Victor Ponta s-a întâlnit la Chicago cu penticostali români controversaţi


Voturile românilor din diaspora au fost dintotdeauna importante pentru oricare din partidele politice parlamentare. Şi cum comunităţile de români baptişti şi penticostali din SUA sunt numeroase, liderul PSD Victor Ponta nu a ratat nici el prilejul de a se gudura pe lângă liderii acestor comunităţi neoprotestante din Chicago.

Însă, din păcate pentru el, pentru imaginea social-democraţiei româneşti şi pentru cea a USL, Ponta a fost însoţit în această vizită de un Dorel Popa, un baptist extrem de controversat din Arad, şi s-a înclinat, la propriu, acolo, în Biserica Românească Penticostală Elim din Chicago, în faţa unui alt personaj controversat: Cristian Ionescu, pastor penticostal.

Româno-americanul Cristian Ionescu – cel în faţa căruia Victor Ponta s-a înclinat la propriu de mai multe ori chiar în decursul celor 30 de minute cât a durat vizita sa la Biserica Românească Elim din Chicago – este din 2009 cercetat de Fiscul din SUA pentru mai multe fraude fiscale. Pastorul penticostal român din Chicago este acuzat de Fiscul american că ar fi dosit de ochii agenţilor de Fisc proprietăţile personale care se aflau la un pas de a fi executate în urma unui împrumut bancar neachitat în valoare de 500.000 USD.

Problema este că pastorul Cristian Ionescu a făcut un fel de alba-neagra cu proprietăţile şi cu banii săi mutând totul din proprietatea sa în cea a bisericii româneşti penticostale din Chicago şi invers după ce a considerat el că pericolul s-a sfârşit. Numai că Fiscul din SUA, nefiind condus de un ins ca Sorin Blejnar, e ceva mai vigilent decât cel românesc şi a reacţionat prompt la şmecheriile fiscale ale pastorului român din Chicago deschizând mai multe anchete pe numele acestuia.

Iar dacă ne uităm şi la background-ul celui care i-a înlesnit vizita lui Victor Ponta la penticostalii români din Chicago şi l-a şi însoţit acolo, ne luăm cu mâinile de cap. Pentru că este vorba despre nimeni altul decât Dorel Popa, pastor baptist din Arad, fost primar PSD al Aradului în perioada 2000-2004, traseist politic, posesor de dosare penale şi bun prieten al grupului de neoprotestanţi PDL format din Gheorghe Falcă, Sorin Blejnar, Traian Igaş, Gheorghe Seculici şi Florian Coldea (directorul adjunct al SRI).

Reamintim că Popa a fost exclus din PSD în anul 2003 chiar de către Adrian Năstase, pe atunci prim-ministru şi preşedinte al PSD. Primarul baptist al Aradului era la vremea respectivă implicat într-un mare scandal de corupţie legat de concesionarea ilegală a parcărilor din oraş. În mandatul de primar al lui Popa a fost concesionat societăţii Belsirim serviciul parcărilor cu plată. Proprietarul acestei firme, Emil Sigmethi, a fost arestat la puţină vreme pentru spălare de bani, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, iar în morişca dosarelor acestui om de afaceri a intrat şi primarul de atunci al Aradului Dorel Popa. Atunci s-a luat hotărârea în BPN al PSD să fie exclus din partid. După pierderea alegerilor locale din 2004, pentru Popa a urmat o perioadă de aşa-zisă independenţă în care în dosarele deschise pe numele său calitatea de cercetat penal s-a transformat în cea de martor – graţie strânsei prietenii pe care o are cu baronul PDL Ghiţă Falcă, actual primar al Aradului, şi, deloc întâmplător, şi el un practicant neoprotestant ca şi predecesorul primar arădean.

Dorel Popa a sărit pentru o perioadă de doi ani – 2008-2010 – în barca Partidului Conservator, pentru ca, la scurtă vreme după alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD, pastorul baptist să facă din nou pasul în curtea social-democraţilor.

E de înţeles că pentru un partid aflat în opoziţie şi foarte aproape de a câştiga sunt importante şi voturile din diaspora, indiferent că ele vin de la ortodocşi, catolici, baptişti, adventişti sau penticostali. Dar de la asta şi până la a o lua pe urmele PDL-ului, care are o adevărată armată de deputaţi şi senatori practicanţi neoprotestanţi, despre ale căror afaceri dubioase presa a tot scris în ultimii trei ani.

