Sectantii sunt lupi in piele de oaie!


Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt LUPI răpitori. „(Matei 7,15).

Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 de culte”crestine”cate exista astazi in lume.” Este un Domn, o credinţă, un botez… „(Efeseni 4,5).

Ereticii/sectantii ,adica cei care produc DEZBINARI in Biserica Lui Hristos, sunt denumiti “oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor este atacul asupra unitatii credintei .

Aceştia sunt cei ce fac DEZBINARI, (oameni) fireşti, care nu au Duhul. ” (Iuda 1 ,19)

Sectantii, adica slugile satanei vor distrugerea crestinismului, prin scindarea lui in mii de „culte”. „Ca să nu fie DEZBINARE în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele. „(1Cor.12,25)

Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos, tara si de neam. Toate sectele au în comun un singur lucru: îndepărtarea oamenilor de Biserica ORTODOXA şi de mântuirea prin Hristos.

Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. John Smith si Thomas Helwys (baptisti), A.J. Tomlinson si Charles Parham (penticostali), William Miller si Ellen G. White (adventisti), Charles T. Russell (yehovisti) … asa au aparut sectantii. Niste fermieri din America s-au gandit …”hai sa facem si noi o afacere si sa  vindem locuri in rai”  , asa au  aparut „cultele” neoprotestante.

Sfantul Apostol Pavel, avertizeaza despre aparitia celor care fac DEZBINARE.

Iar oamenii răi şi amăgitori vor merge spre tot mai rău, ratacind pe alţii şi RATACITI fiind ei înşişi.”(2 Timotei 3.13 )

„Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să NU fie DEZBINARI  între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere (1 Cor 1-10).

Nu spune sa fim dezbinati in diverse „culte”, spune sa fim uniti in „acelasi cuget” (credinta cea dreapta).

Sf.Ap.Petru isi exprima chiar ingrijorarea fata de procesul de infiltrare a ereziilor/sectelor, avertizand ca vor provoca DEZBINAREA .

Dar au fost în popor si prooroci mincinosi, dupa cum si între voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura ERESURI pierzatoare.   Si multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita”(2 Petru 2 ,1-2)

Combaterea fenomenului sectar trebuie sa devina o obligatie de onoare pentru fiecare roman.Tradatorii aserviti intreselor straine Neamului Romanesc, neam crestin inca din vremea Sf. Ap. Andrei,trebuiesc respinsi .

Nu se poate sa permitem oricarui venetic sa-si inchipuie ca este la el acasa.

Mărturisirea credinţei este o obligatie. “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor şi Eu voi mărturisi pentru el înaintea Tatălui Meu care este în ceruri…” (Matei 10, 32)

Biserica lui Hristos este indreptatita sa marturiseasca despre ADEVAR ,nu orice „profet” eretic arondat la vreo panarama de secta . “Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a  ADEVARULUI.„(1 Tim .3,15),nu avem nevoie de „sfaturile” sectantilor, noi cunostem crestinismul in forma apostolica de la Sf Ap Andrei .

Hristos a poruncit sa ascultam de Biserica, nu de sectanti.

De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur….de nu-i va asculta , SUPUNE-L BISERICII, iar de nu va ASCULTA nici de BISERICA , sa-ti fie tie ca un pagan si vames.(Matei 18,15-17)

Sectele, prin prozelitii lor au napadit tarile ortodoxe precum lacustele lanurile de grau. Datoria de onoare a orcarui ortodox este sa-si apere Biserica, identitatea si demnitatea in fata oricarui tradator vandut sectelor.

Sectantii , traiesc cu impresia ca sunt pe picior de egalitate cu Ortodoxia…ei bine, tocmai asta trebuie sa refuzam. Ei nu sunt pe aceeasi treapta cu Ortodoxia, sectele au aparut in 1900 toamna, la spartul targului, pe cand Ortodoxia are succesiune pana la Sfintii Apostoli. Sa faci o egalizare intre Ortodoxie si secte e pur si simplu tradare.

A ceda in fata sectelor, ar insemna sa ne plecam capul in fata diavolului in semn de supunere. „Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei „(Luca 21, 8 ).

Nu cumva sa se gandeasca tradatorii sectari ca sub pretextul dragostei de aproape sau cel pacii, noi vom abdica de la BISERICA stramoseasca, mostenita de ai nostri inca din vremea Sf. Andrei. Pacea si dragostea de aproape are limita, in clipa cand cineva isi permite sa lezeze cat de putin Biserica Lui Hristos, preferam mai bine „razboiul”, caci e mai drept decat pacea si infratirea cu scarbele tradatoare asemeni Iscarioteanului.

vă scriu şi să vă îndemn ca LUPTATI pentru credinţa dată SFINTILOR ,o dată pentru totdeauna“(Iuda, 1, 3).

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, anarhism, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, city bingo, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Sectantii sunt lupi in piele de oaie!

