamna Tennison se descurca excelent cu toți acești oaspeți simandicoși, la fel de bine cum reușise să facă rost de fonduri de la guvern la înființarea institutului său. Întâmplarea a făcut din nou ca și domnul Gosnell, consulul american, să fi lucrat câțiva ani la Petersburg cu tânărul Vladimir Putin, colaborând la creearea de societați comune ruso-americane și căutând alte feluri de a promova relațiile între cele două țări.
În martie 2000, Sharon Tennison a mers din nou la Petersburg unde s-a întâlnit cu o prietenă rusoaică și din nou întâmplarea a făcut ca această prietenă să fi fost colega de școală cu Vladimir Putin. Ea și-l amintea ca pe un tânar patriot care își prezentase candidatura la KGB încă înainte de terminarea liceului, căci în acea perioadă toți rușii admirau KGB-ul și credeau că cei ce lucrau acolo erau patrioți și își apărau țara.
https://lesakerfrancophone.fr/comprendre-la-russie-dediaboliser-poutine

Un cadru superior al Centrului de studii internaționale și strategice care era și el prieten al doamnei Tennison lucrase în anii 90 în strânsă colaborare cu Putin la o serie de proiecte comune. Un fost oficial al guvernului USA, doi oficiali ai Departamentului de Stat și numeroase persoane de la Camera de comerț internațional îl cunoșteau sau lucraseră cu el, toți remarcând că nu lua mită spre deosebire de majoritatea funcționarilor ruși.
https://transnational.live/2018/02/26/my-personal-experience-with-vladimir-putin/

Sharon Tennison a străbătut Rusia în lung și în lat în decursul celor peste trei decade de când o cunoaște, scriind tot mai admirativ despre progresul țării pe care îl consideră datorat în exclusivitate geniului președintelui Putin. Face parte din diverse institute și comitete de prietenie ruso-americană, iar articolele sale apar în apar în aproape toată presa pro-rusă.
https://eastwestaccord.com/sharon-tennison-understanding-russia-un-demonizing-putin/
Ceea ce face și mai incomprehensibilă atacarea ei ca spioană de catre media kremlineză rusă.

Transilvania

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, bolsevism, capitalism, comunism, coruptie, globalism, marxism, politicianism, propaganda, Rusia, Totalitarism și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Rusia, o ghicitoare învelită în mister

 1. Bendis zice:

  Deci Putin colabora „strans” cu americanii dupa cum aflam chiar din gura suporterilor sai si aici ma refer la goarna pro-rusa „The Saker” sau „le saker”, cel pe care masonul (si fiu de spion) Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, l-a recomandat fostului ambasador Mihaescu drept persoana de incredere a propagandei ruse dupa cum a soptit o vrabiuta care a ascultat convorbirea lor.
  http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/ideologul-lui-putin-vizita-fulger-la-bucuresti-1307863
  Putin, care s-a ridicat in principal pe vaicarelile despre tradarea lui Yeltzin, in anii 90 de „trista amintire” de fapt colabora cu americanii exact in perioada aia.

 2. kosk zice:

  personal nu prea ma intereseaza putin si afacerile lui cu diversi. in schimb is tare curios (i know , curiozitatea o omorit pisica..) cam cati acoperiti avem NOI in presa MSM/influenceri si ale cui uniforme le poarta pe sub costume..

 3. Bendis zice:

  Pai multi acoperiti poarta uniforma lui Putin si trag Romania spre est; nu ca vestul ar fi mai breaz dar aia poarta alta uniforma, evident.

 4. Transilvania zice:

  In Romania securitatea a fost impartita in doua dupa asa numita revolutie din 1989. Un articol al Federatiei oamenilor de stiinta americani (fas.org) de la sfarsitul anilor 90 dadea si numerele celor doua unitati militare care conduceau fiecare echipa: o parte tineau cu Moscova, o parte cu apusenii. De atunci s-au mai impacat, certat si mutat dintr-o parte in alta dar e limpede ca sunt tot impartiti. Cei care favorizeaza UE tin de masoneria lui Rothschild iar cei care favorizeaza „Eurasia” si Rusia tin de masoneria de sorginte kaghebista a lui Putin. Ambele au ca sarcina de serviciu dezmembrarea Romaniei: Transilvania va fi data Ungariei care a facut ca de obicei joc dublu si cu echipa Rothschild si cu echipa Putin ca sa castige in orice imprejurare. Ai nostri s-au dovedit vanduti si vanzatori de tara in orice imprejurare.

 5. Transilvania zice:

  La inceputul anilor 80 chiar si cel mai mic ofiter de securitate din Romania stia ca vor veni vremuri grele si se aprovizionau din greu cu de toate, desi aveau si magazinele lor speciale. Deci totul era planuit din timp. Chiar foarte din timp fiindca se intalneau cu masoneria apuseana inca din anii 70. (De pilda la sfarsitul anilor 70 un cavaler de Malta acoperit al masoneriei franceze se intalnea la Bucuresti cu un acoperit al securitatii romane din marea magistratura). Strategia de subminare interna a Romaniei comuniste ceausiste se discutase din timp. In anii 80 deja securistii isi jucau toti rolurile duble de infiltrati pusi sa distruga sistemul pe dinauntru pe de o parte si pe de alta de tortionari care chinuiau si uneori ucideau dizidentii care luptau contra aceluiasi sistem. Rol pe care il au si astazi de fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.