Complicaţiile crizei ucrainiene


Ambiţia stupidă a blocului euro-atlantic de a se răfui cu Rusia, poate genera afecte favorabile pe termen lung pentru blocul Eurasia. În actualul context, probabil Ucraina va pierde Republica Autonomă Crimeea (atribuită oficial în 1954 de către etnicul ucrainian Nikita Hruşciov) locuită majoritar de etnici ruşi.
Dacă se întâmplă aşa, nu mai există motive pentru menţinerea tratatului Ruso-Ucrainian în care parţile erau de acord ca până în 2042, flotele ambelor ţări să folosească în comun portul Sevastopol.

Lipsa condiţionărilor (în special cele legate de proprietate) permite Rusiei să schimbe urgent vechea flotă cu una de generaţie nouă, evident mult mai performantă. În clipa în care Republica Autonomă Crimeea intră în componenţa Federaţiei Ruse, e de aşteptat ca flota ucrainiana să fie invitată politicos să părăsească portul şi facilităţile militare pentru următorul mileniu.

Un alt aspect important e că din Marea Neagră se ajunge uşor în Mediterana dominată de forţele navale ale blocului euro-atlantic. Flota Rusă va echilibra balanţa forţelor, totodată va putea proteja mai uşor interesele din zonă. Porturile cipriote, greceşti şi siriene vor primi fără probleme vizita amicală a flotei Federaţiei Ruse. Dacă acestea se vor întâmpla, nu-i exclus să asistăm la cădera capetelor unor responsabili politico-militari ai blocului euro-atlantic.

Eşecul „aventurii ucrainiene” probabil va îndemna pe decidenţii taberei atlantiste să încerce destabilizarea zonei Caucaz. Asta ar însemna reactivarea gherilelor islamiste concomitent cu declanşarea unei campanii mediatice cu menirea de a-i prezenta, de exemplu pe ceceni, ca fiind sărmani amatori de shaorma care în timpul liber luptă pentru
„libertate şi democraţie”. Veritabili „porumbei ai păcii” ponegriţi de ursul Mişa.

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în aleksandr dughin, America, anarhism, Antifa, antihrist, ateism, Basarabia, bolsevism, capitalism, comunism, coruptie, crimeea, Eurasia, Europa, geopolitica, Marele Arhitect, marxism, nationalism, NATO, orientul mijlociu, politicianism, Razboi, Rusia, sevastopol, socialism, Totalitarism, UE și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Complicaţiile crizei ucrainiene

 1. Ranevskaya zice:

  Complicatiile de acolo s-ar putea sa se scurga mai inspre sud. Sunt unii care abia asteapta sa se complice si ei.

 2. leo zice:

  America si-a bagat coada bifurcata in Ucraina finantand si incurajand puciul de la Kiev. Nebunii de la Washington au incercat sa-i intarate pe rusi. In schimb Putin a dat dovada de ablitate si calm. Nu a permis reactii haotice, nu se grabeste cu interventia militara.

 3. Taraboste zice:

  @Varahiil
  Toate armatele tarilor vecine cu Ucraina sunt in stare de alerta. E ceva normal ca si armata rusa sa procedeze la fel. Ma rog, mai putin Romania care nu mai are armata. In caz de nevoie, ai nostri mobilizeaza galeriile echipelor de fotbal. Banuiesc ca Leo se referea la faptul ca Putin nu a ordonat interventia imediata asa cum sperau unii din tabara euro-atlantica. Isi calculeaza bine miscarile, stie ce are de facut. Oricum Crimeea e locuita majoritar de etnici rusi, asta inseamna ca cel mai probabil ii lasa pe ceilalti sa faca prima mutare.
  Uite cam cu ce oameni au lucrat licuricii:

  Ticalosul asta se numeste Aleksandr Muzychko. Face parte din gruparea Svoboda aflata acuma la guvernarea nasita de America si UE. In anii ’90 a luptat de partea gherilelor cecene.
  p.s
  Cum iti explici ca in jur de 7 mil de voturi romanesti au fost invalidate si etchetate drept „lovitura de stat” in schimb miscarea violenta din Kiev a fost catalogata ca find legitima, si simbol al democratiei?
  p.p.s
  Paradoxal, aventura ucrainiana are legaturi aparent nebanuite in Romania. Cunosti faptul ca destui entuziasti au aplaudat si au apreciat ca fiind un act de dreptate decizia Senatului de respingere a legii prin care se incerca scoaterea in ilegalitate a organizatiilor national-legionare incercand asocierea injusta cu nazismul. Motivul e simplu, stapanii UE nu putea sa dea
  impresia ca judeca cu masuri diferite. Se pregatea campania ucrainiana si aveau nevoie de Svoboda … organizatie cat se poate de nazista. Maestrii papusari vor rezolva ceea ce au de rezolvat dupa incheierea intr-un fel sau altul a aventurii ucrainiene.

 4. Varahiil zice:

  @Taraboste
  Veni, vidi, didici… 🙂

 5. Pingback: Complicaţiile crizei ucrainiene |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s