„Sola Scriptura” si adventistii…


open-biblePrincipiul „sola scriptura” induce ideea bizara precum ca oricine e in stare sa priceapa Biblia.
In baza acestui principiului se exagereaza totul.

Adventistii au gasit chestia cu sabatul si mileniul, penticostalii au zis ca e cool cinzecimea hop si ei, iehovistii au gasit interesant sa faca sediul al regatului lui Iehova in Brooklyn, baptistii racnesc ceva cu preotia universala etc.

In practica nu exista „sola scriptura”, exista doar „sola” John Smith si Thomas Helwys(baptisti), A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali), William Miller si Ellen G. White (adventisti), Charles T. Russell (yehovisti), Joseph Smith (mormoni) sau alt neococalar,  iar ceilalti preiau fara sa comenteze.

Sectantii sunt de fapt “tabula rasa”, gata sa fie inscriptionata cu orice, singura conditie e aia ca totul sa fie usor de rumegat. Niste dobitoace fara identitate, material brut, usor de modelat in mainile unor „guru”. Orice impostor mai scolit poate sa-i dreseze dupa bunul plac.

Pastorii adventisti de exemplu o citează aproape în fiecare predică pe ellen G. white, pentru a valida ceea ce spun ei. In formularea adventista, „asa zice ellen G. white” este tot una cu „asa zice Domnul”.  Ellen G.white joacă rolul de „guru”.

Priviti mai jos….

Precum se vede pastila cu „sola scriptura” a fost tot timpul  o abureala pentru naivi. Liderii sectelor nu ezita sa apeleze la minciuna, desigur ca au in vedere doar “binele” aproapelui.

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Albert Pike, America, antihrist, antroposofie, ateism, Balamand, banat, baptism, Bhagavad Gita, biblie, Biserica, boboteaza, bolsevism, cezaropapism, Church of God, city bingo, comunism, coran, coruptie, Crestinism, Egipt, Enclavizarea Romaniei, Erezie, Europa, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Franta, Gnosticism, Grecia, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, homosexualitate, iehovism, Iisus Hristos, islam, Israel, Kabbala, KGB, leninism, mafie retrocedari, Marele Arhitect, Martin Luther, martorii lui iehova, marxism, Mason, Moldova, nationalism, NATO, nazism, neoprotestantism, new age, orientul mijlociu, Ortodoxie, pamflet, papistasi, pedofil, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Protestantism, Razboi, recensamant, Rosia Montana, rugul aprins, Rusia, sabat, secte, Serbia, Sibiu, socialism, teologie, teosofie, tigani, Totalitarism, trafic de copii, Transilvania, Ungaria, unguri, uniatia, URSS, Vatican, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la „Sola Scriptura” si adventistii…

 1. mihailandrei zice:

  Secta adventista(SDA) susţine că Ellen G White vorbeaste în numele lui Dumnezeu si este un „sol al lui Dumnezeu -investit cu autoritate”.

  Punctul 18: „Scrierile acestui „SOL”al lui Dumnezeu sunt un izvor continuu al adevarului investit cu autoritate, aducând bisericii încurajare, calauzire, instruire si mustrare”

  http://vancouver.intercer.net/article.php?id=17

  „Scrierile acestui „SOL”al lui Dumnezeu”?:)))

  Unde sunt pasajele din Biblie pentru această invatatura?

 2. mihailandrei zice:

  Adica Dumnezeu nu avea alta treaba decat s-o trimita pe ellen G. white ca sa-i dicteze o noua „profetie”?

 3. mihailandrei zice:

  Adventismul e ireconciliabil cu EVANGHELIA!
  Galateni 1, 8 e cat se poate de lamuritor.

  „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! ” (Galateni 1,8)

  Anatema e cat se poate de justificata !

