Antisemitismul lui Martin Luther, de ce nu-l „sesizeaza” nimeni?


Mai toate miscarile protestante si neo-protestante de prin România , amintesc personalitatea „reformatorului” Martin Luther , dar nimeni nu se „autosesizeaza” ca acesta a fost un antisemit notoriu.

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului  nu se deranjeaza sa-i „atenţioneze” (ca in cazul Parintelui Iustin Pârvu)  pe liderii neoprotestanti , ca Martin Luther a fost un antisemit.

Pagina web de prezentare a „bisericii adventiste” de exemplu ,prezentata numele lui Martin Luther la loc de cinste …

                  Adevarul este ca nici o enciclopedie, nici un dictionar academic, nici macar enciclopedia catolica nu sufla un singur cuvant despre antisemitismul lui Luther, care nu a fost numai o izbucnire de moment, ci a avut o lunga perioada de incubatie, pana la izbucnirea in scris si in predici.

Dupa un rastimp in care Luther s-a sprijinit si a fost sprijinit de evrei, nu numai in reforma sau material, ci chiar cu informatie istorica din textele ebraice si cu multe convertiri la luteranism, convertiri care s-au dovedit, aproape in totalitale, inselatorii.

In anul 1543 Martin Luther  scrie „Evreii și minciunile lor”(Von den Juden und Ihren Lugen), carte ce exprima un profund și intens antisemitism, o ura împotriva evreilor .

Luther, susține ca evreii sunt: „oameni stricați, ei nu mai sunt poporul lui Dumnezeu….sunt plini de excrementele diavolului în care se balacesc ca porcii”, iar despre sinagoga ca este „o desfrânata ordinara, este curva diavolului”. Îndeamna de asemenea ca școlile și sinagogile sa fie arse din temelii, carțile de cult și de rugaciuni sã fie distruse , rabinii sa nu aiba voie sa se roage, casele evreilor sã fie distruse, iar banii și averile confiscate.

„Acești viermi veninoși” ar trebui puși la munca silnica sau expulzați si „daca nu îi ucidem ne facem partași la pacatele lor”, mai afirma conducatorul „Bisericii Reformate”, instigând la xenofobie si la crima.

Concluzionând în lucrarea sa „Nu exista alta explicație pentru aceasta decât cea citata anterior de la Moise: Dumnezeu i-a lovit pe evrei cu nebunie, orbire și confuzie. Așadar noi suntem vinovați daca nu razbunãm tot sângele nevinovat al Domnului nostru și al creștinilor care și-au vãrsat sângele timp de trei secole dupã distrugerea Ierusalimului, și al copiilor ce și l-au varsat de atunci . Noi suntem de vina dacã nu îi exterminam. Destul ca deja îi lasam sã traiasca liber în mijlocul nostru în ciuda omuciderilor pe care le comit, blestemelor lor, blasfemiilor pe care le spun, minciunile și defaimarile lor; (lasându-i) protejam și aparam sinagogile, casele, soțiile și proprietațile lor.

În aceasta maniera îi obișnuim sa fie leneși și protejați și îi încurajam sa se acopere, plini de obraznicie, cu banii, bunurile noastre râzând astfel de noi, într-un final ne vor învinge omorându-ne pe toți și jefuindune de tot avutul nostru așa cum se roaga și spera ei zilnic. Spuneți-mi acum dacã evreii nu au toate motivele sa fie dușmanii nostrii, sã ne blesteme și sa lupte pentru terminarea noastrã completã, sã ne aduca la ruinare veșnica!”

                   Este evident ca antisemitismul lui are radacini religioase. Mania lui a pornit de la faptul ca evreii nu i-au primit predica, nici a lui, nici a lui Hristos. Iisus nu a fost acceptat de evreime, „profetul” reformei nu a fost acceptat de rabini, care au lucrat pe toate caile impotriva lui. Evreii de fapt au speculat revolta lui impotriva indulgentelor catolice , cel mai serios motiv invocat de el, pe langa coruptia Romei, in ruperea de Papalitate. In acest sens, se pare ca evreii l-au incurajat promitandu-i, prin rabinii si intelectualii pe care-i cunostea, ca se vor crestina in masa, trecand la luteranism, daca el se rupe de Vatican.

