Onisâi Lazăr – mită adventistă


lazar-onisaiDoctorul Onisâi Lazăr, prof. univ. la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, a fost prins în flagrant vineri la amiază, în timp ce primea o şpagă de 700 de lei de la o poliţistă care s-a dat drept studentă.

Poliţista, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Braşov, s-a dat drept studentă şi l-a contactat pe profesor pentru a o promova la examenul de anatomie-embriologie pe care aceasta urma să îl susţină zilele acestea.

Potrivit anchetatorilor, „tranzacţia” a avut loc în maşina profesorului, căruia „studenta” i-a dat 700 de lei, la care urma să mai adauge încă 300 de lei în cel mult două săptămâni după promovarea examenului. În schimbul banilor, dascălul i-a dictat aşa-zisei studente patru subiecte gata rezolvate, spunându-i să le memoreze şi la examen să vorbească numai despre acestea, indiferent de subiectele pe care le-ar fi avut pe biletul de examinare.

Imediat după flagrant, poliţiştii şi un procuror al Parchetului Tribunalului Braşov au făcut şi o percheziţie la domiciliul profesorului, de unde au ridicat o serie de documente – agende şi liste cu nume de studenţi şi subiecte de examen rezolvate, cataloage de examene etc. – precum şi suma de aproape 10.000 de lei.

Vineri seară, după aproape zece ore de audiere, pe numele dascălului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei după-amieze să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită, infracţiune pentru care riscă până la 12 ani de puşcărie.

Poliţiştii şi procurorii susţin că profesorul Onisâi (57 de ani) ar fi avut „tarif fix” în materie de şpagă: 1000 de lei examenul, din care 7-800 de lei „arvună”, iar restul după promovarea examenului. Pe lângă flagrantul de vineri, acesta mai este acuzat şi pentru o altă luare de mită, în urma autodenunţului unui student din anul II, care a declarat că i-a dat dascălului 800 de lei pentru promovarea examenului, după aceeaşi „metodologie”. Ameninţat că, dacă nu dă rapid şi restul de 200 de lei o va păţi la următorul examen, studentul a anunţat poliţia.

Prof. univ. dr. Onisâi a fost şi prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 2008 – 2012. În prezent este profesor universitar la disciplina anatomie-embriologie. De asemenea, profesorul face parte din Consiliul consultativ al Maternităţii Braşov.

Totodată, urmează o a doua specializare, ca rezident în cadrul Spitalului de Neurologie Braşov, iar în timpul liber este şi pastor al uneia dintre bisericile neoprotestante din urbea de sub Tâmpa.

sursa: gandul.info

lazar-onisai3

 

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Albert Pike, America, antroposofie, Assemblies of God, banat, baptism, biblie, capitalism, cezaropapism, Church of God, city bingo, coruptie, cruce,biblie,sectant,eretic,, Enclavizarea Romaniei, Erezie, Europa, Evrei, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Franta, Gnosticism, Halloween, holocash, homosexualitate, Israel, Kabbala, Marele Arhitect, Martin Luther, Mason, MLFR, neoprotestantism, new age, pamflet, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Protestantism, rugul aprins, secte, sionism, teologie, teosofie, Totalitarism, Transilvania, UE, Ungaria, Vatican, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

