LIMBAJUL SEMNELOR. PAMFLET


Citind articolul “Europa, un continent cu numeroase limbaje ale semnelor” postat în pagina Comisiei Europene, am aflat că:

Limbajele semnelor constituie o componentă importantă a diversităţii multilingvistice europene. Bazându-se mai degrabă pe coduri mimico-gestuale decât pe sunete, acestea sunt la fel de complexe ca şi limbile vorbite, având propriile structuri gramaticale şi elemente de sintaxă şi vocabular. În linii mari, s-ar putea spune că pentru fiecare limbă vorbită există un limbaj al semnelor.
[integral aici: http://ec.europa.eu/ ]

Suntem de părere că europeanul care-si propune să lupte pentru pace şi prietenie, sau să militeze pentru salvarea pădurii ecuatoriale, trebuie să cunoască limbajul non-verbal, pentru că acesta transcende bariera lingvistică. Adică europeanul specialist în limbajul semnelor, comunică foarte bine cu toată lumea pentru că acest gen de limbaj e internaţional.

Vizitând pagina web a celor de la “Arizona State University – School of International Letters & Cultures” cu stupoare am aflat că şi cei de peste ocean pricep limbajul semnelor. Suspectăm că europenii i-au învăţat pe americani care-i treaba cu “codurile mimico-gestuale”. Dovadă stă faptul că euro-americanca Ileana Alexandra Orlich, Consul onorific al României în Arizona, împreună cu o distinsă doamnă şi patru domni la fel de distinşi, fac semene aparent ciudate atunci când merg la fotograf.

Asta-i poza cu tanti Leana şi restul cucuieţilor specializaţi în limbajul semnelor:
[sursa foto: http://www.public.asu.edu/~orlich/consulate/index.htm ]

Deşi părem începători în desluşirea “codurilor mimico-gestuale”, nimic nu ne împiedică să concluzionăm pertinent că tanti Leana şi prietenii fac semne de pace, solidaritate şi prietenie cu rockerii de pretutindeni. Vastele noastre cunoştinţe de “hermeneutică vizuală” ne permit să traducem cu exactitate de 99,99%. E vorba de mesajul pacifist:

“Rockeri din toate ţările, uniţi-vă!”

Din surse confidenţiale de la palatul lui King Cioabă, lider incontestabil al manelo-rockerilor euro-bronzaţi, am aflat că imediat ce curtea regală a luat act de mesaj, a răspuns rapid tot prin intermediul “codurilor mimico-gestuale”. Nu ştim dacă tanti Leana & Friends au primit răspunsul.
Pentru siguranţă, prezentăm noi replica vizuală transmisă de experta în comunicare non-verbală, doamna consilier regal, contesa Rexona Mercedesa:

Contesa Rexona Mercedesa

[sursa foto: http://www.dob.ro/Foto/smart%20gallery&sort=comentarii&user=/1986/La-tiganci

Folosindu-ne iarăşi de vastele cunoştinţe de “hermeneutică vizuală”, traducem răspunsul doamnei consilier regal. Acesta e:

“Make love not war. Rock Forever!”

Interesant e că în pagina web ce găzduieşte poza cu tanti Consul onorific al României în Arizona , apare şi păstorul de penticostali, dom’ Doru Levi Ilioi de la partidul OTV.    Nădăjduim că domnia sa, alături de nea Sorin Ovidiu Bălan (supus al “marelui architect”) şi de brazilienii tremurici de la “Biserica Universală” (promovaţi de OTV), va rezolva misterul dispariţiei Elodiei, şi cu puţin noroc, pe cel al “fantomei de la Medgidia”. Îi urăm tradiţionalul “break a neck” sau “leg” (acoperim ambele variante că nu ştim cu exactitate cum se zice în  limba americană).

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, anarhism, antihrist, Assemblies of God, ateism, Church of God, coruptie, Erezie, Europa, Francmasonerie, Marele Arhitect, nationalism, neoprotestantism, pamflet, politicianism, Romania, secte, Totalitarism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la LIMBAJUL SEMNELOR. PAMFLET

 1. Iulian zice:

  :)))))

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.04.2012) « Saccsiv's Weblog

 3. deveghepatriei zice:

  :))))))))))))))))

 4. IQ100 zice:

  Si ce e rau sa arati semnul rock-ului? De ce coarnele ar simboliza ceva rau? De ce in sculptura lui Mihelangelo, Moise e reprezentat cu coarne si nu e asimilat Diavolului?Pt ca, in epoca precrestina , coarnele erau simbolul puterii.Vezi diverse reprezentari rupestre. Erau asociate conducatorilor si zeitatilor. Cum crestinii, ca sa se impuna ,au interzis si demonizat alte religii, coarnele au fost asociate raului Personificat, Diavolul.Ce treba are rock-ul aicea?Nu prea am date destule, dar ma voi documenta. In principiul rock-ul isi trage seva si din religiile africane necrestine, de aici ar putea aparea simbolul coarnelor.Desi semnele au aparut tarziu, la Buddy Holly , Elvis Priestley, Beatles. nu existau.

 5. TLC zice:

  @iq -100
  Impresionant, deci tu esti vitelul de la poarta noua a lui King Cioaba!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.