FMI încolonează România în şirul statelor falimentare


   Datoria externă a României s-a triplat până la aproape 90 de miliarde de euro în ultimii trei ani şi continuă să urce ameninţător.

Datoria externă (publică şi privată) s-a triplat de la 30 de miliarde de euro în 2006 la aproape 90 de miliarde de euro (116 miliarde de dolari) în luna mai 2010.Suma reprezintă peste 70% din PIB-ul pentru acest an. „Îngrijorător nu este nivelul datoriei, ci ritmul de creştere”, consideră profesorul de economie Mircea Coşea, care avertizează că este greu de întâlnit un caz asemănător în istoria economică globală din ultimii 50 de ani.

Principalul generator al vitezei de creştere a datoriei externe l-a constituit acordul cu instituţiile financiare internaţionale. În primăvara anului trecut, România a fost nevoită să se împrumute 20 de miliarde de euro. Nu pentru că nu-şi mai putea plăti datoria publică, situată la puţin peste 11 miliarde de euro, ci pentru că datoria privată a băncilor şi companiilor străine devenise un risc pentru ţară ,practic datoria privată s-a transformai in una publică.

http://www.adevarul.ro/forbes/Datoria_noastra_cea_de_toate_zilele_0_304769800.html

Banii au intra „virtual” în BNR, iar de aici au fost daţi în proporţie de 80%, băncilor străine. Aceşti bani, împreună cu banii strînşi de la populaţie, prin dobânzile mari oferite (atenţie români!) au fost transferaţi în străinătate, la băncile-mamă.

Imprumutul de 20 miliarde de la FMI de anul trecut a fost dat pentru finanţarea, prin BNR, filialelor băncilor străine din România, care şi-au retras banii către băncile mamă. Poporul român plăteşte din buzunarul propriu dobânzile împrumutului FMI, ca bancherii străini să nu dea faliment în România.

Poporul Român are de plătit anul acesta la băncile străine 16 miliarde euro şi dobânzi de peste 2 miliarde euro, iar în anul 2011 datoriile externe scadente sunt de 20 miliarde euro şi dobânzi de cca.3 miliarde euro.

Partidele politice parlamentare asistă la îndatorarea şi înrobirea Poporului Român făcută de alogenii din conducerea României.

Pe lângă împrumutul de 20 milioane euro luat de la F.M.I., Banca Mondială şi Uniunea Europeană, Guvernele Boc IV şi V au mărit datoria externă a României cu peste 1 miliard de euro în fiecare lună.

Guvernele vin şi pleacă, dar uriaşa datorie externă rămâne. După aproape 21 de ani de jaf, corupţie şi haos, de politici îndreptate împotriva Poporului Român, s-a ajuns ca România să aibă cea mai mare datorie externă din istoria sa, datorie care este programată să crească în continuare.

Această datorie externă uriaşă este cea mai grea moştenire lăsată Poporului Român de regimurile capitaliste post-decembriste. Unii dintre neprietenii urmaşilor Poporului plănuiesc şi acţionează pentru ca datoria externă a României să ajungă la peste 200 miliarde euro şi atunci să pretindă, printr-un Tribunal internaţional (care se va înfiinţa) ca plata să o reprezinte o parte din teritoriul naţional, respectiv Ardealul, unde să fie „mutat” un mic, cunoscut şi mult mediatizat stat străin.

Pentru atingerea acestui scop s-a acţionat sistematic împotriva Poporului Român şi a României, în ultimele două decenii.

http://www.ioncoja.ro/2010/09/datoria-externa-a-romaniei-a-ajuns-la-140-miliarde-de-euro/

Pt a intelege mai bine mecanismul ,urmariti un documentar despre colapsul economic al Argentinei din 2001, care a distrus clasa de mijloc si a ridicat nivelul saraciei la 57.5%. Un loc central in acest colaps l-a avut implementarea politicilor FMI care au facut posibila spolierea a miliarde de dolari de catre banci straine si corporatii. Multe din bunurile si resursele Argentinei au fost jefuite fara rusine. Sistemul sau financiar a fost folosit chiar pentru spalare de bani de catre Citibank, Credit Suisse si JP Morgan. Rezultatul net a fost un transfer masiv de bolgatie si saracirea societatii. (Nume oficial: „Memoria del Saqueo by Fernando Solanas 2003”.)