 4. Ioan Cadar zice:

  Să nu uităm că Sola Scriptura este şi împotriva Tradiţiei Bisericii, când noi ştim că Scriptura spune:
  – “Fraţilor, vă laud că în toate vă aduceţi aminte de mine şi ţineţi PREDANIILE cum vi le-am dat.” (I Corinteni 11:2)
  “Now I praise you, brethren, that you remember me in all things and keep THE TRADITIONS just as I delivered them to you.” (I Corinthians 11:2, New King James Version);
  – “Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi PREDANIILE pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.” (II Tesaloniceni 2:15)
  “Therefore, brethren, stand fast and hold THE TRADITIONS which you were taught, whether by word or our epistle.” (II Thessalonians 2:15, New King James Version)

 5. Ioan Cadar zice:

  “Şi voi face să înceteze toate desfătările ei, sărbătorile şi lunile noi şi zilele de odihnă şi toate prăznuirile ei.”
  (Osea 2:13)
  * Încetarea sărbătoririi Sabatului/Sâmbetei (ziua de odihnă la evrei) e profeţită încă din Vechiul Testament.

 6. mihailandrei zice:

  De un secol tot spuneti ca se va da o lege in care toata lumea este obligata sa tina numai Duminica, iar voi, ca „alesi „, veti fi prigoniti de toata lumea:)))

  White descrie cu lux de amanunte persecutia sambatarilor intr-o serie de articole si carti…

  „I-am văzut apoi pe liderii acestui pamant consultandu-se intre ei iar satan şi ingerii lui le dădeau tarcoale. Am văzut o scriere ale carei copii erau raspandite pe tot pamantul, prin care se dadeau ordin ca an cazul in care sfintii nu renunta la credinta lor ciudata si nu renunta la sabat ca sa tina prima zi a saptamanii, dupa un anumit timp, oamenii puteau să-i omoare”. (Scrieri timpurii, p. 282)

 7. mihailandrei zice:

  Acest teatru de prigoniţi din cauza sabatului, pe care îl joacă adventiştii, are rolul de a determina compasiune faţă de „victimă”, iar împreună cu compasiunea faţă de victima din cauza ţinerii sabatului, cei neavizaţi să capete şi compasiune pentru sabat.

 8. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (01.10.2013): Preot ortodox din Siria – “au scos ochi, au rupt oase si taie din trupurile lor”. Ezoterism, Sarmisegetusa si Oreste. Vaccinul. “Sola Scriptura” si adventistii. Salveaza o inima | Saccsiv's Weblog

 9. mihai zice:

  pai aceste secte asi mai zic si pocaiti, cand stim ft. bine ca ei nu au nici in clin nici in maneca cu pocaiala

 10. Nicu zice:

  Mihai, tu ce înțelegi prin pocăință? Când trece un sectarist la ortodoxie sau invers, sau altceva, și ce spune Scriptura că e pocăința?
  Scriptura spune că pocăința este o adâncă părere de rău apăcătosului pentru încălcarea unei porunci din Lege. Care Lege Ceremonială sau Morală? Eu cred că cele două Legi care existau în formă orală mai dinainte și care s-au dat în scris la Sinai, aproximativ în același timp, sunt de fapt Una și Aceeași pentru că și Legiuitorul ei este Unul Singur și același pentru veșnicii. El nu se schimbă după cum spune Scriptura.
  POCAINTA – CrestinOrtodox.ro
  Ce este pocainta? Cuviosul Pimen spune ca pocainta este parasirea pacatului.
  Sfantul Ioan Gura de Aur crede si el ca pocainta este topirea pacatului.

 11. Adrian.I zice:

  @Nicu
  Nu exista lege ceremoniala ci doar legea lui Moise, asta e doar o incercare patetica a sectantilor de a o fragmenta/ separa, pentru a justifica crimele si lucrurile profund imorale din legea mozaica a Lui Moise.Legea Lui Moise nu exista inainte de Moise, e o aberatie ce spui, nici evreii nu vorbesc de o traditie pre Moise a legii. Vizavi de pocainta, Sriptura nu ne spune nimic de genul , de altfel pocainta este tratata si inteleasa diferit in scriptura in functie de context si de scopul mesajului. Oricine urmeaza legea lui Moise nu poate fi numit crestin.

