Despre Ucraina şi democraţia zilelor noastre


Cosmin Mănescu

În hohotele de râs ale comunităţii naţionaliştilor din toată lumea vestică, brigăzile nădragilor maro ale „naţionaliştilor” ucraineni se declară şi ele anti-UE…
Ei chipurile sunt mai şmecheri: „Ne folosim de banii tovarăşei Nuland ca să luam puterea şi apoi ne răfuim şi cu liberalii din Vest”.
Cam la fel îşi fac socoteala şi „mujahedinii” rebeli din Siria când sunt puşi în faţa evidenţei că sunt doar idioţi utili…

Asta nu dovedeşte decât că au tras un fum adânc de propaganda liberală. Calculul ar fi valabil pe plan intern, dacă liberalismul ar fi aşa cum zice propaganda: preocupat de drepturile omului, ascultător de vocea „cetăţeanului”, cu respect pentru libertatea de exprimare etc. etc. etc….
În realitate, guvernul SUA pregatea în 1968 „pacificarea” protestatarilor americani anti-război cu gaz sarin pentru proteste mult mai inofensive decât şi-au permis naţionaliştii ucraineni; la o adică, la cele mai mici semne de dezertare sau de revoluţionarism, naţionaliştii ucraineni vor fi lichidaţi cu miile şi împinşi cu buldozerul la groapa comună, fără ca nimeni să obiecteze nimic; revedeţi cazul Waco 1993 pentru confirmări; sau revedeţi măcelurile birocraţiei „democratice” împotriva legionarilor în anii 30; sau consultaţi lista lungă de delicte de opinie valabile în UE…

Dacă oligarhia globalistă a avut „sânge-n instalaţie” să dea cu gaz sarin în Ghoutta, Siria, ucigând câteva sute de copii doar pentru a-i ieşi o mică şmecherie de „relaţii publice”, să nu vă faceţi iluzii că ar avea vreo jenă să extermine fizic orice „naţional-revoluţionar” ucrainean. Desigur, rămâne opţiunea eroismului biruitor! „Murim cu ei de gât!”.
Nu, cretinilor, nici nu îi veţi vedea la faţă, nici nu îi veţi auzi, nici nu îi veţi mirosi, cum nu a văzut Anwar Al-Awlaki racheta Hellfire trimisă de o dronă către jeepul cu care se plimba prin deşerturile Yemenului. După ce nu a mai fost util. Fiindca au fost momente bune când şi Al-Awlaki era util şi se plimba pe culoarele Pentagonului, ca şi Yarosh…

Şi nu rămane nici măcar opţiunea „luptei întregului popor”. Chiar dacă Ucraina ar fi 99,99% o naţie de spartani, înscrişi toţi în Pravy Sektor, cu un venit pe cap de locuitor ca al Elveţiei, „democraţia” este apărată de sute de sateliţi, zeci de submarine nucleare, 11 portavioane, milioane de soldaţi hi-tech cu care nici măcar o naţiune ca Franţa nu îşi permite să poarte „lupte ale întregului popor” pentru a pune la îndoială Evanghelia Liberalismului Multi-Kulti-Tutti-Futti-n-Guri. Fiindcă şi Franţa e un pitic neajutorat, că are doar câteva sute de focoase nucleare, nu câteva zeci de mii, câte v-ar trebui ca să vă permiteţi să fiţi altceva decât sclavi.

Da, o schimbare de paradigmă este posibilă, este chiar implacabilă. Destinul firesc al civilizaţiei europene prevedea depăşirea economismului, parlamentarismului, individualismului secolului 19 încă de la începutul secolului 20, prin resurgenţa autorităţii şi spiritualităţii în politic şi proeminenţa politicului asupra economicului. Faptul că acum ne mai confruntăm cu democraţia liberală e doar un accident al istoriei, care va fi reparat.
Dar doar într-un context global în care sunt incluşi şi factori de putere din ţările occidentale, factori interni, autonomi, autentic europeni, sătui de dictatura mafiei liberal-bolşevice. Fiindcă elita globală dependentă de puterea Banului este foarte determinată să înceapă un război mondial termonuclear dacă ştie că nu mai are nimic de pierdut. Se şterge la cur chiar şi cu 300 de milioane de vieţi de americani care ar fi prajiţi, darămite cu „drepturile omului” ucrainean.

Aşa că chiar şi Rusia, aliată cu China şi Iranul, încă se mişcă foarte timid, treptat, calculat, fără a îndrăzni să bruscheze prea evident cercurile înalte ale elitei globaliste. Cândva, Rusia şi-a permis să contrazică liberalismul de pe poziţii comuniste, da! Dar asta doar fiindcă era permis strict de pe poziţii comuniste, nu altele! Opoziţia URSS faţă de Imperiul Banului (care finanţase şi revoluţia din 1917) era de faţadă, dar a dat ceva dureri de dinţi Imperiului Banului fiindcă anumite cercuri din Moscova au devenit autonome, abordând opoziţia globală cu seriozitate.

