Ortodoxia este marturisirea corecta, completa si adevarata a lui Dumnezeu!


Povestea lui Keith Andrew (Andrei) Massey -un convertit Ortodox .

                 „La drept vorbind, noi, creştinii ortodocşi nu ar trebui să folosim Biblia pentru a „dovedi” Ortodoxismul, după cum fac Protestanţii . Biserica a produs Biblia. Biserica a hotărât ce cărţi ar trebui să fie în Biblie şi care să nu fie. Deci Biblia nu este o autoritate deasupra Bisericii. Prin urmare, nu cităm din Biblie pentru a „dovedi” credinţa ortodoxă.Adevărata credinţă a fost păstrată, fiind primită de apostoli de la Iisus şi apoi cu fidelitate primită şi păstrată în Biserica Ortodoxă până în ziua de azi.”

                   „Biserica este stâlp si temelie a adevarului „(1 Timotei 3:15) ,daca stâlpul cade, întreg edificiul se prabuseste, inclusiv Scriptura!

 

 

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, cruce,biblie,sectant,eretic,, nationalism, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

174 de răspunsuri la Ortodoxia este marturisirea corecta, completa si adevarata a lui Dumnezeu!

 1. Adi zice:

  `vipere`,`ipocriti`… insa in terminologie moderna?
  Oameni ca tine, tovarase Dorel, spuneau despre Iisus ca posedat!

 2. Iulian Beagini zice:

  Domnule musulman adi (daca esti asa ceva)se pare ca ai probleme mari, in capul dumneata circula mai multe prostii dar cauti cearta mereu de ce?
  Oare crezi tu ca vii si schimbi tu ceva?Fratele TLC si Andrei ti-au aratat mereu adevarul, cind ai ramas fara raspuns ai schimbat subiectul .De ce oare????
  De fapt tu nu esti nimic ,nici musulman ,nici budist,nimic doar un pierde vara atita tot.

 3. pucheadorel zice:

  @Iulian Beagini:
  „De fapt tu nu esti nimic ,nici musulman ,nici budist,nimic doar un pierde vara atita tot.”
  100% de acord! Tocmai de aceea nu cred că mai este cazul să ne pierdem timpul cu el! Hai să-l ignorăm, să vedem ce face!

 4. Iulian Beagini zice:

  Ai dreptate Domnule Dorel voi incerca sa vad ce iese.

 5. Adi zice:

  Nuliane si cu tovarasul Dorel… ce va mai faceti voi frate cu dracul pana treceti podul!

 6. TLC zice:

  @Adi

  Adishor…fii dur ca orice fachir, loveste-i zdravan cu Bhagavad Gita 🙂

 7. Cel ce va inteapa zice:

  2 Tim .3 ,16-17..:,,TOATA SCRIPTURA este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete ,sa mustre , sa indrepte , sa dea intelepciune in neprihanire ,pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna,,..

  MihailAndrei’s Blog : Pana in sec 4 canonul nu era definitivat ,deci textul prezentat de tine nu se refera la Noul Testament.

  Tocmai la Sinodul de la Cartagina din anul 419 este satabilit definitiv CANONUL Noului Testament .

  Treci de studiaza!

  Pana în secolul 4 unele carti din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.Nu putem avea incredere in CANONUL Noului Testament daca respingm Traditia Bisericii care a stabilit canonul.

  Iata cum se vesteste Evanghelia : Matei 28 , 19 -20 :,,DUCETI-VA SI FACETI ucenici( nu ortodocsi) din TOATE Neamurile ,BOTEZANDU-I(nu in cristelnita)in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si INVATATI-I SA PAZEASCA TOT ce va-m Poruncit.Si iata ce EU SUNT cu voi in TOATE zilele , pana la sfarsitul veacului.Amin,,…

  MihailAndrei’s Blog : Dar preotii si episcopii din sec 4 ,adica cei care au stabilit canonul Noului Testament erau „ucenicii” Domnului?

  Erau preotii si episcopii inspirati cand au hotarat forma Noului Testament sau nu?