 1. TLC zice:

  @merylyss

  Pisi, multumesc frumos ca-ti exprimi ingrijorarea. Te asigur ca nimic nu ma impiedica sa fiu fioros la vanatoarea de mistreti. Intre mine si friptura vanatoreasca…nimic nu poate sa intervina. D’aia am zis ca-l caftesc pe Tiriac!
  Noapte buna si tie.

 2. Dumy zice:

  Ba ciobane-lu mihail andrei. Esti un sectar Ortodox iconar, esti in afara Cuvantului lui Dumnezeu.Si chiar daca e Blogul tau esti un nimeni cu mot.Nu ai maniere elegante,esti un jeg lustruit la caruta sectarilor schismatici un securist pupincurist si un aservit diavolului.Daca nu te schimbi, Domnul Isus nu te va avea in vedere NICIODATA.

  MihailAndrei’s Blog : Sluga adventismului , sunt aproape sigur ca traznaile care le debitezi tu, iti sunt impunse de pastorul tau, la voi exista un control strict al adeptilor. Pana si schimbarea domiciliului aud ca se face doar cu scrisoare de recomandare. Hai , baga repede..seful tau a calculat data exacta cand vine Iisus?

  Umbla vorba ca asteptati „imparatia milenara”, ai grija mai era unul care propovaduia o astfel de smecherie, doar atat ca se exprima in germana. Ala pomenea de „Reich-ul milenar”.

  Ia-ti hulubii si dispari in balega sectant-adventista, mergi si linge obeliscu lu’nutzi ,danseaza in jurul mormantului ei, poate ai bafta si iti sopteste duios care-i treaba cu parusia.

  Cand ajungi in america sa o intrebi pe Nutzi a ta…cum s-a mantuit lumea pana sa apara secta adventista?

 3. Dumy zice:

  La cruce , sistemul ceremonial iudaic , a luat sfarsit.Sabatul nu facea parte din sistemul ceremonial. Moise cand a coborat de pe munte avea cele doua table ale Legii morale.Deut 10,1-5. Legea ceremoniala a fost scrisa si pusa langa Chivot.Deut 31,24-26. Ce era in Chivot. Era Legea Morala, si aceasta Lege este acum in chivotul legamantului din cer. Apoc 11,19. Sabatul este zi de inchinare si pe Noul Pamant. Isaia 66,22-23. :,,Caci dupa cum cerurile cele noi , si pamantul cel nou , pe care le voi face , vor dainui inaintea mea-zice Domnul-asa va dainui si samanta voastra si numele vostru. In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni ORICE faptura sa se INCHINE inaintea Mea,-zice DOMNUL-. De ce nu spune de duminica, ca zi de inchinare. Parlitilor. !

  MihailAndrei’s Blog : Sectantule, elucubratiile de ziua a 7-a ale lui ellen white te-au zdruncinat irevocabil. Unicul neuron, biciuit de ineptiile adventiste isi da duhul in praful ignorantei.

  Daca „sistemul ceremonial iudaic” a picat cum de a ramas abureala cu „animale necurate”?

  Secta adventista tine niste porunci alimentare pentru ca asa le-a spus lor falsul prooroc Ellen G White. Daca aia le spunea ca e sanatos sa mananci ceapa prajita, astazi astia mancau ceapa prajita si infestau forumurile cu discutii despre asta. Nu exista adventist care sa aiba acel stil de viata pt ca a cercetat el singur, ci mai intai pt ca asa i-a spus White si, avand deja mintea pre-lucrata, eventual a citit si carti, dar tot filtrate de secta.

  Interdicţia de a consuma carne de porc şi zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table şi totuşi secta adventistă le ţine cu aceaşi stricteţe pentru că aşa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.

  Iata ce le scria Sf Ap Pavel creştinilor din oraşul grecesc Corint …
  Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru.” (I Cor. 10,25).

  In oraşul grecesc Corint , oamenii consumau tot felul de cărnuri şi nu cunoşteau obiceiurile evreieşti privind mâncărurile necurate ,logic ca in “macelariile” din corint se vindea si carne de porc!

  Interdicţia de a consuma carne de porc şi zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table şi totuşi secta adventistă le ţine cu aceaşi stricteţe pentru că aşa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: ellen white.
  Mai sunt valabile regulile alimentare din Leveticul si azi?
  NU!
  Odata cu invierea Lui Hristos, a luat sfarsit.

  Terminati cu basmele evreiesti. Noi suntem crestini, rascumparati dintre neamuri.
  Nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om” (Matei 15,11).

