Mediocritatea militară românească


Valentin Vasilescu

Am avut un adevărat coşmar urmărind emisiunea „Jocuri de Putere” de pe postul Realitatea Tv, din 27 aprilie 2014 în care Rareş Bogdan, ca întotdeauna prost sfătuit, a invitat pe Ion Cristoiu, Dan Dungaciu, Adrian Cioroianu, Adrian Severin şi Constantin Degeratu.

Generalul colonel r. Degeratu şi-a depăşit cu mult condiţia de militar, redescoperindu-şi vocaţia de propagandist politic, de dinainte de 1989. Adaptată bine-nţeles la noile cerinţe euroatlantiste elaborate de Centrul European de Studii de Securitate „George C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, pentru Europa de est. De data aceasta, Degeratu a preluat el însuşi iniţiativa de la Dan Gheorghe Dungaciu, avansînd cu paşi hotărâţi într-o direcţie, despre care, la timpul potrivit, am atras atenţia că expune România la riscuri majore:

http://romanian.ruvr.ru/2014_04_22/Romania-vrea-sa-refaca-Garzile-patriotice-ale-lui-CeauSescu-1546/

Eşafodajul concepţiei prezentate de Degeratu în emisiune a fost construit plecând de la semnarea de către Anglia, Franţa şi Italia, alături de Germania, a Acordului de la München, din 1938 care a permis anexarea regiunii Sudete din Cehoslovacia, de către Germania. Degeratu fiind de părere că marile puteri, în încercarea lor de evitare a unui război mic, limitat, s-au trezit un an mai târziu, în faţa celui de-al doilea război mondial. Prin analogie, Degeratu sugerează că armata română ( pentru că el identifică în mod eronat, cel puţin geografic, România cu Occidentul ), să intervină preventiv în Ucraina acum, pentru a evita declanşarea celui de-al treilea război mondial, ceva mai târziu.

Numai că realitatea din anii 1938-1939 nu are niciun corespondent cu ceea ce se întâmplă acum din Ucraina. Cauza declanşării crizei ucrainiene nu o constituie Rusia, aşa cum cu rea intenție afirmă Degeratu, ci lovitura de stat de la Kiev, organizată de Occidentul care contează ( SUA, Franţa, Marea Britanie şi Germania ), nu de România, cu scopul aducerii la putere a marionetelor lui. Și după ce Occidentul care contează a „comis-o”, tot el se dă la o parte, punându-l pe Degeratu să folosească nişte aberaţii clocite în laboratoarele PSYOPS ca să-i convingă pe români că au obligaţia să scoată ei, cu mâna lor din foc, castanele Occidentului.

E jalnic că armata română a putut avea în fruntea Statului Major General un asemenea ofiţer care se face că nu vede că intervenţia armatei române în sprijinul conducerii ilegitime de la Kiev, dorită de Occident, contravine noţiunii de Idee Naţională. Idee care urmăreşte reîntregirea Ţării prin recuperarea teritoriilor româneşti, deziderat căruia i se opune numai Ucraina, cea care deţine Bugeacul şi Bucovina de nord. Pentru un absolvent al Academiei de Comandă şi Stat Major, ca Degeratu, e inadmisibil să nu remarce că din punct de vedere al moralului trupei, dar şi al moralului populaţiei României, consecinţele atragerii României în această aventură sunt catastrofale.
Orişicât, e bine să-i amintesc generalului că România nu este din niciun punct de vedere Occident, întrucât pentru a păşi pe teritoriul SUA (adevăratul Occident ) românii au nevoie de vize. În timp ce britanicilor, francezilor, italienilor, germanilor, olandezilor şi multor altora, nu le trebuie nicio viză. Și nici nu i-a văzut nimeni până acum pe aceştia să se calce pe picioare, grăbindu-se să-şi disloce armatele în Ucraina.

