Sabatul- ziua de odihnă numai pentru evrei!


moiseLegea Mozaică a venit prin Moise, inaintea lui nu exista DECALOG!
Nici Adam, nici Abel, nici Noe, nici Avraam, nici Iov, nici chiar Moise până să urce pe muntele Sinai, NU au ținut sabatul.

Adam și urmașii lui până la legea lui Moise NU au ținut nici un sabat, întrucât erau sub blestemul ca în “toate zilele” vieții lor să se ostenească pentru traiul zilnic.Ispitirea şi păcatul lui Adam şi al Evei n-au avut de a face cu călcarea vreunei legi de sabat.
Noe şi familia sa NU au ţinut sabatul.In legământul veşnic pe care D-zeu l-a făcut imediat după potop (simbolizat prin curcubeu), El n-a făcut nici o referire la  sabat.
Avraam, Isaac, Iacov şi cei doisprezece fii ai săi, n-au fost sub acest legământ al sabatului.

Nici un popor nu ținea vreo zi de „odihnă” dedicată lui Dumnezeu. Numai iudeii mozaici se deosebeau de celelalte popoare prin ținerea acestei zile de “odihnă”, ca și amintire a ieșirii lor din robia plină de munci a lui Faraon.

Sabatul era strict pentru EVREI, cine nu’l “respecta” era ucis fara mila…

Au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei … şi l-au UCIS cu pietre toată obştea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise.”(Numeri 15,32-35).

Atunci cand a dat poporului Israel Sabatul, intenţia lui Dumnezeu nu a fost aceea ca ei sa isi amintească momentul CREATIUNII, ci sa îşi amintească de ROBIA din Egipt şi de modul cum Dumnezeu i-a eliberat din aceasta.

Adu-ti aminte ca ai fost ROB in pamantul Egiptului si te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo, cu mana tare si cu brat inalt , pentru aceasta ti-a poruncit tie Domnul Dumnezeul tau, sa pazesti ziua SAMBETEI” (Deut. 5,15).

Sambata este randuita pentru evrei, in amintirea iesirii din Egipt!
Prima dintre cele zece porunci începe așa…

Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei.”(Iesire 20, 2)

Cele zece porunci erau adresate EXCLUSIV evreilor !

Sa pazeasca Fiii lui Israel sambata, praznuind ziua odihnei din NEAM IN NEAM , ca un legamant VESNIC. Si sa fie aceasta SEMN VESNIC intre Mine si Fiii LUI ISRAEL ” (Iesire 31,16-17).

Sabatul a fost dat poporului Israel în mod specific, niciodată Bisericii Crestine.
Cerinţele specifice pentru ţinerea Sabatului erau foarte stricte.
O persoană aflată sub autoritatea Sabatului nu îşi putea părăsi casa sau locul…

nimeni să nu iasă de la locul său în ziua a şaptea“(Iesire 16,29).

Nici macar aprinderea focului nu era “tolerată”…

in ziua odihnei să nu faceţi foc în toate locaşurile voastre“(Iesire 35,3).

Nimeni nu lucra de Sabat…

să nu faci în ziua aceea nici un lucru” (Deut.5,14).

Iar dacă o persoană încalcă Sabatul, merita o singură pedeapsă, moartea…

Păziţi deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fii omorât.”(Ieşirea 31, 14)

Nicaieri in Biblie nu-L vedem pe Dumnezeu mustrând/pedepsind vreun popor, in afară de evrei, daca nu pazea sabatul.Noi, crestinii dintre neamuri,suntem sub o singură lege…

toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Gal.5.14).

Crestinismul il actualizeza pe Hristos cel Inviat Duminica, nu pe Moise sau zilele facerii.

dacă dreptatea vine prin LEGE, atunci Hristos a murit în zadar.”(Galateni 2,21)

Crestinismul traieste sub autoritatea unei legi mult mai inalte:“Legea Harului”.

Nu sunteţi sub LEGE, ci sub HAR.” (Rom. 6,14)

Daca Legea Veche zice “să nu ucizi”, Harul zice “oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă“(Matei 5,22). Daca Legea Veche zice “să nu fii desfrânat”, Harul zice “să nu pofteşti!”(Romani 7,7).

Noi, crestinii, nu mai suntem sub o legislaţie. Dacă Il iubim pe Dumnezeu nu ne vom închina altor dumnezei (vitelul de aur).Dacă ne iubim aproapele, nu îl vom ucide, nu îl vom minţi, nu vom comite adulter împotriva lui şi nici nu vom râvni la ceea ce îi aparţine.
Aşadar, noi nu mai suntem sub autoritatea cerinţelor Vechiului Testament.

