Sfanta Cruce, armă împotriva diavolului


              După Cuvântul lui Dumnezeu, Crucea nu este de ruşine ci de laudă. Iar sectanţii care au propovăduit minciuni împotriva Crucii lui Hristos vor fi sortiti pieirii:

Mulţi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se poartă ca duşmani ai CRUCII lui Hristos . Sfârşitul acestora este pieirea.” (Filipeni 3.18-19)

Sfîntul Apostol Pavel, ne spune: „Căci cuvântul crucii pentru cei ce pier este nebunie, iar pentru noi cei ce ne mântuim este PUTEREA lui Dumnezeu” (I Corinteni 1,18).

Acest adevăr îl vor cunoaşte toţi sectantii şi necredincioşii cand vor vedea Sfînta Cruce, semnul Fiului Omului, venind pe norii Cerului cu slavă şi strălucire negrăită.

Atunci vor cunoaşte necredincioşii şi sectanţii că Sfînta Cruce este arma prin care Iisus Hristos, Mantuitorul nostru a zdrobit porţile iadului.

Sfanta Scriptura ne spune că la plinirea vremii, înainte de înfricoşata Judecată de apoi, se va arăta Sfînta Cruce  venind pe norii cerului, cum citim:

Atunci se va arăta pe cer SEMNUL Fiului Omului şi vor plînge toate neamurile pămîntului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu putere şi cu slavă multă”(Matei 24, 30).

Ce vor zice atunci sectanţii care nesocotesc Sfînta Cruce, cand vor vedea semnul Fiului Omului venind pe norii cerului?

Ce vor zice toţi cei care se numesc in mod pretentios creştini, dar resping şi hulesc Crucea lui Hristos?

Noi însă, cei care cinstim Sf Cruce, vom fi plini de nadejde la aratarea Sf Cruci, să zicem fiecare cu Sfîntul Apostol Pavel:

Mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos„(Galateni 6,14).

Lipsa de respect fata de Sf Cruce ,arata clar cine este stapanul lor . Nu vor găsi atunci sectantii nici un loc de scăpare sau sprijin ca să se ascundă de strălucirea Sf  Crucii a lui Hristos, care va străluci de mii de ori mai mult decît soarele. Atunci vor cunoaşte necredincioşii şi sectanţii că Sfanta Cruce este arma prin care Iisus Hristos, Mantuitorul nostru a zdrobit porţile iadului .

Sfantul Apostol Ioan ,precizeaza ca odata cu arătarea Sfintei Cruci pe cer ,se va însemna Crucea pe feţele tuturor drepţilor, cum citim în Apocalipsă.

Îngerii se sfătuiesc între ei  zicand ca ” vom pecetlui,  frunţile lor„cu Sfanta Cruce.

Şi am văzut un alt înger care se ridica de la Răsăritul Soarelui şi avea pecetea Viului Dumnezeu. Îngerul a strigat cu glas puternic către cei patru îngeri …” Zicând: Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru. „(Apoc. 7,2-3).

De aceea crestinul se insemneaza cu semnul Crucii, ca si cu o pecete a lui Hristos.

Semnul Sfintei Cruci este  o ARMA de aparare  in ”razboiul”nevazut, duhovnicesc, impotriva ispitelor diavolesti.  Semnul crucii este  o sursa de binecuvantare si un mijloc de protectie  in fiecare activitate zilnica ,prin semnul Sf Cruci, demonii sunt indepartati.

Cel care NU isi face Cruce este un necredincios, pentru ca nu crede in”razboiul ” nevazut in care demonii incearca sa ne biruiasca, prin ispite si atacuri zilnice.  Prin Sfanta  Cruce ne deosebim cei credinciosi de cei necredinciosi.

Oriunde ne-am face rugăciunea, acasă ori pe drum, la Biserică , oriunde şi oricând,  trebuie să o începem şi să o încheiem cu semnul Sfintei Crucii, făcut cu toată evlavia şi cu toată credinţa, pentru că o facem în numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh.

Parintii bisericesti din primele secole limpezesc si mai bine lucrurile ,Tertulian ( 160-240) ne spune despre Sf Cuce ca: „Inainte si in timpul treburilor, intrind si iesind, imbracandu-ne, inainte de somn, in toate lucrarile noastre, la fiecare pas si la fiecare fapta, noi ne insemnam cu semnul sfintei cruci” (P.L. II, col. 99).