  Daca sinoadele din Laodicea (343-381) si din Cartagina (419) erau inspirate de Duhul Sfant, atunci de ce nu sunt recunoscute toate doctrinele sustinute de membrii celor doua sinoade cum ar fi succesiunea apostolica, botezul pruncilor, etc.?

  Adica a lucrat Duhul Sfant prin ei sau nu?

  Acesta e mandatul dat ucenicilor….Voi popilor…nici nu erati nici ca natie , nici ca neam…cand ucenicii vesteau solia..Voi nu aveti nimic Comun cu Israelul Spiritual de astazi…dumnezeul vostru este PANTACELE..Voi de ani buni..BOR…duce-ti enoriasii..cu buna stiinta in iad..biserica voastra NU ARE temelia pe Scriptura…ci pe traditii..pe dogme…pe doctrine pagane.

  MihailAndrei’s Blog : Hai fugi la o seara de inchinare cu fratii tai penticostali si baptisti ,vezi daca asa se inchinau Sf Apostoli:)))

  De la SCHISMA ..sunteti sectari…in buna regula…si acuzati pe aceia care duc SOLIA din Mat 28, 19-20..ca sunt sectanti…cand de fapt VOI sunteti sectari.. Stati intr-un Naos si un Pronaos…furat de la evrei…si ziceti ca faceti slujba Domnului…cand de fapt VOI popilor ..jigniti lucrarea Domnului de Mare Preot pe care EL o face acum in Sanctuarul din cer.Evrei 8 , 1-2…..Peste voi popilor…daca nu va ve-ti POCAI….va cadea Plagile din Apoc.16…Voi a-ti vandut BOR..Papei de la Roma..va-ti unit cu ei in toate punctele de doctrina…Dumnezeu nu se va lasa batjocorit ..in curand va DEMASCA INVATATURA VOASTRA..ca fiind de Sorginte..satanica..Mihail Andrei ..nu te juca cu vietie oamenilor…si nici cu a ta…nu se merita…Ceea ce -ti spun AICi….este ADEVARUL… Biserica Adevarata are un trecut ..Apoc..12,17…si un viitor si-o Nadejde..Apoc 14,12…Eu mi-am facut DATORIA…Alegerea iti apartine…Vb. un limbaj frumos ti-ar sta mai bine…

  MihailAndrei’s Blog : Aham ,zici ca adventistii au „trecut”:))
  A mai calculat cineva data cand se reaintoarce Hristos?

  Luther de ex, era adventist ,a calculat si el data parusiei?
  Daca nu ,da-mi un nume de adventist celebru ,din trecut.

 8. Constantin zice:

  Voi cum comentaţi aceste versete dragii mei?
  Maleahi 2:1 „Acum, către voi se îndreaptă porunca aceasta, preoţilor!
  Maleahi 2:2 Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă Numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul, şi voi blestema binecuvântările voastre; da, le-am şi blestemat, pentru că n-aveţi pe inimă porunca Mea.
  Maleahi 2:3 Iată, vă voi nimici sămânţa, şi vă voi arunca balega în faţă, balega vitelor pe care le jertfiţi, şi veţi fi luaţi împreună cu ele.
  Maleahi 2:7 Căci buzele preotului trebuie să păzească ştiinţa, şi din gura lui se aşteaptă învăţătură, pentru că el este un sol al Domnului oştirilor.
  Maleahi 2:8 Dar voi v-aţi abătut din cale, aţi făcut din Lege un prilej de cădere pentru mulţi, şi aţi călcat legământul lui Levi, zice Domnul oştirilor.
  Maleahi 2:9 De aceea şi Eu vă voi face să fiţi dispreţuiţi şi înjosiţi înaintea întregului popor, pentru că n-aţi păzit căile Mele, ci căutaţi la faţa oamenilor, când tălmăciţi Legea.

  MihailAndrei’s Blog : Tot cu legea veche ai ramas ma?Preocuparea voastra faţă de LEGEA VECHE, după ce a venit Hristos, duce la rătăcire…” unii rătăcind s-au întors spre deşartă vorbire, Voind să fie învăţători ai LEGII, dar neînţelegând nici cele ce spun.(1 Tim .1,6-7)

  Nu ai auzit pana acum de Noul Testament…”Iisus este „Mijlocitorul unui testament mai BUN”(Evrei 8 ,6)???

