PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC A TRECUT LA DOMNUL


Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol, Stavropighie Patriarhală, a trecut astăzi, 19 iulie, la Domnul, informează Radio TRINITAS.

El s-a stins din viaţă în jurul orelor 10:00, în sânul obştii monahale căreia i-a fost îndrumător timp de 35 de ani. Părintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace şi renale, pentru care a şi fost internat de mai multe ori în decursul acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Mai multe detalii despre momentele mutării sale la Domnul a oferit pentru Radio TRINITAS, administratorul Centrului social-pastoral „Sfânta Maria” Techirghiol, părintele arhimandrit Cleopa Nistor:

“Dimineaţă părintele era foarte slăbit, însă era lucid şi comunica. În jurul orelor 10:00, a fost afectat de o insuficienţă respiratorie şi cardiacă şi răsuflând de trei ori, s-a stins din viaţă. Am chemat salvarea, însă când au ajuns au constat decesul. Părintele a trecut la Domnul liniştit, cu seninătatea caracteristică. O să îl îmbrăcăm în hainele monahale şi cele preoţeşti, iar înmormântarea am vrea să o fixăm pentru ziua de joi şi să fie înmormântat în curtea mănăstirii”

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei Româneşti,s-a născut la 13 august 1914, în satul Misleanu, comuna Perieţi din judeţul Ialomiţa. Numele civil al Părintelui Arsenie a fost Anghel. În 1932 a absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Bucureşti. Este primit ca „frate” la Mănăstirea Cozia în 1947 şi îndeplineşte pe rând mai multe ascultări la Schitul Cioclovina din judeţul Gorj (1948-1949) şi la Mănăstirea Sihăstria (1949). A fost tuns în monahism la Mănăstirea Antim din Bucureşti (1950), a fost hirotonit preot pe seama Mănăstirii Slatina (26 septembrie 1950). Este arestat la 14 iunie 1958 şi condamnat la 20 de ani de închisoare pentru „uneltire contra ordinii sociale”. Astfel, trece prin închisorile din Braşov, Aiud şi Jilava şi a fost eliberat în 1964. După ieşirea din închisoare este numit preot în Ardeal; a fost un timp stareţ la Mănăstirea Cozia, iar din 1976 devine duhovnic al Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol.

SURSA:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/bparintele_arsenie_papacioc_a_trecut_la_domnulb_4967.html
__________________________________________________________

Acatist pentru cei adormiţi (fragment):

Condacul 1
Cela ce cu iconomia Ta cea nepătrunsă ai pregătit pacea spre binele cel veşnic, hotărând tuturor vremea şi felul sfârşitului, iartă, Doamne păcatele celor din veac adormiţi, primeşte-i în locaşul luminii şi bucuriei şi le deschide braţele părinteşti.
Auzi-ne, Milostive, pe noi, cei ce le facem pomenirea şi strigăm: Tatăl nostru, iubirea cea nemărginită, odihneşte sufletele adormiţilor robilor Tăi

http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-acatiste&rID=00020-ACATIST_PENTRU_CEI_ADORMITI

Acest articol a fost publicat în biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, eroi romani, Iisus Hristos, nationalism, Ortodoxie, Romania, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC A TRECUT LA DOMNUL

 1. bogdan zice:

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

 2. Iulian zice:

  Dumnezeu isi ia dreptii la cer .O grea pierdere pentru biserica ortodoxa.Doamne odihneste-l cu dreptii tai .

 3. TLC zice:

  @bogdan @Iulian
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Parintele Arsenie!

  Rugăciunea Căpitanului
  Ai grijă, Doamne, de toţi ai mei. Primeşte-i sub scutul Tău. Iartă-i. Odihneşte-i. Celor vii dă-le tărie asupra celor potrivnici, întru biruinţa României Creştin-Legionare şi apropierea de Tine, Doamne, a neamului meu românesc, întru nădejdea învierii lui. Amin.

 4. Iulian zice:

  Amin

 5. Adrian.I zice:

  Ortodoxia a saracit cu un mare duhovnic dar s-a imbogatit cu un sfant.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. deveghepatriei zice:

  Dumnezeu sa-l ierte!

 7. Iulian zice:

  Adrian.I says:
  19/07/2011 la 21:09
  Ortodoxia a saracit cu un mare duhovnic dar s-a imbogatit cu un sfant.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Extraordinar de frumos ai spus frate .Asa este ai mare dreptate.

 8. Iulian zice:

 9. Domnul Dumnezeu să-i dea odihnă!

 10. luli zice:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 11. Varahiil zice:

  Iata, a trecut un an..Pentru rugaciunile lui, Doamne, miluieste-ne pe noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.