Politia din Arizona chemata sa aplaneze un conflict la o biserica penticostala


O fotografie cu mai multe masini de politie, la biserica romaneasca Elim din Arizona pastorita de Steve Boros.

La o prima vedere s-ar putea crede ca politia americana din Arizona ar lua parte la slujbele religioase ale biserici Elim din zona. Din pacate insa acestia au fost de curand prezenti acolo pentru a aplana un eventual conflict, care putea degenera cu bataie intre enoriasi.

Biserica se pare ca ar fi impartita in doua tabere dintre care una incerca sa-l inlature pe actualul pastor Stefan Boros si pe dirijorul Cornel Ionutescu, care din afirmatiile unora dintre enoriasi, este cam scandalagiu si isi permite sa jigneasca membrii ai bisericii. In momentul in care enoriasii ar fi scandat lozinci de genul „jos Ionutescu” pastorul Steve Boros i-ar fi luat apararea, lucru care ar fi provocat initierea unei actiuni, de catre un grup de enoriasi, de demitere a celor doi. De teama ca s-ar putea sa iasa cu „scantei” Ionutescu ar fi apelat la ajutorul politiei, acesta avand se pare un baiat care lucreaza la politia din localitate.In urma sedintei pe care au avut-o membrii bisericii se pare ca cei doi ar fi fost dati jos din functii, insa acestia s-ar opune in continuare acestei decizii.

Biserica Elim nu este la primul scandal in care a trebuit ca politia sa intervina. In 2001 un alt scandal de proportii a izbucnit in biserica dupa ce enoriasii s-au rasculat impotriva pastorului Dorin Druhora acuzat ca si-ar fi insusit ilegal banii din visteria biserici, si ca ar fi avut atitudini dictatoriale, fiind chiar acuzat ca ar fi fost turnator la securitate.

Scandalul a fost relatat pe larg in presa locala americana. La vremea respectiva spiritele s-au incins atat de tare incat au fost necesare interdictii judecatoresti pe numele unor enoriasi care erau gata sa il ia la bataie pe pastor. Intr-un final pastorul Duhora a fost nevoit sa renunte la functie si sa se mute in Missouri la o alta biserica. In locul sau a fost adus de la Chicago pastorul Petru Lascau care a pastorit aceasta biserica pana anul trecut cand si-a inaugurat in zona o noua biserica, Agape.

Scandaluri similare, dar fara interventia politiei, au mai avut loc in trecut si la Chicago. La scurt timp dupa inaugurarea bisericii Betania, liderii acesteia neputand sa isi imparta functiile s-au certat si au rupt in doua biserica dand nastere biserici Elim condusa de pastorul Cristian Ionescu.

Cititi si:
Procesul verbal de demitere pastorului Steve Boros din Arizona

Sursa: rousa.blogspot.ro

Pastorul religios a fost lovit cu un scaun, dar nu exista deocamdata vreo plangere, dansul fiind un creştin bun nu s-a constituit parte vatamata ca sa acţioneze in penal şi sa ceara certificat medical. Sunt certificate medicale de la celelalte lupte care au mai fost şi acum zece ani şi acum 11 ani la inlaturarea pastorului clujean Dorin Ovidiu Druhora. Atunci au fost lupte cu procese, cu raniţi. Au recidivat anul trecut, fara raniţi, doar cu rani sufleteşti. Acum a fost atacat cu un scaun pastorul principal – pastorul senior Steve Boroş. Bistriţenii l-au atacat„, a spus Ioan S. Pop.

Sursa: gazetadebistrita.ro

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Albert Pike, America, Assemblies of God, baptism, cezaropapism, Church of God, city bingo, cruce,biblie,sectant,eretic,, Enclavizarea Romaniei, Francmasonerie, Gnosticism, Hermes Trismegistus, holocash, holocaust, homosexualitate, Kabbala, Marele Arhitect, Martin Luther, martorii lui iehova, marxism, Mason, MLFR, monofiziti, neoprotestantism, new age, NKVD, ONU, pamflet, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, politicianism, Protestantism, rugul aprins, sabat, secte, sionism, teologie, teosofie, tigani, Totalitarism, trafic de copii, Transilvania, UE, Ungaria, unguri, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Politia din Arizona chemata sa aplaneze un conflict la o biserica penticostala

  1. Mary zice:

    Nu ma mir de aceste vesti. Oamenii mici vor sa para cineva!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s