Horia-Roman Patapievici, directorul ICR, fiul unei fantome a NKVD


                   COTIDIANUL  titreaza; “ Cine este Horia-Roman Patapievici?La conducerea ICR se află fiul unei fantome a NKVD” si consemneaza ca ne-a fost dat sa traim un sfarsit de saptamana marcat de o stire prea repede trecuta sub tacere, desi anunta un grav atentat impotriva constiintei istorice a romanilor.

                 Dintre autorii asumati ai atentatului nu puteau lipsi Horia-Roman Patapievici si Teodor Baconschi. Primul in calitate de coordonator al unui proiect editorial denumit „Romania medievala„, finantat din bugetul de criza al Romaniei cu 7 milioane de euro, iar cel de al doilea ca parinte prefatator al volumului cu titlul mentionat, editat de Institutul Cultural Roman. Volumul este, putin spus, o blasfemie la adresa constiintei istorice a poporului roman.

                 Nu mai referim asupra imprecatiilor pe care cei doi inamici ai Romaniei le gireaza pentru a denigra in fata lumii identitatea nationala a romanilor si a da dreptate nerusinatelor revendicari teritoriale ale neorevizionistilor unguri.

                    Despre Horia-Roman Patapievici s-a afirmat, mai mult sau mai puţin explicit, că ar avea niscaiva legături cu afacerile secrete ale unor servicii străine, ca activ şi totodată nociv agent de influenţă.

                  Sursa citata mai spune ca avem, din păcate, şi o tradiţie a trădării, prin care unii s-au definit dintotdeauna. Este şi cazul familiei Patapievici, Dionis şi Odarca Patapievici, un cuplu informativ creat de NKVD la începutul anilor ’40 în Cernăuţi şi infiltrat apoi în Secţia Gestapo-ului din Viena, de unde, în 1947-1948, a avut loc marşrutizarea în România.
   

                  În firul de continuitate al tradiţiilor înaintaşului său, mai spune sursa, agentul sovietic cu trei nume, Horia-Roman Patapievici, omul cu trei fete, care aleargă pe urmele tatălui său cel puţin prin darul minciunii, se află doar la stadiul promiţătoarelor începuturi. Asta dacă nu se trezeşte la timp preşedintele onorific al ICR şi al României…

                  Un puternic semnal de alarma , pe care nu stim daca il va auzi cine trebuie, apare si pe ZIARISTI ONLINE care , titrand “Raportul Patapievici” asupra natiunii romane: “un mozaic de populatii” intr-un teritoriu al nimanui. O afacere MAE-ICR de 7 milioane de euro: “Romania Medievala” spune: 

               „Mai multi istorici ne semnealaza un nou grav atentat la Istoria Nationala, care vine in completarea Raportului Tismaneanu. Este vorba de “Raportul Patapievici” asupra istoriei Romaniei, in care se afirma, printre alte enormitati: “Aceasta pentru că România, unul dintre cele mai tinere state ale Europei actuale, născut din Unirea de la 1859 (a Moldovei şi Tării Româneşti) şi din Marea Unire de la 1918 (realizată prin aderarea Transilvaniei), nu fusese niciodată până atunci o Naţiune, ci mai degrabă un mozaic de civilizaţii, de populaţii, de culturi şi de etnii care au învăţat să trăiască împreună, să dialogheze, să facă comerţ, şi, mai presus de toate, să îşi construiască o limbă şi o conştiinţă comune în timp ce erau supuse, de-a lungul secolelor, predominanţei politice a uneia sau alteia dintre marile puteri vecine.

                  Personajul caruia Institutul Cultural Roman i-a incredintat falsificarea istoriei Romaniei la nivel international este un elvetian de origine poloneza, pe numele sau Laurent Chrzanovski.
                 Afacerea rescrierii istoriei nationale in stil maghiaro-bolsevic este impachetata intre copertile unui volum de lux cu titlul “Romania Medievala” si a costat pana acum circa un milion de euro (1.000.000 Euro). Costurile se vor ridica insa la 7 milioane de euro (ati citit bine) pentru ca implica si o serie de expozitii internationale, realizate de MAE si ICR sub patronajul Presedintiei Romaniei. Sau cel putin asa isi propun Baconsky si Patapievici.”

Sursa:  http://ziarero.antena3.ro/

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Albert Pike, anarhism, Antifa, antroposofie, ateism, Balamand, bolsevism, cezaropapism, city bingo, comunism, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Halloween, Harghita Covasna Tinutul Secuiesc, Hermes Trismegistus, homosexualitate, leninism, Marele Arhitect, marxism, Mason, MLFR, Morals and Dogma, new age, papistasi, Siberia, teosofie, UE, Ungaria, unguri, uniatia, Vatican și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Horia-Roman Patapievici, directorul ICR, fiul unei fantome a NKVD

 1. Dumitrescu zice:

  “Romania Medievala” este un fals ordinar in scrierea istoriei!

  Parca ii vad pe grofii maghiari, cum au dat ordin la carturari: „Bre, despre valahi sa nu scrieti nimic, ca asa dupa secole, cand urmasii o sa citeasca cronicile si documentele sa creada ca nici n-au fost aici.”
  Dupa aceea se apuca flacaii sa darame cu buldozerele aduse din pusta asiatica monumentele bastinasilor si ar construi altele, in stilul lor barbar.