Iar Ipolit al Romei ,”Dacă eşti ispitit, insemneaza-ti mereu fruntea cu semnul crucii cu evlavie, caci acest semn al Patimirii s-a aratat incercat impotriva diavolului daca-l vei face cu credinta. Acest lucru l-a invatat in prefigurare Moise prin mielul junghiat de Paste, poruncind sa se unga cu sangele lui pragul si cei doi stalpi ai usii si insemnand credinta in Mielul desavarsit care este acum intre noi. Caci insemnandu-ne cu mana fruntea si ochii, ne ţinem departe de cel ce incearca sa ne nimiceasca.”(Fragment din scrierea Tradiţia Apostolică (cca 200-235) al lui Ipolit al Romei cu privire al semnul crucii).

Treaba este destul de clara ,diavolul ii indeamna pe toti cei rataciti de la adevar ,adica slugile lui ,sa huleasca impotrica Crucii lui Hristos.

Crucea este arma contra diavolului pentru ca intareste in noi duhul de sacrificiu..”In crucea Domnului …lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume” (Galateni 6, 14).

Prin puterea care ne vine din jertfa lui Hristos , noi trebuie sa realizam sfatul Sf. Ap. Pavel: „Sa prezentam trupurile noastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu„.(Rom.12,1)

Amin!

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Erezie, neoprotestantism, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, secte, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

62 de răspunsuri la Sfanta Cruce, armă împotriva diavolului

 1. Dragă Mihai, şi ce faci când Tradiţia vine în contradicţie cu Scriptura??

  MihailAndrei’s Blog :Nu exista nici un conflict intre ele cele 2 izvoare ale Revelatiei celei dumnezeiesti.
  Hristos nu a scris nimic, iar Apostolii, aşa cum se poate foarte limpede vedea chiar din Scriptură, şi-au scris doar o mică parte din învăţătura pe care o propovăduiau şi au scris-o în nişte situaţii concrete şi unor comunităţi concrete. Iniţial exista doar predica orală, ca învăţătură a Bisericii.
  Puţin mai târziu, în sânul Bisericii, ca un rezumat (dar nu sistematic, ci de conjunctură) al Tradiţiei a apărut Scriptura. Ca prim document scris, Scriptura NT are autoritate supremă în Biserică, dar nicidecum unică.

  Traditia nu este altceva decat invatatura Mantuitorului care s-a transmis din generatie in generatie,prin viu grai sau prin mana unor oameni alesi de Dumnezeu.” Multe avand a va scrie, n-am voit pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc ca voi fi la voi si voi grai gura catre gura , ca bucuria noastra sa fie deplina” (II loan I, 12)

  Sfanta Traditie are rolul de completare si lamurire a Sfintei Scripturi, de aceea fata de aceasta ea este completiva si explicativa.Ar fi o mare greseala sa se creada ca atat Scriptura, cat si Traditia ar putea exista fara Biserica, fiindca si una si alta se afla in stransa legatura cu comunitatea crestina, care este Biserica.Insasi Scriptura n-ar fi existat fara Biserica,caci canonul Sfintei Scripturi a fost stabilit in Biserica.

  „Biserica este stâlp si temelie a adevarului „(1 Timotei 3:15) ,daca stâlpul cade, întreg edificiul se prabuseste, inclusiv Scriptura!Biserica este cea care pazeste si garanteaza Scriptura.

  Faptul ca Biserica este pazitoarea adevarului(zidul de aparare), rol pe care l-a jucat cu cinste în istorie când a luptat împotriva diferitelor erezii, nu înseamna de loc abandonarea Scripturii de catre credinciosii individuali.
  Daca la usa îmi bate un Martor al lui Iehova, nu mai este necesar sa petrec cu el zile întregi de studiu al Scripturii. Biserica l-a declarat deja eretic si aceasta îmi este suficient.

 2. Adi zice:

  Traditia conduce la Scriptura, iar Scriptura conduce la revelatia personala continua, de aceeasi natura cu constiinta!

 3. Georgiana T zice:

  Dumnezeu sa ne ajute , Mihail Andrei! Adevarul este unul singur dar trebuie sinceritate ca sa-l cauti! de fapt fugim de durere…de Cruce! Ortodoxia este Adevarul dar nu e usor sa ne rastignim mintea asta cazuta….