SURSA:  http://romanian.ruvr.ru/2014_04_30/Mediocritatea-militara-romaneasca-3813/

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, anarhism, antihrist, Basarabia, Bucovina de Nord, capitalism, comunism, coruptie, crimeea, Enclavizarea Romaniei, Eurasia, Europa, geopolitica, globalism, marea neagra, Moldova, nationalism, NATO, ONU, politicianism, propaganda, Razboi, Romania, Rusia, Tinutul Herta, Totalitarism, Transilvania, ucraina, UE, Valahia, war și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Mediocritatea militară românească

 1. să atace ucraina!? incredibil! nu ucraina ci transnistria! aia ar trebui atacată acum, cît mai repede, înainte de a a ajunge federația rusă cu granițele pînă la dunăre! după e prea tîrziu și prea tîrziu inclusiv pentru republica moldova de a se desprinde din strînsoarea ursului siberian

  e o ocazie unică de a rezolva problema transnistriei și, odată cu ea, problema slabei vocații euroatlancice a republicii moldova care a rămas astfel, un conflict înghețat, în principal doar din cauza … ucrainei! că ucraina a fost cea care a permis transnistriei să supraviețuiască dpdv economic securizînd transferul de arme și resurse economice dinspre rusia, ucraina + o moldovă de peste prut mereu ezitantă și timorată în a arăta prea multă fermitate în această problemă

  cel puțin temporar, cît mai rezistă la butoanele puterii euromaidanezii, avem ocazia de a izola cu adevărat transnistria de rusia și de a o înfrînge dpdv militar … iar după o victorie clară, fără compromisuri, se poate negocia conform interesului național, nu cel al nato, orice cu rusia … și de negociat am avea ce!

  inclusiv prețul la gazele livrate de ruși

 2. kosk zice:

  tu esti un smeker iar eu deja am alergie la propaganda voastra (a ”patriotilor’ de/din servicii) falsa ia baga o geana aici
  http://foaienationala.ro/romania-in-timpul-lui-mihai-viteazul.html si aici
  http://ro.wikipedia.orgwikiRomania_Mare
  precum vezi Romania mare de la Mihai Unificatorul din evul mediu incoace are granita naturala pe Nistru.
  scrie pe o foaie de 100 de ori ‘Bucovina de Nord si Bugeacul Pamant Romanesc acum ocupat de ‘Ukraina’ cu sprijin nato, transnistria ‘no mans land, cah!’ poate iti intra pe ochi si nu-ti iese pe nas…

 3. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.05.2014): Sfantul Efrem cel Nou. Patriarhul Bartolomeu si masoneria. Parintele Amfilohie Branza | Saccsiv's Weblog

 4. danielvla zice:

  N-are nici o relevanta ca Romania Mare n-a cuprins si Transnistria (dupa cum n-a cuprins nici Maramuresul din dreapta Tisei s-au mare parte din Banatul sarbesc). Acele teritorii trebuiau sa fie romanesti! Nu e nici o propaganda! E adevarul istoric! Granitele Romaniei Mari nu reprezentau granitele adevarate ale romanilor.
  Din pacate aveam si atunci, asa cum avem si acum, politicieni incompetenti!

 5. kosk zice:

  pai daca ‘NU’ reprezentau granitele FIRESTI ale Romaniei Mari pai sa revendicam mai ‘patriotilor’ tot teritoriul balcanic (din Pind la Adriatica) locuit de aromani plus Asia Centrala (din Cita in Punjab) teritoriu proto-roman (triburi masagete).te tine cureaua Daniele?
  granita istorica/naturala/culturala e aia din 1918 ‘de la Nistru pana la Tisa’.si punct.

 6. danielvla zice:

  Nu e nici un punct! Du-te in dreapta Tisei si in stanga Nistrului si vei vedea ca romanii de acolo tanjesc dupa Tara mama. Niste politicieni incapabili i-au abandonat atunci in 1920-21. Si voi vreti sa-i abandonam pe vecie. De ce??? Ca nu ne permitem? Ca deranjam pe nu stiu cine? Ca ne e frica? Ca Romania „Mare” n-a indraznit sa-si intinda mai mult granitele? Va veni timpul cand vor disparea toate motivele astea! Eu ma rog pentru asta! Doamne ajuta!

