MUCENICUL EVGHENIE ALEXANDROVICI RODIONOV, MARTURISITOR AL LUI IISUS HRISTOS


Condacul al 4-lea.

Viforul păcatelor nu te-a înecat,nici valurile patimilor nu te-au acoperit, mucenice al lui Hristos Evgheni, nu ai căzut în lupta aceasta, ci te-ai întors la Hristos şi i-ai adus viaţa ta, ca jertfă înmiresmată Lui Mântuitorului Nostru Dulce; roagă-te pentru noi, căci şi noi din marea vieţii, care găsim liman în Domnul, Mântuitorul nostru, ne rugăm umili Aliluia!

Icosul al 4-lea.

Auzind conducătorii ruşi necredincioşi despre pomenirea ta în plen, preamărite Evghenie, te-au crezut că ai dat înapoi şi ai înşelat patria. Dar noi, care te vedem ca un adevărat luptător întru Hristos, care nu şi-a pătat onoarea patriei şi care ţi-ai păstrat credinţa Ortodoxă în suferinţă, astfel de laude îţi aducem

Icosul al 5-lea.

Văzând agarenii necredincioşi semnul Crucii lui Dumnezeu la tine, sfinte Evghenie, s-au infuriate tare şi te-au supus unor chinuri amare. Iar tu, împărtăşindu-te cu răbdare de la Hristos, ai albit odăjdiile tale cu sângele jertfei, fiind cinstit asemenea vechilor mucenici şi precum noii mucenici ai avut aceeaşi slavă. Noi, cei care înţelegem toate acestea, astfel de laude îţi aducem

(fragmente din Acatistul Sfântului Mucenic Evghenie)

Evghenie Rodionov

Evgheni Rodionov s-a născut în satul Satino-Russkoye, în apropiere de Moscova. Când avea 11 ani, Evgheni a primit de la bunica lui o cruciuliţă de argint. A vrut să o poarte la şcoală, dar mama lui, atee convinsă, i-a interzis, mai ales că putea avea probleme din cauza autorităţilor comuniste. Totuşi, Evgheni a purtat cruciuliţa şi nu a dat-o jos niciodată. Când a crescut, s-a înrolat ca soldat în armata rusă. Avea 19 ani când a fost luat ostatec de rebelii ceceni. Aceştia l-au ţinut legat de mâini într-o pivniţă, l-au lăsat să sufere de foame şi de sete timp de peste trei luni şi l-au bătut cumplit. Musulmanii i-au ordonat lui Evgheni şi camarazilor lui să-şi nege credinţa şi să se convertească la islam. Spre deosebire de majoritatea celorlalţi prizonieri, Evgheni a refuzat să se lepede de Hristos şi a fost decapitat în data de 23 mai 1996.     sursa:  http://www.frontpress.ro/?p=77

Ce i-a povestit mamei lui Evghenie ucigaşul fiului ei în prezenţa reprezentanţilor O.S.C.E.? Tinerilor soldaţi căzuţi prizonieri li s-a spus:“Cine doreşte să rămână în viaţă să-şi scoată crucea de la gât şi să se declare musulman

Când Evghenie a refuzat să-şi scoată crucea, au început să-l bată cu cruzime. Apoi l-au batjocorit şi torturat timp de trei luni. După asta l-au ucis, tăindu-i capul. Mormântul i-a fost arătat mamei contra unei sume mari de bani, chiar de către ceceni. Este uimitor că nici după ce a murit nu i-au scos crucea, n-au avut curajul. ( … )  Dar ce s-a întâmplat însă cu cei care şi-au scos crucile de la gât? Diavolul nu se potoleşte niciodată până când nu-l stăpâneşte pe om de tot. Li s-a ordonat să tragă în prizonierii din propriul neam ca să-şi păstreze viaţa. Apoi, pe unul dintre ei l-au pus în faţa camerei de luat vederi să îşi renege mama spunând în faţa întregii lumi.“Eu nu am mamă, pentru mine există doar Allah

sursa: „Noul Mucenic întru Hristos, Evghenie Ostaşul, Editura Evloghia Târgşorul-Vechi ”