  MihailAndrei’s Blog:Trebuie sa ne solidarizam in fata nemernicilor apostati… sa ne aparam, doar suntem la noi acasa.Devine o obligatie din ce in ce mai stringenta demontarea propagandei eretice!. Trebuie sa eradicam ciuma eretica !Nu vrem crestinism la mana a 7-a ,made in usa.

 4. Agaton zice:

  “Crucii Tale ne inchinam, Hristoase, si sfanta Invierea Ta marim”.@MihilAndrei ma bucur sa vad ce teme abordezi din pct.de vedere crestin ortodox ,aratind de altfel si ratacirea in care sunt sectele astea care au aparut ca ciupercile dupa ploaie si care nu au istorie,nu au succesiune apostolica ,nu au har,nu au pe Hristos ci doar se regasesc in unele erezii care au fost combatute in sinoadele ecumenice si au ca incepatori ai rautatii pe Luther,Zwigli,Calvin si alti rataciti de la reforma incoace.Sectantii sunt lupi in piele de oaie sunt slujitori ai satanei si multi din acestia din ignoranta,mindrie si ratacire nici nu stiu aceasta avind’ credinta “falsa .Nu sunt de acord cu limbajul care de multe ori este foarte dur(chiar atac la persoana)si neadecvat pt.un crestin ortodox deoarece trebuie sa avem intelepciunea sa nu dam apa la moara prin limbajul neadecvat acestor rataciti si eretici.Trebuie spus clar ca sunt rataciti si eretici si acest adevar doare dar acesta este adevarul chiar daca ei nu vad aceasta….Doamne ajuta!

 5. simona zice:

  „Daca Domnul Hristos, rastignit pe cruce, si ingropat n-ar fi inviat din morti, crucea Sa ar fi ramas, in istoria Bisericii, numai ca un instrument, prin care s-a savarsit cel mai cumplit chin trupesc (crudelissimum supplicium) asupra Sa, asa cum au ramas crucile celor doi rastigniti impreuna cu El.”

  Eu am niste probleme de logica, recunosc. Prin urmare imi scapa logica acestei afirmatii … Nu ai vrea, te rog, sa dezvolti?

  Pentru ca dupa slaba mea logica, nu inteleg cum invierea lui Isus a sfintit crucea pe care a fost omorat …

  MihailAndrei’s Blog:Sfanta Cruce este altarul pe care s-a adus jertfa cea adevarata pentru oamenii din toate timpurile.”El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru păcatele noastre, ci şi pentru ale lumii întregi.”(1 Ioan 2,2)

  „Şi printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele CRUCII Sale. „(Coloseni 1,20)

  O prefigurare a Sfintei Cruci in Vechiul Testament o reprezinta altarul de jertfa in general,iar in special altarul pe care Avraam a vrut sa jertfeasca pe fiul sau Isaac.Sf.Chiril al Alexandriei spune ca lemnele purtate in spate de Isaac pentru a fi puse pe altarul de jertfa simbolizau “Crucea lui Hristos”.O alta imagine a crucii este lemnul pe care Moise a ridicat sarpele de arama in pustiul Sinai,in care Insusi Hristos recunoaste prefigurarea Crucii Lui.

  Nu gasim niciun loc in Noul Testament in care crucea sa fie dispretuita.Dimpotriva,atat Mantuitorul cand si Sfintii Apostoli cinstesc crucea,ea fiind strans legata de jertfa iubitoare a Fiului lui Dumnezeu pentru intreaga creatie.

  Cinstind Sfanta Cruce,ne impartasim de roadele jertfei lui Hristos si de biruinta Invierii.
  La bucuria Invierii se ajunge prin jertfa Crucii.Puterea de a ne asuma crucea si de a lupta impotriva pacatului e data de Crucea si Invierea lui Hristos.

  Sfanta Cruce=Altarul de Jertfa al Mantuitorului Hristos,despre care Sf Ap Pavel spune…”Mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos”(Galateni 6.14).