 12. Ioan Cadar zice:

  Doamne ajută,
  Cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos
  Şi al Maicii Sale
  S-a elaborat o listă de argumente care probează că
  Hristos a înviat cu adevărat!

  ARGUMENTE CĂ HRISTOS A ÎNVIAT
  http://binevestitorul.wordpress.com/2013/10/08/argumente-ale-invierii-lui-hristos/

  P.S. Sugestiile de la fraţi sunt binevenite.

 13. mihailandrei zice:

  Eu inteleg ca tu reproduci doar ceea ce-ti inoculeaza altii in mecla, insa sa si arati cat esti de naiv mi se pare prea mult.

  Fara scrierile parintilor bisericesti si fara Ortodoxie nu aveai nici o Scriptura.
  Ce nu intelegi?

  Cine a hotarat care carti sa faca parte din canonul biblic si care nu?
  Cand si unde s-a definitivat canonul biblic?

  Cine a triat Cartile Adevarate de cele false (gen Evanghelia dupa Maria Magdalena), cine si ce motiv a avut sa hotarasca un canon in ceea ce priveste Biblia?

  Crezi ca puteau sa faca selectiile fara inspiratie divina?
  Cumva Scriptura a cazut din cer, si inainte ca ea sa atinga pamantul a fost prinsa de inventatorii sectelor si aratata multimii?

  https://mihailandrei.wordpress.com/2010/05/29/de-ce-noul-testament-are-27-de-carti-canonice/

 14. mihailandrei zice:

  Cercetarea istoriei Bisericii primare ne arată un lucru: structura Bibliei este produsul Bisericii.

  Pana în secolul 4 unele carti din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.

  Nu putem avea incredere in CANONUL Noului Testament daca respingm Biserica care a stabilit canonul.

  Daca nu erau Sfintii Parinti si Sinoadele care sa aleaga Adevarul de erezie, biblia aia a vostra editata de CORNilescu cel tont, probabil ar fi continut tampenii de genul „evanghelia lui iuda” sau alte scrieri de inspiratie dubioasa care circulau pe atunci si tulburau Biserica.

  Oricum, cu imbecilimea de talia ta eu nu port discutii si nu fac polemici la modul serios.Normal ca nu trebuie sa ma obosesc cu un meltean care pupa inelul lui King Cioaba

 15. Varahiil zice:

  @Comentariu
  Mai am o intrebare: daca „adunaturii” sectantilor li se fura intr-o noapte Scriptura, cu ce mai ramaneti? Sau…mai ramaneti?
  Tu chiar nu realizezi cat de aberant este ceea ce sustii, si in acelasi timp, cat de CONTRAR insasi Scripturii, care spune clar ca au fost mai multe intamplari, care nu s-au scris, pentru ca nu ar fi incaput in toata lumea?
  Cum poti sustine ca traiesti conform Scripturii, atata timp cat…o contrazici? Omule, mai ai si momente cand…gandesti cu propriul cap, sau iei de-a gata doar ceea ce ti se pune (spune) de smecherii care au mult de castigat de pe urma ta la secta?

 16. Varahiil zice:

  Da’-i culmea, pastorul asta zice clar ca nici adventistii NU au tinut sabatul de la inceput, ci ideea tinerii sabatului a venit DE LA O BAPTISTA!!!
  Iar in ziua de astazi, baptistii neaga „autoritatea” maretei si nemaipomenitei H. White, au scris si o carte pe tema asta!
  Daca invatatura adventista se bazeaza pe principiul „sola scriptura”, conform carei scripturi poate veni o tanti din alta grupare (respectiv baptista), sa schimbe regulile gruparii initiale?
  Nisipuri miscatoare…asta e toata doctrina lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.