 4. Dumy zice:

  Stimate taran TLC , esti un habarnist,si scrii fara sa judeci,cu mintea ta de gaina avortata.Ori esti bou din nascare ori prost de mirare.Tu nu vezi ca esti prost ca noaptea.Daca nu cunosti Scriptura nu-ti mai da cu parerea ca sa te vari in vorba.Sistemul ceremonial a luat sfarsit la Golgota. Mat 27,51.Prin ruperea perdelii , a incetat sistemul jertfelor care arata spre Calvar.Si faci confuzie intre ceremonial si Legea Morala. Isus zice in Ioan 14,15.,,Daca Ma iubiti ve-ti Pazi Poruncile Mele,,. ! Cine esti TU mai …acesta ..TLC , sa-L contrazici pe ISUS. ?UIta-te la voi. Preoti care se culca cu animale.Sunt pline bisericile cafenele cu betivii vostri ,,ortodocsi,,Uita-te ce fac curvele voastre in Italia , Germania etc.Asa este si invatatura voastra ,o beti din Pocalul papal ca o fiica ce sunteti.Apoc 17,2. Isus v-a pregatit roba neagra si rosie din Apoc 16,2.s.a.m.d.

  MihailAndrei’s Blog : Sectantule ,lasi impresia ca esti mare fan al Vechiului Testament in detrimentul Noului Testament. Daca vrei sa respecti legea lui Moise e ok, mergi la ambasada statului Israel si cere sa te ajute sa iti expui propria-ti perspectiva la sinagoga…dar ai grija sa nu cumva sa pomenesti de Iisus, ca te trimit aia la deminari in fasia Gaza.

  Ar trebui sa intelegi ca mozaicii nu au treaba cu crestinismul. Sigur, putem discuta,perspectiva religioasa e complexa, evreii nu-l considera pe Iisus ca fiind Mesia cel promis, inca il mai asteapta. In schimb crestinii l-au primit pe Iisus, percep evenimentele de acum mai bine de doua milenii ca fiind noul inceput.

  Tu nu ai auzit ca…Hristos, este sfarsitul Legii? …”Căci SFARSITUL Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede”. (Rom., 10, 4)

  La secta adventista nu ai auzit treaba asta? ….” Astfel că LEGEA ne-a fost CALAUZA spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă. Iar dacă a venit credinţa, NU mai suntem sub CALAUZA „. (Gal. 3,24-25)

 5. Dumy zice:

  Esti confuz intre ceremonial si Legea Morala.Si intentionat vb. cu fundul pt. ca nu ai Duhul Lui.Esti un batjocoritor de 2 lei.Esti batran dar degeaba esti .Iti bati joc de Isus si de oamenii de bine.Este blogul tau si tu tai si spanzuri.Nu ai argumente,daca ar fi dupa tine ,TU ai da cu ghioaga in semenii tai. Iata ce spune Pavel despre TINE, in F. A. 13,9-10.

  MihailAndrei’s Blog : Cum spuneam ,mai citeste ai multe de recuperat ,nu incerca sa ne prezinti „viziunile” profetesei ca fiind biblice .Nici un crestin dintre neamuri nu a tinut sabatul, nici abureala cu „animale necurate” ,astea’s inventii adventiste ,marca WHITE.

  Curaj, ia-l de mana pe sarlatanul ala de’ti este pastor si calculati parusia.
  Sau mai bine, roiu’… in America la mormantul lu’ nutzi profetesa zgubilitica, doar e mamica vostra .Trage o limba pe obeliscu’ ala masonic de pe mormantul „profetesei” ellen white ,alias nutzi cea lovita la cap.

 6. Dumy zice:

  Ce Porunca a calcat Adam si Eva in gradina Edenului.?Gen 2,16-17. Cele 10 Porunci erau deja,si s-a calcat a X a porunca . Sa nu Poftesti.Dumnezeu a dat omului Porunca -vers.16.- Ea, LEGEA MORALA fost data de Dumnezeu lui Moise Sub forma scrisa si numerotata de la 1 la 10. Toti care calca cu buna stiinta aceasta Lege Morala, NU il iubesc pe Domnul Isus. 1 IOAN 2,3-4. :,,Si prin aceasta stim ca il cunoastem , daca PAZIM Poruncile LUI.Cine zice ,, IL CUNOSC,, si nu Pazeste Poruncile Lui , este un MINCINOS, SI ADEVARUL NU este in el,,. Mihailandrei esti un mincinos.!

  MihailAndrei’s Blog : Minti la fel ca „profeteasa” voastra nutzi ,adica ciudata aia care a fatat adventismul prin „marea dezamagire”.

  Avraam şi Isaac si Iacov au tinut sabatul ?
  NU! …timp de 4000 de ani, de la Adam la Moise, nimănui nu i-a poruncit Dumnezeu să serbeze sabatul.

  Asa ca lepra adventista nu mai prosti lumea cu sabatul pe care nutzica la impus!
  Tu nu intelegi ca nici un crestin nu a tinut sabatul pana la profeteasa voastra!

  Nici macar luther ,taticul vostru nu a amintit de asa ceva!

  Despre sambata, e destul de simplu de inteles…exceptie facand adventistii.
  Sambata este randuita pentru evrei, in amintirea iesirii din Egipt.

  Pentru ce a fost data ziua de sabat evreilor? Iata raspunsul clar:

  ” Adu-ti aminte ca ai fost ROB in pamantul Egiptuluisi te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo, cu mana tare si cu brat inalt , PENRU ACEASTA ti-a poruncit tie Domnul Dumnezeul tau, sa pazesti ziua SAMBETEI” (Deut.5,15).

