CEDO respinge „dreptul la adopție” pentru homosexuali.


Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a refuzat, printr-o decizie  să acorde satisfacție unui „cuplu” de lesbiene din Franța care reclamaseră interdicția impusă de autoritățile franceze la adoptarea unui copil.

Este vorba despre un „cuplu” de lesbiene, Valérie Gas şi Nathalie Dubois , care trăiesc împreună din 1989. Ele nu sunt căsătorite, legea franceză nepermițând acest lucru, însă au semnat în 2002 un act notarial de parteneriat civil.

În anul 2000, Dubois a născut un copil, conceput prin inseminare artificială cu un terț donator. Solicitarea partenerei sale de a adopta copilul a fost refuzată de instanțele naționale pe motiv că cele două nu sunt căsătorite și că adopția, denumită în acest caz „simplă”, nu este posibilă.

Adopția simplă este posibilă doar dacă adoptatorul este căsătorit cu părintele natural al copilului.

Gas și Dubois au reclamat Franța la CEDO, solicitându-i să constate violarea articolului 14 (interzicerea discriminării) și a art. 8 (respectul față de viața privată și familială) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a cărei aplicare o veghează Curtea.

Instanța a respins acțiunea celor două, motivând că adoptarea de către parteneră ar fi dus la pierderea autorității parentale de către mama naturală, situație contrară principiului interesului superior al copilului, dominant în orice act îl care privește pe acesta. Nici sesizarea de discriminare nu a avut succes, întrucât orientarea sexuală diferită nu a fost, în acest caz, motivul refuzului, de vreme ce adopția simplă nu este permisă nici cuplurilor heterosexuale necăsătorite.

Motivația (rezumată) a instanței este disponibilă aici (în limba franceză).

sursa: culturavietii.ro

Acest articol a fost publicat în Albert Pike, America, anarhism, Antifa, antihrist, antroposofie, Assemblies of God, ateism, Bhagavad Gita, bolsevism, cezaropapism, city bingo, comunism, Enclavizarea Romaniei, Europa, Filosofie, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, homosexualitate, islam, Kabbala, KGB, mafie retrocedari, Marele Arhitect, marxism, Mason, MLFR, Morals and Dogma, musulmani, NATO, nazism, neoprotestantism, new age, pamflet, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Protestantism, recensamant, Rosia Montana, sabat, secte, teosofie, tigani, Totalitarism, trafic de copii, Transilvania, UE, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la CEDO respinge „dreptul la adopție” pentru homosexuali.

 1. Iulian zice:

  Asa le trebuie la asemenea nerusinate.Un copil crescut in mediul homosexualilor va ajunge tot homosexual.

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (30.03.2012) « Saccsiv's Weblog

 3. cristina zice:

  O sa ne bage la puscarii homosexualii, mai intai sa-i aceptam, sa nu-i ,,discriminam” (desi in natura si societate e plin de discriminari) , apoi sa ne ,,educe” fortat copiii, apoi ne baga dupa gratii ca indraznim sa nu gandim ca ei! Doar noi sa-i aceptam pe ei, ei sa nu ne accepte pe noi!!

 4. alin zice:

  @Cristina: unde in natura sunt discriminati homosexualii? homosexualitatea e prezenta la toate speciile, in schimb homofobia doar la oameni! acum, care dintre cele 2 nu este naturala?

 5. propacem zice:

  Si copiii au drepturi; cu ce drept niste homosexuali decid ca eu ca si copil sa cresc intr-o familie homosexuala? Ca si copil am dreptul sa ma nasc intr-o familie normala, heterosexuala. Daca tu Alin esti de acord cu homosexualii in privinta adoptiilor, ar fi trebuit sa fi fost crescut de un cuplu de homo…

 6. Pingback: URL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.