                  Inselarea asteptarilor sale, esecul rusinos al predicarii printre evrei, combaterea actiunilor lui de catre rabinat si lepadarea de Hristos a tuturor celor care se botezasera, cu una sau doua exceptii, dovedindu-se ca toate convertirile au fost mincinoase si ordonate de rabinat, explica ura lui vehementa si limbajul violent care, de altfel, a primit o replica pe masura si la fel de violenta din partea rabinilor.                 

                 Incercarea lui Luther de-ai converti pe evrei a fost un esec ,totul se dovedeste a nu fi nimic altceva decat actiunea de distrugere a unitatii crestine, prin toate mijloacele, de catre evrei. Luther de fapt a fost marioneta evreilor, toate sectele sunt instrumente in mana lor.

                Exemplul lui Luther e folosit de orice bezmetic, in numele libertatii, astazi oricine poate sa-si faca „biserica”. Toti inventatorii de secte asa zis crestine copiaza si adapteaza ideile lui Luther, totul in duh „umanist”. Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos, tara si de neam. Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta…John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc.

                  Asa se face ca toate sectele pretins crestine il invoca pe Luther ca pe un mare „reformator/debinator ” ,dar nimeni nu sufla o vb de antisemitismul lui.

Oare Marco Maximilian Katz a citit cartea „Evreii și minciunile lor„?

 

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Albert Pike, anarhism, Antifa, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, city bingo, cruce,biblie,sectant,eretic,, FMI, Francmasonerie, Morals and Dogma, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, teologie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Antisemitismul lui Martin Luther, de ce nu-l „sesizeaza” nimeni?

 1. garduldefier zice:

  Doamne Ajuta,excelent,il bagam si noi pt maine.Felicitari,inca odata sunteti la inaltime

 2. george zice:

  omule ce pot spune despre tn este ca ai o ura fantastica in tine prin tot ceia ce faci iti place sa scoti uratul si mizeria in prin plan. Nu tre sa ne dam inapoi nu exista padure fara uscaturi .A zis cineva ca adventisti sunt sfint???

  MihailAndrei’s Blog: Pai daca nu sunteti „sfinti”, ce cautati atunci pe paman romnanesc!?

  Nu sunt si ei tot Oameni si toti gresim in multe feluri. Nu exista om fara greseala si fara pacat.De ce nu zici de Calugarul de la Tanacu De ce nu zici de Calugarii ortodocsi gay?

  MihailAndrei’s Blog : Uite pt ca mie imi plac mai mult „sfintii” adventisti ,ca Pastorul Viorel Patrana.

  Pastorul Viorel Patrana alaturi de Dănuţ Liga ,au tras tunuri peste tunuri la ZeroTV.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senzational-alianta-psd-pdl-face-bani-la-otv-868160.html

  Asta nu-ti mai convine .Eu sunt ferm convins ca in orice biserica Dumnezeu are oameni sinceri. Nu am nimik cu biserica ortodoxa si cu nici o alta biserica eu doar am spus in ceia ce cred .Si inca ceva credinta mea se bazeaza numai pe biblie nu pe Luther Nu pe ellen White Eu cred ceia ce cred In urma citirii Bibliei. Si ceva f important toti oamenii au greseli si Avraam a gresit Si Ilie si Moise si Petru ….. Biblia ii prezinta ca oameni cu slabiciuni cu bune si rele nimeni nu este perfect.trebuie sa privim la partea plina a paharului si sa luam invataturile bune si frumoase care ne sunt de folos

 3. pucheadorel zice:

  „Fratilor,au inceput sa dea foc bisericilor ortodoxe…”

  Ăsta este un lucru foarte urât și rău! Dumnezeu nu ne vrea așa! Dumnezeu vrea să fim lumină, sarea pământului, să fim iubitori și iertători! Doamne, ajută-ne să fim așa cum vrei Tu și să nu facem voia vrăjmașului!

