Paul Craing Roberts: “USA şi UE au plătit insurgenţi şi protestatari ucrainieni”


Mai mulţi cititori au confirmat că Washingtonul alimentează protestele violente din Ucraina cu banii din impozitele noastre. Washingtonul nu are bani pentru tichetele de masă sau ca să prevină executările silite de către bănci ale caselor oamenilor, dar are o grămada de bani cu care distruge/răstoarnă Ucraina.

Un cititor a scris:
„Soţia mea care e de naţionalitate ucrainiană, are contact săptămânal cu părinţii ei şi prietenii din Zhytomir [N-V Ucrainei]. După cele spuse de ei, cei mai mulţi protestatari sunt plătiţi în medie cu 200-300 grivna, aproximativ 15-25 euro. În plus am auzit că una dintre cele mai active agenţii de plată din partea U.E este „Konrad Adenauer Stiftung”, apropiată de CDU, partidul d-nei Angela Merkel.”
Johannes Loew de pe site-ul elynitthria.net scrie:
„Tocmai am venit din Ucraina şi am fost foarte mult pe maidan. Cei mai mulţi oameni de acolo primesc doar 100 de grivna. 300 e pentru studenţi.”

După cum am raportat în februarie 12 „Protestele orchestrate de Washington destabilizează Ucraina.”
http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine/

Secretarul Asistent de Stat Victoria Nuland, o rusofobă înverşunată şi o conservatoare aţâţătoare de război, a spus Clubului Presei Naţionale în decembrie trecut că USA au „investit” 5 miliarde de dolari pentru organizarea unei reţele care să îndeplinească ţelurile USA în Ucraina ca să dea „Ucrainei viitorul pe care îl merită.”
http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm

Nuland este funcţionară oficială a regimului Obama care a fost prinsă cu mâţa în sac numind membrii guvernului ucrainian pe care Washingtonul intenţionează să îl impună poporului ucrainian după ce protestatarii plătiţi dau jos actualul guvern ales şi independent.
Ceea ce Nuland înţelege prin viitorul Ucrainei sub conducerea UE, este ca şi Ucraina să fie jefuită la fel ca Letonia şi Grecia şi să fie folosită de Washington ca scenă a bazelor de rachete americane contra Rusiei.

Din răspunsurile pe care le-am primit la cererea mea de a-mi fi confirmată informaţia ce mi-a fost trimisă din Moldova   http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/14/russia-attack-paul-craig-roberts/ exisă destule dovezi că Washingtonul a stârnit răscoalele violente pentru ca ziarele şi canalele tv vestice să investigheze. Dar n-au facut-o. Dupa cum ştim, “press-tituatele” susţin crimele şi duplicităţile Washingtonului. Totuşi media din USA a raportat că guvernul ucrainean plateşte ucrainenii să demonstreze în favoarea sa.
http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/02/16/ukraine-government-protests/5435315/   Guvernului ucraian îi va fi greu să egaleze cele 5 miliarde ale Washingtonului. După cum a scris Karl Marx, banii transformă totul într-o marfă care este cumpărată şi vândută. Nu m-ar surprinde dacă unii protestatari ar lucra de ambele părţi.

Desigur nu toţi sunt plătiţi. Există o mulţime de fraieri pe străzi care cred că protestează împotriva corupţiei guvernului. Am auzit asta de la mai mulţi. Nu e nici o îndoială că guvernul e corupt. Care guvern nu e? Corupţia guvernamentală e universală, dar e usor să sari din lac în puţ.
Protestatarii ucraineni par să creadă că vor scăpa de corupţie dacă se unesc cu UE. Evident că aceşti creduli n-au auzit de raportul despre corupţia din UE din februarie 3, al Comisarului pentru Afaceri Interne. Raportul spune că o reţea de corupţie politica şi de business afectează toate cele 28 de ţări membre şi costă economiile UE 162,2 miliarde de dolari pe an. http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/02/eu-report-corruption-widespread-bloc-20142313322401478.html

Conform Băncii Mondiale costul corupţiei UE este aproximativ la fel de mare cât PIB-ul Ucrainei. http://data.worldbank.org/country/ukraine
În mod clar ucrainenii nu vor scăpa de corupţie unindu-se cu UE, dimpotrivă.

