Viaţa artificială”creată”de Craig Venter,o manipulare ordinara!


Synthia

Ziarul britanic The Guardian, a publicat un articol cu titlul “Craig Venter a creat o forma de viata sintetica”. Dar afirmatia din subtitlu ne precizeaza: „ADN-ul a fost compus de la zero, apoi pus intr-o celula DEJA EXISTENTA inainte de a putea functiona.”Acest lucru arata ca nu este suficient sa poti sa faci ADN, ai nevoie de mecanismele celulare inainte de a putea functiona.

Acesta este de multa vreme un cerc vicios pentru evolutia chimica, sau pentru originea vietii: ADN-ul nu are nici un folos fara mecanismul de decodare, dar acest mecanism este el insusi codat in ADN.

Chiar Venter recunoaste ca :”Este uimitor ca atunci cand doar inlocuiesti software-ul ADN dintr-o celula, celula instantaneu incepe sa citeasca acest nou software, incepe sa produca un set complet diferit de proteine si in scurt timp …Este prima data cand am inceput cu informatia intr-un computer, am construit acea molecula informationala, peste un milion de litere de cod genetic, am plasat-o intr-o celula receptoare si am inceput acest proces din punctul in care informatia converteste celula intr-o alta specie.”

Craig Venter a decodat secventa unui organism, apoi a folosit informatia pentru a sintetiza ADN in acea secventa. A facut cateva modificari: adaugand patru substante „distinctive” si cod suplimentar  care se vor colora in albastru, in prezenta unei anumite substante contrastante. Apoi a fost implantata intr-o bacterie deja EXISTENTA de acelasi fel.

Aşa-zisului „guru biotech” Craig Venter, a extras in prima faza gene dintr-o bacterie numita Mycoplasma capricolum ,apoi a creat siruri de ADN artificial pe care le-a plasat in bacteria moarta Mycoplasma mycoides.

Sunt cel putin trei probleme pe care Craig Venter trebuia sa le „rezolve” pentru a CREEA viata sintetica…

1)Masina de decodare: a folosit o celula deja existenta .

2)Software: a obtinut informatia dintr-o celula existenta, a modificat-o, si a sintetizat ADN-ul cu aceasta informatie.

3)Unirea acestei molecule in ciuda problemelor chimice si fizice. Venter a folosit proteine din drojdie.

Secventa de software ADN a fost planificata dupa analizarea unui microb deja existent, componentele au fost unite folosind procedee chimice complicate bazate in mare parte pe organisme vii si produsul a fost citit cu un mecanism celular deja existent. Aceasta nu este cu adevarat o forma de viata sintetica.Asta se numeste manipulare genetica, nu „creatie”.

Acest genom creat de om nu este din punct de vedere tehnic artificial. “Este o mare realizare, dar nu as numi-o organism artificial”, afirma bio-inginerul James Collins ( un cercetator de la Howard Hughes Medical Institute al Boston University, neimplicat in acest studiu). Sintetic, argumenteaza el, implica pornirea de la zero, nu plagiatul unui genom natural. In plus, experimentul a avut nevoie de o celula receptor pentru a oferi citoplasma necesara genomului transplantat. “Este un amanunt mic, dar unul important”, afirma el.

Pentru a sustine crearea vietii sintetice, crede Glenn McGee de la Centrul pentru Bioetica Practica din Kansas City, Mo., intregul organism trebuie creat cu succes din materiale primare. “Revelatia de senzatie nu a avut loc inca”, afirma McGee. “Ceea ce ei au reusit este sa transplanteze cu succes ADN de la o celula la alta, fara sa deterioreze notabil functionarea vechiului ADN, asa cum o inteleg ei, prin definitia lor functionala. Cand o vezi asa, este cu mult mai putin semnificativa.”

„Creatia”lui Craig Venter, este o incercare ordinara in stil Frankenstein de manipulare a naturii, iar ideologii ce vantura ideea de „viata artificala”, nu merita decat un… dus rece!

Ateismul „ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară. Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri „iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de inrobire a maselor: manipularea genetica.

Cosmologia Big Bangu-lui va ramane doar la stadiul de fantezie.

O adunatura de „savanti” care-si dau cu presupusul, nimic mai mult.

Acest articol a fost publicat în anarhism, Antifa, ateism, bolsevism, city bingo, comunism, FMI, Halloween, leninism, marxism, nationalism, rugul aprins, socialism, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Viaţa artificială”creată”de Craig Venter,o manipulare ordinara!

 1. Adi zice:

  Jurnalistii nu sunt ignoranti „la modul general”, ci folosesc deliberat titluri bombastice, care frecvent nu au nicio legatura cu realitatea. Desigur, nu zic de cei din Romania… dar se presupune ca, din contra, au o intelegere multidisciplinara vasta… care sa le permita opinii proprii etc.
  Problema este ca acestia deliberat isi aleg titlurile si abordarea in functie de newsworthiness, nu strict fata de rigoarea stiintifica… adica sa se supraentuziasmeze ateistii si sa sara sa cumpere ziarul/revista…
  Dar din principiu nu inteleg ce problema ar fi daca omul ar putea crea viata… chiar si in sensul de a proiecta o celula complet noua de la 0. Trecand peste enormele impedimente tehnologice…
  Adica te apuci sa scrii cod ADN, bagi nanoboti sa construiasca constituentii celulari si gata…ai reconstituit crearea vietii!
  Asta demonstreaza ca viata a fost creata sau ca a evoluat de capul ei aparand din nimic?!:)

 2. chemanonim zice:

  Reblogged this on wp2wp.

 3. chemanonim zice:

  doresc sa preiau din cind in cind si de pe la voi cite un articol, se poate?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.