Acum, acele cercuri autonome moscovite, aflate în opoziţie reală faţă de mafia globalistă, au devenit în Rusia mult mai puternice decât au fost vreodată în epoca sovietică, eliberate de chingile ideologice comuniste, dar încă obligate să menţină aparenţe de ideologie liberală şi încă obligate să tolereze o coloană a cincea a Imperiului Banului până la cele mai înalte niveluri ale puterii. Totuşi, elita globalistă e perfect conştienta că a pierdut în mod real controlul Moscovei. Ceea ce face situaţia mult mai periculoasă decât a fost vreodată în timpul Războiului Rece.
___________________________________________________________

Faptul că au scăpat “perla coroanei”, Rusia, din gheare e confirmat şi de faptul că s-a intervenit cam fără perdea. De obicei elita globalistă păstra aparenţele, folosea mâna americană sau tot felul de vasali  în numele democraţiei, drepturile omului etc.  De data asta la Kiev au fost prezente şi echipe de coloratură deosebită.
Cât despre Dimitri Yarosh şef de flaşnetă în Pravy Sektor, zilele trecute chema în ajutor pentru instaurarea democraţiei şi dreptăţii în Ucraina pe Doku Umarov unul din liderii teroriştilor islamişti ceceni. Tovaraşul Yarosh deocamdată e ţinut în braţe de actuala putere de la Kiev. Însă când îi expiră termenul de garanţie, probabil o să auzim că a alunecat pe scări.

Mai e ceva domnule Mănescu, o veste îngrijorătoare pentru românii din actuala Ucraina, implicit şi pentru noi, cei din ţara mamă:

În Rada Supremă a Ucrainei a fost introdus un proiect de lege sub numărul 4116 – „Cu privire la modificările aduse Codului Penal al Ucrainei în legătură cu răspunderea pentru neinformarea în legătură cu deţinerea a cetăţeniei a altui stat”, care prevede privaţiunea de libertate pe un termen de la 3 până la 10 ani pentru deţinerea cetăţeniei duble. Proiectul de lege a fost introdus în parlamentul ucrainean înca la 7 februarie.
Sub incidenţa legii urmează să cadă şi etnicii români din regiunile Cernăuţi, Odesa, care au obţinut sau urmează să obţină cetăţenia României.

Аutori ai proiectului sunt deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului “Batkivşcina” Oleksandr BRYHYNEȚI, Leonid EMALI şi Andrii PAVLOVSKII. (…)

Integral aici: http://www.chernivtsinews.com/2014/03/03/parlamentul-ucrainean-va-examina-intriducerea-privatiunii-de-libertatea-de-10-ani-pentru-detinerea-cetateniei-romane/

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în 1917, America, anarhism, Antifa, antihrist, Asia, ateism, Basarabia, bolsevism, Bucovina de Nord, capitalism, comunism, coruptie, crimeea, Eurasia, Europa, geopolitica, globalism, Marele Arhitect, marxism, Moldova, nationalism, NATO, nazism, ONU, politicianism, Razboi, revolutia din octombrie, Romania, Rusia, sevastopol, socialism, Tinutul Herta, Totalitarism, Transilvania, ucraina, UE, Valahia, vesnicie, war și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Despre Ucraina şi democraţia zilelor noastre

 1. « eliberate de chingile ideologice comuniste »
  eliberate!? păi problema e tocmai asta, că nu sunt! cînd încă mai ții în picioare peste tot în ucraina statuile tovarășului lenin și cînți internaționala cu ardoare, cazul partidului lui yanukovici, sau odele transparente și explicite ale lui putin vizavi de trecutul glorios al urss, nu prea ai cum pretinde că te-ai eliberat de comunism! care e argumentul forte, nr.1, al euro-maidanezilor ucrainieni? anti-comunismul! credibil, convingător cît timp tovarășul putin admiră public și fără perdea sau rezerve trecutul comunist cînd urss era o reală putere … pentru propaganda dușmanilor nu contează faptul că în realitate admiri trecutul comunist tocmai pentru că atunci imperiul a ajuns la maxima întindere și putere, că în realitate nu dai doi bani pe ideologie sau pe lenin și stalin, la fel ca și în cazul chinei cît timp ți-ai pus singur de gît piatra de moară a comunismului ateu vei rămîne un pitic