E de ajuns să amintim de controversaţii Mircea Lubanovici şi Riceard Badea, deputat şi respectiv senator PDL de diaspora (colegiul America de Nord) şi de afacerilor lor cu iz mafiot, sau de deputatul PDL Daniel Buda, braţ important al caracatiţei pedeliste de la Cluj, autor al mega-escrocheriei Tower. Nu e deloc greu să ne dăm seama că Victor Ponta face o mare greşeală legându-şi numele de personaje dubioase de acest fel din acelaşi ambient al comunităţii româneşti de neoprotestanţi din SUA. Liderul PSD trebuie să priceapă că „o altfel de politică” – aşa cum clamează domnia sa – nu se face cu binecuvântarea unor influenţi ţepari baptişti şi penticostali din comunitatea românească din SUA.

sursa

 

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în America, antihrist, Assemblies of God, cezaropapism, Church of God, comunism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Enclavizarea Romaniei, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, holocash, Kabbala, KGB, leninism, Marele Arhitect, Martin Luther, Mason, MLFR, Morals and Dogma, musulmani, neoprotestantism, new age, pamflet, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, politicianism, socialism, teosofie, tigani, Transilvania, UE, URSS, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Victor Ponta s-a întâlnit la Chicago cu penticostali români controversaţi

 1. viorel zice:

  S-a intalnit acolo cu toata MAFIA PENTICOSTALA.
  Doar Chicago ii „baza„.

 2. Adrian.S. zice:

  Asa le trebuie.Biserica nu are ce cauta in politica si nici politca in biserica.Cine se joaca cu focul se arde rau.De asta multumesc Domnului ca’s de dreapta.

 3. Iulian zice:

  Nu mai mira nimic ,hotul la hoti trage.

 4. Adrian.S. zice:

  @Iulian.Vezi ca si ortodocsii l-au primit pe Ponta.Vorba ta .Hot la hot trage.Ti-am spus ca socialistii dauneaza grav credintei.
  Problema la Cristian Ionescu nu e Casa lui(ma indoiesc ca povestea cu fiscul ar fi reala).Problema e ca pe blog s-a declarat antipolitic si s-a declarat si de dreapta(de aceea a fost sustinut de neoprotestantii de dreapta)A criticat aspru zvapaiatii care dansau prin biserici(adica pe neoprotestantii de stanga).Ori acuma colac peste pupaza l-a primit pe POnta(un politician si stangist) la Chicago.Cu ocazia asta s-a trezit in cap si cu aia de stanga si cu aia de drapta.N-as vreasa fiu in pielea lui acuma.

 5. Iulian zice:

  Adrian S. nu ma intereseaza politica,sincer mi-e greata cum cersesc politicienii voturi.Indiferent de cum se numeste.Atat am de spus.

 6. Mircea zice:

  Oameni buni, este bine sa-i excludem pe acesti nemernici care se ascund in spatele unui biserici, de ex. biserica Penticostala, ptr. ca acesti jeguri si excremente umane nu sunt nici credinciori nici pocaiti, pacat sa fie denigrati niste oameni care se duc intr-o biserica din mai multe mitive pe langa faptul ca chiar sunt credinciodi cu frica lui Dumnezeu.
  Asta ar insemna ca daca se spune ca Romanii sunt hoti , atunci tot poporul este inclus ?
  Cand s-a mdus Ponta in Chicago, era si predicatorul Ignat Gh Sorin tradatorul natiei romane care a distrus PRODUCTIA DE CARBID DIN ROMANIA SI EUROPA DE EST care are un singur interes, sa distruga tot si sa SPIONEZE TOTUL pentru acesti nemernici din Argentina, SUA , Kiev, Brussel, Austria, Germania, Olanda , acest jeg penal favorizat de jegurile din tara noastra, aia care se fac ca sunt mari patrioti, da de unde ca sunt niste tradatori de natie !
  Dosare penale dospite si puse bine la pazit de Elena Curca care acopera pe jegurile astia din Mures la DNA Tg-mures, pai astia sunt adevarati Romani ?????????
  Pai mereti bai si impuscati-va, DIAVOLILOR !