 6. Agaton zice:

  Tocmai, ca dupa ce a Inviat Hristos Domnul si a intrat prin usile incuiate la sfintii apostoli Iisus Hristos pe acel trup pnevmatizat,transfigurat,indumnezeit,purta inca semnele Crucii(rastignirii) aratind prin aceasta ca mintuirea ni s-a dat si se da prin Hristos cel ce si-a asumat Crucea si ca la Inviere se ajunge prin Cruce adica prin asumarea necazurilor vietii,rabdarea nevointele ascetice in lupta cu lumea(ca pacat) cu trupul acesta influentat de dorinte si afecte si cu lumea demonica care in ascuns sau la aratare ne lupta pe fiecare dintre noi,aceasta lupta o ducem in numele si prin credinta tare in Hristos Iisus in Biserica(Biserica fiind mireasa lui Hristos care este fondata la Cincizecime).Crucea arata verticalitatea adica legatura noastra cu Divinitatea prin relatia personala pe care o avem cu Domnul in si prin Biserica si orizontalitatea adica viata noastra in trup si legatura noastra cu natura,universul si aproapele. Viata noastra pe orizontala se sustine si inalta din cele de jos adica de la pacat la o viata duhovniceasca prin verticalitate adica prin legatura noastra cu Dumnezeu in Biserica.Oare de ce Hristos dupa Inviere inca purta semnele Crucii(ale rastignirii) daca trupul sau era spiritualizap,pnevmatizat?Oare ce a vrut sa arate cu aceasta?Problema este ca tocmai nu intelegeti.

 7. simona zice:

  Desigur ca imi este greu sa inteleg … un stufaris enorm de vorbe pe care nici nu am timpul si rabdarea sa le citesc … Imi poti explica simplu, prin cuvintele tale ?

 8. simona zice:

  Este o chestiune interesanta : faptul ca eu cred in jertfa si invierea lui Hristos, si il recunosc ca Mantuitor nu este suficient pentru a ma numi crestina … Daca as crede in TOATE CELELALTE as fi mai mai aproape de mantuire decat daca cred doar in cel care mi-a adus mantuirea … Precum am spus … probabil ca am mari probleme de logica.
  Dumnezeu, in trinitatea lui, nu este suficient in viata mea, de aceea sunt sectanta si aratata cu degetul de reprezentantii unei biserici care isi spune ca este a lui Cristos. Inchinarea mea inaintea lui Dumnezeu nu este suficienta, trebuie sa ma inchin si crucii, si lacasurilor de cult, si multimii de sfinti, si in urma preotului care a trecut pe langa mine, si tot asa … Doar asa ma pot numi drept-credincioasa …

  „Crucii Tale ne inchinam Hristoase, si sfinta Invierea Ta o laudam si o marim! ”
  sau
  „Tie ma inchin Hristoase, si invierea ta o laudam si o marim!”

  Si totusi, nu am avut corigente la logica …

  MihailAndrei’s Blog: Nu trebuie sa te „inchini” Sfintilor ,trebuie decat sa-i cinstesti.

  Apostolul Pavel a poruncit:
  „Daţi tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu CINSTEA , cinste” (Rom 13,7).

  Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu:

  „Cine va PRIMESTE pe voi, pe Mine Ma primeste „(Matei 10, 40).
  „Cel ce vă ASCULTA pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se LEAPADA de voi se leapădă de Mine”(Luca 10, 16).

  Astfel, cine nu cinsteste pe sfinti, nici pe Domnul insusi nu-L cinsteste.

  In acest caz se mai poate spune ca-l aveti pe Hristos?
  Nu!

 9. Adi zice:

  Simona, asl pls

 10. Agaton zice:

  Unei minti trufase , intunecate si ratacite care este sub influenta demonilor arhiconi(demonii teologi)intr-adevar ca ii este greu sa inteleaga deoarece credinta este strimba.

 11. Agaton zice:

  Chiar nu are rost.Tocmai am explicat…….Tocmai, ca dupa ce a Inviat Hristos Domnul si a intrat prin usile incuiate la sfintii apostoli Iisus Hristos pe acel trup pnevmatizat,transfigurat,indumnezeit,purta inca semnele Crucii(rastignirii) aratind prin aceasta ca mintuirea ni s-a dat si se da prin Hristos cel ce si-a asumat Crucea si ca la Inviere se ajunge prin Cruce adica prin asumarea necazurilor vietii,rabdarea nevointele ascetice in lupta cu lumea(ca pacat) cu trupul acesta influentat de dorinte si afecte si cu lumea demonica care in ascuns sau la aratare ne lupta pe fiecare dintre noi,aceasta lupta o ducem in numele si prin credinta tare in Hristos Iisus in Biserica(Biserica fiind mireasa lui Hristos care este fondata la Cincizecime).Crucea arata verticalitatea adica legatura noastra cu Divinitatea prin relatia personala pe care o avem cu Domnul in si prin Biserica si orizontalitatea adica viata noastra in trup si legatura noastra cu natura,universul si aproapele. Viata noastra pe orizontala se sustine si inalta din cele de jos adica de la pacat la o viata duhovniceasca prin verticalitate adica prin legatura noastra cu Dumnezeu in Biserica.Oare de ce Hristos dupa Inviere inca purta semnele Crucii(ale rastignirii) daca trupul sau era spiritualizap,pnevmatizat?Oare ce a vrut sa arate cu aceasta?Problema este ca tocmai nu intelegeti.Bine ar fi Simona sa citesti totul si safii obictiva si nu subiectiva si sa incerci sa gindesti si altfel de cit va invatat pastorul la adunare.Numai bine, Doamne ajuta!

