Garda Naţională, o nouă găselniţă propagandistică a lui Băsescu


Valentin Vasilescu

Într-un articol anterior am comentat spusele generalului colonel (r.) Constantin Degeratu că armata de militari profesionişti români e incapabilă să apere teritoriul românesc şi că trebuie înfiinţată Garda Naţională.

Ca la un semnal, Traian Băsescu a afirmat că CSAT va analiza în perioada următoare capacitatea de a chema rezerviştii sub arme.

http://romanian.ruvr.ru/2014_04_22/Romania-vrea-sa-refaca-Garzile-patriotice-ale-lui-CeauSescu-1546/

Unul din principiile luptei armate enunţat de generalul prusac Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz în cartea sa de referinţă Despre război, se referă la concordanţa dintre scopuri, forţă şi mijloace. Atunci când armata vecinilor este înzestrată cu cele mai noi tipuri de arme existente, apărătorul, dacă îşi doreşte să-i poată opună rezistenţă cu adevărat, trebuie să se doteze cu armament de aceeaşi generaţie.

Într-o operaţie de apărare a teritoriului naţional din zilele noastre, prima etapă, cea a împiedicării cucerii supremaţiei asupra spaţiului aerian românesc, decide soarta războiului. Forţele aeriene româneşti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediată. Îndeplinirea acestei misiuni depinde de aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor dar cu resursa terminată de vreo 6 ani, înarmate cu rachete aer-aer sovietice (recuperate de la avioanele MiG-23 și MiG-29, scoase din dotare) cu bătaia maximă de 40 km. În timp ce vecinii noştri (Ungaria, Ucraina, Cehia, Polonia şi Rusia) dispun de rachete aer-aer mai moderne, cu bătaia de 80-120 km. Forţele aeriene române mai dispun şi de rachete sol-aer sovietice din 1964, rachete sovietice KUB şi de o baterie AA Hawk veche din 1968, pe care nicio ţară din Europa nu se oboseşte să le bombardeze, întrucât sunt uşor de anihilat prin bruiaj. Ţinând cont de înzestrarea actuală a armatei române, se poate presupune că ea riscă să piardă supremaţia aeriană în primele 30 de minute de la declanşarea unei operaţii militare.

Odată cu câştigarea supremaţiei aeriene, aviaţia are libertate totală de acţiune în întreg spaţiul aerian românesc şi trece la a doua etapă a operaţiei: nimicirea forţelor terestre româneşti. Începe cu structura ierarhică de comandă politică şi militară, prin bruierea emisiei mijloacelor electronice de comunicare şi prin lovirea nodurilor de reţea şi a serverelor care asigură liniile de date, cu blocarea comunicaţiilor rutiere, feroviare, navale şi aeriene şi interzicerea oricăror forme de aprovizionare a armatei şi a populaţiei civile. Prin aceasta se realizează împiedicarea manevrei şi izolarea unităţilor, subunităţilor luptătoare care sunt obligate să acţioneze individual, în orb şi fără nicio coordonare. Aviaţia continuă cu vânarea din aer concentrărilor de tancuri, TAB-uri, MLI-uri, APR-uri şi piese de artilerie. Abia apoi se ocupă pe îndelete de infanterie.

Mobilizarea rezerviştilor se execută în trepte, pe priorităţi. Prioritatea zero fiind forţele aeriene, care îi integrează pe rezervişti în dispozitivul său de luptă în câteva ore de la debutul operaţiei de apărare. Invocând compatibilizarea în vederea aderării la NATO, SUA au obligat armata română să desfiinţeze în perioada 1998-2004, 12 din cele 16 baze aeriene cu tot cu regimentele de vânătoare, vânătoare-bombardament şi elicoptere care operau acolo, rezultând câteva mii de rezervişti cu o înaltă calificare tehnică ( de la ofiţeri-piloţi, ofiţeri-navigatori cu dirijarea şi indicarea obiectivelor şi până la ofiţeri-ingineri şi maiştrii militari-tehnicieni de întreţinere la sol şi reparaţii). Problema cu aceşti rezervişti e că ei nu mai au obiectul muncii : avioanele şi elicopterele, altele decât cele utilizate de militarii activi.

http://povestideaerodrom.files.wordpress.com/2012/11/chin.jpg

Situaţia se prezintă la fel şi în ceea ce priveşte trupele de uscat, blindatele mai noi şi apte de luptă sunt în înzestrarea forţelor active, rezerviştilor rămânându-le tehnica stocată de două decenii, adevărate piesele de muzeu, în mare parte descompletate şi nefuncţionale.

http://farm5.staticflickr.com/4106/4836344005_1865b7807d_b.jpg

Rata de supravieţuire a subunităţilor de blindate româneşti care n-au fost nimicite de bombardamentele aeriene şi reuşesc să lupte cu trupele de uscat ale adversarului, depinde de doi factori. Anume, cine vede primul şi deschide focul, precum şi de capacitatea de penetrare a muniţiei. Spre deosebire de tancurile româneşti, blindatele vecinilor sunt vopsite cu un grund cauciucat special, de tip radioabsorbant care reduce şi amprenta termică. Un alt dispozitiv de protecţie, are rol de orbire a capetelor de dirijare ale rachetelor antitanc în spectrul optic, infraroşu şi laser, utilizând două sisteme de lansare automată a grenadelor cu suspensii de aerosoli.