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în anarhism, ateism, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, bolsevism, city bingo, comunism, Enclavizarea Romaniei, FMI, Halloween, leninism, marxism, rugul aprins, sabat, socialism, UE, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

128 de răspunsuri la FMI încolonează România în şirul statelor falimentare

 1. Anonymus zice:

  Adi, vezi și asta:
  „In unele temple budiste, calugarii practicau artele martiale, mai mult pentru a-si imbunatati autodisciplina. Dar asta nu I-a oprit in trecut sa mearga in razboaie, si sa-si castige rangul de trupe de elita ale imparatilor. Secretul puterii lor, pe langa autodisciplina si abilitate de lupta, era lipsa fricii de moarte, ei neretragandu-se niciodata! Este cumva contrar principiilor budiste, dar nu oricine e pregatit sa urmeze calea pana al capat. Este un exemplu de pervertire a puritatii, exemple care vor fi si vor exista peste tot, intodeauna, indiferent de crez, de panteon, teorii filosofice, religioase, sau coduri morale.” Sursa: http://www.mintrubbing.org/j30/budha.htm

 2. Anonymus zice:

  Ia asta, maestre Adi, și citește și puțin mai jos: WUSHU – “Arta razboiului”. Denumire ce acopera o multitudine de scoli si de stiluri de arte martiale (peste 400), ale caror tehnici se bazeaza pe invataturile Tao-ismului si pe cele ale calugarilor budisti de la Shaolin. Sursa: http://martialinstinct.ro/2010/06/wushu/
  Citește și un pic mai jos postările referitoare la artele marțiale! Le-am postat acolo din grabă. Trebuiau postate aici.

 3. Adi zice:

  Nu inteleg de nicio culoare ce relevanta au artele martiale vizavi de asasinarea lui Arie de catre „sfintii parinti”.
  Precum nici ce treaba am eu sa dau socoteala de tibetani 🙂

 4. Anonymus zice:

  @Adi:
  „Nu inteleg de nicio culoare ce relevanta au artele martiale vizavi de asasinarea lui Arie de catre “sfintii parinti”.
  Precum nici ce treaba am eu sa dau socoteala de tibetani ”

  Era vorba despre violența promovată de religia budistă. Iar cu tibetanii ai treabă din moment ce tu promovezi ideile budiste.

 5. TLC zice:

  @Adi

  Artele martiale se intalnesc la toate popoarele. Manuirea arcului, a spadei sau a lancei tot arta martiala e. Banuiesc ca etichetezi ca fiind arta martiala doar tehnica de lupta fara arme. Cum sa nu fie in India arte martiale? Ai auzit de „shastar vidiya” ? http://www.shastarvidiya.org/
  In rest…inca odata dai dovada de ignoranta, unde ai citit ca Sfintii Parinti l-au omorat pe Arius? Habar n-ai care-s Sfintii Parinti, habar n-ai cine e Arius, in schimb te dai Sherlock Holmes.

 6. Adi zice:

  Ma, nu mai vbiti balarii!
  Ce legatura au ARTELE martiale, care, dupa cum sugereaza numele, constituie mai mult exercitiu fizic, disciplina sportiva, niste tehnici personale de perfectionare a simturilor… chestii din-astea…
  Ce legatura au, asadar, artele martiale cu faptul ca crestinistii, in frunte cu urmasii „sfintilor parinti” au lichidat 4 CONTINENTE de oameni (Australia, America de N si S)! Pardon, 3, ca pe africani „doar” i-au sclavagit.

  Nu stiu cine de aici sau de aiurea a auzit de shastar vidiya.
  Sf. Nicolae l-a asasinat pe Arie!

 7. Anonymus zice:

  @Adi:
  „Ce legatura au ARTELE martiale, care, dupa cum sugereaza numele, constituie mai mult exercitiu fizic, disciplina sportiva, niste tehnici personale de perfectionare a simturilor… chestii din-astea…”
  Artele marțiale sunt tehnici de luptă, că vrei tu sau nu să accepți… Cu ajutorul lor au fost asasinați mulți oameni! Mai citește și tu, mai urmărește și tu niscaiva documentare!

 8. Iulian Beagini zice:

  zice sectarul Nu celebrez asa ceva.Insusi denumirea de ”Craciun” e una pagana
  ))))))))))))))) Tare esti bombalau si retardat eretice .)))))))
  NastereaDomnului este numita in popor si Craciunul. Ce e asa greu de priceput?Daca spun Craciun atunci inteleg ca e vorba de Nasterea Domnului .
  )))))))Mai ereticilor dar toti sectarii vostri cum isi ureaza de Craciun ?Merry Christmas ?????????))))))))))Poate vreti si traducerea????

