Stratfor: România este guvernată de FMI


„Chiar dacă opoziţia va ajunge la putere, România NU va face schimbări strategice, pentru că ţara este condiţionată de un foarte necesar acord cu Fondul Monetar Internaţional”, scrie agenţia americană Stratfor.

Principalul scop politic al PDL în viziunea celor de la Stratfor este comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

„Aceasta ar permite partidului să-şi coordoneze eforturile cu primarii PDL. Primarii trebuie să se alăture campaniei generale şi să-şi ofere sprijinul politic şi economic pentru partid”. Cum Curtea Constituţională a decis că alegerile locale nu pot fi amânate pentru noiembrie 2012, PDL urmăreşte să grabească alegerile parlamentare. Preşedintele Băsescu, „neutru politic doar formal, el menţinând legături strânse cu PDL”, a anunţat că alegerile vor avea loc după cel puţin cinci luni.

„Chiar dacă PDL nu poate rămâne la putere şi parlamentul va cere alegeri anticipate, situaţia economică a ţării nu se va schimba drastic. În 2009, România a primit un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI. Intervenţia a urmărit menţinerea încrederii investitorilor, să prevină căderea monedei naţionale şi să menţină preţul la care se împrumută România la un nivel sustenabil. Din moment ce România are nevoie de asistenţă financiară, este foarte puţin probabil ca opoziţia să rupă acordul cu FMI, dacă va ajunge la putere”, scrie Stratfor.

Agenţia americană mai arată că Romania trebuie să mai restructureze sistemul de sănătate, la cererea FMI, şi că alte reforme dureroase au fost deja aplicate, motiv pentru care FMI consideră că economia va creşte în 2012 cu 1-1,5%.

sursa

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Albert Pike, America, antroposofie, cezaropapism, Church of God, coruptie, Enclavizarea Romaniei, eroi romani, Europa, FMI, Francmasonerie, geopolitica, Gnosticism, Israel, Kabbala, KGB, Marele Arhitect, marxism, Mason, Morals and Dogma, nationalism, new age, ONU, Razboi, Romania, socialism, tigani, Totalitarism, Transilvania, UE, Ungaria, URSS, Vatican, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Stratfor: România este guvernată de FMI

 1. Che Guevara zice:

  Cresterea asta despre care tot ne canta unii si altii si mai ales cei de la FMI, se datoreaza locurulor de munca desfintate, nicidecum ca a inceput din plin productivitatea a industriei care a ajuns la fier vechi !
  Pe cuvantul meu ca FMI este un fel de FNI a lu Vantu !

  Suntem prosti noi toti de le platim taxe si impozite, sa vedem cu ce dracu se vor mai lauda?
  Si opozitia sa stea dracului in banca lui, ea sa faca demersuri sa aduca sutele de miliarde de euro PSD-ti inapoi, doar ati remarcat ca Radu Mazare a dat tonu la ,,bani inapoi,, si a inceput repatrierea (bineinteles mascata) a banilor furati din Romania si trabnsferati in conturi din Egipt.

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (16.02.2012) « Saccsiv's Weblog

 3. PROSTIE zice:

  Nu,Romania nu e guvernata de FMI,ci de prostia ancestrala,cred ca face parte din traditie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.