Cei ce voiţi să vă îndreptaţi prin LEGE v-aţi îndepărtat de Hristos, aţi căzut din HAR “(Galateni 4 ,3-4)

Nouă ni se cere să Il iubim pe Dumnezeu şi să îl iubim pe aproapele nostru. Dacă facem aceste două lucruri cu credincioşie, toate celelalte cerinţe se pot considera împlinite.

Despre sambata, e destul de simplu de inteles…exceptie facand sectantii adventisti.
Crestinii tin Duminica, este normal, caci in ziua de Duminica s-a intamplat cel mai mare eveniment al crestinatatii- Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos…

Şi Inviind dimineaţa, în ziua cea dintâi a săptămânii (Duminică) El s-a arătat întâi Mariei Magdalena„(Marcu 16,9)

Pentru noi, crestinii(nu iudaizatii adventisti), INVIEREA este prilej de bucurie.
Inca din perioada apostolica, Duminica era ziua cand crestinii se adunau in catacombe si celebrau liturghia(cina Domulului), iar fragerea painii nu are legatura cu prescriptiile sabatice, crestinii se impartaseau cu trupul si sangele Lui Hristos, erau Hristofori…

În ziua întâi a săptămânii (DUMINICA)adunându-ne noi să Frangem Painea “. (Fapte 20, 7)

Ziua Învierii Domnului, a biruinței asupra morții, este adevărata sărbătoare a ieșirii noastre din casa robiei ( a păcatului și a morții).

Invierea lui Iisus Hristos din morţi, ne-a Nascut Din Nou…”(1 Petru 1,3)

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, baptism, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, boboteaza, cezaropapism, Church of God, Crestinism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Egipt, Evrei, FMI, Francmasonerie, Gnosticism, Grecia, holocash, Iisus Hristos, Inaltarea Domnului, Kabbala, Marele Arhitect, Martin Luther, Mason, Morals and Dogma, nationalism, neoprotestantism, new age, Ortodoxie, papistasi, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, Protestantism, Razboi, rugul aprins, sabat, secte, sionism, teologie, teosofie, UE, unguri, uniatia, Vatican, vesnicie, yoga și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

1.305 răspunsuri la Sabatul- ziua de odihnă numai pentru evrei!

 1. Codruta zice:

  Adriane

  NU UITA un singur lucru: DUHUL SFANT CARE LOCUIESTE IN NOI SI CARE POATE SA FACA MINUNI, NU MAI LOCUIESTE SI IN TRUPURILE DECEDATE CARE SUNT SUPUSE PUTREFACTIEI. 😉 Asa ca la mine nu tin pacalelile alea care zic ca au facut minuni, doar pentru creduli ca sa mai cotizeze, dar de fapt nu au facut nimic.

  Te rog frumos sa nu-mi vinzi propaganda ortodoxa cu linkuri facute tot de voi. 😉
  Te rog, eu nu sunt o baba de 70 de ani de la tara cu batic pe cap care nu a citit Biblia, ca sa-mi vinzi povesti dintr-astea cu oase si picturi care fac minuni etc 😉

 2. Adrian.I zice:

  Dumnezeu e prezent in toata creatia, trupurile sunt transfigurate pentru ca energiile necreate ale Duhului au ramas in ele, si nu trupurile fac minuni ci sfintii ale caror trupuri sunt cinstitite, prin Hristos. Cum iti explici faptul ca acestea sunt calde si nu au putrezit fiind indetice ca ale multora din cele ale apostolilor?
  http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/02/01/sfantul-alexandru-din-svir/

  Ceea ce spui tu e deism, rupi total prezenta lui Dumnezeu din creatie. practic o forma de ateism.
  Intrebare, cum poti sa ai comuniune cu Duhul Sfant in viata aceasta fara efecte ontologice?