Tancurile unora dintre vecinii noştri menţionaţi mai sus au integrate şi echipamentele emiţătoare de impuls electromagnetic care scurtcircuitează de la distanţa de 5-8 m, senzorii electrici de declanşare a minelor antitanc. Ele lucrează împreună cu sistemul de protecţie de tip activ, care interceptează şi detonează proiectilele şi rachetele antitanc, înainte ca acestea să atingă blindajul. Tunul cu care sunt echipate blindatele vecinilor noştri lansează pe lângă proiectilele anti-tanc cu miez de uraniu sărăcit şi proiectile şi rachete antitanc dirijate pe fascicol laser. Într-un articol anterior am vorbit despre unul din cele mai moderne tancuri existente care s-ar preta perfect la necesităţile MApN, în condiţiile de relief şi de climă ale ţării noastre.

http://romanian.ruvr.ru/2013_12_03/Tancul-Taghil-la-parada-militara-de-1-Decembrie-8466/

Ca o concluzie, înfiinţarea Gărzii Naţionale compusă din rezervişti, fără înzestrarea ei masivă cu tehnică de luptă de ultimă generaţie, nu are ca scop apărarea teritoriului naţional, ci cu totul altceva, o ipoteză pe care o voi dezvolta într-un material ulterior.

SURSA:  http://romanian.ruvr.ru/2014_04_28/Garda-Nationala-o-noua-gaselnita-propagandistica-a-lui-Basescu-5508/

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, anarhism, Basarabia, Bucovina de Nord, Bugeac, capitalism, comunism, coruptie, Enclavizarea Romaniei, Eurasia, Europa, geopolitica, globalism, marea neagra, Moldova, nationalism, NATO, politicianism, propaganda, Razboi, Romania, Rusia, Tinutul Herta, Totalitarism, Transilvania, ucraina, UE, Valahia, war și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Garda Naţională, o nouă găselniţă propagandistică a lui Băsescu

 1. kosk zice:

  ideea in sine nu e rea. as vrea sa vaz toti manelistii, feisbukistii si bamboistii marsaluind 20 km cu 20 kile de nisip in ranita. si 2 mine AT (9 kile bucata) in maini..(propria experienta din fosta armata Romana)

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.05.2014): Sfantul Efrem cel Nou. Patriarhul Bartolomeu si masoneria. Parintele Amfilohie Branza | Saccsiv's Weblog

 3. COMENTARIU PE CARE L-AM ANEXAT ARTICOLULUI ,,SUB ASEDIUL MASONERIEI…”, POSTAT ASTĂZI PE SITE-UL NATIUNEA:
  Hristos a înviat! Tocmai zilele acestea are loc un congres mondial al masonilor, a acestor slujitori ai diavolului. Ei sunt exact opusul preoților ortodocși și pe care desigur masonii îi urăsc de moarte (sectanții la fel).
  Dar știu românii oare cine sunt ei cu adevărat și ce urmăresc?

  MASONII ROMÂNI SUNT CEI MAI MARI TRĂDĂTORI AI NEAMULUI ROMÂNESC! DE CE? CHIAR VREȚI SĂ ȘTIȚI DE CE ȘI PE SCURT?

  PENTRU CĂ EI AU FALIMENTAT INDUSTRIA ROMÂNIEI (forțând milioane de români să lucreze în străinătate pentru a supraviețui, și încă, ca slugi, pe bani puțini acolo și în muncile cele mai grele);
  PENTRU CĂ EI SUNT ECUMENIȘTI ȘI VOR SĂ NE UNEASCĂ CU TOȚI ERETICII DE PE PĂMÂNT (la ei nu contează la cine te închini, doar să fie o ființă supremă; spune asta masonul comunist Olimpian Ungherea…);
  PENTRU CĂ EI SUNT FOARTE HOTĂRÂȚI SĂ NE INTRODUCĂ CIPURILE DE URMĂRIRE CA (pentru ei nu suntem oameni, iar mai târziu, să ne introducă în corp biocipurile ca la animale!);
  PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE-AU FORȚAT ÎN MOD ,,DISCRET” SĂ INTRĂM ÎN NATO ȘI UE (ca să ne pierdem toată independența economică, politică și culturală), SĂ NE PIERDEM SUVERANITATEA ȚĂRII TOTAL ÎN VIITORUL STAT FEDERATIV (STATELE UNITE ALE EUROPEI)!;

  PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE BAGĂ PE GÂT FORȚAT ACUM HOMOSEXUALITATEA (legalizarea păcatului, mai apoi a prostituției și pornografiei, pedofiliei), DAR ȘI PLANNINGUL FAMILIAL (contracepția etc.);
  PENTRU EI CĂ NE IMPUN REGIONALIZAREA, ÎNSTRĂINAREA PĂMÂNTURILOR ȘI A RESURSELOR NATURALE ALE ȚĂRII ȘI MULTE, MULTE ALTELE (ne-ar trebui pagini întregi să le enumerăm pe toate)…

  Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să ne întărească în credință și să salveze acest popor drept măritor creștin de toți dușmanii lui, de dușmanii ortodoxiei. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s