Ucraina la răscruce


Dincolo de semnificaţiile geopolitice, conflictul ucrainian reprezintă un act de răzbunare la adresa politicii promovată de echipa Putin – Medvedev. Blocul euro-atlantic se răzbuna pentru piedicile întâmpinate în Siria şi Iran. Federaţia Rusă a îregistrat succese reale pe toată linia în timp ce Statele Unite au fost umilite ca niciodată în ultimii douăzeci de ani. Poziţia de „naţiune lider” s-a clătinat serios. Şefii bulibaşei Obama nu puteau să lase Rusia în pace. Ce se va întâmpla cu Ucraina? Probabil va dispărea sau se va micşora. Kievul nu va putea putea împiedica dezagregarea statului.
–––––––––-
Susţinatorii euromaidanului sa ia aminte la acest articol:

(…)  Printre primele decizii ale noului „parlament” Ucrainean se numără abrogarea legii despre limbile regionale, care a fost adoptată de partidul lui Ianukovici și care a oferit minorităților naționale, inclusiv românilor din Ucraina, dreptul de a-și utiliza limba maternă în învățământ și administrație locală. Scriu „parlament” cu ghilimele pentru că o „instituție” în care niște naziști votează cu cartele luate de la deputații comuniști și regionaliști sechestrați și ai căror copii au fost luați ostatici nu poate fi considerată drept un for legislativ legitim.

Acum, legea limbilor regionale nu mai există și este doar începutul. Știu că mulți „filoeuromaidanezi” din România sunt ferm convinși că naziștii ucraineni se vor răfui doar cu etnicii ruși. Surpriză! Nu va fi așa. După ce termină cu rușii, evreii sărăci, etnicii polonezi, se vor ocupa intens și de români. În viitorul apropiat vom vorbi și despre pretențiile teritoriale pe care le au naziștii ucraineni față de România.

Pentru a ilustra gradul de cultură a noii puteri de la Kiev (în ecuația actuală a puterii Kliciko și Iaţeniuk contează puțin spre deloc) reproduc un scurt citat de pe forumul oficial al grupării naziste Svoboda:

„Registrul ucrainofobilor din teritoriu poate fi făcut de orice membru al organizației. Membrii tuturor organizațiilor și partidelor antiucrainene trebuie executați, fără a ne limita la cei filoruși, ci inclusiv cei filoromâni, filomaghiari, filotătari.”

Îi felicit pe această cale pe toți naționaliștii români care au susținut „Euromaidanul” și îmi exprim profundul regret că nu ei, ci etnicii români din Ucraina vor trăi sub înțeleapta conducere a naziștilor filo-americani care au efectuat puciul de la Kiev.

Sursa:  http://romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Viitorul-minoritatii-romane-din-Ucraina-7345/

Anunțuri

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în aleksandr dughin, America, anarhism, Antifa, antihrist, ateism, Basarabia, bolsevism, Bucovina de Nord, capitalism, comunism, coruptie, Eurasia, Europa, geopolitica, Marele Arhitect, marxism, nationalism, NATO, nazism, ONU, politicianism, Razboi, Romania, Rusia, socialism, Tinutul Herta, Totalitarism, UE, vesnicie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ucraina la răscruce

  1. mihai zice:

    haide4ti ca sa nu ne imbatam cu apa rece, toata lumea va trebui ca sa ajunga la un numitor comun, si acela va fi o noua ordine mondiala

  2. Ranevskaya zice:

    @ mihai
    Mi se pare cam pesimist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s