 3. Liviu zice:

  Adrian stiu ca ironia ta e o reactie la cu vb Codruta…. desi eu zic ca e nepotrivit cu vb si ea :), totusi e frumos sa aducem fiecare arguentele noastre si sa ne respectam. Pana la urma nu Adrian sau Codruta sau Liviu poate sa convinga pe cineva de un lucrur… ci Duhul lui Dumnezeu. Mai mult decat atat.. am zis mai devreme cu cateva posturi (pana sa intervii tu Adrian), ca eu cred ca nu o anumita doctrina te mantuieste sau biserica… sau minunile… sau liturghia…sau predicile… sau Sabatul….etc, ci jertfa lui Isus Hristos, care ne-a iubit pe noi asa de mult. Iubire pe care daca noi nu o avem fata de El si fata de oameni… indiferent de religie sau rasa sau… etc, nu avem ce cauta in Imparatia Sa. Corect

 4. Codruta zice:

  Prietene,
  1. Tu nu ai vazut cum se conserva si faraonii? Chiar si oameni simplii au fost deshumati si trupurile erau mumificate dupa zeci de ani DIN CAUZA CONDITIILOR DE CONSERVARE PERFECTE.
  Adica lipsa umiditatii si a caldurii mumifica bine cadavrele. 😉

  2. In plus, de unde stiti voi ca toate bucatile alea de oase sunt de la apostoli? I-a facut cineva vre-un test ADN la degetul X gasit? Si chiar daca ar face, poate cel mult sa fie stabilita doar perioada cand a murit respectivul.

  3. Cum ramane cu cazurile in care popii sustineau ca sunt oase de sfinti si la testele ADN au iesit ca erau oase de animale pe care le pupau credulii cotizanti.
  Iar cand au fost popii intrebati la TV, se ascundeau din colt in colt 😀 😀

  Numai ca babele credule de la tara, nu prea se uita ele la TV 😀 Poate la ”tanar si nelinistit” si la meteo sa vada daca ploua maine la camp si cam atat 😉

 5. Codruta zice:

  DAR DE FALSA MINUNE DE LA IERUSALIM DE PASTI, CE SPUI ADRIANE?
  DESPRE FALSA MINUNE CU FOC DIN CER, NE-A AVERTIZAT SI SFANTA SCRIPTURA CA SE VA FACE DOAR CA SA ATRAGA SI PE CEI ALESI LA FALSA DOCTRINA.

  Iata ce zice Apocalipsa despre aceasta fiara care conduce Biserica lacoma transformata intr-o masina de facut bani :

  Apocalpsa 13:11-15,

  ”11. Apoi am vazut ridicandu-se din pamant o alta fiara, care avea doua coarne ca ale unui miel si vorbea ca un balaur.

  12. Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai inaintea ei si facea ca pamantul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.

  13. SAVARSEA SEMNE MARI, PANA ACOLO CA FACEA CHIAR SA SE COBOARE FOC DIN CER PE PAMANT IN FATA OAMENILOR. 🙂

  14. Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei. Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei care avea rana de sabie, si traia.

  15. I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei.

  CHIAR SI CHIMISTII SI GRECII AU DEMONSTRAT TELEVIZAT (gasesti si pe youtube emisiunea) CA ESTE UN TRUC IEFTIN CU FOSFOR ALB, CARE FACE CA LUMANAREA SA SE APRINDA LA CCA 30 DE MINUTE SAU CHIAR SI CATEVA ORE DUPA CE A FOST PUS FOSFOR ALB IN CANDELA.

  CONCLUZIA: TINETI MINTE … ORICE ”MINUNE” FACUTA CU USILE INCHISE, NU ESTE O MINUNE !!! 🙂 🙂

  IISUS SI APOSTOLII CAND FACEAU MINUNI, NU LE FACEAU CU USILE INCHISE, CI NUMAI IN PREZENTA MARTORILOR CA SA CREADA IN DUMNEZEU. 🙂

  PS: RITUALURILE CU LUMANARI APRINSE SE TRAG DE LA PAGANII CE PRACTICAU MAGIA NEAGRA.
  DE AICI S-A INSPIRAT SI BISERICA, CA AR FI BINE SA FOLOSEASCA SI EA LUMANARILE, CACI ADUC PROFIT VANZAREA SI RECICLAREA LOR.

 6. Adrian.I zice:

  @Codruta
  Faraonii erau mumificati intentionat. Apoi trupurile care se conserva sunt tari si nu sunt calde sau izvorasc mir cum sunt ale maostelor ..Spune-mi si mie unde ai vazut trupuri conservate care sa aiba proprietatile astea.?

  Bucati de oase. Dupa tine bucati de oase sunt sunt sinonime cu trupuri intregi? :))))

  Da, asa e, confundau animalele cu niste trupuri ale oamenilor nestricate, cat de mult poti sa cazi in penibil.Cine si unde au facut teste adn?
  „nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea.”(psalm 15,10) Faptul ca nu mai aveti maoste intregi se datoreaza faptului ca v-ati rupt de Hristos si ati pierdut Duhul Sfant.