  Este o ” aducere aminte” A EVREILOR de Robia egipteana , din care Dumnezeu ii scosese pe ISRAELITI poruncindu-le SPRE AMINTIRE sa tina SABATUL ca zi de odihna .

 7. Dumy zice:

  Isaia 65,2-4. Isaia 5,11.12.22. Prov 20,1. ! Apoc 21,8. ! Esti slujitorul lui Cornila al vostru care la-ti inchipuit voi in zugravelile voastre pe peretii vostri.

  MihailAndrei’s Blog : Ai grija cum vb ,o superi pe nutzi a voastra , ramai fara zeitza si nu mai ai cu cine sa vb in vis.

  Vezi ca s-au ieftinit bilete de avion catre america…drum bun, transmite-i parusie placuta lu’ Nutzi din partea mea.

 8. Dumy zice:

  Ba da destept te-a facut frac-tu. Duminica zi sfanta du-te si vinde gogosi la altii tarane. TU nu te auzi.Cum de iti permiti TU o javra ordinara sa schimbi Apoc 1,10.Ba mancaule de carne necurata , vii pe blogul tau si vinzi castraveti la gradinari.Acum stiu ca esti agent iconar sectar satanic. Un gunoi.Este pacat ca lumea vine la tine acasa , si mai poarta si dialog cu un sectar fanatic.Eu nu doresc sa intru in jocul tau. Plec cum a venit.Tu nu zidesti NIMIC.Nu esti decat un ratat .Domnul sa aiba mila de tine …căldărare. !

  MihailAndrei’s Blog : Borfasi adventist ,vinde povesti cu adeventisti la eschimosi, caci pe aici..o cam iei dupa ceafa.

  Cine a chemat-o pe nutzi a voastra să proorocească data cand vine Hristos?

  Erezia adventista a fost zamislita din obsesiile apocaliptice ale lui Miller, dar a a fost ridicata pe culmi nebanuite de fantasmele dezaxatei mental Ellen G White care credea ca sta la taclale cu diversi ingeri de lumina, emisari ai lui Dumnezeu. Prin desele caderi in transa Ellen G White pretindea ca a fost “rapita la cer” si instruita special sa arate oamenilor doctrina adventista.

  Adventismul, ca multe alte erezii, poarta stampila “made in U.S.A” si este o contrafacere ordinara a invataturilor crestine.

  Asa ca tenie necrozata, marsh inapoi in balta de urina a sectei tale acolo de unde ai venit.

 9. Dumy zice:

  Vreu sa fac o precizare. ASa zisa Biserica ,,Ortodoxa,,de oriunde nu este decat o adunare SATANISTA.Si ve-ti vedea in Ziua Focului…VOI propovaduitorii..de rahat satanic..voi conducatorii…

  MihailAndrei’s Blog : Crizele de epilepsie avute de catre ellen white erau parte din lucrarea diavolului,ea chiar vb cu taticul vostru satan in asa zisele „viziuni”.

  In Memorii (vol 1, cap.1- copilaria mea) Ellen G White explica situatia ei cerebrala destul e subreda….

  Sistemul meu nervos era istovit, mana imi tremura, astfel incat nu am putut face decat mici progrese la scris si nu puteam face altceva decat sa copiez pur si simplu in mod grosolan anumite texte. In timp ce faceam sfortari mari sa ma concentrez asupra lectiilor, literele de pe pagina pareau ca se amesteca, picaturi mari de sudoare imi apareau pe frunte si ma apuca ameteala si lesinul. (…) Invatatorii m-au sfatuit sa abandonez scoala si sa nu mai urmez cursurile pana ce nu ma voi face mai bine. (…) Trei ani mai tarziu, am mai facut o incercare de a dobandi o educatie. Insa, cand am incercat sa-mi reiau lectiile, sanatatea mea a cedat repede si era evident ca, daca ramaneam in scoala, as fi facut-o cu pretul vietii mele. Dupa varsta de doisprezece ani nu am mai frecventat scoala.”

 10. Dumy zice:

  Noi respectam si Pazim Legea Morala ca doctrina.Legea ceremoniala ce spui tu pe aici,s-a sfarsit la Golgota.Ea -Legea Morala-ramane pt. toata vesniciile- si este Caracterul lui Dumnezeu pt. toate Universurile. Ioan 14,15. De ce Domnul spune asa. Am mai spus tu faci confuzie intre ceremonial si LEGEA Morala.Biblia este a evreilor,iar biblia ta este contrafacuta pt. nevoile voastre popilor. Dumitru Cornilescu a fost preot , el a tradus-o si a facut-o bine.Tu te lupti impotriva lui Dumnezeu si a credinciosilor Lui.Ai sa vezi curand …rasplata LUI.

  MihailAndrei’s Blog : Voi respectati strict ce v-a bagat in mecla schizofrenica aia de white ,nimic mai mult.