 12. Agaton zice:

  Gindirea noastra trebuie sa fie integralista si sa nu gindim doar pe parti, ci sa vedem legatura dintre lucruri in ansamblul lor.Nu putem scoate fraze(citate) din context ,din Sf.Scriptura fara sa tinem cont de text in ansamblul lui.Eu studiez apologetic si istoria religiilor(budism,hinduism,mahomedanism,etc.).Studiez deasemenea toata pleiada de secte,atit protestante,neoprotestante si istoria crestinismului in general.E bine cind vorbim sa vorbim in cunostinta de cauza

 13. ionut zice:

  @simona: sper ca dupa ce toate acestea au fost spuse, sa te trezesti. ti s-au deschis ochii, depinde doar de tine sa vezi.
  @agaton: multumiri pentru tot ce ai spus despre Cruce. Sper ca acest blog sa fie citit de cit mai multi rataciti, sa se destepte.

 14. spy777trois zice:

  simona /cei care au motiv de disputa pe acest subiect ar trebui sa nu mai scrie si sa-si vada de treburile lor.Nu crezi in cruce ,tine acest gand doar pt tine .Ceea ce ai publicat sunt niste tampenii .Trebuie sa-ti marturisesti credinta in sufletul tau adica in liniste(Dumnezeu te aude ,e atotprezent si omniscient), nu sa zberi ca un aurolac pe un stadion .Acele imagini sunt o batjocura adusa Lui Dumnezeu.In biserica ortodoxa exista cantece si laude aduse Lui Hristos de mii de ani(pentru care necesita foarte multa pregatire) si tu imi aduci niste zgomote asurzitoare create de niste cantareti ce confunda muzica crestineasca cu Rockul.”Evanghelizare” cu lopata ,marca Paula White ,gagica lu’ Benny Hinn” ce e asta evanglelia a fost propovaduita acum 2000 de ani de catre apostoli iar asta vine cu lopata ,sa fim sinceri e o Prostie.Asa ca iti sugerez sa nu mai puplici pe acest blog si sa-ti tii ideile tale sectare la tine in cap.

 15. SCRIPTURA zice:

  Aha,deci Hristos se ocupa de dieta noastra alimentara in Scriptura,asta e scopul ei nu?
  Neamuri pagane ce traiti in patima poftei!Asta ati inteles voi de la Hristos,sa mancati sa beti si sa petreceti cu sarbatorile voastre idolatre.Hristos ne vorbeste de hrana si bautura spirituala,papagalilor,nu de aberatiile voastre.Bine ca nu ati devenit vampiri si canibali(oare?)si sa incepeti sa sugeti si sa mancati sangele animalelor sau oamenilor pentru ca asa a spus Hristos,sa beti din sangele LUI si sa mancati din trupul LUI!
  Crucea este semnul FIAREI,nu arma impotriva ei,desteptilor.Da,crucea are putere…satanica!
  Si va mai mirati cand va trimitem la spital,voi sunteti bolnavi psihici,scelerati si schizofrenici,dementi cu acte in regula,care pozeaza in sfinti si martiri.Da,niste indraciti smecherosi cu fete de inocenti perversi,astia sunt adevaratii lupi in piele de oaie.

 16. Joseph Smith zice:

  da-ti praful de pe Biblie si cercetati,apoi va cerceteaza cuvantul lui Dumnezeu ,si ve-ti afla ca intradevar aproape toate sunt implinite si la majoritatea s-a pus semnul fiarei inca din scutece si se inchina la imaginea ei IDOLATRIE :mai multe detalii pe acest site „http://www.christmasisalie.com/” (daca cercetati cu advarat si indelunga rabdare ,succes)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.