  Demersul ICR pică bine, sincronizându-se cu revista „Historia”, specializată deja ca „mithbuster” (vezi creştinismul românesc, vezi mai nou Avram Iancu). E strigător la cer ce se întâmplă. Se pare că pică greu la stomac ideea că românii ar fi singurii din zonă care n-au venit de nicăieri, vorba lui lui Badea Cârţan. Şi văd că „descoperirile” de ultimă oră se înteţesc, atât în istorie cât şi în filologie: români ioc, creştini ioc, literatură română premodernă ioc, valori ioc. În viziunea noilor „cercetători”, suntem doar un popor fara identitate.

  Nimic mai fals!

 2. Iulian zice:

  Asta se intimpla ca am lasat toti nenorocitii sa ne conduca tarisoara noastra.Am tacut si nu am reactionat la timp.
  Asemenea specimene nu se pot numi romani.Fratele meu pe ce dai tu 7 milioane?Statul roman doarme???Pe cuvintul meu este strigator la cer .

 3. bogdan zice:

  Noua Dreaptă sau o altă organizație, partid sau ONG, ar trebui să dea în judecată pe autorii acestui volum pentru denigrarea națiunii române. Aceștia ar trebui să plătească daune, iar cartea lor să fie interzisă.

  Pentru un asememenea țel aș contribui și eu din punct de vedere financiar.

 4. TLC zice:

  @bogdan
  Interesele sunt prea mari, iar povestea cu domnia legii e supraevaluata in acest caz. Totusi, ce spui e de bun simt, cred ca asa trebuie sa gandeasca orice roman. Porcaria asta a lui Patapievici&Baconschi, vine tocmai acum cand e scandalul cu regionalizarea (pe vechea demarcatie a Diktatului de Viena ) Ce potriveala!
  http://www.ziaristionline.ro/2011/06/08/profesorul-dinu-giurescu-alerteaza-romanii-statutul-minoritatilor-poate-duce-la-prabusirea-hotarelor-romaniei-videoaudiofotodoc/

  Parca vad ca absolut din intamplare, mozaicul o sa fie completat cu piesa numita „Romania iudaica” a lui Tesu Solomovici sau cu „The Jews of Roumania from the Earliest Times to the Present Day” a lui Elias Schwartzfeld.

 5. Horia zice:

  1. Protest pentru independeta Tinutului Secuiesc la Londra:
  http://www.realitatea.net/protest-pentru-independeta-tinutului-secuiesc-la-londra-video_843483.html

  2. Guvernul Romaniei intre prostie si ticalosie sustine din nou in acte existenta stemei si a granitei Tinutului Secuiesc atacand in instanta Forumul Romanilor din Harghita Covasna si Mures:
  http://ziaristionline.ro/2011/06/10/guvernul-romaniei-intre-prostie-si-ticalosie-sustine-din-nou-in-acte-existenta-stemei-si-a-granitei-tinutului-secuiesc-atacand-in-instanta-forumul-romanilor-din-harghita-covasna-si-mures/

  3. Acad. Dinu C Giurescu despre Statutul Minoritatilor:
  http://www.youtube._com/watch?v=E3YN41qOcc4

 6. TLC zice:

  @Horia

  La Arme – Eminescu
  (…)
  Maghiar, tatar cu cap de câne
  De noi și azi îți bați tu joc…
  Sub pumnul nostru vii tu mâne
  Strămutăm falcile din loc,
  Și limba ta muiată-n ură
  Ți-om smulge-o, câne tu, din gât,
  Ți-om băga pumnul nostru-n gură
  Căci, câne, te iubim atât.
  Și brațul nostru-o să vă farme
  Și robi veți fi, măriți stăpâni,
  La arme, la arme,
  La arme, frați români!
  (…)

  Bozgorimea se joaca cu focul …

 7. Yo zice:

  Romania este condusa de ani de zile de „romani” de vita veche: Varujan Vosganian, Varujan Pambuccian, Marko Bella, Cseke Attila, Bakonsky, Patapievici, Neulander (Petre Roman), Frunda, Verestoy, etc. PRM, in schimb, nu e bun, pentru ca e impotriva acestor ticalosi!

 8. Iulian zice:

 9. TLC zice:

  @Yo

  Faptul ca ai enumerat personaje detestabile precum Neulander sau Verestoy, nu inseamna ca o sa-l votam
  VC Tudor. In privinta acestui bolsevic la fel de detastabil ca si cei amintiti de tine, gasesti doua opinii:

  http://apologeticum.wordpress.com/2010/02/17/minunea-prin-care-a-luat-nastere-miscarea-legionara-marii-duhovnici-ai-romaniei-despre-legionari-si-capitanul/#comment-12892

  http://apologeticum.wordpress.com/2010/02/17/minunea-prin-care-a-luat-nastere-miscarea-legionara-marii-duhovnici-ai-romaniei-despre-legionari-si-capitanul/#comment-19200

  Cele afirmate iti vor da indicii asupra motivului pentru care VC Tudor e evitat de catre ortodocsi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.