Neoprotestanţii au făcut un nou calcul – pe 21 mai vine sfârşitul lumii !


                     Sfârşitul lumii vine fix pe 21 mai anul acesta, potrivit membrilor unei secte adventiste, care au pornit cu caravanele prin Statele Unite, ca să-i „avertizeze” pe oameni. Liderii mişcării spun că va avea loc un cutremur de proporţii, care va devasta pământul. Vor scăpa doar „cei aleşi”.

                Liderul grupării, Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, susţine că data este precisă, fiind obţinută în urma unor calcule pornite de la cifre biblice. El a reuşit să-şi atragă mulţi adepţi, care şi-au abandonat locurile de muncă şi familiile şi cu care a pornit cu caravanele prin America.

                  In fiecare zi, fostul inginer, care are acum 89 de ani, le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza in jur de 120 de milioane de dolari.

                    Mii de panouri de avertizare au fost puse în toate statele, iar un fost angajat al companiei de transporturi, pe nume Robert Fitzpatrick, a ajuns să-şi pună la bătaie economiile de o viaţă (peste 140.000 de dolari) pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York.

             Adventistii  tot „profetesc” de un secol incoace ca vine sfarsitul . Numele de adventist e extras din latinescul adventus (venire), sunt preocupati de a doua venire a Domnului, in sensul acesta tot incearca sa deduca prin diverse calcule data exacta a parusiei.

                  Hristos a spus ca numai Tatăl ştie ziua. Îngerii nu ştiu ziua de reantoarcerea lui Hristos! Data reantoarcerii este un secret cunoscut doar de Tatal. Biblia chiar ne avertiza să nu creadem orice „profet” sau fiinta „angelica”, care vine la noi spunând că ştie ziua de revenirea lui Hristos.

                Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal ” (Matei 24, 36).

                   Data de 21 mai 2011 o sa fie la fel ca cea din 10 oct .1844 ,cand  i-a gasit pe sectantii adventisti intr-o sala din Boston cu urechile ciulite ca nu cumva sa rateze auzul trambitei ingerului care avea sa vesteasca venirea Domnului. Spre dezamagirea tuturor ziua a trecut, nu s-au auzit trambite si nici Hristos nu a venit. Adventismul, ca multe alte erezii, poarta stampila „made in U.S.A” si este o contrafacere ordinara a invataturilor crestine.

Acest articol a fost publicat în adventism, Albert Pike, biblie, Biserica, city bingo, FMI, Gnosticism, Halloween, Kabbala, Marele Arhitect, new age, papistasi, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, teologie, teosofie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Neoprotestanţii au făcut un nou calcul – pe 21 mai vine sfârşitul lumii !

  1. pucheadorel zice:

    Asta este, cel mai probabil, o altă tactică de manipulare! Biblia spune că nimeni nu știe când va veni sfârșitul, numai Dumnezeu. Cert este că va veni, într-o zi, iar vremea nu este departe… Dar nimeni nu poate ști exact când!

  2. Mihai D zice:

    La cit de scurt ai fost de data asta tare ma tem ca ai plecat sa te pregatesti de „plecare”. Stai, stai….lasa-mi cheile de la masina si de la casa…am inteles…le-ai donat deja la patriarhie.
    Nu inteleg ce ai impotriva lor. Ei mint lumea la fel cum minte Ortodoxia. Parca corb la corb nu-si scoate ochii???? sau tu esti mai rau decit corbii?

  3. Mihai D zice:

    Pe asta unde il incadrezi? Ca deja a plecat la loc de verdeata….ca doar verdeata si cracaneata i-or placut o viata pe pamint….numai de nu s-ar reincarna pe la vreo episcopie pe undeva!
    http://gebeleizis.org/apostazie/stiri/117-fostul-patriarh-al-ierusalimului-se-destrabala-cu-calugarite-romance.html

  4. Adrian.I zice:

    Sa vedem ce o sa zica maine pacalicii Georgetei Florea , sper ca au luat in considerare comentariul meu cu…penele de gaina si mersul in indieni… prin mijlocul Bucuretiului, gen Badea. 🙂

  5. Adrian.I zice:

    @Mihai D
    E penibil sa va luati de unii calugari(si asta daca e adevarat), pentru ca nu si-au tinut legamintele sau practica ascetica si mistica din viata chinoviala monahiceasca ori pustniceasca , cand voi in traditia voastra nici macar nu aveti asa ceva 🙂

  6. TLC zice:

    @pucheadorel

    E rezonabil ce ai spus.

