ASUR,nu mai purta grija Catedralei,uite unde sunt banii publici!


Un reportaj al Deutsche Welle ataca finantarea, din bani publici, a Catedralei Mantuirii Neamului, in timp ce finantarea scolilor si a spitalelor sufera.

E drept ca finantarea spitalelor si a scolilor sufera, insa e nedrept si manipulatoriu sa spunem ca sufera din cauza finantarii Catedralei.E ceva ipocrit in aceasta atitudine.

In acest sens, e perfect legitim invocarea datoriilor neachitate de exemplu.

Cititi postarea…”Parlamentul sterge datorii de 8,3 miliarde euro„,

Adica, nu ne deranjeaza ca se „sterg” datoriile unor companii, dar ne deranjeaza finantarea Catedralei ?

Top 10 cei mai mari datornici la bugetul de stat.

Opt din primii zece cei mai mari datornici la bugeul de stat la 30 iunie 2011 erau companii de stat, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscal (ANAF). Cumulat datoriile celor zece agenţi economici se ridică la 4,08 miliarde de lei (962 milioane de euro).

Pe primul loc în clasament se situează, aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani cu o datorie de 1,86 miliarde de lei (circa 440 milioane de euro). Restanţele CNH doar la bugetul de stat sunt mai mari decât datoriile cumulate ale celorlalţi cinci mari datornici din clasament – 1,83 miliarde de lei.

Locul secund în top este deţinut de CFR SA, a cărei datorie se cifra, la 30 iunie, la aproximativ un miliard de lei, mai exact 998,34 milioane de lei (235 milioane de euro).

Poziţiile 3 şi 4 în clasament sunt deţinute de alte două companii din sectorul feroviar de stat, şi anume Electrificare CFR (260 milioane de lei sau 61,45 milioane de euro) şi CFR Marfă cu 249 milioane de lei (58,81 milioane de euro).

Ultima poziţie din top 5 îi aparţine Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), care datora bugetului de stat la finele primului semestru o sumă de circa 190 milioane de lei (44,7 milioane de euro).

Aşa cum se poate vedea primele cinci cele mai datornice companii sunt cele din sectorul minier şi cel feroviar, ambele administrare de statul român.

Următoarea poziţie în top este deţinută, de altfel, tot de o companie din sectorul feroviar. Este vorba de Telecomunicaţii CFR, care avea la 30 iunie datorii în valoare de 139 milioane de lei (32,8 milioane de euro).

Pe locurile 7 şi 8 se află două companii private, de această dată, care s-au aflat în topul datornicilor şi la finele primului trimestru. Cele două societăţi sunt European Food şi Silo Impex. Compania deţinută fraţii Micula, prezenţi în Top 300 Capital, a acumulat până la 30 iunie 2011 la bugetul de stat restanţe în valore de 134 milioane de lei (31,65 milioane de euro). În urmă cu şase luni, adică la finele anului trecut, potrivit datelor Fiscului, European Food avea o datorie la bugetul de stat de 79,8 milioane de lei, sumă care poziţiona compania fraţiilor Micula pe locul 9 în topul celor mai mari datornici.

Următoarea clasată, Silo Impex 2007 SRL, a reuşit să achite o mică parte din datoriile restante de la 31 decembrie 2010. Atunci societatea avea de achitat o sumă de 91,81 milioane de lei, iar la 30 iunie soldul era de 90,8 milioane de lei (21,43 milioane de euro).

Ultimele două companii din top 10 sunt Electrica Serv cu datorii de 78,6 milioane de lei şi Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) cu 76 milioane de lei (17,95 milioane de euro).

Sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/top-10-cei-mai-mari-datornici-la-bugetul-de-stat-150817.html

Acest articol a fost publicat în Albert Pike, America, anarhism, Antifa, Asia, ateism, Balamand, bolsevism, cezaropapism, city bingo, Enclavizarea Romaniei, eroi romani, Europa, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, Hermes Trismegistus, Kabbala, KGB, leninism, mafie retrocedari, Marele Arhitect, Mason, Moldova, Morals and Dogma, nationalism, NATO, neoprotestantism, new age, ONU, papistasi, primul razboi mondial, Romania, rugul aprins, sabat, Serbia, Siberia, Sibiu, Stefan cel Mare, teologie, teosofie, Transilvania, UE, Ungaria, unguri, Valahia, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ASUR,nu mai purta grija Catedralei,uite unde sunt banii publici!

 1. Ciprian zice:

  Irelevant zic eu… aceste companii sunt cele care „fac treaba sa mearga” (cele de stat) si e o prostie ca ele sa se ghideze dupa legile profitului si pierderii. Adica statul sa dea bani statului. Sunt companii strategice, asa cum Hidroelectrica e pe profit astea sunt pe pierdere. Si intr-o familie nu toti produc bani, sunt pe profit, dar sunt cei care „fac treaba sa mearga”. Mai direct o mama nu produce bani dar ea tine casa. Asa si CFR sau Huila…. daca astea ar creste pretul ca sa fie competitive o multime de lume ar fi afectata odata ele insele ar ramane fara clienti deci ar fi disponibilizari masiva, a doua oara cei care se foloseau de serviciile lor vor ramane pe langa adicatelea fara curent sau curent mult mai scump, fara transport la navetisti… articolul de la Capital e pe tema „la ordine prin haos” acesta fiind un pas spre haos… ca dealtfel toate privatizarile „strategice”… una e sa privatizezi o fabrica de chiloti (desi si de acestia daca nu ai e nasol) si alta sa privatizezi ceva de care depind toate fabricile (care mai sunt), inclusiv cele de chiloti, ca ramai si in fundul gol dar si cu stomacul gol… SA NU FIE!

 2. Dumitrescu zice:

  Companiile astea sunt cele care „fac treaba sa mearga”, adica ca Romania sa fie ingenunchiata.

  Companiile de Stat au datorii imense, dar salariile managerilor sunt foarte mari, chiar daca productivitate si calitatea produselor lor au scazut „proportional” cu cresterea datoriilor la bugetele Statului ale Companiilor de Stat pe care le conduc.

  Un salar net, al unui manager de Companie de Stat nu trebuie sa fie mai mare decat al unui secretar de Stat din Ministerul Economiei.
  Ce vrea politicul de fapt? Sa puna la pamant mineritul -ca doar si-au luat flacaii comisioanele de la concurenta.

  La Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani ,cu o datorie de circa 440 milioane de euro la bugetul de stat,din aproximativ 8000 de angajati cati mai are compania, circa 2000 lucreaza direct in productie restul sunt bagatori in seama.

  Pe langa mina s-a intins o colcaiala de firme capusa care jefuiesc tot .

  http://www.vreaudreptate.ro/financiar/2-arhiva-mafiei/2455-clientela-pdl-cpueaz-banii-pentru-minerit-cnh-pltete-1800000-euro-pentru-o-qmicq-paz.html

 3. bogdan zice:

  Mă duc din când în când în Dealul Mitropoliei, la Patriarhie, o zonă cu construcţii superbe. Este clar că Biserica Mitropoliei nu mai face faţă şi că ne trebuie o Catedrală a Neamului.
  Problema este că mie nu mi-a plăcut macheta, sper ca să arate mai bine în realitate Catedrala Mântuirii Neamului.

  Eu merg destul de des în Timişoara, catedrala de acolo e o bijuterie şi are capacitatea tot de 5.000 de persoane.

  Mai jos e o poză făcută de mine, cu Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.