 9. TLC zice:

  @Adi

  Pentru un orietalist asa de dibaci cum te dai, ma mir ca nu ai auzit de „shastar vidiya”. Ideea e ca si indienii au dezvoltat arte martiale. In rest, intreaba la Vatican despre crestinismul conquistadorilor si aurul amerindienilor. Poti sa intrebi si la Londra protestanta despre diverse chestii. Poti sa-i intrebi cum au reusit sa faca din India, „perla coroanei britanice”. Unde ai citit ca Sfantul Nicoale l-a lichidat pe ereticul Arius cel gnostic? Sherlock…nu cumva ai aflat de la zeul tau Khrisna?

 10. Adi zice:

  Anonim, ma lasi, ma, cu bruzlii tai…

  Inca o data, artele martiale nu sunt bombe atomice, NATO, razboi de prevenire, pentru eliberare, democratie etc.

 11. Anonymus zice:

  @Adi:
  „Inca o data, artele martiale nu sunt bombe atomice, NATO, razboi de prevenire, pentru eliberare, democratie etc.”

  Nuuuuuu, sunt niște îngerași cu aripioare… Ești comic, Adi… Da, da, sunt niște îngerași care te pot trimite în lumea lor, adică a „îngerilor”…

 12. TLC zice:

  @Adi

  De acord, artele martiale nu-s bombe atomice, asta o stiu si indienii…d’aia si-au tras arsenal nuclear. Relax, si hindusii stiu de razboaie…sper ca o sa-i friga zdravan pe mahomedanii pakistanezi, ca raspuns la lovitura perfida de la Mumbai.
  Doar nu-ti inchipui ca fachirii o sa trimita spiritul lu’ Bhaktivedanta Prabhupada sa la cante „Hare Rama Hare Krishna” 🙂

 13. nellule1980 zice:

  Nu ma intereseaza ce fac altii ci doar ce fac eu.In fata Lui Dumnezeu la judecata voi da seama pt mine insumi.De cate ori sa iti zic.Nu serbez nici nasterea Domnului si nici craciunul.Esti orb?

 14. Iulian Beagini zice:

  Pai atunci esti eretic si mincinos ziceai ca esti evanghelist.Dupa cite stiu eu doar iehovistii nu celebreaza Nasterea Domnului .Sa fii oare iehovist ?Sau Adventist?

 15. Adi zice:

  Nici eu nu sarbatoresc Craciunul in mod religios, ci in mod laic, deoarece o consider o sarbatoare laica.
  Semnificatia Craciunului este pur traditionala si nu are nicio valoare religioasa. Nu se specifica in Biblie ca Iisus ar fi sarbatorit vreo sarbatoare alta decat Pastele evreiesc.
  In fond, toate sarbatorile astea (inclusiv zilele sfintilor) tin strict de traditia ortodoxa si nu au niciun suport biblic.
  Singura pozitie justificabila religios este sarbatorirea fiecarei zile (ca la indieni).

  MihailAndrei’s Blog : „Serbarea „nasterii Fiul lui Dumnezeu este fireasca, pt ca Cel din ceruri vine si se intrupeaza ca Fiu al Omului.

  Cel „promis” vine pe pamant dupa cum spune Scriptura…”Hristos Iisus, Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu, Ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om.”(Filipeni 2,5-7)

  De aceea, oamenii pe pamant si ingerii in ceruri slavesc Nasterea Sa.

  „Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă BUCURIE MARE , care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul… Şi deodată s-a văzut, împreună cu îngerul, mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu şi zicând:Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”(Luca 2,9-14)

  La „plinirea vremii” (Galateni 4,4), Dumnezeu S-a întrupat, „chip de rob luând” (Filipeni 2, 7) şi S-a născut din Fecioara Maria, pentru mântuirea neamului omenesc.

  Asa ca Naşterea lui Mesia este un începutul al lucrării mântuitoare(de rascumparare) .

  Asta chiar e un prilej de bucurie.Asa ca „Hristos Se naşte! Slăviţi-L!”

  http://video.crestinortodox.ro/g7M0g5yn6MH/Hristos_Se_naste_Slaviti_L.html

 16. nellule1980 zice:

  Sunt convins ca am mai multa pregatire decat crezi tu…poate mai multa si dect tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.