Sfanta Lumina la Biserica Sfantului Mormant, Ierusalim, 2011


Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea ,cu un sobor de ierarhi şi preoţi au înconjurat de trei ori Sfântul Mormânt ,mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 23 aprilie, la orele 14:13.

Hristos a Inviat!
Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Iisus Hristos, Ortodoxie, Romania, rugul aprins, Sfintii Parinti, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

88 de răspunsuri la Sfanta Lumina la Biserica Sfantului Mormant, Ierusalim, 2011

 1. Adrian.I zice:

  Pai da, dar sa pui pe acelasi plan…

 2. Adi zice:

  Numai in crestinism exista imbecilitatea asta ca un pacat e mai grav, si trebuie sa faci mai multe matanii, si altul mai putin grav.
  Din perspectiva de a te feri de ele, toate pacatele sunt la fel de grave!

 3. Adrian.I zice:

  In hinduism nu exista pacat.
  Ba da conteaza.

 4. Adi zice:

  Ce conteza?
  Nu exista pacat… la modul cum e definit in crestinism.
  Dar nu mai comenta aici, comenteaza numai pe blogul meu… ca in curand risca asta sa imi depaseasca numarul de viziatatori si ma enerveste perspectiva!!

 5. TLC zice:

  @Adi

  Fapte 10
  10. Şi i s-a făcut foame şi voia să mănânce, dar, pe când ei îi pregăteau să mănânce, a căzut în extaz.
  11. Şi a văzut cerul deschis şi coborându-se ceva ca o faţă mare de pânză, legată în patru colţuri, lăsându-se pe pământ.
  12. În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare şi târâtoarele pământului şi păsările cerului.
  13. Şi glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie şi mănâncă.
  14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat şi necurat.
  15. Şi iarăşi, a doua oară, a fost glas către el: CELE CE DUMNEZEU A CURĂŢIT, TU
  SĂ NU LE NUMEŞTI SPURCATE.

  Omul trebuie sa se fereasca de abuzuri, nu-i bine sa ne hranim cu foarte multa carne. Dar asta nu inseamna ca trebuie interzis cu desavarsire consumul acesteia. Din diferite motive (razboaie sau dezastre naturale), agricultura nu a dat rezultatele scontate mereu, omul s-a hranit mai mult cu carne in acele conditii. Priveste in ansamblu, sunt crestini ce locuiesc in zona polara, nimeni nu poate sa-i judece ca se hranesc cu carnea animalelor. Crezi ca Dumnezeu o sa-i taxeze pe eschimosi pentru ca s-au hranit cu carne de foca? O sa le reproseze ca nu au semanat grane pe ghetar?

  Vezi asta:
  http://beef.sabhlokcity.com/2010/12/beef-eating-in-ancient-india/
  e cu hindu si carnea de vaca 🙂

  Uite, indianul asta invata lumea sa prepare pui 🙂

 6. TLC zice:

  @Adi

  Brahmanistule iehovisto-mormon de rit budisto-sufi gnostic de ziua a saptea, stai linistit, in curand o sa vezi lucrurile si din alta perspectiva. Am decretat ca viata viitoare tu o sa te reincarnezi intr-o colivie. Se intampla asa pentru in viata asta esti papagal. In viata asta ai parte de perspectiva papagalului, viata viitoare o sa ai perspectiva coliviei. E zen! Vezi ce grijuliu sunt cu tine? Ma ocup de elevarea ta spirituala, caci doar asa o sa dobandesti Brahman 🙂

 7. Adi zice:

  Deci nu mai inventati scuze! TLC, credeam ca ai mai multa luciditate decat Adrian… care face discutii filosofice daca e mai bine sa omori oameni sau caini!
  Daca mananci carne, o sa te reincarnezi bine-mersi, in viata urmatoare, intr-un animal care o sa fie mancat… daca iti convine, treaba ta!

 8. Adrian.I zice:

  @Adi.
  Ce discutii filosofice fac ma ? Era o idee elementara…….dar nu-i nimic pierdut, poti sa te rogi lui Brahman sa te reincarneze in caine 🙂

 9. TLC zice:

  @Adi

  Augusta-mi persoana e mare tarabostes de Sarmizegetusa, Persepolis si Harappa, reprezint pe carpato-danubienii-pontici, adica pe vajnicii civilizatori si stapani ai hindusilor. Nu ai inteles nimic, reicarnarea a fost inventata la o betie (era prezent si marele zeu Dionysos) de-a stramosilor aryeni. Din generatie in generatie, de la Tomiris, Dromihete, Deceneu, Burebista, Diurpaneus si multi altii la fel de celebri, am mostenit informatia 100% adevarata, precum ca reincarnarea se aplica doar brahmanistilor iehovisto-mormoni de rit budisto-sufi gnostic de ziua a saptea. Unde-i lege nu-i tocmeala!

 10. TLC zice:

  @Adrian.I

  Amicul nostru, inca nu-i pregatit sa se renasca pe post de pudel.

