„Bosonul Higgs” o iluzie, ateii inca mai răscolesc


Fizicienii americani au declarat că NU pot confirma descoperirea unei noi particule rezultate în urma experimentului din luna aprilie, anul curent, experiment despre care lumea ştinţifică credea că poate duce la descoperirea unei noi forţe în Univers.

Cercetările iniţiale au cauzat o adevărată furtună în comunitatea ştiinţifică internaţională, precum şi o serie de speculaţii în privinţa detectării celebrului deja boson al lui Higgs ,relateaza site-ul  descopera.ro.

Bosonul Higgs, supranumit „God’s particle”, este o particulă elementară căutată de o jumătate de veac de oamenii de „stiinta” . Despre „particula lui D-zeu” ştim ca este o ipoteză la fel de controversata ca si evoluţionismul. Mulţi o accepta pentru ca nu au alta pe care sa o pună în loc.

„Particula lui Dumnezeu”, este ţinta oamenilor de ştiinţă de la CERN şi se presupune că este cea mai mică particulă de la începutul Universului. Poartă numele fizicianului Peter Higgs, de la Universitatea din Edinburgh, care a susţinut că ea există .

Fizicianul Peter Higgsa postulat in 1964 existenta bosonului care îi poarta numele si care ofera masa celorlalte particule. El ar impiedica miscarea acestora, ca si cum aceste particule ar fi prinse in campul sau. Fizicianul  propunea bosonul pentru a explica apariţia masei la toate celelalte particule la care se poate măsura o masă.Dacă se dovedeşte că particula lui Dumnezeu există, înseamnă că există şi mecanismul prin care orice particulă poate căpăta masă, transformându-se, astfel, în materie.

De unde le vine masa?

Aceasta este întrebarea revoluţionară  pe care şi-a pus-o Higgs, oferind, drept răspuns, ipoteza unei particule subatomice noi, bosonul scalar, cum l-a numit el, sau bosonul Higgs, cum i se spune astăzi (chiar dacă Higgs nu a fost singurul care a teoretizat-o), responsabilă de generarea masei tuturor celorlalte particule.

Ipoteza lui Higgs era atât de curajoasă, încât revista de specialitate la care a trimis articolul l-a refuzat ferm .

Absenta bosonului lui Higgs ar constitui „o mare gaura” in teorie, care va trebui umpluta, o sarcina care va reveni LHC ( puternicul accelerator de particule al CERN, amplasat in apropiere de Geneva ), o masina capabila sa conduca fizicienii „intr-un teritoriu necunoscut”, potrivit lui  Rolf Dieter Heuer -directorul general CERN.

CERN este prescurtarea din franceză pentru „Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire”, înfiinţat în 1954, care ulterior a devenit Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare. În prezent, 23 de ţări europene sunt membre CERN, România fiind cea mai nouă. În 1996, oamenii de ştiinţă au început construirea sub Munţii Alpi, la graniţa dintre Franţa şi Elveţia, la o adâncime de 100 de metri, a unui inel cu circumferinţa de 27 de kilometri, care a fost supus unui proces de răcire, pentru a ajunge la o temperatură de minus 271,3 grade Celsius (cu aproape două grade mai ridicată decât zero absolut). Cu ajutorul uriaşei maşinării, oamenii de ştiinţă cercetează cele mai mici particule din Univers pentru a descoperi modul în care acesta s-a format şi a evoluat în primele miimi de secundă.

Ziua în care „iluministii” vor realiza „particula lui D-zeu” este doar o iluzie ,nimic mai mult , iar ideologii ce vântură ideea de „viată artificală” nu merită decât un…duş rece!

Acest articol a fost publicat în Albert Pike, America, anarhism, Antifa, antroposofie, ateism, bolsevism, cezaropapism, city bingo, comunism, Enclavizarea Romaniei, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, homosexualitate, Kabbala, KGB, Marele Arhitect, marxism, Mason, MLFR, Morals and Dogma, new age, papistasi, Rusia, teosofie, UE, Ungaria, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la „Bosonul Higgs” o iluzie, ateii inca mai răscolesc

 1. Oana zice:

  Deci, dupa ani si ani de cercetari, s-a scris un articol in care se spune ca nu s-a ajuns la nici o concluzie, dar ca se doreste si mai multe investitii si mai multe surse umane sa participe la acest vis „neimplinit” al fizicienilor, un vis care ne va duce …unde?…nicaieri.
  De cati ani tot cercetati chestia asta si cat ati investit? OK nu s-a adeverit inca; se poate continua ca un hobby, dar treceti la alta treaba mai concreta. E timpul sa aratati si niste rezultate, dupa atata investitie; si ce tam-tam….Cercetatorii sunt fiinte neintelese!! Noi, palmasii, nu-i sprijinim indeajuns!!! HA, HA…

 2. TLC zice:

  @Oana

  Lasa ca se rezolva, ii vand eu lu’ Dawkins o vadra de bosoni romanesti 🙂

 3. Lycan zice:

  Dragi savanti, mai bine ati inventa ceva ca sa opriti poluarea aerului si sa micsorati gaura de ozon.Lasati-l pe D-ZEU sa ne conduca dupa planul Sau.Oricat va ve-ti stradui nu ve-ti ajunge nici odata mai puternici ca EL. Caci EL este unicul, este mareti si a creat lumea perfecta. Din cauza lacomiei si invidiei care le-a fost pusa in inima unora de catre cel rau am ajuns azi sa ucidem ,sa birfim si sa facem tot raul.

 4. TLC zice:

  @Lycan

  Solutii exista:

  Dar cum vrei sa introduca Al Gore&Co taxa globala pe carbon?

 5. I think this is one of the most significant info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 6. chemanonim zice:

  Reblogged this on wp2wp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.