  Arata-mi unde scrie in Noul Testament sa nu mananci carne de porc.

  Iata ce le scria Sf Ap Pavel creştinilor din oraşul grecesc Corint …“Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru.” (I Cor. 10,25).

  In oraşul grecesc Corint , oamenii consumau tot felul de cărnuri şi nu cunoşteau obiceiurile evreieşti privind mâncărurile necurate ,logic ca in “macelariile” din corint se vindea si carne de porc!

  Interdicţia de a consuma carne de porc şi zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table şi totuşi secta adventistă le ţine cu aceaşi stricteţe pentru că aşa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: ellen white.
  Mai sunt valabile regulile alimentare din Leveticul si azi?
  NU!
  Odata cu invierea Lui Hristos, a luat sfarsit.

  Mâncarea şi băutura nu au importanţă: „Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci dreptate, pace şi bucurie întru Duhul Sfânt” (Rom. 14,17).

  Noi (Neamurile) nu am primit o asemenea porunca, toate legile care sunt date in Vechiul Testament sunt date doar poprului lui Israel, dar dupa venirea lui Hristos, cand a vazut ca poporul lui nu vrea sa primeasca Evanghelia (Vestea cea Buna), apostoli au facut cunoscuta evanghelia la neamuri adica la noi,Mantuitorul Hristos NU ne-a dat o asemenea porunca, chiar din contra ne-a spus altceva …

  Nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om” (Matei 15,11).

 11. Dumy zice:

  Dar Avraam , cui i-a dat zeciuiala, si de ce.?Adventistii nu mananca carne de porc ,pt. ca asa sta scris, pt. ca Dumnezeu in prestiinta Luia spus mai demult de ce, porcul este un animal plin cu microbi si purtator de trichinella spiralis.Poti manca carne de oaie ,de vita , crap etc..Noi nu impovaram bugetul statului cu nimic . Stam pe zeciuiala de bunavoie.Maleahi 3,10. De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere.Calcati LEGEA MORALA a lui Dumnezeu ,va inchinati la icoane . Calcati porunca a 1 a, a 2 a , a 4, si pe altele,si spuneti ca sunte-ti biserica adevarata.Asta sa i-o spuneti lu Mutu.

  MihailAndrei’s Blog : SI de unde stii tu ce legi au ramas, si ce legi au cazut,ti-a soptit nutzi a ta in vis ?:)))

  Cum de legea din leviticul referitiare la carnea de porc a ramas? :)))

  Trebuie sa respecti ABSOLUT TOATE legile din VT…” Să păziţi TOATE legile Mele şi TOATE rânduielile Mele şi să le pliniţi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. ( Leviticul 19,37)

  Incepand cu alea care spun ca trebuie sa faci altar de piatra lui DUmnezeu, ca trebuie sa porti manta cu ciucuri in cele 4 colturi, sa te circumcizi .

  Ia zi sectantule, ti-ai circumcis copiii?
  Tu te-ai circumcis?

  Practica tăierii împrejur este tot legamant vesnic ,exact ca sambata,uite ce spune la lege….”sa pazeasca deci fiii lui Israel ziua odihnei, praznuind ziua odihnei din neam in neam ca un legamint vesnic” (Iesire 31, 16).

  Precum vezi este VESNIC.

  La fel si unde ti se porunceste sa omori vrajitoarele si homosexualii.
  Ia spune, te conformezi, sau nu esti decat un ipocrit care striga in gura mare ca respecta legile lui Dumnezeu, dar luat la bani marunti, se dovedeste ca doar cateva, nu toate.

  Deci adeventistule, respecti tu toate legile din VT?

 12. Dumy zice:

  Isus Hristos este sfarsitul legii ceremoniale.Moise s-a coborat de pe munte cu cele doua table ale Legii.Deut 10,1-5..! Cred ca esti chior si nu vezi !Voi habar nu aveti despre Doctrina Sanctuarului.De unde aveti voi..serafimii la cultul mortilor..ha..dar masa pe care puneti bautura alcool fermentat…ha.. dar cadelnita pe care tamaiati enoriasii cu fum..dar hainele negre ale popilor vostri …ha..Stiti de unde.? Din SFANTA evreiasca.Da Naosul si Pronaosul. ? Sfanta si Sfanta Sfintelor.Dupa ce fel de randuiala sunteti pusi.?A lui Moise..a lui Aaron .. alui Dumnezeu..Daca sistemul ceremonial a fost abolit la cruce…De unde sunteti voi ma..sectarilor.Voi nu vedeti ca sunteti sectari.Dumnezeu scrie UNA si voi face-ti cum va taie capu .Asta e solia care o spuneti voi lumii voastre ..Sa ne inchinam , la oameni morti…la cuvioase si oase de cîine…la doua Mării, cu 3 palarii..La toti puturosii,care au stat in , manastiri si au cersit pomana de la lume….la jegosii ăia care nu se spala cu lunile… aia .. calugarii ..sunt sfinti. Ha ..Ha Ha..

