„Sola Scriptura” si adventistii…


open-biblePrincipiul „sola scriptura” induce ideea bizara precum ca oricine e in stare sa priceapa Biblia.
In baza acestui principiului se exagereaza totul.

Adventistii au gasit chestia cu sabatul si mileniul, penticostalii au zis ca e cool cinzecimea hop si ei, iehovistii au gasit interesant sa faca sediul al regatului lui Iehova in Brooklyn, baptistii racnesc ceva cu preotia universala etc.

In practica nu exista „sola scriptura”, exista doar „sola” John Smith si Thomas Helwys(baptisti), A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali), William Miller si Ellen G. White (adventisti), Charles T. Russell (yehovisti), Joseph Smith (mormoni) sau alt neococalar,  iar ceilalti preiau fara sa comenteze.

Sectantii sunt de fapt “tabula rasa”, gata sa fie inscriptionata cu orice, singura conditie e aia ca totul sa fie usor de rumegat. Niste dobitoace fara identitate, material brut, usor de modelat in mainile unor „guru”. Orice impostor mai scolit poate sa-i dreseze dupa bunul plac.

Pastorii adventisti de exemplu o citează aproape în fiecare predică pe ellen G. white, pentru a valida ceea ce spun ei. In formularea adventista, „asa zice ellen G. white” este tot una cu „asa zice Domnul”.  Ellen G.white joacă rolul de „guru”.

Priviti mai jos….

Precum se vede pastila cu „sola scriptura” a fost tot timpul numai o abureala la care au pus botu’ doar naivii. Liderii sectari nu ezita sa apeleze la minciuna, desigur ca au in vedere doar “binele” aproapelui.

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Albert Pike, America, antihrist, antroposofie, ateism, Balamand, banat, baptism, Bhagavad Gita, biblie, Biserica, boboteaza, bolsevism, cezaropapism, Church of God, city bingo, comunism, coran, coruptie, Crestinism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Egipt, Enclavizarea Romaniei, Erezie, Europa, Evrei, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Franta, Gnosticism, Grecia, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, holocash, holocaust, homosexualitate, iehovism, Iisus Hristos, islam, Israel, Kabbala, KGB, leninism, mafie retrocedari, Marele Arhitect, Martin Luther, martorii lui iehova, marxism, Mason, Moldova, nationalism, NATO, nazism, neoprotestantism, new age, orientul mijlociu, Ortodoxie, pamflet, papistasi, pedofil, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Protestantism, Razboi, recensamant, Rosia Montana, rugul aprins, Rusia, sabat, secte, Serbia, Sibiu, sionism, socialism, teologie, teosofie, tigani, Totalitarism, trafic de copii, Transilvania, Ungaria, unguri, uniatia, URSS, Vatican, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la „Sola Scriptura” si adventistii…

 1. mihailandrei zice:

  Cercetarea istoriei Bisericii primare ne arată un lucru: structura Bibliei este produsul Bisericii.

  Pana în secolul 4 unele carti din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.

  Nu putem avea incredere in CANONUL Noului Testament daca respingm Biserica care a stabilit canonul.

  Daca nu erau Sfintii Parinti si Sinoadele care sa aleaga Adevarul de erezie, biblia aia a vostra editata de CORNilescu cel tont, probabil ar fi continut tampenii de genul „evanghelia lui iuda” sau alte scrieri de inspiratie dubioasa care circulau pe atunci si tulburau Biserica.

  Oricum, cu imbecilimea de talia ta eu nu port discutii si nu fac polemici la modul serios.Normal ca nu trebuie sa ma obosesc cu un meltean care pupa inelul lui King Cioaba

 2. Varahiil zice:

  @Comentariu
  Mai am o intrebare: daca „adunaturii” sectantilor li se fura intr-o noapte Scriptura, cu ce mai ramaneti? Sau…mai ramaneti?
  Tu chiar nu realizezi cat de aberant este ceea ce sustii, si in acelasi timp, cat de CONTRAR insasi Scripturii, care spune clar ca au fost mai multe intamplari, care nu s-au scris, pentru ca nu ar fi incaput in toata lumea?
  Cum poti sustine ca traiesti conform Scripturii, atata timp cat…o contrazici? Omule, mai ai si momente cand…gandesti cu propriul cap, sau iei de-a gata doar ceea ce ti se pune (spune) de smecherii care au mult de castigat de pe urma ta la secta?

 3. Varahiil zice:

  Da’-i culmea, pastorul asta zice clar ca nici adventistii NU au tinut sabatul de la inceput, ci ideea tinerii sabatului a venit DE LA O BAPTISTA!!!
  Iar in ziua de astazi, baptistii neaga „autoritatea” maretei si nemaipomenitei H. White, au scris si o carte pe tema asta!
  Daca invatatura adventista se bazeaza pe principiul „sola scriptura”, conform carei scripturi poate veni o tanti din alta grupare (respectiv baptista), sa schimbe regulile gruparii initiale?
  Nisipuri miscatoare…asta e toata doctrina lor.

 4. Pingback: Sectanţii, nişte dobitoace fără identitate… | Romania Evanghelica

 5. Michaelquifs zice:

  Спасибо за прекрасную статью! Посмотрел на дату публикации и до сих пор актуальна, по крайней мере для меня. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s