  Evident si aia e falsa, pentru ca nu va convine voua. Ai vazut ca scria acolo la ap,foc din cer si imediat ai identificat cu minunea respectiva. Pai foc din cer s-a coborat si la apostoli de cincizecime, asta inseamna ca e minune falsa facuta de antihrist ?Faptul ca se aseamna nu inseamna ca se si identifica.
  Minunea respectiva apare inca din primele secole de cand se slujeste pastele la Ierusalim, inca dinainte sa fi fost sectele voastre.
  Cum au demonstrat respectivii , au coborat cumva si ei lumina din cer, au aprins lumanarile celor din jur fara sa le atinga de nimic cum se intampla la noi, au facut si ei ca lumina sa fie imateriala si sa nu arda vreme de 10 minute?Mai sa fie, pai adineauri spuneai ca faptul ca vine foc din cer se datoreaza lui antihrist, acum te faci acum ca ploua si omiti aspectul asta esential, spunand ca respectivii au reprodus ceea ce se intampla, vai cata onestitate :))))
  Dar care e minunea savarasita cu usile inchisa, cand lumina vine sus din cer si o vad toti? Faptul ca patriarhul intra in incaperea aia ingusta nu inseamna ca sunt usile inchise, ci doar ca e prea ingusta incaperea lol , apoi minunea se savarseste in afara acelui spatiu si e vazuta de toti, deci cum justifica ceea ce spui tu lucrul asta?:)) Sutele de mii de oameni care merg acolo ce sunt, nu martori? aa am uitat, daca nu a spus pastorul atunci nu sunt,prezenta lor este doar o aparitie falsa o inselare a satanei :)). Ce conteaza ca evenimentul a fost filmat si de multe televiziuni din strainatate, ca e dat pe net, conteaza doar indoctrinarea 🙂

  Hai pe bune, Biserica face magie neagra cu lumanari :)). Pai crestinii din catacombe ce crezi ca foloseau becuri?:)))Biserica din primele secole la ce lumina isi facea slujbele?Ce pagani erau respectivii.:)) Eu cred ca se gandeau la profit de aia le-au introdus :)))
  Lumina de inviere reprezinta pe Hristos care a luminat lumea si e un act liturgic, lol. Dar iti spun un secret „popa” il invoca in ascuns pe Seth la lumina lor, fara sa spuna la lume :))

 7. Adrian.I zice:

  @Liviu. Pai evident ca pentru voi Biserica, invatatura, si liturghia nu va mantuieste. Biserica nu e sinonima la voi cu Trupul lui Hristos inviat si pnevmatizat aflat in comuniune cu noi, ci doar o simpla comunitate sau organizatie, evident ca pentru voi invatatura nu conteaza, deoarece trairea la voi e separata de cunoastere din pricina deismului, evident ca liturghia nu mantuieste.. din moment ce euharistia e doar un act simbolic pentru voi.
  Dar doctrina lui Anselmon care a aparut in sec 11 prima data si e de un barbarism si paganism absolut, da. Oricum eu nu sunt cel care va judeca sau spune cine se mantuieste sau nu, ci Dumnezeu e, eu as vrea sa ne mantuim cu totii cei de aici, dar aici e vorba de un principiu, o discutie pe un oarecare subiect, nu vad rostul unei disimulari sau afirmatii poate chiar oneste de genul.
  Totusi un om care-l iubeste pe Dumnezeu, nu poate sa spuna nicioada ca nu conteaza invatatura, chiar daca aceasta are importanta vizavi de mantuire, sau nu http://adrian90blog.wordpress.com/2013/04/18/de-ce-conteaza-corectitutdinea-teologica-pentru-noi/

 8. Codruta zice:

  Mai prietene (Adriane)

  1. Pai imi citezi tu mie Psalmul cu privire la Iisus in care El nu putrezeste cu oasele oamenilor care putrezesc?

  PAI NU ESTE IISUS SINGURUL CARE A INVIAT DUPA TREI ZILE, CACI ESTE FIUL LUI DUMNEZEU? Pai si atunci cum sa putrezeasca? Dar restul oamenilor pacatosi, din pamant sunt si in pamant se vor duce si acolo le este locul si nu la pelerinaje de facut bani.

