În Rusia continuă căutările mormintelor soldaţilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial


În Rusia continuă căutările mormintelor soldaţilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial

28.04.2011, 16:04
În Rusia se va organiza un grup de lucru pentru căutarea mormintelor soldaţilor români şi înălţarea de noi memoriale prizonierilor de război decedaţi pe teritoriul rus, a declarat pentru „Vocea Rusiei” Evgheni Piliaev, directorul Asociaţiei Internaţionale „Memoriale de război”.
Din septembrie 2010, organizaţia este singurul executor de lucrări de îngrijire a mormintelor luptătorilor străini de pe teritoriul Rusiei în cadrul acordurilor internaţionale ruseşti cu statele străine. Acţiunile de căutare a mormintelor se fac împreună cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor din Bucureşti. Ne oferă amănunte Evgheni Piliaev. „La ora actuală, noi practic nu avem date despre mormintele militare româneşti de pe teritoriul Rusiei. În această vară noi le vom căuta conform schemei păstrată de partea română. Totodată, menţionez că deţinem toate datele referitoare la mormintele prizonierilor de război români pe teritoriul Rusiei. Este vorba de aproximativ 14 mii de soldaţi. În timpul activităţii comisiei interguvernamentale s-au înălţat opt memoriale. Toate acestea se află într-o stare bună. Împreună cu reprezentanţii Ambasadei României în Rusia, am participat la slujba de pomenire a morţilor în locurile unde se află înălţate memoriale: la Moscova, Krasnogorsk, Riazan, Ivanov şi în alte regiuni ruseşti. La începutul lui iunie, membrii Asociaţiei noastre vor pleca la Astrahan (oraş din sudul Rusiei), unde nu de mult a fost ridicat un memorial. În viitorul apropiat, astfel de memoriale vor apărea în regiunile Rostov şi Briansk”.

ECCLESIASTUL 3
8. Vreme este să iubeşti şi vreme să urăşti. Este vreme de război şi vreme de pace.

Să sperăm că încet, încet, rivalitatea e înlocuită cu respectul reciproc. Cu voia bunului Dumnezeu, vor dispărea neînţelegerile de care profită neprietenii noştri comuni.
Doamne ajută!

Profesorul Kartaşow citat de Nichifor Crainic în articolul “Patria noastră ecumenică”  publicat în revista Gândirea, anul XX, nr 5, Mai 1941 spunea:

“Noi ortodocşii avem fiecare câte două patrii: una e patria legăturilor de sânge, iar cealaltă e patria comună: Biserica ecumenică a Răsăritului”

Anunțuri

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Biserica, biserica ,crestin,ortodox, comunism, Crestinism, eroi romani, Iisus Hristos, nationalism, Ortodoxie, Romania, Rusia, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la În Rusia continuă căutările mormintelor soldaţilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial

 1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (25.06.2012) « Saccsiv's Weblog

 2. caSSandra zice:

  O sa gaseasca ursii oare si mormintele celor de la Sarata, si daca da, o sa le puna flori ?

 3. TLC zice:

  @Gefreiter neinstruit – caSSandra

  „Viktor Lazarev, primarul localitatii Tuma:
  Monumentul a fost dezvelit în noiembrie, cu doua zile înainte de marcarea Zilei Nationale a României. În prezent, cu sprijinul Asociatiei „Memoriale de razboi” si al partii române, locul respectiv este îngrijit, pazit si bine amenajat”

  Mai bine citesti tot articolul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s