ARTĂ, NU GLUMĂ!


Ce minune bre! Cică: Oprescu – primar şi medic la dezvelirea statuii lui Traian”

Primarul capitalei a dezvăluit duminică statuia Împărătalui Traian din faţa Muzeului de Istorie şi a tratat o fată căreia i s-a făcut rău la eveniment. După ce s-a înscris în lupta pentru încă un mandat la Primăria Capitalei în dimineaţa zilei de duminică, Sorin Oprescu, a dezvelit statuia Împăratului roman Traian, care este amplasată pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României. Conform Agerpres, Oprescu a declarat că a durat câţiva ani ca statuia să fie dezvelită pentru că au fost discuţii în legătură cu locul pe care a fost amplasată aceasta. Statuia Împăratului Traian a fost realizată de sculptorul Vasile Gorduz şi-l reprezintă pe Traian nud ţinând în braţe o lupoaică cu elemente ale simbolicii lupului dacic. Din spusele primarului, aceasta este pentru prima dată când „o statuie apare într-o formulă din asta urbanistică (n.r.- pe scările din faţa unei clădiri), mai deosebită. Uitându-vă şi la alte capitale o să vedeţi că respectă şi dimensiunile şi intră într-un peisaj urban normal”.
[sursa:  http://www.ziuaveche.ro/ ]

Toată lumea apreciază faptul ca dom’ doktor Sorin Oprescu-Hirsch, primar general al capitalei, a început campania electorală inaugurând statuia ce-l reprezintă pe împăratul Traian, nud, în braţe cu o căţea siliconată. Toţi românii sunt mandri şi lăcrimează de fericire că Bucureştiul găzduieşte impresionanta capodoperă ce pune în umbră cele şapte minuni ale antichităţii.
Statuia lui Zeus din Olympia sau Colosul din Rhodos pălesc în faţa monumentului bucureştean! Pentru treaba asta, trebuie să-i mulţumim respectos inauguratorului, adică lui dom’ doktor Sorinache primaru’. Despre inaugurator, din presă aflăm următoarele:

Nu este o noutate faptul că pe Sorin Oprescu ar fi trebuit să îl cheme Hirsch. Tatăl actualului primar general a fost nevoit să îşi schimbe numele din Hirsch în unul cu rezonanţă mioritică între gradul de colonel şi cel de general de securitate, grad la care nu putea accede cu un nume de sorginte iudaică. Nu este o noutate nici faptul că Sorin-Hirsch Oprescu a candidat la conducerea Comunităţii Mozaice din România, după decesul lui Moses Rosen.
[sursa: http://www.concretmedia.ro/ ]

Aşa cum împăratul Traian îşi arată bărbăţia, naţiunea româna trebuie să-şi arate recunoştinţa neţărmurită faţă de cei ce au făcut posibilă existenţa impresionantului monument. În acest sens, românii amatorii de artă, ar putea solicita înfrăţirea Bucureştiului cu Tel-Aviv, apoi ar putea organiza un teledon cu scopul de a colecta bani pentru construirea unui monument în centrul Tel-Avivului. Cu siguranţă, o impozantă statuie ce-l reprezintă pe împăratul Titus, nud, în braţe cu Theodor Herzl topless (mai pieptos ca Pamela Anderson), ar putea să rivalizeze cu minunea bucureşteană. Detaliile trebuiesc stabilite de artişti valoroşi, gen Vasile Gorduz. Însă e musai ca împăratul Titus să fie circumcis şi să poarte pe umeri o tunică cu ciucuri în cele patru colţuri. Panglica ar putea să fie tăiată de cei trei corifei ai culturii mondiale, adică de Horia Roman Patapievici, Răzvan Theodorescu şi Sorinache primaru’ minune.

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în ateism, bolsevism, comunism, coruptie, Erezie, Europa, Evrei, Francmasonerie, Israel, Marele Arhitect, marxism, pamflet, politicianism, Romania, sionism, socialism, Totalitarism, UE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la ARTĂ, NU GLUMĂ!

 1. Iulian zice:

  :)) Mi-au dat lacrimile cand am vazut asemenea opera de arta.Am totusi o mare curiozitate :Cine-l va mulge pe Traian sau pe lupoaica?

 2. TLC zice:

  @Iulian
  Cum cine? Monica Iacob Ridzi!

 3. IQ100 zice:

  Pai sculptura e foarte corespunzatoare adevarului istoric. „Lupa”/ lupoiaca era o prostituata, platita in natura de catre pastori: prefera mieii. De unde si numele.Si legenda.Si ura fraticida intre cei doi frati cu tati necunoscuti.

 4. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.05.2012) « Saccsiv's Weblog

 5. Nu stiu sa mai existe pe undeva vreo cretinitate mai mare decit statuia aceea care,troneaza,abject,pe treptele ce duc spre…autentice,Opere de Arta…
  Lui Iulian: Iulian,din pacate,atit pe Traian cit si pe lupoaica,i-a „muls” deja ,Oprescu,primaru’,inca de cind a semnat contractul cu artistul care a „realizat” scirbavnica „opera” .Ai ideea cam cite zerouri si-a bagat in cont?Mai bine sa nu stii ca te ia capu’…
  Ivana
  ivanacristescu.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s