Ereticii de ieri, imitati astazi de sectanti


Cuvântul „erezie” provine de la grecescul  αιρεσις – hairesis, care înseamnă „alegere”, sau „sciziune”,adica o rupere de intreg , de trupul Bisericii celei adevărate.

Este un Domn, o credinţă, un botez. „(Efeseni 4,5)

Inca din primele secole, din necesitate, Biserica a fost fortată să se confrunte cu aceste erezii ,prin a proclama ortodoxia. Aceste apucaturi , au fost condamnare chiar de Sf Apostoli , era necesar pentru Biserică sa stabileasca ce era şi ce nu ,conform cu invatatura Mantuitorului Hristos.

Cei care promovau o spiritualitate dezechilibrata, in general toti ereticii care s-au perindat pe parcursul celor doua milenii de crestinism: iudaizantii, iudeo-gnosticii, maniheii, montanistii, milenistii, antitrinitarii, arienii, macedonienii, nestorienii, donatistii, pelagienii si ceilalti eretici, cei care nu reuseau sa puna armonie intre doctrina si evlavie, ajungand la manifestari religioase aberante ,erau numiti ERETICI.

De omul eretic (αἱρετικὸν), dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.” (Tit 3.10-11)

În cadrul crestinismului, preocuparea pentru eliminarea ereziilor s-a manifestat înca de la început, citim în Apocalipsa de secta Nicolaitilor sau de cea a Isabelei, în timpul Sfântului Ioan evanghelistul.

De asemeni Mântuitorul în evanghelii si Apostolii în epistole, fac referiri la „hristosi” mincinosi, erezii si eretici.

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. „(Matei 7,15).

Apostolul Petru isi exprima ingrijorarea fata de procesul de infiltrare a ereziilor,avertizand ca vor provoca „pieirea” atat celor care le lanseaza pe „piata”, cat si celor care se lasa inselati:

Dar au fost în popor si prooroci mincinosi, dupa cum si între voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura eresuri ( αἱρέσεις ) pierzatoare.Si multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita” (2 Petru 2 ,1-2)

Prezenta schismaticilor si ereticilor in perioada Noului Testament este o realitate , asa cum ne spune Apostolul Pavel..

Caci trebuie sa fie între voi si eresuri (αἱρέσεις ) ,ca sa se învedereze între voi cei încercati.” (1 Corinteni 11:19)

Eretici ,adica cei care produc dezbinari in Biserica sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei .

Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul. ” (Iuda 1 ,19).

Dintr-o Biserica , s-au desprins mai multe madulare din care unele au putrezit de tot intre timp, altele incerca sa infecteze Biserica adevarata prin multiple metastaze ,ca si mitica Hydra, capetele Protestantismului se înmultesc mereu.

E cazul tuturor sectelor rezultate dupa Reforma: Lutherana, Presbiteriana, Menonita, Baptista, Adventista,Penticostala, Mormona etc.

Ereziile vechi demult apuse, sunt „rebranduite” de „profeti” mai noi: John Smith si Thomas Helwys(baptisti), A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali), William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc.

Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un „cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos ,tara si de neam.Toate sectele au în comun un singur lucru: îndepărtarea oamenilor de Biserica ORTODOXA şi de mântuirea prin Hristos.

„Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp si temelie a adevarului.” (1 Timotei 3:15)

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, Assemblies of God, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, Church of God, Crestinism, cruce,biblie,sectant,eretic,, Erezie, neoprotestantism, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, secte, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

1.310 răspunsuri la Ereticii de ieri, imitati astazi de sectanti

 1. Adi zice:

  Rahat! Nu beau bauturi tari. Ci bere din ghimbir!

 2. Adrian.I zice:

  Iti recomand urinoterapia maestrului Bivolaru 🙂

 3. Adi zice:

  Nu ma pasioneaza Tantra.
  Vreau sa explici despre politeism.
  Si despre poezia Eu nu cred nici in Iehova, a lui Eminescu.

 4. Adrian.I zice:

  Pai mai exact ce, despre politeism ?
  Eminescu a fost ca ideologie primul legionar.

 5. Adi zice:

  Eminescu a fost marxist.
  Zii de ce din revelatia primara s-a ajuns peste tot in lume la politeism.
  Precum si de ce anumite experiente mistice individuale ar fi revelat politeism.