  MihailAndrei’s Blog : In capul ala al tau plin de borhot adventist nu poti explica de ce legea referitoare la carnea de porc a ramas …”Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă ,acesta este necurat pentru voi. Din carnea acestora să nu mâncaţi ” (Leviticul 11,7).

  Voi sectantii adventisti ţineti multe din obiceiurile Legii Vechi – pe lângă celelalte erori -, nu mănâncati carne de porc,asta pt ca asa v-a bagat in mecla ciudata aia de nutzi pt ca in Noul Testament nu este trecut asa ceva.

  Dar vrajitoare, ghicitoare si homosexuali ai ucis cu pietre?
  Daca nu, inseamna ca nu e decat gura de tine, si iti alegi doar ce porunci iti convin, si incalci cuvantul lui Dumnezeu, ba chiar il hulesti!

  Clar esti un eretic:))

 13. Dumy zice:

  Nea Mihai . Pacat de tine.Ai ura pe E G W .Dar nici 4 generatii de-le tale nu calca vreodata pe urmel ei.Nu-i cunosti invataturile.Ai ura pe Adventisti. personal iti raspund cu aceiasi moneda pt. ca asa meriti.Sa nu crezi TU ca trebuie sa stam in pozitie de drepti ,inaintea ta ..esti un om..pacatos si uns cu alifii satanice.. Nu te supara..Tu nu lupti impotriva credinciosilor LUI, ci impotriva lui Dumnezeu. Pacat de tine..!!

  MihailAndrei’s Blog : Vizionar adventist ,iti garantez ca cel putin 4 generatii de acum incolo avortonii lui nutzi ,adica voi adventistii ,o sa primiti peste mecla bocancul ortodox,asta in semn de respect pt ca ati invadat spatiul romanesc.

  Ca adventistii sunt niste lepre ordinare treaba este destul de clara ,pe voi nici baptistii nu va suporta. Site-ul sectei baptiste gazduieste un articol numit “este adventismul de ziua a saptea cu adevarat crestin?”, in care e dezvaluit cititorului ca adventistii sunt eretici:

  http://www.voxdeibaptist.org/adventismul_adevarat_crestin.htm

  Moarte satanei si slugilor ei adventistii! :)))

 14. Dumy zice:

  The believer.Bine punctat.Mihail Andrei nu zideste ci isi apara invatatura de mii de ani -falsă- Inima lui este plina de icoane ,de matanii,de cuviosi de cuvi-oase . Apoc .21,8. Afara sunt inchinatorii la icoane si la idoli. ?

 15. Anonymus zice:

  @mihailandrei:
  „Avraam nu a tinut sabatul !”
  Uiți un amănunt simplu: Avraam, care mai înainte se numise Avram, nu era etnic evreu, ci „prin adopție”, ca să zic așa!
  „Avram a plecat, cum îi spusese Domnul, și a plecat și Lot împreună cu el. Avram avea șaptezeci și cinci de ani când a ieșit din Haran.”

 16. Valentin Licxandru zice:

  @ Andrei Mihai.

  Initital, am vrut sa-ti dau niste replici usturatoare, care sa-ti mearga la minte; acestea, drept raspunsuri la prostiile pe care le insiri pe aici…dar, m-am pocait de acest rau si iti dau doar un motiv de gandire.

  Asadar: NOI N-AM FOST LIBERI SA ALEGEM CEEA CE CREDEM…acesta este motivul de gandire, stimabile Andrei !

  Argumente:
  Pana in sec al IX-lea religia romanilor a fost legata de Roma si crestinismul nostru a stat sub tutela Romei.

  MihailAndrei’s Blog : Ce vb ma?:))) .Crestinismul s-a raspindit la stramosii nostri din Rasarit, de la locul de origine al crestinismului insusi ,nu de la Roma cum incerci tu sa ne amagesti.

  O inscriptie din Salonae din timpul Imparatului Constantin (306-325) da stirea ca fetita Flavia a fost botezata la Pasti si ca Pastile a cazut atunci in 19 Martie.

  Pascalia romana, folosita de crestinii apuseni, insa nu admitea Pastile inaintea zilei de 22 Martie.
  Rezulta, ca crestinii din Dalmatia, cei mai apuseni din teritoriul de formare a neamului romanesc, in secolul 4 NU serbau Pastile dupa pascalia Apuseana, ci dupa acea Rasariteana.
  Erau deci in sfera de influenta a Bisericii de Rasarit, nu a celei de Apus, si daca erau dalmatinii, cu atit mai mult erau cei mai dinspre rasarit de ei.

  Iar argumentul filologic ne ofera concluzia clara ca crestinismul romanesc a fost de la inceput cel ortodox oriental,nicidecum apusean.

