SENZATIONAL! CARUL CU PENTICOSTALI S-A RĂSTURNAT ÎN MUREŞ!


Privind acest clip cu tremurici americani care zburdă f…ericiţi şi cu banii luaţi, ne-am gândit că-i musai să aflăm dacă tremuricii scumpei noastre patrii sunt la fel de f…ericiţi şi cu banii luaţi precum colegii lor de erezie din America.
Noi credem că da, tremuricii băştinaşi sunt foarte f…ericiţi şi cu banii luaţi. Cel puţin aşa reiese din articolul “Înşelăciune penticostală la Betania” :

Un grup de 20 de membri ai bisericii penticostale Betania îl acuză pe pastorul Ovidiu Berghian de înşelăciune. Acesta i-ar fi convins pe enoriaşii săi să gireze cu locuinţele proprietate personală pentru o serie de împrumuturi pe care ulterior nu le-a mai achitat. Katona Gizella, mama unuia dintre păgubiţi, a anunţat că va intra de luni (22 aprilie – n.r.) în greva foamei în faţa Primăriei Târgu-Mureş deoarece familia sa formată din fiul, nora şi cei trei copiii sunt aruncaţi în stradă în respectiva zi de executorul judecătoresc.

Credinţa folosită pentru înşelăciune

Povestea a început în urmă cu aproximativ doi ani atunci când pastorul Ovidiu Berghian a convins mai multe zeci de persoane să gireze cu locuinţele pentru anumite împrumuturi. Reprezentanţii păgubiţilor spun că pastorul nu a mai achitat respectivele creanţe, casele lor fiind acum vândute prin executare silită. “Aceşti oameni nu se gândesc că rămân familii şi copii pe drumuri pentru că unii au căzut în patima lăcomiei. Sunt foarte mulţi oameni înşelaţi şi este inadmisibil să se întâmple aşa ceva, aproape 2 milioane de euro au fost furaţi”, a declarat Katona Gizella. Mai mult, ea a anunţat că dacă situaţia nu se rezolvă, va intra în greva foamei. “Pentru ca alţii să nu cadă în plasa unor asemenea oameni voi intra în greva foamei până când copiii mei vor primi banii înapoi. Dacă vor să le fure banii atunci trebuie să ia şi viaţa mea”, a mai adăugat femeia.

Smaranda Enache vrea soluţionarea cazului

Co-preşedintele Ligii Pro Europa din Târgu-Mureş, în acelaşi timp candidat la Primăria Târgu-Mureş, Smaranda Enache, a ţinut să precizeze că ONG-ul pe care îl reprezintă va supraveghia activitatea organelor de cercetare în acest caz. “Monitorizăm felul în care Poliţia, Procuratura şi alţii sesizaţi prin presă şi de doamna Katona până la această oră îşi fac datoria”, a declarat Enache. În plus, aceasta a precizat că legătura de familie dintre pastorii penticostali şi unii reprezentanţi ai primăriei Târgu-Mureş ar trebui să dea de gândit reprezentanţilor celor care o să voteze în luna iunie.

Iacob Berghianu se leapădă de propriul frate

Unul dintre cei pomeniţi în acest caz a fost şi pastorul Iacob Berghianu, fratele lui Ovidiu Berghian. Acesta a declarat că nu are nicio legătură cu maşinaţiile financiare ale rudei sale. “Nu am avut niciodată nici cea mai mică implicare în tranzacţiile imobiliare ale lui Ovidiu Berghian, dimpotrivă le-am considerat, atât cât am aflat despre unele dintre ele, nepotrivite şi riscante din punct de vedere economic. Nici măcar o singură persoană nu a fost încurajată de mine să se implice în acestea. Cei care au făcut-o să aibă demnitatea să-ă asume partea  lor de vină şi să nu învinovăţească pe alţii! Biserica nu are nicio implicare în aşa ceva. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat acesta.

Cazul pe masa procurorilor târgumureşeni

Păgubiţii au făcut o plângere penală împotriva pastorului Ovidiu Berghian în luna ianuarie acestui an. Reprezentanţii Poliţiei municipale au făcut cercetări în urma cărora dosarul a fost trimis la Parchet, care va decide trimiterea sau netrimiterea în judecată.Ovidiu Berghian nu a putut fi găsit pentru a da declaraţii până la închiderea ediţiei. Vom reveni cu opinia sa în momentul în care acesta va răspunde la telefon.
SURSA: http://www.zi-de-zi.ro/eveniment/inselaciune-penticostala-la-betania
–––––––––––––––––––––––––-

E de presupus că pastorul Ovidiu Berghian, se gândea intens la cartea scrisa de un anume cornilescu, cităm:

Luca 6
35. Voi însă iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, făjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt; căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi.