 6. Adrian.I zice:

  E vorba de revelatia primordiala.S-a pornit de la o sursa comuna si s-a modificat pe parcurs, ajungandu-se la politeism. De aceea exista elemente din iudaism si crestinism la religiile antice pagane.

 7. Adi zice:

  Bine, dar cum s-a ajuns la politeism. Si de ce prevalent?

 8. Adi zice:

  Ba, mai tii minte de la literatura, cum se zice la poezia aia in care autorul isi declara convingerile?

 9. Adrian.I zice:

  Pentru ca s-a ajuns la un punct in care elementele ramase din religia originala devenisera doar niste „reflexii” ci nu mai erau intelese exact. Din moment ce nu mai intelegi logic ci doar superficial simti nevoia sa modelezi divinitatea dupa propia ta minte. E o oarecare regula, politeismul are in spate niste Dumnezei materiali ,formati dupa o minte materiala. Monoteismul este specific oamenilor cu inclinatii accentuate spirituale , mistice., care s-au preocupat mai serios de asta si au inteles mai profund lucrurile.

 10. eda zice:

  @ toti cei ce sunt OAMENI

  Daca aveti inima si constiinta, daca nu sunteti barbari ca taranii,
  pe care multi popi ii invata ca „animalele nu sunt suflete” (!!!!!!!!!!!!!?)
  daca sunteti OAMENI nu brute, semnati petitia:

  http://www.fnpa.ro/petitie

  De asemeni, cine vrea si poate este invitat la mitingul de luni, 11 aprilie, din Parcul Izvor, intre orele 14-17, pentru a manifesta pentru STERILIZARE – singura metoda eficace, aplicata de toate tarile, chiar si de BULGARIA!

  Asa-zisa „eutanasie” este, de fapt, ucidere BESTIALA, asa cum a fost si in 2001 (fara rezultate, dupa cum se vede). Eutanasia reala costa de 5 ori mai mult decat sterilizarea, si NU SE FACE; dar, se fac acte ca pentru eutanasiere, se iau bani (ai nostri), care sunt folositi de tembelii care ne conduc, pentru propriile firme si pentru campania electorala care se apropie. (si in 2001 tot in apropierea campaniei electorale s-au macelarit cainii).
  De fapt, imbecilii care ne conduc NU VOR ca acesti caini sa nu mai fie pe strazi, de aceea nu adopta sterilizarea (mai ieftina si cu rezultate pe temen lung); ei lasa cainii sa se inmulteasca, ca sa aiba ce omori, folosind ca masa de manevra cea mai ignoranta, primitiva si needucata parte a populatiei).
  La aceasta ora sunt 30.389 de semnaturi (fara cele din diaspora, care nu stiu cate sunt; ieri erau 7000)

  Haideti sa demonstram lumii ca poporul acestei tari nu este barbar, primitiv si crud!
  Si asa suntem detestati in toata lumea; hai sa dam dovada ca si noi putem fi oameni!
  (cititi si masaje de pe site-il cu petitia; este acolo un articol semnat „Tabarcea Adrian, 56 ani_patronul unui mic magazin din Nicolina, Iasi”, care mi-a mers la suflet; asa ar trebui sa gandim si sa simtim, daca suntem cum pretindem: adica oameni. (si crestini)

 11. eda zice:

  P.S. Articolui respectiv este pe pagina a 2-a dela „Mesaje” si a fost publicat sambata, 9 aprilie, in „ZIARUL DE IASI”. Cititi-l! Aceala da, om si crestin!

 12. eda zice:

  P.P.S. : Articolul se numeste „Viata de caine vazuta printr-un ochi”.

 13. eda zice:

  Iata ce spune un cetatean, nu am vazut semnatura (la pag.4 de la „Mesaje”;
  sper sa nu se supere ca ii redau cuvintele pe acest blog:

  „Eutanasierea nu este o solutie,ci sterilizarea cainilor.Nu putem deveni un popor de criminali si ucigasi ,nu putem privi in ochii copiilor nostrii dupa ce am ucis pe cel pe care il numim de mult prietenul omului!nu ne putem numi un popor crestin,nu putem ridica biserici si catedrale ale mantuirii neamului si ucide fiinte fara aparare.Sau poate de aceea vrem sa construim o catedrala a mantuirii,sa avem unde ne ruga dupa ce vom ucide?Nu ajunge cat de indobitociti am devenit?Nu faceti din romani criminali!