  Cuvintul cel mai caracteristic misionar-crestin, numele Mintuitorului: Iisus Hristos, il avem in forma curat greceasca, nu in forma apuseana de origine latina: Jesu Crist. Ceea ce dovedeste ca n-am fost evanghelizati de misionari din Apusul latin, asa ca stim precis de cine am fost evanghelizati.
  Mircea Dogaru vb chiar de …”Crestinismul romanesc ,primul crestinism european”.

  http://www.youtube.com/watch?v=exMJ4QqKXeI

  In sec al IX-lea, romanii au fost cuceriti politic si militar de bulgari, vecinii de la sud de Dunare si s-a format Imperiul Vlaho-Bulgar ( de fapt, noi am fost incorporati in Imperiul Bulgar ).

  Istoria in date:
  864 d. Ch – bulgarii s-au increstinat;
  870 d. Ch. – din motive geopolitice bulgarii au rupt-o cu Roma si s-au unit cu Constantinopolul, acceptand ritul ortodox. Astfel, bulgarii au trecut de la catolicism la ortodoxie;implicit, romanii au fost obligati sa accepte ortodoxia bizantina si ruperea relatiilor cu Roma.

  MihailAndrei’s Blog : Faptul ca si bulgarii in 864 si sarbii in 868 au fost crestinati de bizantini, a fost hotaritor pentru raminerea noastra in comunitatea si in sfera de influenta a Bisericii Ortodoxe de rasarit, patronate de Imperiul bizantin,nicidecum de Roma.

  Cativa ani mai tarziu, bulgarii au introdus in bisericile lor in locul limbii grecesti, limba slavona; implicit si romanii au fost obligati sa adopte limba slavona in biserici, la slujbele ce se faceau atunci.

  A.D. Xenopol, istoric ortodox, scria in Istoria Romanilor in Dacia Traiana, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1985, editita a IV-a, pag. 298, urmatoarele:

  ,, …Intoarcerea romanilor de la crestinismul roman la cel bulgar a fost datorita unei apasari exterioare, caci nu exista niciun motiv care sa-i fi facut pe romani a lepada o forma de religie pe care o intelegeau si a lua una pentru care nu aveau nicio intelegere […] Ce motiv ar fi putut impinge pe romani pentru a inlatura forma poporana a religiei lor si a adopta una din care nu intelegeau nici o noima? Dinaintea puterei insa si a autoritatei trebuia sa se plece acel supus si indata ce cativa preoti bulgari vor fi gasit o viata usoara si manoasa intre romani, numarul lor va fi crescut pe fiece zi; apostolii bulgari se vor fi adaos fara incetare, pentru a raspandi invatatura lor printre romani. Astfel, in putin timp sprijinit pe bratul autoritatei seculare, pe care totdeauna clerul a stiut sa-l iee in ajutorul sau, s-a latit si intarit crestinismul bulgaresc intre romanii din Dacia Traiana…”.

  MihailAndrei’s Blog : Nu poti sa demonstezi ca noi eram arondati de scaunul episcopal de la Roma ,asa cum ai afirmat in prima parte a mesajului.Noi avem crestinismul de la Sf Apostoli ,nu de la Roma sau de la bulgari.

  Vezi monumentul paleocrestin din Niculitel – situat in zona de nord-est a localitatii, la poalele dealului Piatra Rosie care a fost descoperit in primavara anului 1971.

  Complexul este compus dintr-o bazilica cu trei nave si nartex ridicata la sfarsitul sec. IV,pe atunci bulgari nu erau crestinati.

  In cripta martirică de la Niculiţel, s-au găsit patru moaşte întregi de martiri, aşezate într-o raclă comună, de lemn, după tradiţia ortodoxă cunoscută, cu mâinile pe piept şi cu capul spre apus.
  Toţi martirii aveau capetele tăiate, din care trei erau aşezate la locul lor, iar al patrulea se afla pe pieptul martirului.

  Pe peretele din stânga intrării se află săpată în mortar următoarea inscripţie în limba greacă ,nu latina : „Martirii lui Hristos”, iar pe peretele din dreapta scrie: „Zoticos, Attalos, Kamasis, Filippos”, având deasupra crucea monogramată (Hr).

  Precum vezi influenta greceasca a avem de la Sf Apostoli ,asa ca mai studiaza ,ai multe de recuperat.

  Acelasi autor, aceeasi carte, pag: 299:

  ,, …Dupa aceea a invitat pe imparatul Asan de a trecut in Valahia sa o cucereasca si sa o curete de ersul roman, care pe atunci domnea in ea, si Asan s-a dus si a supus amandoua Valahiile sub stapanirea sa si a silit pe valahi, care pana atunci citeau in limba latina, sa lese marturisirea romana si sa nuciteasca in limba latina, ci in cea bulgara, si a poruncit ca celui ce va citi in limba latina sa i se taie limba, si de atunci valahii au inceput a citit bulgareste…”.

