In ce „limbi” vorbesc sectantii penticostali?


A.J. Tomlinson

Secta penticostala este o sfidare la adresa crestinismului. Acesti „tremuratori”sunt tributari unor eretici gen A.J Tomlinson sau Carol Parham.

Se cred la Cinzecime si isi inchipuie ca vorbesc in „limbi”.

Propagandistii acestei secte au mintea drogata de aburii “reformei”, singura lor menire e aceea de a impacheta erezia penticostala cat mai frumos.

Oare in limbile cincizecimii vorbesc?

Pe vremea Sf. Apostoli, Biblie ne spune ca  fiecare ii auzea pe Apostoli vorbind in limba sa materna .

Charles Parham

Si erau uimiti toti si se minunau zicind: Iata, nu sint acestia care vorbesc toti galileeni? Cum AUZIM noi fiecare LIMBA NOASTRA in care ne-am nascut?” (F.Ap.2,7-8).

La sectantii care’si zic penticostali, este o treaba patologica, este un fel de bolboroseala, deoarece pretinsa graire in „limbi „nu este vorbita de nici un popor.

Seamana mai degraba cu limbile babiloniene, decat cu limbile Cincizecimii,  fraze fara sens,  nimic pe inteles.

Scriptura ne lamureste in aceasta privinta…..

Daca prin limbi nu veti da CUVANT LESNE DE INTELES, cum vor cunoaste ce ati grait ? Veti fi niste oameni care graiesc in vant „( I Corinteni 14, 9 ).

„Limbile” vorbite de penticostali nu sunt chiar limbi. Vorbirea lor contine cuvinte straine, fara legatura si inteles, nu alcatuieste o vorbire precisa.

Oare in felul acesta vorbeau Sf.Apostoli in ziua Cincizecimii?

Si, iscindu-se vuietul acela, s-a adunat multimea si s-a tulburat, caci fiecare ii auzea pe ei vorbind in LIMBA sa „(Fapt. Ap. 2, 6).

Bolborositul penticostal probabil tine de fenomenul de posedare, tavalitul pe jos, concertele rock asa zis „laude lui Dumnezeu”, adica tot ce fac ei in sinagoga satanei, astea toate le „aminteste” Hristos.

Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi. „(Matei 24, 11)

O limba are SENS!

Dumnezeu nu tine cont de bolboroseli,Sfintii Apostoli vobeau in LIMBI ADEVARATE. E chiar penibil sa compari vorbirea in limbi a Apostolilor cu schizofreniile penticostalilor, dar si mai penibil este sa te lauzi cu asa ceva.

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în antihrist, biblie, Biserica, coruptie, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la In ce „limbi” vorbesc sectantii penticostali?

 1. mihailandrei zice:

  Sectele din Romania se joaca cu marketingul religios precum se joaca bebelusul cu suzeta.

  Nu e nici o noutate in faptul ca exista firme specializate ce presteaza servicii de marketing religios pentru diverse “biserici” sectare.

  Pentru exemplificare indic paginile web ale unor astfel de firme:

  http://www.church-marketing.com/

  http://www.ministrymarketingsolutions.com/

  http://www.marketingministries.com/

  Din cartea “Concise Encyclopedia of Church and Religious Organization Marketing” scrisa de Robert Stevens, David Loudon, Bruce Wrenn, Henry Cole, aflam ca:
  “Biblia este unul dintre cele mai marete texte de marketing ale lumii”.

 2. Fryn zice:

  Penticostalii si baptistii nu sunt crestini. A, au un Zeu careuia ii spun Isus, e altceva, iar doctrina lor este Sola scriptura. Da corect, dar asta nu inseamna crestinism. Nu exista nicio marturie in 2000 de ani de asa ceva. Daca pt baptisti spunem ca exista cumva anul 1600, pentru penticostali exista 1910. Doua secte pline de erezii si prosteala pe fatza.
  Spunea cineva ca se simte roman, in acelasi timp spunea ca Stefan cel Mare nu trebuie cisntit. Acela nu e roman, poate doar nascut aici. Frumos cinstesc turcii pe Stefan cel Mare, air unele miezerii de oamenii, care se dau romani nu. Rusine

 3. T.L.C zice:

  Pana una alta, studiaza astea :

  http://ifphc.org/pdf/Heritage/1986_03.pdf#Page3

  http://www.pneumafoundation.org/article.jsp?article=EHyatt-AcrossTheLines.xml#note13

  Teoretic nu trebuie sa-ti puna probleme limba engleza, banuiesc ca oricand poti apela la „duhul” penticostal pentru diverse traduceri. Spot la „tremurat”.