  Exista solutii mult mai bune din toate punctele de vedere pentru toti cei implicati, mai ales pentru nevinovatele suflete ale cateilor. Ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte sa luam o astfel de decizie groaznica. Suntem toti sufletele aceluiasi Dumnezeu.”
  ……………………………………………………………………………………………………………………………..
  Sunt tot mai multe mesaje, care ma fac sa mai imi vina inima la loc ca fac parte din aceasta natie, care, prin cei brutali, NU ma reprezinta.

 14. eda zice:

  Iata alt mesaj (la pag.5) – oricum sunt peste 4000.
  Nu mai spun ce scrisori am trimis eu prin mail la 43 de parlamentari; la a doua scrisoare, 12 duntre ei si-au blocat, nu stiu cum, mail-urile.)

  „Nu suntem niste barbari ! Parca eram 99 % crestini-ortodosci !?? Biserica n-are nici o pozitie ?
  Sa luam masuri de prevenire a inmultirii, abandonului unor animale atat de inteligente !
  Alte popoare europene cum procedeaza oare ?”

 15. eda zice:

  Iata si alt mesaj (la pag.5) – (rog autoarea sa nu se supere ca-l dau pe blog)

  „Buna ziua.Eu sunt Mama a doua fetite abandonate,batute si bolnave.Chiar daca nu stau prea bine cu sanatatea sau cu banii,le tin langa mine,le ingrijesc si impart totul cu ele,mancare medicamente etc…
  Dupa cum am mai scris pe toata Blogurile,mesenger,sitturi etc.
  Domnilor, cei care sunteti in drept sa dati legi,ganditi-va ca tot ce misca si ce nu misca pe lumea acesta este creat de Dumnezeu. Din cate stiu eu nimeni nu are dreptul in afara de el sa ia o viata.
  Deci cum noi avem o inima care bate asa au si cainii,si lor le este foame,frig,frica si pe ei ii dor cand le dam un picior in gura,s-au o piatra in cap.Singurul lucru care ne deosebeste de un animal este ca el nu are glas, el sufera si ne iubeste in tacere .Va rog din suflet mai ganditi-va inainte de a lua o decizie asa de importanta precum luarea unei vieti (CRIMA.)
  Eu, prietenii mei, copiii mei votam cu tot sufletul pentru STERLIZARE SI RETURNARE.
  Doamne ajuta.”
  Cu drag Elena Erbarescu.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Aceasta este o crestina adevarata care, poate nu cunoaste atata teologie ca noi, dar…
  are ceea ce cere Dumnezeu: O INIMA MILOSTIVA.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………
  Bietii oameni, in naivitatea lor, ei nu inteleg de ce nu se implica si…biserica.
  (nu se implica NICI UN FEL DE BISERICA, DIN NICI UN CULT, din cate stiu eu; ceea ce spune multe despre cei ce-s in masura se ia decizii.
  Oricum, RUSINE TUTUROT BISERICILOR, TUTUROR DENOMINATIUNILOR „CRESTINE”.
  Sunt din ce in ce mai convinsa ca ADEVARATA credinta este o relatie PERSONALA cu Dumnezeu).

 16. eda zice:

  Alt mesaj deosebit: (ROR AUTORUL SAU AUTOAREA SA NU SE SUPERE0;

  „Daca din fabrici am fost alungati iar inginerii bantuie acum prin Europa pentru un salariu de mizerie, daca scolile au fost inchise iar profesoarele sunt bone in Italia, daca medicilor li s-a spus sa plece, pentru a fi asistenti sau felceri prin spitale straine, daca padurile le-au taiat fara pic de mila, daca florile noastre le-au sufocat cu cele de peste mari si zari, lasati-ne macar cainii sa ne linga ranile sufletului…”
  …………………………………………………………………………………………………………………………………
  Uneori ma intreb de ce a trebuit sa ma nasc eu in tara asta!
  Dar…asta e „tara”?
  Atat timp cat cei de sus (oare cine i-o fi ales?) pot sa se gandeasca macar la o asemenea bestialitate, NU VOM FI O TARA.
  (si sunt multi care gandesc ca tembelii care ne conduc, ca de aia i-au si ales;
  vorba lui Negrutti:”prosti ,da multi”
  Mi-e rusine ca sunt romanca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.