ATEO-comunistii, cei mai tari macelari anticrestini


       ATEO-comunismul a apărut ca un marş împotriva lui Dumnezeu şi a Bisericii. Lupta împotriva lui Dumnezeu, manifestată prin distrugerea efectivă a lăcaşurilor de cult şi prin lichidarea preoţilor şi a tuturor celor care le vor ţine partea a fost unul din punctele capitale ale planului ATEO-comunist.
Ateismul cu tot arsenalul său marxisto-darwinist este vinovat de dărîmarea Bisericilor, uciderea preotilor şi a oamenilor nevinovaţi.Una din urmările revoluţiei ATEO-bolşevice din octombrie 1917 a fost dezlănţuirea în Rusia, şi ulterior în ţările-satelit, a unei oribile prigoane anticreştine : asasinarea sau trimiterea în gulag a preoţilor, a călugărilor şi a maicilor din mănăstiri, transformarea bisericilor în depozite de cereale şi în grajduri, interdicţii privind oficierea sfintei liturghii şi a celorlalte taine creştine.
Inainte de „revoluţia” ATEO-bosevica -1917, in Rusia existau aproximativ 54.000 de parohii şi peste 150 de episcopi .Prin anul 1939 mai existau mai puţin de 100 de parohii în funcţiune, doar patru episcopi şi 4 arhierei-vicari, care au continuat să-şi deşfăşoare activităţile religioase în clandestinitate. La sfârşitul anilor ’30, ca instituţie, Biserica Ortodoxă din URSS se afla în pragul lichidării: baza sa materială, structura organizatorică şi activitatea „Sfântului Sinod” erau la acea dată aproape inexistente, dispăruse posibilitatea pregătirii de noi preoţi, în timp ce mulţi clerici şi credincioşi erau arestaţi şi deportaţi sau executaţi, iar numărul lăcaşurilor bisericeşti scădea continuu.
Arestările clericilor, episcopilor şi măsurile represive luate contra Bisericii s-au intensificat mai ales prin1935, în perioada 1937-1939 a fost nimicit aproape tot corpul episcopal al Bisericii Ortodoxe Ruse. In infernul ATEO-bolsevic au fost exterminaţi 25% din populaţia prinsă ostatică, adică circa 50 de milioane de fiinţe umane. Dintre aceştia 200.000 au fost preoţii ruşi care propăvăduiau dragos­tea între semeni.
Războiul civil ATEO-bolşevic a continuat mână-n mână cu lupta  împotriva Bisericii ortodoxe . A fost interzisă publicarea de literatură religioasă, Biserica nemaiavând acces la viaţa publică. Din 1922 s-a creat editura „Ateul” si începând de la Crăciun pus în practică mijloace de combatere a creştinismului prin manifestări obscene contra Naşterii Domnului, un fel de carnavale ce cutreierau stră­zile si obligau pe elevi si studenţi să participe în anul următor începe sa se dezvolte presa antireligioasa si să apară broşuri.

Propaganda desenţată duce la crearea unei „Ligi a celor fără Dum­nezeu” pe 7 Decembrie 1925 sub conducerea lui Emilian Iaroslavsky, pe adevăratul nume Gubelmann. Pe lângă mascarada anticreştină din publicaţii si conferinţe atee s-a forţat educaţia copiilor în spirit anticreştin mergând pâ­nă acolo ca să-i transforme în delatori ai celor ce se rugau, chiar si a părinţilor si preoţilor, folosindu-i si în biserici pentru a nota numele celor ce le frecventau.

Anul 1929 a atins culmea nebuniei antireligioase începând cu transformarea bisericilor în muzee antireligioase, magazii, săli de reuniuni sau distractii.
Prin lege, în anul 1929 , ATEO-comunistii au interzis viata mo­nahală, au distrus capelele creştine trecându-se la închiderea a 540 biserici . A urmat dărîmarea bisericii „Sf. Inălţări” din Odesa si a catedra­lei „Sf. Nicolae” din acelaşi oraş.Tot în acel an 1929 pe tot cuprinsul Uniunii sovietice s-au înscenat sute de comploturi de câtre politia secretă iar episcopii de Iaroslav si Kindisna au fost împuşcaţi printre sutele de ofiţeri si ţărani înfometaţi, care se revoltaseră disperaţi.