Spre slava “duhului” lui Charles F. Parham, pastorul Ovidiu Berghian a făcut o “sola scriptura” cu eleganţa patinatoarei care face “triplu tulup”. A împrumutat bani băgându-i la înaintare pe “fraţi”, adică treaba e cât se poate de biblică! Reiese clar din citatul de mai sus. “Sola scriptura” au făcut şi penticostalii care l-au girat cu casele, însă nu a fost chiar aşa de artistică prestaţia.  Prin harul “duhului” lui Parham, împrumutul s-a transformat miraculos în donaţie, ceva de genul: “eu împrumut şi voi giraţi, apoi plătiţi în locul meu”.
Că penticostalii nu au sesizat poanta în timp util, e altă poveste. Avem de-a face cu o subtilitate teologică ce poate să fie înţeleasă doar de cei “înaintaţi pe cale”.
Nu ştim din ce motive s-a complicat povestea, se pare că doamna Katona Gizella nu a priceput că “duhul” lui Parham a lucrat prin Ovidiu Berghian, transformând împrumutul girat de fiului ei in donaţie.
Situaţia seamană puţin cu cea a unei anume Ana Paula Monteiro, penticostală din Brazilia:

Ana Paula Monteiro was such a loyal contributor to the Universal Church of the Kingdom of God that she was awarded a diploma – signed by “Mr. Jesus Christ.” She says she has paid $12,000 in tithes and special offerings. Last week, Monteiro went down to the Universal Church‘s largest temple in Sao Paulo and demanded her money back. A preacher told her: “Go and get it back from God”
[Ana Paula Monteiro a fost o contribuabilă loială la Universal Church of the Kingdom of God încât ea a primit o diplomă – semnată de “Domnul Iisus Hristos”. Ea spune că a plătit 12.000$ în zeciuială şi daruri speciale. Săptămâna trecută, Monteiro a mers la cel mai mare templu al “Universal Church” din Sao Poulo şi a cerut banii săi înapoi. Un predicator i-a spus: “Du-te şi ia-i înapoi de la Dumnezeu”]
SURSA: http://www.hiddenmysteries.org/religion/pentecostal/pentecostalscandal.shtml

Situaţia seamăna, în sensul că nici Ana Paula Monteiro nu a priceput subtilităţile teologice, a plătit 12.000$ şi a primit o diplomă semnată de “Mr. Jesus Christ”! Ce mai dorea? Cum se face că a îndrăznit să ceară banii înapoi? Ce, nu ştia că banii sunt pentru “lucrarea Domnului”?  La fel şi doamna Katona Gizella&fiul, nu le era clar că banii împrumutaţi de Ovidiu Berghian , dar plătiţi de ei, slujesc interesele divine?
Credem că Ovidiu Berghian a folosit o parte din bani ca să-şi promoveze cântecele,  pentru ca “lucrarea Domnului tremuricilor” în garnizoana România să devină  şi mai răsunatoare. Cel mai bine îl slujeste pe “Domnul” în cauză participând la Eurovison. Am găsit un clip cu Ovidiu Berghian , impresionaţi fiind concluzionăm că pastorul minune e plin de har, e atins de “duhul” lui Parham, adică de duhul care face florile să înflorească, păsărelele să ciripească, soarele să strălucească etc. Priviţi, ascultaţi şi băgaţi la cap:

http://www.roclips.com/nuevo/player/player.swf?config=http://www.roclips.com/nuevo/player/econfig.php?id=306

“Domnul tremuricilor” poate să doarmă liniştit căci Ovidiu Berghian veghează asupra “lucrării divine”, reiese clar din minunatele versuri:

După noapte vine zi
După nori iar cer senin
Curcubeul
Zarea-nseninează!
După lacrimi, mângâieri
După iarnă, primăvară
………………
Iubirea eternă va străluci
Va străluciiiiiiiii
Noapte şi ziiii!

Nu-i aşa că-i bun să reprezinte scumpa noastră patrie la Eurovision?
Ăia douăj’ de penticostali, în frunte cu doamna Katona Gizella&fiul, să nu-şi facă griji deşarte, pentru că: “Iubirea eternă va străluci / Va străluci / Noapte şi zi!

E limpede că plaiurile mureşene sunt mai cu moţ, au ceva special. Duhul penticostal mişună nestingherit pe imaş ca un iepuraş. Pentru lămuri vă rugăm să consultaţi blogul http://tarnaveniro.blogspot.com/

http://tarnaveniro.blogspot.com/2011/07/loacker-carbid-fox-camatarie-in-dauna.html

http://tarnaveniro.blogspot.com/2012/03/boldea-hagel-werner-tainuit-si.html

http://tarnaveniro.blogspot.com/2012/01/in-spatele-marelui-investitor-teren.html

Anunțuri

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, antihrist, Assemblies of God, Biserica, Church of God, coruptie, Crestinism, Erezie, Europa, nationalism, neoprotestantism, pamflet, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Romania, secte, Totalitarism, Transilvania, UE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la SENZATIONAL! CARUL CU PENTICOSTALI S-A RĂSTURNAT ÎN MUREŞ!