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/26/intre-cruce-si-tradare-care-este-lectia-mucenicului-evghenie-pentru-noi-si-vremurile-noastre-ii/

Să rememorăm faptele. In noaptea de 13 spre 14 februarie 1996 soldatul Evghenie Rodionov, pe atunci încă în vârstă de 18 ani, împreună cu alţi trei camarazi din regiment, care încă nu primiseră botezul focului, făceau de planton într-un post de grăniceri care nu era apărat, la graniţa ceceno -inguşetă. Subunitatea lor fusese transferată acolo din regiunea Kaliningrad cu doar o lună înainte. Li se interzise să tragă primii în caz de atac, trebuiau să tragă mai întâi un foc de avertisment în aer. Şi toate acestea, în condiţiile anarhiei din Cecenia. Băieţii au fost capturaţi de bandiţii ceceni înarmaţi până în dinţi, care mergeau cu o ambulanţă. Rebelii trecuseră fără nici o problemă de trei din posturile de control. A început o perioadă de trei luni de prizonierat, în care li s-a propus să treacă la religia mahomedană. Evghenie era singurul dintre ei care avea la gât o cruciuliţă, de care nu s-a despărţit niciodată. Aceasta a stârnit o furie deosebită. I se cerea să-şi scoată cruciuliţa, adică să se lepede de bunăvoie de Hristos. Pentru că a refuzat categoric să-şi scoată crucea, a fost supus unei morţi chinuitoare. Pe 23 mai 1996, chiar de ziua sa de naştere, în ziua Inălţării Domnului, Evghenie a fost decapitat.

(NOTA: Faptul că ambulanţa ticsită de mahomedani ceceni, a trecut fără probleme de trei puncte de control, e de presupus că are legatură cu un fapt mult mai grav. Combatanţi fideli Credinţei Ortodoxe, aflaţi la datorie sub arme în slujba Rusiei, dezvăluie un aspect şocant. Ofiţeri tradatori, unii chiar de rang superior, în schimbul unor sume de bani au vândut combatanţilor ceceni, nimic altceva decât pe camarazii lor! Tradatorii au vândut ofiţeri şi subofiţeri incomozi, dar şi simplii soldaţi sau gradaţi. Este posibil ca Evghenie şi camarazii lui să fi fost “marfa” achiziţionată de mahomedani. Altfel, cu greu se poate explica lejeritatea cu care a trecut de trei puncte de control, o ambulanţă plină de ceceni înarmaţi.)

O grupă independentă de ziarişti ceceni a realizat un film despre război. In acest film au fost folosite imagini cu torturile la care au fost supuşi prizonierii luaţi de rebeli. Cei care au filmat au fost ceceni. Parţial aceste cadre au fost prezentate în „Russkii Dom”, dar nu integral. In aceste cadre satanice se vedea cum erau împuşcaţi doi băieţi legaţi, apoi cum unui al treilea i se tăia pe viu capul cu un fierăstrău. Este cel mai probabil că un supliciu ca acesta să fi îndurat şi Evghenie. Impreună cu ei, pentru că au refuzat să treacă la religia mahomedană, au mai fost torturaţi încă trei: soldaţii Igor, Andrei şi Alexandru. Evghenie a fost supus unor chinuri deosebite pentru că a refuzat să-şi scoată cruciuliţa de la gât.

sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/25/el-a-ales-crucea-noi-ce-vom-alege-i/

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în Antifa, antihrist, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Crestinism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Erezie, geopolitica, musulmani, nationalism, Ortodoxie, Razboi, rugul aprins, Rusia, teologie, Totalitarism, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la MUCENICUL EVGHENIE ALEXANDROVICI RODIONOV, MARTURISITOR AL LUI IISUS HRISTOS

 1. Anonymus zice:

  Drept este că astfel de oameni, vrednici de stimă, merită să fie comemorați, dar NU să ne închinăm la ei!