 7. viorel chis zice:

  Prea putini percep in ce consta vizita lui Victor Ponta si delegatia parlamentara tocmai la Biserica penticostala Elim ,Chicago Ill.U.S.A.;
  Putini inteleg ca dupa o calatorie lunga ai nevoie de un popas in care te relaxezi si i-ti refaci fortele;
  http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/
  Si aceste forte se refac prin binecuvintare si prin expunere de reclama;
  http://penticostalismulazi.wordpress.com/2012/02/23/victor-ponta-intr-o-biserica-penticostala-%e2%80%9esa-ne-dea-dumnezeu-copii-cat-mai-multi-vezi-video/#comment-3024
  Si oare de ce toate acestea?Pentru prezent pentru multi este o enigma si va ramine fiinca mereu a fost asa si in timp istoria se scrie !!Dar sa nu uitam ca mereu vizitele se fac doar pe baza de influienta ,de incuscrire si de relatii de afaceri !Si aici se gasesc cei cu afaceri prospere ;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Si ca el sint multi altii si chiar si pastorul;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Dar el neaga lucrurile cu chit ca astfel se descopera;
  http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=22597:descoperiri-shocante&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7
  Deci legaturile politice cu cele religioase mereu se fac cu scopuri bine definite si intre persoane cu influienta asupra oamenilor din jurul lor !Pentru ca ei sa-si obtina votul si sa beneficieze de fotoliul moale din birou si confortul vietii dupa cum azi usor se descopera de cei care au legaturi si cunostinta juridica!Si acestia au putere sa le redea faptele ce se fac in spatele cortinei !!Ei doresc sa expuna spectacolul din scena fara sa se inteleaga ce se intimpla in spatele cortinei!!Azi pentru multi aceste lucruri nu prezinta un mare interes ,dar mai tirziu o sa simtim actiunile de prezent dupa cum le vedem ca sint de la revolutie incoace si in cei peste 20 de ani de transformare am ajuns sa ne pierdem sistemul educational,sistemul industrial si cel agricultural!Iar in curind si Romania ,datorita acestor manevre o sa ajunga la fel ca Grecia si multe alte tari ingenuncheate de ccei care doresc sa formeze un imperiu globalizat cu ingenuncherea tuturora dupa cum vedem!!!Stiu ca sint mereu criticat pentru comentariile mele !Dar aceste comentarii cu paginile de accesare redau o frintura de adevar care de multi este respins si rezultatele apar pe masura!!!Deci este trist pentru cei care ajung robiti azi si folositi in acest sistem de manipulare in care un grup restrins se bucura de lux ,expunere si tot ceea ce inima le doreste pentru ca poftele lor sa fie multumite in felul in care vedem ca traiesc !!

 8. isacfilip zice:

  articol bine facut are ca pornire date exacte, atitudinea este indreptatita fata de persoanele respective si de legatura urat mirositoare si otravitoare dintre cele doua grupuri politic si mafioto penticostalo baptist. inainte de ultimele alegeri generale lideri p.s.d. si p.d.l. au negociat la sediul cultului penticostal.

 9. viorel chis zice:

  @isacfilip ai mare dreptate ,dar putini ajung sa inteleaga aceste legaturi si scopuri de interese !Iar populatia astfel ajunge manipulata si folosita pentru ca ei sa-si mentina pozitiile si confortul!!!

 10. isac filip zice:

  asta asa este. si daca conversam pe acest blog putem spune ca si sfantul Ioan Gura de Aur a suferit din cauza acetor grupuri de oameni.

 11. Iulian zice:

  După pierderea alegerilor locale din 2004, pentru Popa a urmat o perioadă de aşa-zisă independenţă în care în dosarele deschise pe numele său calitatea de cercetat penal s-a transformat în cea de martor – graţie strânsei prietenii pe care o are cu baronul PDL Ghiţă Falcă, actual primar al Aradului, şi, deloc întâmplător, şi el un practicant neoprotestant ca şi predecesorul primar arădean.

  Incredibil ,unic in lume,asa ceva se poate intampla doar in Romania ,din cercetaat penal sa devii martor.Strigator la cer.Unde esti tu Tepes doamne….

 12. marius zice:

  Într-o înregistrare video postată pe YouTube se arată lupta ce există în Secta Penticostală din Satu Mare între pastorul Danciu Ioan și platitorii de zeciuaiala.

  Chiar în înregistrare se aude vocea unor enoriași care solicită demisia, în timp ce pastorul continuă să predice, fără a da atenție vorbelor rostite de ascultători.

  Refuza sa-si dea demisia ,in schimb a chemat poliția.

 13. gurita zice:

  victoras , victoras ce ti mai place parnosul…tu esti ateu , ce cauti acolo ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s