 2. @Toderel Adrian-Aurel
  Te salut stimabile. Ma bucur de vizita ta.
  Chestiunea statuilor are o anumita semnificatie pentru nostalgici. Sechelele experimentului la care a fost supusa Rusia si blocul estic inca nu-s vindecate. Exista o parte a populatiei nascuta inainte de momentul ’89, multi oameni isi amintesc ca in ciuda vicisitudinilor evidente aveau ce sa puna pe masa si nu traiau cu frica ca vine portarelul sa-i scoata afara din case. Si alte aspecte gen costul gigacaloriei, jaful sistematic al economiei etc. Nu are sens sa-i inghiontesti prea tare pe nostalgici, de ce sa nu-i lasi sa-si spuna povestea vietii, cu bune si rele, la soclul statuilor?
  Si la noi sunt multi care isi amintesc faptul ca le era mai bine „inainte”. Ce sa facem? Sa-i punem pe toti la zid? Sa nu fim naivi inchipuindu-ne ca liderii Vestului si al Americii nu dormeau noaptea din cauza ca populatia Rusiei si cea din Est traia sub comunism. Iti recomanda sa lecturezi „Doua secole impreuna” carte scrisa de Aleksandr Soljenitin. Fara indoiala e o carte interesanta, autorul s-a documentat bine. Prezinta aspecte de-a dreptul glorioase ale colaborarii fratesti dintre stapanii URSS si cei ai Americii, campioana la anti-comunism.
  Argumentul euro-maidanezilor e anti-comunismul? Nu cumva e tot de fatada? Demolarea catorva statui crezi ca e un argument convingator? Daca coana UE si America reprezinta paradisul anti-comunist, cum se face ca euro-maidanezii de „dreapta” incearca sa traga clapa sponsorilor din Vest si din America? Despre ce anti-comunism sa fie vorba cand echipe de mercenari straini s-au dat cu sania pe euro-maidan? Sigur ca da, in Ucraina e vorba doar de disputa ideologica dintre intelectuali rafinati, disputa la care sunt invitati in spiritul dogmei corectitudinii politice si intelectualii ceceni. Daca China e un pitic nasol, cum se face ca piticania asta neimportanta e curtata de Vest si America? Cum se face ca vajnicii luptatori anti-comunisti se inghesuie sa investeasca in China, tara inamica ideologic? Daca Rusia si China sunt ipocrite ideologic sau cum vrei tu, blocul euro-atlantic cum e din moment ce se da in barci fara probleme cu ipocritii in timp ce instaleaza baze militare cat mai aproape de ipocriti?
  Abia astept ca tovarasul cavaler maoist-leninist Jose Manuel Durao Barroso convertit intre timp la liberalismul trotskyist, insotit de mascariciul Sancho Panza Obama sa lupte impotriva ipocriziei ruso-chineze si sa instaureze pe pamant regatul dreptatii si al corectitudinii politice.
  Intre timp, hai sa ne jucam de-a sanctiunile.
  http://romanian.ruvr.ru/news/2014_03_05/Rusia-va-confisca-activele-companiilor-SUA-Si-UE-in-replica-la-sanctiuni-8377/
  Insa „Perfidul Albion” zice pas la gluma cu sanctiunile pt rusi, probabil are legatura si cu subiectul asta:
  http://www.heraldscotland.com/news/home-news/camerons-plea-to-putin-help-me-stop-salmond.23138182
  Parca vad ca Germania misca in front si o sa strice unitatea de fier a CC al UE-RSS.
  Piticul ala ipocrit si chinez care a avut neobrazarea sa trimita o jucarie pe luna si sa testeze un vehicul hipersonic numai bun de pacalit actualele scuturi anti-racheta cu tehnologie Aegis, abia asteapta asa-zisele sanctiuni contra Rusiei. Cu draga inima doreste directionarea resurselor, ghici catre cine. Ma gandesc ca India si Brazilia vor suna la Kremlin sa anunte ca doresc extinderea cooperarii, desigur, strict ipocrit-ideologica. Nu-i nimic, in lumea asta injusta, Romania cu siguranta devine pumnul de fier si strajerul de nadejde al celor curati sufleteste si lipsiti de ipocrizia politico-ideologica.
  p.s
  Uite cativa nationalisti Svoboda (euro-maidanezii de azi nasiti de USA/UE, adica blocul din care face parte si Romania) protestand impotriva sarbatorii „Ziua Bucovinei”. Se intampla in noiembrie 2013.

  pps
  A aparut o inregistrare telefonica dintre baroneasa socialista Catherine Ashton sefa diplomatiei UE si premierul Estoniei. Cucuietzii stiau cate ceva despre faptul ca puradeii lor de suflet, adica sefii euro-maidanezi, au angajat dansatori lunetisti pentru a participa la democraticul si pasnicul flashmob din Kiev.

