Denisa Sacală -convertire cu forţa la liceul Baptist din Timişoara


Denisa Săcală, elevă în clasa a IX-a, susţine că a fost terorizată la şcoală, atât de profesori, cât şi de colegi. Motivul: trecerea la credinţa protestantă.

„Am avut probleme foarte mari cu profesorii, aceştia m-au terorizat, atât psihic cât şi emoţional. Au pus copiii să mă terorizeze. Mi-au înscenat o fază în toaletă, au trimis un băiat să vină de la altă şcoală şi dirigintele atunci a venit. Totul părea ca şi când eu l-am adus în şcoală. Mi-a scăzut şi nota la purtare din cauza asta. Eu nu am avut nicio vină. Copiii au devenit din ce în ce mai răi, au blocat ieşirea din clasă, nu puteam să merg la toaletă, era un profesor care îi susţinea. Am fost ameninţată de profesori că mă lasă repetentă, dacă nu mă mut de la şcoala respectivă. Au spus că ar fi bine dacă m-aş boteza. Eu am refuzat categoric”, povesteşte Denisa Săcală.

Conducerea unităţii de învăţământ i-a scăzut fetei nota la purtare la 7. Mama Denisei susţine că fata a studiat înainte la două şcoli de prestigiu din oraş, unde nu a avut probleme, ba mai mult, chiar avea note mari.

„Denisa se comportă foarte frumos acasă, nu am avut probeleme cu ea. Sunt acasă tot timpul cu ea. A fost la două şcoli de prestigiu. Nu am avut probleme, a fost exemplul clasei, avea note de 8 şi 9. Aici profesorii s-au purta foarte urât cu Denisa. Am fost trimisă cu ea la evaluare la psiholog, specialistul a spus că este foarte bine”, spune mama Denisei.

De cealaltă parte, conducerea unităţii de învăţământ susţine că scăderea notei la purtare nu are nicio legătură cu discriminarea confesională. Totodată, nu vrea să precizeze motivul care a determinat şcoala să ia o asemenea decizie.

„Modul în care ea a fost evaluată la purtare este obiectiv, nu ţinem cont de astfel de considerente atunci când evaluăm comportamentul unui elev de-al nostru. Pentru mine imaginea unei persoane este foarte importantă şi nu pot spune în mediul public care au fost considerentele, dar vă asigur că au fost decizii obiective. Cred că este o elevă care are nevoie de consiliere masivă”, ne-a spus Ilie Dănuţ, director al Liceului Baptist din Timişoara.

Părinţii fetei au sesizat şi Inspectoratul Şcolar, care cercetează cazul. Din primele date, şeful ISJ consideră că reprezentanţii unităţii de învăţământ nu au încălcat nico regulă.

„Nu ştim încă dacă este vorba despre o discriminare pe criterii confesionale, dar ţin să asigur comunitatea că Inspectoratul Şcolar nu va îngădui asemenea lucruri. Aici vom face cercetări asupra acestui caz, răspunsul pe care l-am dat noi a fost în pripă formulat, în opinia mea, deşi e semnat şi de mine, nu doar de inspectorul de specialitate, şi vom face cercetări în baza cărora vom trage nişte concluzii pertinente”, a spuns inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Cornel Petroman.

Potrivit conducerii Liceului Baptist din Timişoara, fata a depus o cerere pentru a se transfera la o altă unitate de învăţământ, însă nota la purtare rămâne, cel puţin deocamdată, 7.

Liceul Baptist din Timişoara nu se află pentru prima data implicat într-un scandal pe teme religioase. În urma cu aproximativ un an un elev şi-a acuzat profesorul de doctrine biblice că l-a obligat să scrie pe teză „Mărturisesc înaintea lui Dumnezeu că nu am copiat la această teză”. Liceul Baptist din Timişoara face parte din reţeaua de învăţământ a Ministerului Educaţiei şi este obligat să accepte orice elev, indiferent de religie.

sursa : tion.ro

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, America, antihrist, antroposofie, Assemblies of God, baptism, biblie, boboteaza, capitalism, cezaropapism, Church of God, city bingo, cruce,biblie,sectant,eretic,, Enclavizarea Romaniei, Erezie, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Israel, Kabbala, Marele Arhitect, Martin Luther, martorii lui iehova, Mason, Morals and Dogma, neoprotestantism, new age, pedofil, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, secte, teologie, teosofie, Transilvania, UE, Ungaria, unguri, uniatia, Vatican, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

207 răspunsuri la Denisa Sacală -convertire cu forţa la liceul Baptist din Timişoara

 1. BARRACUDA zice:

  @Adrian.I
  Mai klingonianule .Obiectiva bine ai zis Mitzo Chibito Naboho…. Tashunka Vitka….

 2. Varahiil zice:

  @pestisor
  ti-am lasat o poezica frumoasa la articolul cu rinichii.. 😀 mai am una, mai frumoasa despre noaptea ielelor, o sa ti-o trimit daca vrei. 😀
  Merg grozav cu klingoniana..

 3. TLC zice:

  Sugababes pofteai matale/ melc codobelc in poale/ 🙂

 4. Varahiil zice:

  Pe youtube, bineinteles.. 😀

 5. TLC zice:

  cu tot cu monitor 🙂

 6. Varahiil zice:

  😉

 7. Adrian.I zice:

  HIja’ ghotI’ ghaH QIpwI’ latlh vaj vay’ Romulan jog Vanghelian !!!

 8. TLC zice:

  @Adrian.I
  In concluzie … 동지를 맞이 🙂

 9. Adrian.I zice:

  @TLC
  I doresc multe „succesuri” lui barracuda 🙂

 10. BARRACUDA zice:

  @Adrian.I
  Ti le dikas andross lili. Bei Kaltaka. S,ollke robedeklika cu pelerpinu. Cibito Naboho, Tashunka Vitka chingakoock . Kai jass molo kotaka co hen(gaina-pasarica) Atutalleres. Volare Dean Martin Ut AH MEINE liebchen Ganz….!!!!????

 11. Varahiil zice:

  @pestisor
  Te dai mare. Asta nu-i klingoniana. E de fapt mormo(loco)neza de balta… 😀

 12. BARRACUDA zice:

  @Varahiil
  AZOI ai dreptate….!!!!???? Du hast Recht ….!!!!???? Sieg Heil….!!!!???? CEAUSESCU era Bun !!!!

 13. eufrosin zice:

  Observati steagul afisat in dreapta celui Romanesc (min. 1:27): arata elocvent cine ii sponsorizeaza pe tinerii „bactisti” din Romania.

 14. Varahiil zice:

  @Eufrosin
  De mult nu mai e nici un secret faptul ca Iudele au vandut credinta stramoseasca, strainilor, pe un sac (mic-mic) cu arginti, si pe cateva hainute la mana a doua…
  Si vin pe urma, cu tupeu, si ne arata noua „calea” catre nu stiu-care adevar, vorbind de o dragoste care nu e dragoste, de o toleranta care nu are nimic de-a face cu toleranta, de o pace, care nu e pacea lui Hristos…

 15. pucheadorel zice:

  @eufrosin:
  Și anume cine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s