Nu am nici o obiecţie ca ucrainienii să protesteze împotriva corupţiei guvernului. Într-adevăr, asemenea oameni creduli ar putea beneficia de lecţia pe care o vor învăţa  când ţara lor va fi în mâinile corupţilor din Bruxelles şi Washington. Însă la ceea ce obiectez este faptul că protestatarii nu-şi dau seama că lăsându-se manipulaţi de Washington împing lumea spre un razboi nuclear. M-ar surprinde dacă Rusia ar fi mulţumită să fie baze militare şi de rachete în Ucraina.

Au fost proşti ca Nuland jucând marele joc care ne-a dat Primul Război Mondial.
Al treilea va fi ultimul. Dorinţa Washingtonului de a exploata orice oportunitate ca să-şi stabilească hegemonia asupra lumii, ne împinge pe toţi spre războiul nuclear. La fel ca şi Nuland, un procent însemnat din populaţia Ucrainei de vest e rusofob. Cunosc motivul pentru care nu le place Rusia, dar emoţiile ucrainene alimentate cu banii Washingtonului n-ar trebui să direcţioneze cursul istoriei. Nici un istoric nu va rămane să documenteze cum ucrainienii creduli şi lipsiţi de minte au început distrugerea lumii.

SURSA:
http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/17/us-eu-paying-ukrainian-rioters-protesters-paul-craig-roberts/

––––––––––––––––––––––––-
Stratfor confirmă: Ucraina nu reprezintă pentru SUA decât o platformă de atac împotriva Rusiei

„Fondatorul şi preşedintele companiei Stratfor, alintată adesea ca fiind CIA-ul civil, dezvăluie cu o francheţe neobişnuită planurile strategice ale Statelor Unite, ale căror unic obiectiv şi obsesie sunt îngenuncherea Rusiei.”
Articolul integral aici:
http://romanian.ruvr.ru/2014_02_17/Stratfor-confirma-Ucraina-nu-reprezinta-pentru-SUA-decat-o-platforma-de-atac-impotriva-Rusiei-3253/

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, anarhism, Antifa, antihrist, ateism, Basarabia, capitalism, CIA, comunism, coruptie, Eurasia, Europa, geopolitica, Germany, Marele Arhitect, marxism, Moldova, nationalism, NATO, nazism, ONU, politicianism, propaganda, Razboi, Romania, Rusia, socialism, Totalitarism, UE, vesnicie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Paul Craing Roberts: “USA şi UE au plătit insurgenţi şi protestatari ucrainieni”

 1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (04.03.2014): MARELE POST. Horea, Closca si Crisan. VIDEO – Interviu cu Parintele Ioan de la Sihastria Raraului | Saccsiv's Weblog

 2. Mihai D zice:

  Pe tine cine te plateste sa scrii non sensurile astea? Tu crezi ca oamenii au rabdate frigul si foamea pentru citeva dute sau mii de dolari? Tu crezi ca au riscat propria lor viata pentru bani? Tu crezi ca cineva spune ca America e perfecta? E mult superioara dar nu perfecta. Scrie-mi cind te hotarasti sa vezi America, fii oaspetele meu.

 3. Dicomes zice:

  @Mihai D
  Legat de articol poti solicita lamuriri suplimentare de la domnul Roberts, daca nu ma insel, american ca si tine. Sa inteleg ca in opinia ta pucistii de la Kiev care se pozau cu Nuland &Co au primit doar incurajari de la Wahington si UE? Madame Nuland a oferit pasnicilor protestatari doar biscuiti? Nici un fel de suport politic si de alta natura? Nimic din partea tovarasului Mos Gerila-Soros? Cum ramane cu inregistrarea telefonica dintre Catherine Ashton si Urmas Paet?
  Spune-mi si mie, ce crezi ca se intampla la Washington daca cineva organiza ceva similar cu cele petrecute la Kiev? Era puci orchestrat din strainatate sau „protest popular”? Ce faceau autoritatile americane? Ce se intampla cu vajnicii protestatari cand primul militian american cadea impuscat? Ce se intampla daca securistii americani inregistrau o convorbire telefonica dintre un
  mare oficial chinez si unul rus din care reiesea ca nu-s straini de cele intamplate?
  Cine stie, poate ca o sa vizitez America, daca se intampla, putem bea o bere. Sigur ca America nu-i perfecta, nici o tara nu-i perfecta, insa esti sigur ca stapanii Americii reprezinta si servesc natiunea americana?

 4. Pingback: Guvernul marioneta de la Kiev, naşit de cuplul USA / UE, mai nou e amator al legalităţii |

 5. X zice:

  @Mihai D: vezi cine e P.C. Roberts, cine era pe vremea lui Reagan si mai gandeste apoi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.