 3. Varahiil zice:

  Cateva detalii interesante, cred, vor intregi tabloul.. de ” familie”…
  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/un-autor-bine-documentat-cornel-dan-nicolae/

 4. kosk zice:

  americanii sunt slabi (psihic) pot doar intimida ‘state’ precum Panama sau Grenada. milioanele alea de soldati ‘hi tech’ au iesit cam sifonati din Irak iar prin A-stan o lalaie contra unora inarmati cu antichitati (ak 47) ca sa nu mai discutam de cazul ‘Vietnam’ unde au fost batuti cu joarda de niste ‘soldati’ care foloseau o pereche de bocanci la trei oameni. adica prin tari de mana a patra. intr-un razboi conventional amereganii ar pierde la scor cu aia enumerati in articol plus revoltele interne..un razboi nuclear nu-si permit nici macar ‘elitele’ .din motive de supravietuirea proprie..

 5. Dicomes zice:

  @Varahiil
  Promovarea biscuitilor americani reprezinta singurul si adevaratul motiv pentru care Nuland a vizitat maidanul
  https://pbs.twimg.com/media/BbRRS87CUAEEud5.jpg:large

 6. Dicomes zice:

  @kosk
  Salutari!
  Armata lor deocamdata e performanta, poate duce razboaie simultane. Se bazeaza pe excelenta mobilitate. Combina foarte bine forta maritima, terestra si aeriana. In Irak au castigat lejer pe campul de lupta, pierderile lor au fost minime. Dupa ce s-au incheiat marile operatiuni militare, evident ca au inceput problemele. Normal ca gherilele urbane au inceput sa-si faca simtita prezenta. Dincolo de abureala cu: „suntem aici pt a va ajuta sa construiti o societate democratica”, armata americana e armata ocupanta. Sigur ca gherilele au inceput sa-i toace
  marunt. Razboiul asimetric nu-i chiar asa de simplu de gestionat. Cam greu sa eviti atacarea convoaielor de aprovizionare. Nu-i usor sa discriminezi combatantul de civil. In orice caz, armata oficiala, incet, incet si-a restrans operatiunile si prezenta. Au lasat loc formatiunilor gen Balckwater, care nu-s ingradite de legislatia internationala privind razboiul. Altfel spus, trebuiesc pastrate anumite aparente pentru ca asa e in „democratie”.
  In orice caz, sunt elemente ce indica inceperea eroziunii pt USA. Nu o sa mai fie unicul actor global. Amiralul Sam Locklear parca e nemultumit de puterea crescanda a Chinei in Pacific.
  Chestia cu Vietnamul a fost ceva greu de dus pt soldatii de rand. Vietkongul a luptat excelent, fiind de-ai locului evident ca erau familiarizati cu particularitatile terenului si a climei. Daca ei au luptat asa de bine, se datoreaza si faptului ca americanii i-au intaratat la maxim. Armata USA nu a facut decat sa-i radicalizeze pe soldatii oponenti. Torturau intr-o veselie, normal ca furia
  vietnamezilor s-a amplificat. Totusi au fost ajutati, au primit ajutoare materiale destule, pe filiera chineza in special. A contat mult sprijinul logistic.
  Afganistanul pare ciudat, desi „coalitia democrata” condusa USA face ce doreste, e de mirare ca tara asta exporta opium la greu. Probabil afganii sunt experti in tehnicile de camuflaj. Cumva reusesc sa ascunda campurile cu mac de americani si restul „democratilor”. Afganii astia sunt asa de buni incat reusesc sa pacaleasca dronele si elicopterele. Probabil la suprafata au plantat flori si legume insa dedesupt, la 5 m adancime au plantat mac. Cred ca asa se explica ineficienta dronelor, in general ineficienta coalitiei in a identifica campurile cu probleme. Afganistanul e un loc interesant, in trecutul nu foarte indepartat a servit drept motiv de demoralizare populatiei din URSS. S-au descurcat acceptabil initial, insa odata cu venirea la putere a lui Gorbaciov, socotit de multi ca fiind „sarpele otravitor”, s-a intrat in vadit impas. Chestiune ce a contat la momentul schimbarii de regim si intrarea in era Eltin, adevarata cadere pt rusi.
  Legat de tupeul unor ca in ultima instanta sa porneasca un razboi nuclear, nu e o tema tocmai de neglijat. Exista adevarate orase subterane, bine protejate in caz de razboi nuclear. Sa ne gandim ca in ultima vreme au aparut temeri legate de se securitatea instalatiilor nucleare din Ucraina. De ce sa nu fie posibila disparitia unui focos? Mafia transnationala bine conectata in sferele puterii de oriunde, il poate plasa in orice loc doreste. De pilda Washington sau Moscova. Sigur, pare putin probabila o astfel de varianta, insa nu trebuie sa ne culcam pe-o ureche mizand pe faptul ca lorzii planetei sunt lipsiti de tupeu atomic.

 7. Pingback: Guvernul marioneta de la Kiev, naşit de cuplul USA / UE, mai nou e amator al legalităţii |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s