 4. Dor de DUMNEZEU zice:

  Nu sunt nicidecum furios, sunt foarte calm. Așa cum spuneam și mai înainte, eu răspund cu aceeași moneda atacurilor tale furibunde. Eu doar spun un adevăr.
  Cât despre aceste atacuri, nu mai spun decât atât: DUHUL DOMNULUI, pe care tu îl renegi, SĂ TE MUSTRE ȘI SĂ TE JUDECE! PUNCT.

  MihailAndrei’s Blog : Despre ce „duh” vb?Bolborositul ala al vostru identic cu o perosanele posedate, tavalitul pe jos, concertele rock asa zis „laude lui Dumnezeu”, adica tot ceea ce faceti voi in cultul penticostal (sinagoga satanei) astea toate le „aminteste” Hristos. „Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. „(Matei 24, 11)

 5. Dor de DUMNEZEU zice:

  Scuze, am vrut să spun aici: „Eu NU răspund cu aceeași monedă atacurilor tale furibunde. Deh, ce să-i faci, din cauza vitezei!

 6. TLC zice:

  @Dor de DUMNEZEU
  Reformulez, la „adunare” ai fost „vector” al manifestarii divine? De exemplu, ai inceput sa vorbesti „in limbi”? Da sau nu? Totusi, la voi la „tremuratori” e activitate de baza vorbirea „in limbi”. Prezenta in sens propriu a „duhului” penticostal, ma gandeam ca face parte din cotidian. Avand in vedere ce scrie in circulara din 4.10.2007 a sectei lui King Cioaba & Tipei, nu parea deloc o concluzie fortata. Uite:

  „Se observa in tot mai multe biserici penticostale, pe fondul libertatii noastre in Hristos, o tendinta alarmanta a eliminarii diferentelor dintre credinciosii penticostali si oamenii firesti.”

  Sa inteleg ca din 2007 pana acum lucrurile au degenerat? Penticostalii nu mai tremura, nu mai emit profetii, nu-si mai fac plinul cu „duh”? Te pomenesti ca ati fost degradati … si acum sunteti ca „oamenii firesti”

 7. TLC zice:

  GLOSOLALÍE s. f. limbaj neinteligibil în unele boli mintale, alcătuit din silabe și cuvinte fără sens. (< fr. glossolalie)
  GLOSOLALÍE s.f. Limbaj personal neinteligibil (al unor bolnavi) alcătuit din silabe și cuvinte fără sens. [Gen. -iei. / < fr. glossolalie, cf. gr. glossa – limbă, lalein – a vorbi].

  Pai nu va numesc eu indraciti, indracirea e natura penticostalismului. Sigur, voi "tremuratorii" atunci cand va tavaliti si aveti crize de schizofrenie, bagati poanta ca e vorba de "duhul" penticostal. Da, e adevarat, genul asta de manifestari le consideram ca fiind boala psihica sau manifestarea a fenomenului de "posedare demonica". Mahomedanii sufi se manifesta ca penticostalii, probabil "duhul" tremuratorilor a semnat un contract de "know-how" cu "duhul" responsabil de zona sufi, si uite asa penticostalii au facut rost de franciza cu "limbile ingeresti". Degeaba amintesti de Becali, nu ne impresioneaza deloc pesonajul, nici fratii nostri aromani nu-l mai respecta. Individul a facut gresala sa-l cunune pe masonul Florin Masu. Ciudat, desi imi dai de inteles ca esti un om inteligent, insa nu prea dai semne ca-ti folosesti mintea pentru a pricepe temeiul tamaierii casei etc.
  http://www.docstoc.com/docs/12169285/Casa-cre%C5%9Ftinului–Ghidul-practic-al-cre%C5%9Ftinului-(ortodox)

  In orice caz, la urmatorul Halloween tremuricii pot apela la Benny Hinn si la gagica lui Paula White, te "purifica" astia instantaneu…cu lopata si haina sfanta, ca de cruce voi sectarii aveti teama.