 4. Dany zice:

  Mai jos pun contextul la care ma refer…

  Cu ce autoritate acuzati si vorbiti folosind insulte la adresa unor oameni care, dupa credinta pe care ziceti ca o aveti ar trebui sa fie fratii vostri? Daca tot atat de rataciti sunt „sectantii” ce faceti dumneavoastra pentru a le dezvalui lumina? Ii insultati? Ii numiti nebuni? Stiati ca cine numeste nebun pe fratele sau este un ucigas? Ar fi mai bine sa stergeti blogul si sa va pocaiti!

  Doamne ajuta-ne pe toti la o adevarata pocainta si o inchinare in duh si adevar si sa ne lasam de ura pizma si ucideri…daca vrem sa vedem Imparatia lui Dumnezeu!

  ” Exemplul lui Luther e folosit de orice bezmetic, in numele libertatii, astazi oricine poate sa-si faca “biserica”. Toti inventatorii de secte asa zis crestine copiaza si adapteaza ideile lui Luther, totul in duh “umanist”. Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos, tara si de neam. Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta…John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc.”

 5. Luci zice:

  In concluzie domnule Mihail Andrei nu esti altceva decat un fanatic religios, un jihadist crestin care incita la lupta impotriva acelora care nu gândesc ca si tine, un terorist bisericos care lupți impotriva cuvântului lui Hristos care ii îndeamnă pe crestini sa isi iubească vrajmasii nu sa semene ură. Si daca sectantii sunt gresiti, ce treaba ai tu? Te pus pe tine Dumnezeu judecător? E treaba lui Dumnezeu sa judece nu a ta. Treaba ta e sa trăiesti după cuvantul si exemplul lui Hristos daca te tot crezi un crestin autentic.

 6. Un crestin zice:

  Cunoasteti vreun om din Biblie care sa fi fost perfect? In afara de Isus Hristos? Toti au avut si greseli, unele chiar foarte grave.
  La ce ar folosi sa vorbim mereu despre defectele unui om? Sa tot scormonind cautand raul, in loc sa luam exemplu din ce a facut bine? Da, Luther a avut conceptii antisemite, probabil mostenite din vremea cand era calugar catolic. Si?

  „Asa se face ca toate sectele pretins crestine il invoca pe Luther ca pe un mare „reformator”

  Daca a fost antisemit, tot ce a facut se anuleaza? N-a fost un mare reformator? Nici crestin? Pentru ca a facut niste remarci antisemite? Iar „sectele” de care amintiti, (uitand ca si crestinismul e cumva o secta a iudaismului), nu sunt crestine, ci „pretins crestine”, pentru ca il admira pa Luther?
  Sunteti un mare bezmetic penibil.

  „Iisus nu a fost acceptat de evreime” – totusi primii crestini au fost evrei.

 7. Iulian C zice:

  Sunteti niste Draci si voi sectanti Ortodocsi si ailalti.

  Mare pacat au facut comunisti ca nu au starpit samanta asta spurcata de hoitari legionari.

  Mare pacat au facut comunisti ca au daramat doar 22 de biserici ortodoxe si au construit in loc 500. Au daramat din intamplare 22 in timp ce daramau 40 de mii de cladiri istorice (pacat de cladirile istorice nu de locasurile dracesti ale hoitarilor)

  Mare pacat au facut comunisti ca au desfiintat doar cultul greco-catolic i-au furat 2000 de biserici si le-au dat Ortodocsilor.

  Daca faceau aceste lucruri acum v-ati fi plans pe drept si nu ati mai fi niste sarlatani mincinosi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s