URSS-ul devenise un mare abator. Numai în 1937 au fost arestaţi 136.000 de clerici din­tre care 85.000 de mii au fost exterminaţi.In această vărsare de sânge creştin au pierit peste 40 de episcopi, dintre ei amintesc pe: Mitropolitii Procopie (de Kerson), Serafim (de Bakinsk), Sofronie (de Irkutsk), Andrei (de Tomsk), Stefan (de Vologda), Inochentiu (Klin), si o mică parte dintre episcopi: Teofan (de Nijni-Novgorod), Ambrozie (de Petrograd), Iuvenal (de Kursk), Paul (de Serdobsk), Petre (de la mă­năstirea Simonov), Amfilochie (de Ienisei), Gleb (de Perm) si mulţi alţii.

Peste 60 călugărite de la mănăstirea Pokrov de lângă Kiev au fost deportate tocmai pe una din insulele oceanului Pacific, din apropri­erea peninsulei Kamceatca, de unde li s-a pierdut urma.După arestarea si deportarea celor 5 mitropoliti din regiunea Poltava, arestările nu au contenit si în Februarie 1938 au luat drumul deportării toţi preoţii, diaconii si cei apropiaţi bisericii în frunte cu episcopul Teodosie. In luna Mai li s-au trimis hainele acasă, semn că au fost împuşcaţi, de ei nu a mai auzit nimeni, niciodată.

In anul 1939 a continuat vărsarea de sânge creştin si din cei cir­ca 28.000 de preoţi arestaţi au fost exterminaţi 21.500.Inceperea războiului mondial din 1939 nu a stopat persecuţiile creştine. Si odată cu prima invazie spre apus încep ridicările de pre­oţi din Ţările Baltice, Polonia, Bucovina si Basarabia.

Ateismul militant nu a avut scopul să combată religiozitatea, ci să desfiinţeze o categorie umană: creştinii, asupra căror a fost pornit un adevărat genocid în Franta, în Rusia, în România si oriunde au ajuns ateii la putere.

Acest articol a fost publicat în anarhism, Antifa, antihrist, ateism, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, bolsevism, comunism, Crestinism, Europa, leninism, marxism, NKVD, Ortodoxie, primul razboi mondial, Razboi, revolutia din octombrie, Rusia, socialism, teologie, Totalitarism, URSS și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la ATEO-comunistii, cei mai tari macelari anticrestini

 1. Adi zice:

  Era mai bine pe vremea lui Ceausescu!

 2. mihailandrei zice:

  Vorbesti aiurea.

  După ocuparea Basarabiei de către Uniunea Sovietica la 28 iunie 1940, românii au fost supuşi unui regim sistematic de crime, masacre, deportări şi dislocări masive.

  Stenograma Sesiunii Sovietului Suprem al URSS de pe 2 august 1940 dădea cifra de 3.200.000 de locuitori ai Basarabiei; aceleaşi date oficiale pentru 1950 indicau 2.229.000 persoane – 971.000 persoane dispărute în 10 ani, aproape 1/3 din populaţie.

  A fost macel!

  Dupa cedarea nelegitima a celor doua provincii, in vara anului 1940, ca urmare a presiunii sovietice, viata religioasa de peste Prut a cunoscut o prigoana greu de imaginat, asemanatoare cu cea desfasurata in Rusia interbelica.

  La sosirea trupelor sovietice, cu sprijinul comitetelor de primire, preotii au fost persecutati cu atata brutalitate, incat imaginile sinistre il trimiteau pe privitor la epoca persecutiilor pagane din primele secole crestine.

  Aproape 50 de slujitori ai altarului au cunoscut moartea muceniceasca numai in perioada ocupatiei sovietice de un an de zile, in acest spatiu vitregit de evenimentele istoriei.

  Bisericile au fost pangarite, jefuite si chiar transformate in grajduri, depozite sau inchise. S-au fixat biruri pentru functionarea lacasurilor de cult, pe care credinciosii le achitau sovietelor, pentru a se ruga in continuare lui Dumnezeu.

  Dupa revenirea autoritatilor romane, lacasurile de cult au fost refacute, iar preotii reinstalati in posturile lor. Insa… precum se stie, prigoana a fost declansata din nou, dupa 1944, cand trupele sovietice au reocupat cele doua provincii romanesti.

 3. Lucian101 zice:

  In primul rand vreau sa urez (cu intarziere) moderatorului toate cele bune cu ocazia onomasticii. Iti citesc articolele si mi se par foarte bine documentate si explicate pertinent. Cat despre „unicatul”, care baga niste bombe fasaite prin comentarii, parerea mea e sa-l lasi ca pe el. Sunt vremuri in care nu mai putem sta sa intoarcem pe toti la calea cea dreapta. Multa sanatate si Doamne ajuta!

  MihailAndrei’s Blog : Multumesc pt urari si aprecieri prietene si te mai asteptam pe blog.
  Doamne ajuta!

 4. chemanonim zice:

  Reblogged this on wp2wp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.