Iubitul secret al lui Lenin, Grigori Zinoviev (Hirsch Apfelbaum)


Cotidianul bulgar Trud a publicat recent un articol despre viaţa amoroasă a lui Vladimir Ilici Lenin. Doctorul în Istorie N.V. Sokolov a studiat arhivele ruseşti şi a descoperit că Lenin ar fi fost homosexual. Istoricul rus afirmă că amantul liderului revoluţiei bolşevice a fost un alt tovarăş comunist de nădejde, Grigori Zinoviev, relatează Revista Lumea în numărul din aprilie.

Înainte de a se ocupa de materialele de arhivă, autorul articolului a cercetat cronica oficială publicată în ediţia din 1981 a scrierilor lui V.I. Lenin. Acolo stă scris:

“Pe data de 8 iulie 1917, G. Aliluev şi Stalin îl insoţeau pe Lenin până la Gara Razliv, unde Lenin s-a adăpostit în şura muncitorului N.A. Emilianov (autorităţile îl căutau pe Lenin, considerat un criminal). Emilianov arendează câteva hectare de pământ la 5 km de lacul Razliv şi mai târziu îi duce pe Lenin şi Zinoviev la coliba pe care a constrit-o singur acolo…”.

Întrebarea este de unde apare Zinoviev? În biografie se spune:

“Lenin a avut mult de lucru. A scris articole”.

Da, într-adevăr, Lenin a scris câteva articole pentru care i-au fost necesare 5-7 zile.

“Lenin se plimba, făcea plajă, înota în lac, pescuia”.

Cu alte cuvinte, Lenin s-a odihnit o lună după care a plecat în Finlanda. În aceste condiţii, ce a făcut acolo Zinoviev? De ce au locuit singuri? De ce în biografia lui Lenin putem găsi o sumedenie de amănunte, dar nu citim nici un rând despre coabitarea timp de o lună cu Zinoviev? La Razliv, relaţiile dintre cei doi lideri comunişti capată o dezvoltare interesantă. Ei locuiesc singuri timp îndelungat şi aceasta duce la schimbări.
În septembrie, Zinoviev i-a scris lui Lenin, care se afla în Finlanda:

“Dragă Vova! Nu-ţi poţi inchipui cât îmi e de trist fără tine, cât îmi lipsesc mângâierile noastre… Poţi să fii absolut sigur de sentimentele mele faţă de tine şi de loialitatea mea. Crede-mă, nu m-am atins de vreun bărbat sau vreo femeie şi nu o voi face. Numai tu îmi eşti apropiat. Vino, nu te teme. Voi pregăti totul”.

Lenin nu răspunde la această scrisoare şi Zinoviev îi scrie din nou, după o săptămână:

“Dragă Vova! Nu mi-ai răspuns. L-ai uitat pe micul Ghersele… Eu am pregătit pentru noi un loc frumos. Putem trăi acolo cât dorim… Este o locuinţă minunată, acolo ne va fi bine şi nimeni nu va putea împiedica dragostea noastră. Va fi ca înainte. Îmi amintesc ce mare bucurie a fost întâlnirea noastră, îţi aminteşti cum la Geneva ne-am ascuns de acea femeie… Nimeni nu va putea înţelege sentimentele noastre. Vino cât mai repede. Te aştept, floarea mea. Al tău, Ghersele”.

După complotul din octombrie, Lenin revine la Retrograd. Zinoviev însă pleacă la Moscova de unde îi scrie, din nou, lui Lenin:

“Ilici! Am executat toate ordinele tale. Aici este foarte greu şi complicat, dar mă încălzeşte gândul că, după câteva zile, ne vom revedea şi ne vom îmbrăţişa.
Te sărut pe tine şi fundul tău marxist. Al tău, Ghersele”.

Aceste scrisori pun în prim-plan două întrebări: de care femeie se ascund cei doi lideri comunişti şi care din cei doi e pasiv şi care activ. În 1918, Zinoviev este mai concret:

Vova! De fiecare dată când sunt departe de tine devin trist. Tu eşti tare jucăus. Te cunosc. Eu însă mă ţin tare şi nu-mi permit nimic. Înţeleg cât de greu este să te prefaci. Acum însă este mai bine. Nu trebuie să ne ascundem de Nadejda, spre deosebire de ce s-a întâmplat la Geneva, unde ea ne-a prins”.

Trebuie să înţelegem că, la Geneva, au fost prinşi de Krupskaia – soţia lui Lenin.
Lenin recunoaşte totul şi ea nu-i mai face probleme. Scrisoarea este scrisă la Narva, în primăvara lui 1918, când Armata Roşie învinge forţele generalului Iudenici. Zinoviev triumfa:

“Vova! Voi sosi în curând şi nu te voi lăsa orice ar spune această nesimţită. Aşteaptă-mă!”.

În 1922, când Lenin era grav bolnav, Krupskaia îi scrie lui Zinoviev:

“Te rog să nu-l mai deranjezi pe soţul meu cu cererile tale să vă întâlniţi. A sosit timpul să vă liniştiţi. Neruşinarea voastra nu mai poate fi răbdată. Ilici este bolnav”.

Spre finele anilor ’30, când Zinoviev a fost executat, aceste scrisori au intrat în arhiva KGB. Fără îndoială, Stalin ştia de ele. Rămâne întrebarea de ce nu a ordonat distrugerea lor.

SURSA:
http://www.ziuaonline.ro/lifestyle/povesti-destine-intamplari/iubitul-secret-al-lui-lenin-grigori-zinoviev.html

______________________________________________________________

Comentariu

Bolşevici din toate ţările … faceţi “trenuleţul!”
Urmaţi pilda tovarăşului Lenin, arătaţi reacţionarilor “faşişti” că nu e nici o incompatibilitate între homosexualitate şi lupta de clasă. “Gheiala” e o cucerire a revoluţiei, trebuie apărata cu dosurile voastre. Pentru gloria revoluţiei proletare, participaţi cu elan stahanovist la toate paradele gay. Cu ocazia asta propovăduiţi “catehismul rosu”, arătaţi norodului de pretutindeni ca bolşevismul nu s-a stins.
Curaj tovarăşi! Din fundul iadului, privirea duioasă a marelui Lenin e aţintită asupra voastră!

Acest articol a fost publicat în 1917, anarhism, Antifa, antihrist, ateism, bolsevism, comunism, homosexualitate, leninism, marxism, revolutia din octombrie, Rusia, socialism, URSS și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Iubitul secret al lui Lenin, Grigori Zinoviev (Hirsch Apfelbaum)

  1. bogdan zice:

    Este adevărat ce zice de Ceaușescu. Lipsa lui de educațeie și grandomania pe care și-a cultivat-o și i-au cultivat-o alții a fost sursa pieirii lui. Nicolae Ceaușescu a fost un mare patriot, da, a fost în regulă până în 1979, dar a derapat nepermis după acest an.

    Cu toate acestea, execuția lui și a Elenei rămâne în istoria noastră ca un act de un barbarism cumplit. Au omorât niște bătrâni de peste 70 de ani, el bolnav grav de diabet, pentru niște vini imaginare, ca să pună anumiți mâna pe banii din conturile țării – Ceaușeștii nu aveau nimic pe numele lor.

  2. bogdan zice:

    PS Să citești ”Călăul lui Stalin”. Rușii au venit primii cu conceptul de ”terminator”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.