 7. kosk zice:

  deci Mihai Viteazul era ‘incapabil’?aham.. pe logica ta, toata harta Europei se rastoarna ca si catalanii din spania viseaza independenta si irlandezii de nord viseaza unirea cu irlanda si germanii din alsacia si lorena viseaza la germania mare si scotienii viseaza independenta, de anglia si brettonii si corsicanii din franta idem, etc, etc..iasa macel,european, pe logica ta.
  hotarele Romaniei Mari sunt alea din 1918 (Bucovina de Nord , Cadrilater si Bugeac) diferenta este ca eu sunt realist iar tu un visator..nu ai raspuns la intrebare: anexam tot Balcaniul si Asia Centrala? ba chiar si cartiere din Chicago ar merita.. :mrgreen:

 8. kosk zice:

  priveste harta Moldovei lui Stefan cel Sfant cum urmeaza linia istorica a Nistrului
  http://www.noiscriem.net/2013/08/harta-moldovei-lui-stefan-cel.html
  o fi si Sfantul Stefan vreun ‘incapabil’? auzi, eu n-am chef sa cant dupa partitura scrisa de ‘Fuck’ Nuland si orchestra,.,

 9. kosk zice:

  ps
  deci pe vremea aia, pe Nistru stapanea ‘Ducatul polono-lituanian’ nici vb de rusi. ca sa nu ma acuzati ca as fi ‘platit’ de ivan..

 10. danielvla zice:

  kosk,
  Mai omule, iarta-ma ca trebuie sa te contrazic!
  Lasa-ma cu tot Balcaniul si Asia Centrala. Eu iti spun care e adevarul istoric.
  Mihai Viteazul nu era incapabil, tocmai pt ca a stapanit si dincolo de Nistru. Putin timp, e adevarat, dar a stapanit:
  „În noua oblastie formată de ruşi la Oceakov (la a cărei construcţie Petru Şchiopu participase cu 15.000 salahori şi 3.000 care) au primit în sec. XVIII pământuri boierii: Cantacuzino, Rosetti, Catargiu, Badiul, Sturza, Manuil, Macaresu, Cucu, Boian, Iliescu, Sabău, Cananău, Crăciun, Pascal, Hagilă, Săcară, Nicoriţă, Ghenadie, Dodon, Zurucilă etc. Cetatea a fost cerută de Mihai Viteazul la 1600 şi apărea încă de pe atunci, ca fiind unul din oraşele Moldovei). Într-un recensământ din 1793, între Nistru şi Bug din 67 de sate, 49 erau exclusiv romăneşti.”
  Citeste aici: http://danielvla.wordpress.com/2014/04/07/totul-despre-transnistria/
  si aici: http://danielvla.wordpress.com/2014/05/07/oceakovul-cetate-a-moldovei/
  Si mai mult decat atat, Mihai Viteazul, a stapanit si Maramuresul istoric, de dincolo de Tisa, daca te uiti pe harta.
  Despre Maramuresul istoric poti citi aici: http://danielvla.wordpress.com/2014/05/05/romanii-din-dreapta-tidei-maramuresul-istoric/

  Si Stefan cel Mare la fel, nu era deloc incapabil pt ca si el isi exercita autoritatea dincolo de Nistru. Cand putea, caci pe acolo bantuiau tatarii, iar mai sus, cum ai spus, polono-lituanienii. Dar romanii/moldovenii erau prezenti. O data cu scaderea puterii tatarasti s-a intarit si mai mult prezenta romanilor dincolo de Nistru. Granita fixa era pe Nistru tocmai pt ca era mai usor de aparat, nu pt ca ar fi fost granita fireasca a romanilor moldoveni!
  Aici nu e vorba de ce zic americanii si europenii. Nu e vorba sa le cantam lor in struna. Eu spun ca avem drepturi istorice asupra zonei.
  Perioada comunista sovietica a fost catastrofala pt romanii transnistreni. Au fost teribil imputinati. Ucisi de foametea impusa de Stalin, ucisi prin executii, deportati, rusificati.
  Cei care au ramas sunt putini, dar in Transnistria reprezinta etnia majoritara (cam 40%, fata de rusi si ucrainieni cate 30% fiecare etnie). Ei au nevoie de noi! Nu ca sunt eu visator. Un conducator patriot adevarat al Romaniei i-ar avea in vedere si pe ei. Obligatoriu!

 11. kosk zice:

  merci, stiam de existenta romanilor dincolo de Tisa, Nistru si Bug dar interesul apusenilor ‘strategic’ este sa mentina ‘Ukraina unita’ ca o contrapondere la ‘expansiunea rusa’ ..se vor opune ‘aliatii nostrii vestici’. si rusii ar zice ‘da’ caci si ei pot avea pretentii asupra Kievului (primul oras rus in istorie, o impartire a ‘Ukrainei’ intre polonezi rusi si romani) dar ce spui tu ,duce spre un razboi european (mondial) nuclear war full scare. Romania va pierde si ce are acum iaca diferenta..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s