  MihailAndrei’s Blog : Cine te-a mintit ca noi ne incinam la Sfinti?:)))

  Ortodocsii nu se inchina Sfintilor.Ei sunt un model pentru noi, vedem cum au urmat cuvantul Domnului si incercam sa luam exemplu! „Fiţi URMATORI mie, precum şi eu Îi sunt lui Hristos” (I Corinteni 11,1).

  EI nu sunt „dumnezei”, sunt exemple de viata, ne invata sa fim curati, milostivi, drepti .
  „Aduceţi-vă aminte de mai MARII VOSTRI ,…priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi le URMATILE credinţa” (Evrei 13,7).

  Asa ca baga bine la memeaca ,cinstirea NU e inchinare!
  Nici un ortodox nu confunda aceasta CINSTIRE adusa Sfintilor cu INCHINAREA adusa lui Dumnezeu.
  Cinstirea o gasim si in cele 10 porunci date de D-zeu lui Moise: sa ne cinstim partinii, si desigur sa ne cinstim si apropiatii, mai precis sa ii respectam.
  Noi dam toata slava lui Dumnezeu iar sfintilor respectul cuvenit !
  Noi recunostem ca Sfintii merita cinstire pentru contributia lor in raspandirea credintei crestine; fiecare ii cinsteste cum considera de cuviinta.

  Apostolul Pavel a poruncit: „Daţi tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu CINSTEA , cinste” (Rom 13,7).
  Treaba este destul de clara ..”celui cu cinstea, cinste” nimic mai mult!

 2. Anonymus zice:

  Corect! Dar pentru aceasta nu este nevoie de reprezentări/icoane! Asta e diferența! La asta mă refeream!

  MihailAndrei’s Blog: Cine spune ca „reprezentarea” inaginii este interzisa?

  Cinstirea chipuri de heruvimi(ICOANELOR) – ce erau in templu – niciodata nu a fost dezaprobata de Hristos sau de Sfintii Apostoli.

  Dumnezeu Insusi – Care a poruncit categoric prin porunca II a Decalogului a nu ne inchina la idoli – a poruncit a se face chipurile de heruvimi(ICOANELOR)care erau pe chivot, ceea ce inseamna ca acesti heruvimi lucrati de mana de om sunt icoane si nu idoli.

  Dispozitiile Legii Vechi arata ca reprezentarea unor personaje sau simboluri religioase(ICOANELOR) erau ingaduite.

  „Apoi sa faci DOI HERUVIMI DE AUR si sa-i faci ca dintr-o bucata….Heruvimii acestia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele să si le aibă unul spre altul; spre capac să fie feţele heruvimilor.”(Iesire 25, 18-22)

  Chiar Iosua ,s-a inchinat in fata Chipurilor de Heruvimi(ICOANELOR).

  „Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, A CAZUT CU FATA LA PAMANT inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presărat pulbere pe capetele lor „(Iosua Navi 7,6)

  Cum ICOANA Heruvimilor ,nu este idolatrie,
  Tot asa ICOANA Mantuitorului, nu este idolatrie.
  Ce este asa greu de inteles?

  Există mai multe pasaje biblice care vorbesc despre Fiul ca si chip/ICOANA a Tatălui:

  „Iisus Hristos, ca om, este chipul/icoana/εἰκὼν lui Dumnezeu „(2 Cor. 4, 4).
  El este chipul/icoana/εἰκὼν Dumnezeului Celui nevăzut”(Col 1, 15);

 3. Anonymus zice:

  Nu cred că scrie undeva că oamenii Vechiului Testament au căzut cu fața la pământ înaintea unei icoane! Iar chestia că heruvimii sunt icoane PUR ȘI SIMPLU NU ȚINE!

