24.VI.1927 s-a înfiinţat Legiunea Arhanghelului Mihail


Eu vreau ca voi, soldaţi ai unor alte orizonturi româneşti, citind aceste amintiri să recunoaşteţi în ele propriul vostru trecut şi să vă aduceţi aminte de luptele voastre. Să retrăiţi suferinţele îndurate şi loviturile primite pentru neam. Să vă umpleţi inimile de foc şi de hotărâre în lupta grea şi dreaptă, în care v-aţi încleştat şi din care avem cu toţii poruncă de a ieşi: biruitori sau morţi. La voi mă gândesc când scriu. La voi, acei care veţi trebui să muriţi, primind cu seninătatea strămoşilor Thraci, botezul morţii. Şi la voi, acei ce veţi trebui să păşiţi peste morţi şi mormintele lor, ducând în mâinile voastre steagurile triumfătoare ale Românilor.
(Pentru Legionari – Corneliu Zelea Codreanu)
___________________________________________________________

Astăzi, vineri 24 iunie 1927 (Sf. Ion Botezătorul), ora 10 seara, se înfiinţează : “LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL”, sub conducerea mea. Să vină în aceste rânduri cel ce crede nelimitat. Să rămână în afară cel ce are îndoieli. Fixez ca şef al gărzii la Icoană pe Radu Mironovici.

Corneliu Codreanu

Aşa e actul de naştere a Mişcării Legionare.
Câteva linii. Un ordin dat pe câmpul de bătaie, în momentul în care chiar forţele naţionaliste se dispersau în derută. Un comandant de armată îşi asumă responsabilitatea situaţiei, aşa cum se face în caz de dezastru. Numai după ce scrisese acest ordin, care semnifică crearea Mişcării, Codreanu apelează la camarazii lui de luptă, cei din vremea mişcării studenţeşti, pentru a le citi actul acesta şi a le cere să hotărască dacă pot să-l urmeze sau nu.
Nici o grupare politică n-a fost creată în România sau aiurea cu mijloace atât de simple: un singur om ia o decizie în numele unei generaţii; ceilalţi au ales între a-l urma ori a-şi continua viaţa de sclavi. Întreaga dramă omenească e conţinută în libertatea aceasta de alegere. Corneliu Codreanu, un mare vizionar şi psiholog, a înţeles bine importanţa acestui moment de sinceritate a omului faţă de el însuşi. Chiar cei mai intimi prieteni ai lui, acei cu care a împărţit atâtea suferinţe şi închisori, sunt invitaţi să se pronunţe.
(Istoria Miscarii Legionare – Horia Sima)

Generaţia crescută în duhul Căpitanului a intrat în luptă cu o totală dăruire de sine. Nici o generaţie românească nu a însemnat în etapele ei de maturizare un dramatism mai covârşitor, o problematică a existenţei mai chinuitoare şi un simţ al răspunderii mai ascuţit (…) Jertfa lor cutremurătoare, legată de adânci dureri omeneşti, devine mai plină de înţeles, prin acceptarea ei conştientă. Moartea lor nu a fost o moarte întâmplătoare, ci mărturia supremă a unui sens de existenţă. Ei au murit pentru a pune temelie unei lumi mai bune şi mai drepte. Sufletul lor, purificat în văpaia sacrificiului suprem, iluminează până la mari depărtări cărările neamului nestru.
(Doctrina Legionara – Horia Sima)

La poalele Golgotei s-a strâns oastea Legionară. Acolo Dumnezeu i-a pregătit fiecăruia o cunună de spini şi o cruce cu care să urce în spate pe drumul greu şi lunecos ce duce spre gloria cea dumnezeiască. O parte dintre legionari s-a înfiorat de greul preţ al biruinţei şi cu capetele plecate s-au întors în lume, unde treburile sunt uşoare.
Ceilalţi şi-au luat fiecare crucea şi cununa sa şi au pornit spre înălţime. Dar nu tuturor le-a fost dat ca să ajungă până la culme şi să fie răstigniţi. Pe drumul greu şi lunecos, tot câte unul şi-au pierdut puterile căzând sub greul suferinţei şi a abandonat. A lăsat crucea şi cununa de spini pe povârnişul coastei lunecoase. O parte, însă, au ajuns în vârf şi acolo au fost răstigniţi spre gloria neamului nostru şi al omenirii întregi. Mii de legionari au reuşit, prin harul lui Dumnezeu, să ajungă până-n vârful muntelui şi acolo să fie răstigniţi.
VĂ DĂM DE ŞTIRE VOUĂ MIŞEILOR, CĂ ERA DE AJUNS DOAR UNUL SINGUR SĂ AJUNGĂ ŞI SĂ FIE RĂSTIGNIT CA LUMEA VOASTRĂ SĂ FIE ARUNCATĂ ÎN BEZNĂ.(Masacrarea studenţimii române – Gheorge Andreica)

Anunțuri

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Corneliu Codreanu, Crestinism, eroi romani, Europa, garda de fier, Horia Sima, legiunea arhanghelului mihail, Majadahonda, nationalism, Ortodoxie, Romania, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la 24.VI.1927 s-a înfiinţat Legiunea Arhanghelului Mihail

 1. WILL zice:

  youtube Mina Parole,parole.parole . youtube Mina, Adriano CELENTANO , Parole,Parole. Youtube Frank Sinatra I did it my way. Youtube Johnny HALLIDAY Que Je t’aime. Trebuie pus mana pe bota(parulet,ul fermecat) Fapte Nu vorbe codreanu…. ro Nu-i asa !!!!???? Ca ride burlacu cu dr. 9….!!!!????

 2. Varahiil zice:

  BAI W-ILL,
  Doua fire, doua paie,
  Prea iei campii la bataie!
  Nu-ti lua nasul la purtare,
  Fiindc-o sa te doara…tare!

 3. WILL zice:

  VARA vine vara pleaca/ se ascunde dupa Deal/Tu incerci sa-ti faci prieteni/Mai asteapta Bre OLEACA/Fii un personaj Real/Vorba bine sa ti-o piepteni/Nu sta cocotat pe gard.

 4. WILL zice:

  AAAAiureaaaa ,,baietii ” stiu ca e vrajeala, praf in ochi ordonat chiar de El Comandante El Jefe de Candelleros Luminoso, Ce vremuri, Sir Toby , ce vremuri ?

 5. casandra zice:

  @ kosk
  La mate stateai prost ?
  Doar iti facusem un compliment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s