 11. Adi zice:

  faceti glume de senili…

 12. TLC zice:

  @Adi

  Vezi ca ai rezervare la restaurantul Karishma!

  http://www.karishma.ro/ro/fel_principal_miel.html

  LAMB KOHLAPURI – 38 RON
  Snitel din bucati mici de miel, in sos rosu picant

  Noi, carpato-danubiano-ponticii iti dorim अच्छा भूख 🙂

 13. Eda zice:

  Am ramas datoare (mai de demult) – si nu numai pe acest topic – cu raspunsuri.
  Nu prea mai am timp; dar, pentru ca am deschis intamplator (?) aici, iata ce doream sa completez despre animale.
  *** In primul rand, lui Dumnezeu nu-i plac multe obiceiuri si apucaturi de ale oamenilor, dar, in marea Lui bunatate, le ingaduie. Aici intra si consumul de carne – care lui Dumnezeu nu-I place. De aceea, la inceput, NIMENI NU CONSUMA HRANA CARNATA. (nici oamenii, nici animalele).
  „”Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
  Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.”””
  (Genesa 1:29,30).
  Pana la potop, hrana tuturor asa a fost: vegetariana. Dupa potop, pentru o perioada, pana la refacerea vegetatiei, Domnul a ingaduit hrana carnata (numai din animalele curate, din care se aduceau si jertfele; de aceea Noe – care NU era evreu – avea in corabie cate 7 perechi din animalele declarate de Domnul ca fiind ‘curate” si numai cate o pereche din cele „necurate”).
  Numai pentru o perioada; dar omul, NU a mai parasit acest obicei. Ceea ce nu inseamna ca lui Dumnezeu Ii place; dar ingaduie. Insa, durata de viata a scazut drastic, fata de perioada de dinainte de potop.
  *** In al doilea rand, Isus manca carne (numai din animale curate, desigur), deoarece, aici, pe pamant, ca om, se conforma legilor societatii in care se nascuse (ca om), respectiv ale societatii evreiesti. Biblia ni-L arata mancand miel (la masa pascala, – la Cina cea de Taina – si peste, de ex. cand se arata prima oara apostolilor dupa Inviere si le cere ceva sa manance, dar si cu alte ocazii.
  ***Pe Noul Pamant, de asemeni, NU SE VA CONSUMA CARNE ( exact cum a fost la inceput).
  „””Atunci lupul va locui împreună cu mielul, şi pardosul se va culca împreună cu iedul; viţelul,puiul de leu, şi vitele îngrăşate, vor fi împreună, şi le va mâna un copilaş; „”” (ISAIA 11:6)
  „” Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, şi şarpele se va hrăni cu ţărână. Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul.” ” (ISAIA 65:25)
  Aceasta este fagaduinta. Pentru ca lui Dumnezeu nu-I place cruzimea si uciderile.

 14. Eda zice:

  Erata:…nu-I plac*…

 15. Eda zice:

  UN adevarat „om al lui Dumnezeu”, va avea mila si empatie fata de animale – mai ales fata de cele cu sistem nervos (cu cat este mai dezvoltat sistemul nervos, cu atat fiinta respectiva este mai vulnerabila la suferinta fizica sau psihica). Si aceasta nu are legatura cu o religie sau alta, ci este modul PERSONAL al fiecarui om de a raspunde Duhului Sfant – de la care vine mila fata de orice.
  Pot fi oameni care nici nu au auzit de Dumnezeu, de Isus, dar au aceasta mila in inima lor.(fara sa stie ca astfel raspund Duhului Sfant); dupa cum pot si „crestini” cu inima lipsita de aceasta mila.
  De aceea, la acest capitol, multi preoti, pastori si „crestini” sunt repetenti.
  Nu trebuie sa se confunde mila, empatia, dragostea fata de fapturile lui Dumnezeu – altele decat omul – cu consideratia pe care anumite religii orientale o acorda animalelor, deoarece avand credinta in „reincarnare”, acestea considera ca in animale „migreaza” sufletele oamenilor. Ceea ce pentru un crestin este inadmisibil.
  Spun aceasta, pentru ca am intalnit pastori care se tem ca, daca ai mila si dragoste pentru animale, sa nu cazi in…”hinduism”! Ceea ce mi se pare aberant.
  De asemeni, mi se pare ABERANT si complet NEBIBLIC, ceea ce spun anumiti preoti, si anume ca „animalele nu au suflet” (!!!?). In primul rand ca oamenii, ca si animalele AU SUFLARE DE VIATA de la Dumnezeu, su sunt cu totii (SUNT!) SUFLETE VII!!!

 16. Adrian.I zice:

  @Eda
  Am uitat exact despre ce era vb, pb nu mai sustin cateva din ideile vechi :)) dar doar pe fond, pb comentariul tau era adresat mie sau lui TLC
  A dat TLC versetul ala din fapte care desfinteaza legea cu oprirea consumului de animale curate sau necurate,, dar intr-adevar consumul de carne nu e chiar un lucru firesc, se datoreaza caderii noastre .
  Intr-adevar poate chiar si pana la potop nu s-a mancat carne, in mare sunt de acord cu comentariul tau…cu un alt amendament, anume, in rai Adam nu a mancat nici verdeturi nu avea nevoie de hrana, nici nu exista lumea asa in forma asta cu plante si verdeturi era un fel de lume eterica cu alte forme si actiuni superioare si percepute de noi ca nemateriale(formele s-au modificat dupa cadere)..stii cand le-a spus Hristos la aia care intrebau de casatoria ca in viata viitoare oamenii „Vor fi ca ingerii din ceruri”
  Pe noul pamant nu se va mai consuma mancare de loc , oamenii vor fi asemanatori ingeriilor .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.