  Asa ca studiaza Noul Testament ,lasa’ne cu legea veche ,nu suntem la sinagoga aici…”Tot aşa şi voi, fiilor duhovniceşti, supuneţi-vă PREOTILOR şi toţi, unii faţă de alţii, îmbrăcaţi-vă întru smerenie, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har. ” ( I Petru 5, 5)

 9. Iulian Beagini zice:

  Constantin says:
  19/02/2011 la 17:41
  Voi cum comentaţi aceste versete dragii mei?

  🙂 simplu eretice fii barbat si spune ne si noua ce secta frecventezi.Te ascunzi in spatele unui computer si latri . :)Simplu si usor dar cind vine vorba sa iti spui adevarata erezie ce o frecventezi taci ca fratele tau porcul in porumb.

  Rusine tataie ca ai imbatrinit degeaba.
  .

 10. Constantin zice:

  Iuliane,
  Ce m-ar costa să-ţi spun că frecventez o biserică? Nimic! Cam de doi ani nu mai merg nicăieri! Ce ţi se pare aşa de deplasat. Eu sunt Martor al lui Iehova (asta cred că v-am spus. Nu ştiu sigur deoarece navighez pe multe bloguri şi nu mai ştiu pe care am zis şi pe care nu). Dar nu frecvantez nici o adunare în mod special. Mă mai duc pe la baptişti, penticostali, adventişti pentru a mă informa şi a face schimb de informaţii. Mulţi m-au chemat tocmai pentru că li s-a părut curios că deşi ştiu atît de multe texte din biblie, nu frecventez nici o adunare.Dar nu am o adunare la care ader necondiţionat.
  Mă numesc Stancu Constantin. Am 55 de ani. Locuiesc în Alba Iulia şi pocăiţii mă ştiu cu numele mic de Tică! Mai mult ce mai vreţi!
  Apoi, Isus când a făcut pe preoţii de la templu şerpi şi pui de năpârci nu s-a folosit de VECHIUL TESTAMENT?
  Ş-apoi daţi-mi voie să vă spun că, fără supărare, după limbajul folosit, eu personal nu cred că mergeţi pe la biserică.

 11. Cel ce va inteapa zice:

  Dle TICA…Nu se poate..Nu exista cale de mijloc..Ori sunteti,,oaie,,(crestin adevarat dupa Biblie)…ori sunteti ,,capra,,..adica si cu lumea si din cand in cand si cu Domnul..Faceti bine sa fiti acolo…in Apoc 14, 12…Acolo e Biserica Ramasitei din Apoc .14 , 12 ,,…De ce .?Pt..ca asa spune DOMNUL…Puneti genunchiul jos..rugati-va ..la Domnul si EL vă va arata….Calea Adevarata…

 12. PROSTII zice:

  Da,sci-fi parinti erau seriosi,erau gravi,erau PROFUNJI…si au spus ca biserica ortodoxa a creat Scriptura.Voi nu urmati scriptura,dar ii acuzati pe cei care o urmeaza ca ei cred in basme babesti,adica Sfanta Scriptura pentru voi este o poveste!Are logica,nu-i asa?Tocmai ca voi credeti in basme babesti,pentru ca refuzati adevarul Scripturii!Doamne,am trait s-o aud si pe asta.In mandria voastra,iar v-ati dat de gol ca ati corupt scripturile.Mie asta imi place la nebunie la ortodocsi,faptul ca se dau singuri de gol.Nu e superb?Adevarul e ca si eu m-as declara sarac si cinstit,dar trebuie sa-i dau drepturi de autor lui Ion Iliescu.

 13. Iulian zice:

  :)))Cu ce te certi mai babalaule?Doamne fereste mare-i gradina lui Dumnezeu si multi au sarit gardul cu poarta deschisa.Inainte de a vorbi tu de Biblie citeste-o mai ERETICULE.Si inainte de a citi Biblia fa-ti un control la cap ai nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.