219 răspunsuri la Onisâi Lazăr – mită adventistă

 1. Adrian.I zice:

  @Ion
  Spui „Suneti prima si putin din a doua generatie de crestini cu moscraciunii de azi?care mai de care mai cretini ? Superstitiosi mai prosti ca ortodocsii n-a vazut lumea…Astazi la servici m-am convins odata in plus… daca mai era nevoie. Auzi…au dat ‘lumii’.”
  Ce spuneau aia, credeau in captain Obvius?Oricum nu ma astept ca voi sa fiti in stare sa va comparati cu marii sfinti si asceti ortodocsi, ci eventual reperele voastre sunt colegii vostri „ortodocsi” din carciuma, sau de pe santier .Privind Biblia, citeste comentariul asta „Biblia nu este cuvantul Lui Dumnezeu, ci Hristos este singurul Logos. Faptul ca apar astfel de expresii in Vt nu inseamna ca au fost neaparat intelese literar, in crestinismul primar mai ales la Sf Iustin, se spune ca si Platon sau Aristotel au vorbit „cuvintele Lui Dumnezeu”. Ele cel mult arata o inspiratie, nu o revelatie deplina. In Nt logosul era asociat doar cu persoana Mantuitorului Hristos.Logosul nu insemna cuvant obisnuit, asa cum intelege teologia occidentala , logosul la vechii greci reprezenta actiunea esentializata comparata cu un cuvant, logosul era termenul din filosofia lui Heraclit si Parmenide care desemna fiinta ce fiinteaza dinspre si inspre ea . Biblia nu poate fiinta :))) ci doar Hristos. Biblia nu are 40 de autori ci doar Septuaginta(Vt din greaca) are 40 de scriitori, Septuaginta pe care voi ati aruncat-o la gunoi si ati preluat Vt masoretic, produs de traditia evreiasca post-hristica, adica nu de evreii care traiau in perioada Vt, ci de evreii care l-au ucis pe Hristos si au prigonit pe crestini. Upanishadele, Vedele, Avesta, s.a sunt cu mii de ani scrise inaintea Bibliei, si au rezistat si ele pana astazi, peste ele cine a vegheat?Conservarea chiar nu e un argument……..: „In antichitate existau sute de scrisori care aveau aceeasi autoritate ca a apostolilor.De ex scrierile ucenicilor apostolici au fost numite si ele scripturi si circulau in randul comunitatii, o comunitate avea o scrisoare de la Sf ap Pavel alta de la Sf Policarp, alta de la Sf Ignatie, alta de la Barnaba, alta de la ceilalti ucenici , si o pretuiau la fel de mult.
  Invatatura apostolica nu s-a raspandit prin scrisori, ci prin viu grai, prin relatia de discipolat , ex gnosticii crestini care erau ucenici apropiati ai apostolilor,primisera o invatatura mult mai complexa si profunda decat ceilalti crestini.,care erau invatati doar lucruri de incepatori, iar scrisorile erau pastrate din ratiuni pur autoritative, ci nu teologice. Chiar apostolul le spune asta la crestinii obisnuiti (1Cor 1,2, evrei 5 12-14)
  Pana in sec 4, datorita persecutiilor, scrisorile apostolice erau pierdute aproape in totalitate.Ceea ce aveti voi astazi nu sunt cele originale, ci sunt rescrise de parintii ortodocsi, insa voi credeti ca sunt ale apostolilor in totalitate. In proportie de 30% textele din Noul Testament s-au pierdut si sunt completari ale episcopilor din sec 4, care au incercat sa reconstruiasca textul original.Plus ca alte versete au fost adaugate mult mai incolo dupa infrangerea unor erezii, pentru a prevenii caderea, ex verstul Comma Ioanae, sau fragmente din Evanghelia dupa Marcu sau Ioan, biblia nici macar nu era vazuta ca ceva statornic, ci era vazuta dinamic,ca un produs strict al traditiei teologice Bisericesti, care la randul ei dupa invatatura ortodoxa este dinamica, avand acces permanent la Duhul Sfant.
  Apoi alcatuirea canonului a fost finalizata chiar mult mai incolo de sec 4, chiar cu mult si dupa Laodiceea cand canonul a prins o forma aproape finala. Cand parintii au alcatuit Biblia, au vrut sa alcatuiasca o carte care sa contina o istorie a revelatiei, ci nu o carte care sa cuprinda intreaga teologie a Bisericii. De altfel Biblia e expresia unei teologii, nici macar nu e o teologie in sine, nu are valoare rupta de traditia teologica care a produs-o.
  Existau sute de epistole apocrife care pretindeau ca sunt apostolice, alcatuite de eretici sau de gnosticii necrestini. Parintii ortodocsi pe langa reconstituirea textului le-a saparat pe cele bune de apocrife. Singurul nostru criteriu pentru corectitudine canonului, este sfintenia invatatura si traditia teologica marturisita de ei, ei care erau iconoduli, credeau in taine , preotia sacramentala , cinsteau sfintii s.a.
  Pe langa asta, Biblia a mai continut si alte scrieri apostolice pana in sec opt , ca didahia, codicii apostolici,sau canoanele lui Clement, care au fost scoase ulterior doar din motive practice .Carti care sunt respinse de voi, dar sunt in traditia teologica a Bisericii.Biblia a mai continut si epistola Lui Barnaba si pastorul lui Herma, si epistolele Lui Policarp sau Ignatie, chiar si alte scrieri din traditia teologica care nu apartin apostolilor,. De ex in codex sinaiticus cel mai vechi canon al bibliei pastrat partial pana astazi, apare si Epistola lui Barnaba si pastorul Lui Herma
  Ceea ce spune Dumitru este doar o mica parte din sensul teologic al traditie, traditia teologica a Bisericii nu contine doar ceea ce e transmis pe cale orala, pe langa asta contine toate scrierile teologice inspirate antice sau actuale, scrieri antice care exista si astazi si pot fi studiate de oricine,ca spre ex cartile apostolice respective scoase ulterior din Biblie.
  Scriptura practic reprezinta doar o mica colectie din scrierile din traditia teologica a Bisericii, si nu este separata de aceasta.”http://adrian90blog.wordpress.com/2012/03/13/relatia-personala-cu-dumnezeu-cea-mai-mare-abureala-sectanta/#comment-