 4. Mihail(sharper07) zice:

  Cred ca este un alt pamflet al tau sa spui ca ortodocsii nu se inchina la icoane!BOR este la mare concurenta cu Biserica Catolica in competitia de inchinare la icoane.O mica dovada:
  http://www.resurse-ortodoxe.ro/icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-manastirea-namaesti/

  MihailAndrei’s Blog : Icoana este o predică în imagini, care îl ajută pe creştin în rugăciune.
  Crestinii Ortodocsi nu cinstesc materialul din care e facut icoanele, ci Sfintii care se gasesc in icoane.
  Cand sarut o icoana mintea nu trebuie sa fie la materialul din care este facuta icoana, ci la Sfantul reprezentat in icoana.
  Oare cand un copil saruta poza mamei sale, oare se gandeste la hartie?:)))))
  Asemenea si un crestin, cand saruta mana Domnului Hristos din icoana, oare mintea lui se duce la lemnul din care e facuta icoana?
  In fata icoanelor ceri mijlocire si ajutor duhovnicesc, nicidecum nu le rostesti: “Miluieste-ma, caci tu esti dumnezeul meu.”
  Icoanele nu pot sa fie idoli din moment ce acestea reprezinta inchinare la Dumnezeu, aceastea insasi il Maresc Drept pe Dumnezeu, pe cand idolii, il incurca, il opresc pe om, din a se apropia de Dumnezeu Adevarat…chiar nu sesizezi diferenta?

  Icoana si Sfintii ne pun in legatura cu Dumnezeu, nu stau in locul lui Dumnezeu, cum intelegeti voi, neoprotestantii.

  Crestinii ortodocsii se roaga in prezenta icoanelor (asa cum evreii se rugau in prezenta icoanelor /heruvimilor), dar nu la icoane.
  Ortodoxia nu idolatrizeaza nimic din ceea ce inseamna creatie.

 5. Doamne Iisuse Hristoase, pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici miluieste-ne pe noi si nu ne lasa sa ne pierdem sufletele, cu orice pret!

 6. am citit ca acea cruce de la gatul lui Evghenie, era mare, din lemn si data de preotul la care s-a spovedit, cand era mic, dus de bunica lui; si-a legat-o el cu un snur gros. nu stiam ca mama lui era atee, dar ea vazand marimea crucii. s-a gandit ca la scoala va fi luat in ras si de aceea i-a cerut sa o scoata de la gat, el nu a spus nimic mamei, doar a privit-o, era mic copil si a purtat-o toata viata, crucea nu s-a desprins de la gat nici dupa decapitare.

 7. Mama sa a reusit sa aduca trupul mucenicului acasa in ziua de 7/20 noiembrie 1996, in ziua pomenirii mucenicilor din Meletina. Acestia au fost soldati crestini in armata romana si, pentru ca au refuzat sa se lepede de Hristos, le-au fost taiate capetele (exact ca lui Evghenie). Numele unuia dintre acesti treizeci si trei de ostasi l-a purtat si Evghenie.

 8. Tatal sau a cumparat 10 snikers, ciocolata preferata a lui EVGHENIE si s-a dus la cimitir dupa 8 zile, unde a si fost gasit mort, nu a suportat durerea. La monument se afla 3 chipuri, tatal lui EVGHENIE, mort la 8 zile dupa inmormatarea acasa a mucenicului, fratele sau mort dupa 8 ani, dar cu o zi inaintea mucenicului, adica pe 22 mai 2004, ca sa se bucure in cer cu fratele sau pe 23 mai….., iar al treilea chip este al lui EVGHENIE NOUL MUCENIC, pe al carui mormant cresc trifoi rosii…. Minunile si ajutorul ostasului mucenic cu pelerina rosie nu inceteaza pentru cei asupriti si singuri, pe cei care indura umilinte, copii, ostasi, civili, care il chiama in ajutor. Ajuta grabnic! am vazut si citit doua acatiste ale sale.Ajuta grabnic prin rugaciunile sale in fata lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s