  2. Pai TU VORBESTI DE PENIBIL, CAND TU HABAR NU AI CE PUPA OAMENII LA MOASTE VOASTRE?
  VREI SA SPUI CA INTR-O CUTIE MICA DE CCA 30 DE CM, INCAPE UN CADARVU INTREG?
  Pai tu esti copt la minte ca afirmi idiotenii dintr-astea?
  99% din moastele voastre incap fiecare intr-o cutie de dimensiunea a 2 sau 3 carti.

  3. Cand te referi la secte, te rog sa te gandesti la tine si nu la mine care nu mai merg la nici o biserica, tocmai din cauza dezamagirii lui BOR SRL

  4. Nu compara Duhul Sfant care era COMPARAT doar cu niste limbi de foc, cu focul facut de popii tai cu usile inchise.

  Si apropo: Ce daca era de sute de ani. Daca o escrocherie prinde vechime, asta inseamna ca este si adevarata?

  Este cumva evenimentul filmat in exterior sau in interiorul bisericii unde se face escrocheria, omule? Nu se face in exterior cand popa iese deja fara cu focul ? Tu nu vezi cat esti de credul mai omule?

  Iata ce spun martoriidespre falsa minune:
  ””Arhimandritul rus Porfirie a fost trimis în secolul al XVII-lea la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Rusă pentru a fonda misiunea rusească. În jurnalul pe care l-a ţinut el menţionează că preoţii din Ierusalim ştiu de faptul că miracolul e o făcătură. „Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi”, a scris Porfirie.”” 😉

  SI DE ATUNCI, NU MAI LASA PE NIMENI INAUNTRU CA SA SE VADA ESCROCHERIA !!! 🙂
  Pana sa apara fosforul alb, aprindeau de la lampa pe ascuns.

  Si inca ceva: Nu ai citit cand Daniel i-a demonstrat regelui ca preotii lui Baal veneau noaptea printr-un drum SECRET si mancau din bucatele aduse la altar si au pacalit un popor intreg ca zeii au facut-o? 🙂 Asta pana ce le-a arata Daniel escrocheria 😉
  Asa si la Ierusalim. Se poate intra secret . DE CE NU LASA OAMENII SAVADA DACA ESTE O MINUNE.

  ADICA DUMNEZEU FACE O MINUNE PENTRU TOTI OAMENII (adica nu e un secret) DAR IN SCHIMB TINE SECRET SA NU SE VADA CUM SE FACE? 😉

  Pai Dumnezeu cand a trimis foc ca sa distruga Sodoma si Gomora, nu a facut-o in prezenta martorilor? A venit Dumnezeu sa spuna undeva ceva de genul: ”Am mai distrus cu foc vre-o cateva orase, dar nu v-am aratat voua”? Pai nu apareau scepticii?
  Pai tu crezi ca sunt o credula sa inghit orice bazaconie a popilor, mai omule? 🙂

  SPUNE-MI TU O SINGURA MINUNE DIN TOATA SCRIPTURA FACUTA CU USILE INCHISE FARA MARTORI ? 🙂

  Nu vei putea in veci sa dai vre-un exemplu tot asa CUM NU AI PUTUT SA DAI UN EXEMPLU DE LEGE NOUA ADUSA DE HRISTOS, care sa nu isi aiba originea in VT 🙂

  Generatia asta credula de babe cotizante va disparea tinere. Si atunci sa vedeti cum scade electoratul la B.O.R. SRL ca la Conventia Democrata dupa ce au castigat alegerile, apoi nici macar in parlament nu ai mai auzit de ei.

  5. Vorbeai ceva de mir la cadavre? Tu cu cine crezi ca stai de vorba tinere? Cu studentii de la teologie carora li se spala creierii?

  6. Primii crestini aveau lumina de la candele cu ulei, iar lumanarile au aparut ulterior in sec IV cand se folosea apoi foarte mult in vrajitorie. Asta pentru cultura ta. 😉

  7. Ai scris mai sus: ”Dar iti spun un secret “popa” il invoca in ascuns pe Seth la lumina lor, fara sa spuna la lume…”

  HAI SERIOS OMULE !? 😀 Esti tare frate 🙂 Babele stiu de secretele voastre?
  MAI AVETI MULTE? 😀 😀

 9. Adrian.I zice:

  @Codruta
  De unde stii ca se refera la Hristos, ca asa vrei tu sa se refere este altceva :))

  2Mda, esti complet sectanta, lol evident ca nu incape tot trupul, pentru ca s-a mostenit de la latini obiceiul de a se rupe particele din moaste care au carnea intreaga.Dar sunt si trupuri intacte.