 1. viorel zice:

  Dorel @„ci chiar vă arătăm adevărul„
  Care adevar?? de la Parham?? Nu vrem adevarul asta.
  Dorel vrea sa fim ca el, un hulitor un batjocoritor, unul care linge dosul pastorilor si ii pupa. Prea josnic esti mai Dorele.

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.04.2012) « Saccsiv's Weblog

 3. casandra zice:

  O gramada de magie
  In sfanta ortodoxie

  http://www.formula-as.ro/2008/846/spiritualitate-39/noaptea-de santandrei-10494/

 4. Aurelian zice:

  daa sa rasturnat, in loc sa cada jegosii infractori din caruta rasturnata, sa alaturat altii, dintrodata sa facut penticostal valentin Pescari si Sava Mihai, no amu infractorasul penticostal din Tarnaveni, ignat sorin mituitorul ,,coniacul brancovean,, in carte , iauzi zicea infractorasul ignat sorin, asa se pare ca dau la mihai o biblie, VA DAU CUVANTUL MEU CA VOI DOVEDI CA IN ANUL 2009 IGNAT SORIN LA MITUIT PE SAVA MIHAI CA SA REZOLVE CISTERNA FURATA DIN PATRIMONIUL CARBID-FOX, PE CARE ASA DE BINE LA MANAGERIAT PENTICOSTALUL ignat PLATIT SI DIN BANII FRATILOR DIN BISERICA CARE HABAR NU AU CE JEGOS PENAL AU IN FRUNTE, pe langa astea a disparut o fabrica de carbid, taiat la fier vechi la negru, si dusi banii cu plasile la infractorul austriac Hagel Werner , condamnat la 5,6 ani inchisoare de un Tribunal adevarat din Timisoara, care nu au ezitat sa aplice legea, contra moravurilor penale ale acestora din mures, care politie, parchet si o gramada de altii care lingeau mazga penalululi hagel si a lui ignatii care imrastiau cu bani si bunuri mituind pe cei de mai sus, in 2009 asta a fost cauza ca trebiua construit repede un dosar penal la deranjantul Tanase julien, ca strica pontul de mana cereasca de unde urma sa primeasca sute de mii de euro spaga, pescari si sava mihai, care nu sa sfiit sa delapideze obtinand subventii APIA prin interlopi interpusi, pe langa asta, fara scrupule obtinand foloase necuvenite, netinand cont de semenii lor care au fost lasati fara locuri de munca si fara bani, de un infractor periculos ignat sorin imbracat in blana de oaie, acest nemernic este satana in persoana coborat pe pamant !

 5. Dorel Puchea zice:

  Am văzut că în articol ați citat niște versuri. Versurile corecte sunt:

  DUPĂ PLOAIE ȘI FURTUNĂ

  Dupa ploaie si furtuna, o Va veni o zi mai buna:
  Soarele va straluci mai luminos! o Dupa norul plin de ceata,
  O lumina se arata: o E lumina Domnului Isus Hristos.

  Cor: /: Cine se increde-n Domnul o Are viata mai frumoasa,
  Caci lumina Lui patrunde o Si o lumineaza-ndata.
  Dumnezeu de sus vegheaza; o El ne binecuvanteaza
  Sufletele-acelor ce se-ncred in El. :/

  Cand avem probleme-n viata, o Sa cerem o luminare
  De la Domnul nostru scump, Isus Hristos!
  Rugaciunea schimba totul, o Schimba sensul vietii noastre,
  Zi de zi, inspre mai bine cu Isus.

  Stai o clipa, mediteaza! o Sufletu-ti invioreaza?
  Dumnezeu te cerceteaza chiar acum!
  Nu lasa sa treaca clipa, o Clipa mantuirii tale!
  Vei afla viata astazi cu Isus!

 6. bancuri noi zice:

  salut Sunt att de ncntateu am gasit site-ul dvs., chiar daca l-am gasit din eroare, n timp ce eu cautam pe Google pentru altceva, Oricum eu sunt aici, acum ?i-ar dori doar sa spun multe mul?umiri pentru un post remarcabil ?i o frumos de interesant blog (mi place, de asemenea, tema / proiect), nu am timp pentru a merge prin toate, dar am marcat-o si l-am inclus, de asemenea, fluxurile RSS, asa ca atunci cand am timp, voi fi napoi pentru a citi mai mult, va rugam sa ?ineti pasul e o munca fantastica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s