 8. cristi zice:

  ATENTIE!
  referitor la icoane, argumentul principal il constituie intruparea lui Dumnezeu pe care o accepta si penticostalii.

  MihailAndrei’s Blog : Exact! In crestinism, reprezentarea lui Dumnezeu in formele artei iconografice a devenit posibila datorita faptului istoric al intruparii.

  „Dumnezeu s-a aratat in trup …” (I Timotei 3, 16).
  Si daca S-a aratat in trup, poate fi reprezentat.

  Prin întruparea lui Hristos, Fiul său, Dumnezeu-Tatal a arătat omenirii o ICOANA a Lui însuşi.
  „Iisus Hristos, ca om, este chipul/icoana/εἰκὼν lui Dumnezeu „(2 Cor. 4, 4).

  Pai daca Dumnezeu s-a facut om, atunci s-a lasat vazut. daca cineva avea un aparat foto, ii facea o poza. Bineinteles, nu existau aparate foto, dar existau oameni talentati, pictorii, de la care avem reprezentarea chipului lui Dumnezeu. fatza lui /iisus e fatza lui Dumnezeu. De aceea in VT nu erau icoane, fiindca Dumnezeu nu se aratese intr-un mod vizibil uman.
  referotor la semnul crucii, filmele despre Iisus au fost produse de neoprotestanti. Semnul crucii facut cu mana a aparut treptat si s-a definitivat in epoca ereziilor, pana in sec 4.
  Am observat ca discursul neoprotestantilor se bazaeza in special pe critica religiei traditionale, deci depinde de acesta.
  Mai mult, noi avem prejudecati in credinta, pleci sau incepi sa faci o analiza banuind inainte raspunsul !

  MihailAndrei’s Blog : Vezi si catacombele romane ,avem acolo icoane inca din sec 2…

 9. bogdan zice:

  Sectanții români, cei care au trădat din prostie credința înaintașilor, care au luptat, au suferit și au murit sub Crucea Ortodoxă, ca să fim țara care suntem azi, făcându-i pe aceștia să se răsucească în morminte, au obrăznicia să ne dea nouă lecții, care ne-am păstrat credința de la Domnul Nostru Iisus Hristos încoace?

  Ia vedeți-vă de lungul nasului băi lifte păgâne ce sunteți!

 10. Dumitru zice:

  Cum se face ca Penticostalii „vorbesc” in limbi in timp ce Adventistii, Baptistii, Presbyterienii, Metodistii etc nu vorbesc si ei ? 🙂

 11. Iulian zice:

  :)) Mda am uitat sectarii inventati la 1900 toamna duc la ureche.

 12. Dumitru zice:

  Apostolii cand au vorbit in limbi au facut asta ca erau prezenti straini in Ierusalim(Arabi, greci, egipteni). In adunarile penticostale sint toti din aceasi natie acelasi popor si VORBESC aceasi limba. Deci care ar fi scopul vorbirii in limbi la ei?

 13. razvyrus zice:

  Sunt doar niste paraziti care practica erezia….Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt biserici apostolice care duc spre mantuire

 14. Andreea zice:

  Citeam pe blogul unei penticostale ca atunci cand ne ataca diavolii sa le raspundem cu vorbirea in limbi si asa ii putem invinge. Vai..sincer..diavolii se rad de tine….nu fug..

 15. Catalin zice:

  @Preot says: Si ortodocsii mai vorbesc, dar cand mai trag la masea… 🙂 )

  e bine ca ortodocsii vorbesc aiurea numai cand sunt beti , pentru ca voi sectarii o faceti tot timpul …

 16. Dorel Puchea zice:

  @Catalin: „@razvyrus de unde pana unde Biserica Catolica este biserica apostolica ?” Cam tot de pe acolo de unde este și biserica ortodoxă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.