  3Pai tu nici nu stii care e invatatura Bisericii ortodoxe, te-am intrebat ceva din ea desi ai spus ca ai studiat segmentul respectiv, si tacere.Tu nu ai cunoscut nicioadata BO, ai fost si tu pe acolo intamplator.De aceea ai plecat la secte.

  4 Faptul ca are vechime asa mare arata continuitatea si vericitatea acestei minuni in cadrul crestinismului care e inca din cele mai vechi timpuri, inca din perioada primara
  .Deci lumina care vine sus din cer si o vede toata lumea, si la unii chiar le aprinde lumanarile in mod direct lumanarile se face dupa logica ta in incaperea unde e patriarhul si e reprodusa prin fosfor?:))))))))) Eu nu stiam ca o lampa poate reproduce scena asta, nu stiam nici ca fosforul sa produca foc imaterial care nu frige vreme de 5 minute :)). Asa e exemplul cu Baal e cel mai concludent reproduce intreaga scene :)))
  Pune mana si studiaza esti inculta, lumina de acolo vine direct din cer, o vede toata lumea cand vine, sta putin timp deasupra Bisericii, apoi dispare, si le aprinde la unii lumanarile in mod direct.Apoi lumina respectiva nu frige o pui pe fata si nu te arde,e imateriala vreme de 10 minute.
  Te faci ca ploua, ti-am raspuns deja la tot ce ai zis pana acum, ca dovada uite comentariul meu, doar ai repetat ceea pentru ce ti-am raspuns foarte concludent.
  „Cum au demonstrat respectivii , au coborat cumva si ei lumina din cer, au aprins lumanarile celor din jur fara sa le atinga de nimic cum se intampla la noi, au facut si ei ca lumina sa fie imateriala si sa nu arda vreme de 10 minute?Mai sa fie, pai adineauri spuneai ca faptul ca vine foc din cer se datoreaza lui antihrist, acum te faci acum ca ploua si omiti aspectul asta esential, spunand ca respectivii au reprodus ceea ce se intampla, vai cata onestitate 🙂 )))
  Dar care e minunea savarasita cu usile inchisa, cand lumina vine sus din cer si o vad toti? Faptul ca patriarhul intra in incaperea aia ingusta nu inseamna ca sunt usile inchise, ci doar ca e prea ingusta incaperea lol , apoi minunea se savarseste in afara acelui spatiu si e vazuta de toti, deci cum justifica ceea ce spui tu lucrul asta?:)) Sutele de mii de oameni care merg acolo ce sunt, nu martori? aa am uitat, daca nu a spus pastorul atunci nu sunt,prezenta lor este doar o aparitie falsa o inselare a satanei 🙂 ). Ce conteaza ca evenimentul a fost filmat si de multe televiziuni din strainatate, ca e dat pe net, conteaza doar indoctrinarea ”
  Uita-te la atatea videouri pe net http://www.youtube.com/watch?v=myEzorrBgAQ

  „Nu vei putea in veci sa dai vre-un exemplu tot asa CUM NU AI PUTUT SA DAI UN EXEMPLU DE LEGE NOUA ADUSA DE HRISTOS, care sa nu isi aiba originea in VT :)” Mi-am propus cumva sa fac asta? Lege noua cica:)))))) Hristos nu a venit sa aduca legi ci o stare fiintiala noua, el nu e un stapan barbar care comanda si impune niste porunci ca un tiran unor maimutici ci a venit sa aduca comuniunea, prezenta vie relationara cu oamenii, ceea ce voi nu puteti intelege.
  Treimea ce e? euharistia ce e? Botezul ce e?Vezi ca sunt inselari :))

  Da, atatia oameni au vazut pe viu cum izovrasc mir si ce miros au, insa pentru voi conteaza doar ce spun niste nebuni aparuti la 1900 toamna.

  Da asa e, lumanarile au aparut in spatiul greco-roman abia in sec 4 :)) si au fost introdu-se pentru magie. Ai citit la femeia de serviciu asta :))))

 10. Codruta zice:

  Si ce-i cu link-ul ala frate? Crezi ca nu l-am vazut? Ma uit cu atata mila fatza de credulii aia si cum se implineste Apocalipsa despre fiara care conduce acest imperiu financiar si care va face ca toti oamenii sa-i se inchine. Iata. Voila !

 11. Adrian.I zice:

  Codruta
  Mai sa fie, pai nu spuneai tu ca e o inselatorie si ca ii fraiereste patriarhul prin fosfor? Cum te succeste michiduta in functie de interes :))))

 12. Adrian.I zice:

  erata: suceste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s