  7. TLC zice:

    @Adrian.I

    Faptul ca face trimitere catre un articol emanat de „Societatea Gebeleizis” spune multe. Ar fi tare haios ca flacaul „Mihai D” sa faca parte din anturajul lui Andrei Molnar. Daca se adevereste situatia, o sa amuzam cel putin la fel de mult ca atunci cand ne-au vizitat ucenicii lu’ coana Georgeta Florea. Uite cate ceva despre ei:

    „Reîntoarcerea la credintele strãbunilor nostrii traco-daci, precum si crearea unei specii umane mai evoluate, constituie scopul existentei Societãtii Gebeleizis”
    http://www.gebeleizis.org/gebeleizis/main.htm

    Cica „crearea unei specii umane mai evoluate” … uite unde erau geneticineii eugenisti 🙂
    In alta parte zice asa:

    „În primul rând, pagânismul traco-dacic avea nevoie de o voce oficiala. Fiind singurii reprezentanti autohtoni ai acestei ideologii, ne-am asumat cu mândrie si responsabilitate aceasta dificila sarcina”

    La rubrica „crez si doctrina” citim :

    „Societatea Gebeleizis este o asociatie de orientare cultural-religioasa, al carei scop primordial este infiintarea si dezvoltarea, pe teritoriul actualei Românii, a unor comunitati etnice fidele religiei si culturii strabunilor Traco-Daci”

    Motivul existentei site-ul „apostazie.com” ar fi ca:

    „Biserica iudeo-crestina ti-a renegat dreptul la optiune. Nu-ti propunem decat sa judeci cu capul tau, in deplina cunostinta de cauza, si dupa o matura chibzuinta. Si sa-ti exerciti dreptul de a opta ACUM!”

    In principiu pun la cale „o revolutie pagana europeana” 🙂 Au si un radio care promoveaza sunetul acestei „revolutii” http://www.vuietdesange.com
    Personal am toata consideratia pentru anticii geti/traci/daci, sunt strabunii nostri si merita respect. Cred ca e mare pacat faptul ca niste pocnitori inculte si rau intentionate arunca in derizoriu numele de get/dac/trac.

  8. Cel ce va inteapa zice:

    Ba nea caisa..Iar te legi de adventisti..si-i bagi in oala ta pe toti..Ăla pe care-l vezi tu nu este adventist..este un ratacit asa cum esti si tu..Niste profeti ..condusi de Belzebut..

  9. pucheadorel zice:

    Mai mă gândesc și că tactica aceasta a fost pusă la cale foarte minuțios cu scopul de a câștiga niște bănuți în plus, având în vedere că mulți au renunțat la tot pentru a urma ereziile acestui moșneag…

  10. TLC zice:

    @pucheadorel

    De fiecare data cand au anuntat parusia, asa s-a intamplat, credulii au renuntat la tot.
    Nu stiu daca e vorba doar de pofta de imbogatire a mosului, cred ca e justificat sa ne gandim si la faptul ca porcaria asta s-a copt intr-un laborator de inginerie sociala.

  11. pucheadorel zice:

    @TLC:
    Foarte posibil…

  12. Iulian Bracau zice:

    TLC, Adrian, Dorel, mai traiti?Duduia Florica era beata si nu s-a implinit parusia sa nu a vazut ea data probabil nu avea ochelarii la ea. 🙂 ))))))))))))
    Uff 🙂 am scapat de lista neagra a lui tanti florica.Va amintiti pe nenea acela ,…am uitat cum il cheama ,care ne promitea solemn ca in 20 de zile vom muri.

  13. pucheadorel zice:

    @Iulian Bracau:
    Trăim și suntem plini de viață, de sevă și de vervă! Și mai las-o pe vrăjitoarea aia de coana Florica, pentru că s-ar putea să se înece cu sughițul! Săraca… 🙂 🙂 🙂 Acum am înțeles că moșneagul din America este foarte căutat, iar la postul lui de radio difuzează numai muzică religioasă și rugăciuni preînregistrate! Nu m-ar mira să revină cu calculul pentru o dată ulterioară! Așa fac unii: apasă pe buton și cred că Dumnezeu „percutează” imediat, ca un roboțel… Ce ziceți de asta? 🙂 🙂 🙂

  14. Iulian Bracau zice:

    pucheadorel says:
    Nu m-ar mira să revină cu calculul pentru o dată ulterioară!
    Fii sigur de asta Dorele,va spune ca a tinut Hristos degetul pe ultima cifra si nu a vazut bine.
    Se mai cunoaste un caz asemanator in cazul sectei adventiste.
    Nu mai mira nimic in ziua de azi.

  15. cristi zice:

    Harald tzacanitu’ nu a citit Biblia nici macar in forma ‘sola’ ,pariez.

  16. pucheadorel zice:

    @Iulian Bracau:
    „Fii sigur de asta Dorele,va spune ca a tinut Hristos degetul pe ultima cifra si nu a vazut bine.”

    Asta chiar că-i tare! M-ai făcut să zâmbesc!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.