 2. ion zice:

  1. Nu am pretenţia să din fraţi. Frate eşti, probabil cu mr. Iulian sau cu kosk, beţivul. In ceea ce mă priveşte sunt frate cu oricine recunoaşte pe domnul Isus ca mântuitor şi pe roagă lui Dumnezeu „Tatăl nostru care eşti in ceruri…” toţi cei ce au acelaşi Tată sunt fraţi, indiferent de religie sau de limba vorbită.
  2. Referitor la articol pot să-ţi spun că de la prima propoziţie (Biblia NU ESTE cuvântul lui Dumnezeu), am constatat că e o PORCĂRIE. No comment…

 3. ion zice:

  Erată: fim fraţi…

 4. Adrian.I zice:

  @Ion
  Am incercat sa fiu mai subtil, e intr-un fel bine ca nu ai inteles :)))

  Aha, si ceva argumente concrete vizavi de ce am scris, ai ?

 5. ion zice:

  @Adrian.I
  Ai incercat sa fii mai subtil… Mai grosolan de-atat nici nu puteai sa nimeresti. Mai stiu eu pe unii despre care s-a spus:ati desfiintat ‘frumos’ porunca lui Dumnezeu in folosul datinei voastre.
  Argumente? De la cine sa fie? De la Voltaire ? De la Nietsche ? Ar innebuni toti ateii sa auda ca un ortodox pretinde ca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu, iar ‘prea-fericitul’ te-ar excomunica imediat 🙂 daca ar citi comentariul tau. Cine l-a scris, ca nu l-am gasit? Presupun ca tot tu. Esti propriul tau standard. Nu mai ai ce si de la cine sa inveti. Biblia are nevoie de sustinerea lui Platon si a lui Socrate si de confirmarea ta pentru autencitate. De ce n-o spui pe sleau? Sa fie blasfemia intreaga…

 6. Adrian.I zice:

  @Ion
  Nu pretind ca oricine sa-mi poata intelege remarca, mai ales daca nu poate intelege nici macar diferenta elementara dintre traditia teologica a crestinismului si datina.

  Evident ca eu l-am scris, am pus si link catre blogul meu, ar fi chiar o onoare pentru mine daca as fi proriul meu standard, insa in general m-am bazat pe marturiile istorice si teologice din perioada respectiva.
  Fireste ca ma asteptam de la un argument din partea ta, nu cred ca dialogam cu Nietsche si Voltaire, totusi se pare ca m-ai dezamagit, ma asteptam ca sa-mi poti raspunde in mod sigur, argumentat pe subiect, vizavi de ce am sustinut, privind…….captain Obvious 🙂

 7. kosk zice:

  ei lasa ca si adventistii au ‘marturii’ si ‘traditii’ proprii marca EGW ‘mareata profetesa’. sa ne mai distram putin cu cretina asta puscata in aripa: un citat din ‘Testimonies vol 9’: Ellen White afirma ca; ‘adventistii sabatarieni nu trebuie sa-si piarda timpul cu cu emanciparea sclavilor (negri din usa) deoarece timpul pana la venirea lui ‘Isus’ sa-i duca in Orion este foarte scurt! :)) iar mesajul ‘Sabatului’ este mult mai important de comunicat Babilonienilor :)) decat eliberarea negrilor din sclavie’.
  cool,nu? :))

 8. ion zice:

  @kosk
  Da, dom’le. Si pe timpul Domnului Isus existau sclavi si sclavie si Domnul nu i-a eliberat si nici n-a desfiintat sclavia. Misiunea Lui era alta…

 9. ion zice:

  Sclavie vezi doar pe pământul ăsta. Sabatul se va serba şi pe noul pământ.(vezi Isaia 66.22, 23)

 10. Ana zice:

  Nu stiam ca adventisti sunt penticostali… Sa vorbesti despre una si sa arati alta, este destul de grav pentru cei care se presupune ca ar trebui sa stie despre ce vorbesc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s