  Iata ce scria si Dimitrie Onciul, alt istoric roman ortodox in ,,Scrieri istorice, vol II, ,,Papa Formosus in traditia noastra istorica”, Editura Stiintifica, Bucuresti, 1968, pag. 18:
  ,, …In asemenea legaturi cu bulgarii, romanii din Dacia, ca si cei din dreapta Dunarii din cuprinsul Imperiului Bugar, au impartit cu ei soarta in stat si in biserica. Prin bulgari si odata cu dansii, noi am fost despartiti de biserica romana, de la dansii am primit limba slavona in biserica si stat, care domina apoi viata noastra intelectuala pana in secolul al XVII-lea. Asa ne-a fost fatalul destin al istoriei…”.

  Care au fost consecintele culturale si spirituale al intrarii romanilor in Bizant? O scrie tot Xenopol, in acelasi volum, pag. 301-302:
  ,, …Inraurirea bisericai bulgaresti asupra mintei si dezvoltarei poporului roman, care tinu aproape opt veacuri, fu din cele mai daunatoare. Devenind prin o urmare fatala si limba statului si aproape singura scrisa si cetita, limba bulgara impiedica cultivarea graiului national pentru acest rastimp atat de indelungat. Atare predominare a bulgarismului la romani nu se poate asemana cu cea a limbii latine in biserica si statele apusene; caci aici, desi o limba straina slujea la inceput pentru transmiterea gandirilor, aceasta limba straina continea cheia unei comori intregi de idei inalte, de forme maestre, de invataturi pretioase, care patrusesera in curand, tocmai prin acest canal, mintile multimei si deztelennidu-le, le facura destoinice pentru civilizare si pentru spornica rodire de mai tarziu a graiului national. Limba latina fu o scoala pentru limbile poporane.
  La noi slavismul tampit, orb si lipsit de orice idee, apasa ca un munte asupra cugetului poporului roman, fara sa-i aduca niciun folos, ingrosand tot mereu intunericul care-i cuprinsese mintile, in loc de a-l imprastia. Limba slavona inabusi gandirea romaneasca…”.

  Nicolae Iorga, in ,,Istoria literaturii religioase a romanilor pana la 1688, Editura Ministeriului de Instructie, Bucuresti, 1904, pag. XV:
  ,, …Aceasta este cultura pe care o puteau da invatatii din Moldova si Tara Romaneasca: calugari dupa asemenarea celor din Serbia, ei tineau cu indaratnicie la singura carte legiuita si placuta lui Dumnezeu, cartea slavona. Literatira romaneasca nu putea porni de la dansii, care cantau pe bulgareste pana si ispravile lui Stefan cel Mare.

  In secolol al XVI-lea, ca si cu m n-ar fi fost suficient a venit oprimarea si domintatia greceasca.

  Dar despre aceasta, intr-un alt mesaj; acesta va fi compus, daca dumneata, fiule, te vei incapatana sa susti tot felul de aberatii ca cele de pana acum, lasand la o parte bunul simt, istoria si credinta crestina si facand din ortodoxia intepenita in ritualuri un stindard rusinos.

  MihailAndrei’s Blog : In urma increstinarii Bisericilor ortodoxe sarba si bulgara din sec 9, apoi prin primirea in sec. urmator a crestinismului ortodox si de slavii de nord: rusi si ruteni, am ajuns sa fim vecini si din nord si din sud de frati ortodocsi.

  Numai spre apus aveam vecini de alta lege-patista , cea latina. Influenta catolicilor asupra noastra insa era impiedicata tocmai de limba diferita, pe cand cu slavii aveam limba comuna, in viata politica si bisericeasca in urma slavizarii crestinismului.

  Slavismul ne-a scutit, de influenta apuseana bisericeasca, papistii avand ca vehicol limba latina, neanteleasa si nefolosita la noi dupa anul 900.

  Cultura bisericeasca slava alimentindu-se exclusiv din cea greceasca ortodoxa. Bisericile ortodoxe foloseau cartile de slujba si biblice traduse de Ciril si Metodiu, predicile lui Ioan Gura de Aur traduse de tarul Simion († 927), Dogmatica lui Ioan Damaschin, tradusa de arhiepiscopul Ohridei Ioan, din vremea tarului Simion si a urmasului sau, si altele, toate ortodoxe.

  Introducerea slavonei a avut un caracter pozitiv deoarece a ferit poporul român de influentele papiste si l-a ferit de toate celelalte enormitati si devieri ale Catolicismului.

  Ce a fost mai daunator, folosirea limbii slavone în Biserica sau erorile Catolicismului, ca de exemplu doctrina infailibilitatii Papei, a purgatoriului si a vinderii de indulgente?

  Prin intermediul limbii slavone, românii au putut sta în unitate crestina cu fratii lor din nord sau de la sudul Dunarii, care au pastrat cu mai mare fidelitate adevaratele traditii apostolice ale Bisericii.
  Marile scrieri ale Parintilor ortodocsi nu erau disponibile în latina, ci doar în greaca si mai apoi în slavona.

  Românii s-au putut adapa din scrierile Filocaliei (dupa câte stiu, tradusa si publicata de la Manastirea Neamtului) si au fost în acelasi timp izolati de aberatiile scolastice si rationaliste ale lui Abelard sau de umanismul anti-crestin al Renasterii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.