In ce „limbi” vorbesc sectantii penticostali?


A.J. Tomlinson

Secta penticostala este o sfidare la adresa crestinismului. Acesti „tremuratori”sunt tributari unor eretici gen A.J Tomlinson sau Carol Parham.

Se cred la Cinzecime si isi inchipuie ca vorbesc in „limbi”.

Propagandistii acestei secte au mintea drogata de aburii “reformei”, singura lor menire e aceea de a impacheta erezia penticostala cat mai frumos.

Oare in limbile cincizecimii vorbesc?

Pe vremea Sf. Apostoli, Biblie ne spune ca  fiecare ii auzea pe Apostoli vorbind in limba sa materna .

Charles Parham

Si erau uimiti toti si se minunau zicind: Iata, nu sint acestia care vorbesc toti galileeni? Cum AUZIM noi fiecare LIMBA NOASTRA in care ne-am nascut?” (F.Ap.2,7-8).

La sectantii care’si zic penticostali, este o treaba patologica, este un fel de bolboroseala, deoarece pretinsa graire in „limbi „nu este vorbita de nici un popor.

Seamana mai degraba cu limbile babiloniene, decat cu limbile Cincizecimii,  fraze fara sens,  nimic pe inteles.

Scriptura ne lamureste in aceasta privinta…..

Daca prin limbi nu veti da CUVANT LESNE DE INTELES, cum vor cunoaste ce ati grait ? Veti fi niste oameni care graiesc in vant „( I Corinteni 14, 9 ).

„Limbile” vorbite de penticostali nu sunt chiar limbi. Vorbirea lor contine cuvinte straine, fara legatura si inteles, nu alcatuieste o vorbire precisa.

Oare in felul acesta vorbeau Sf.Apostoli in ziua Cincizecimii?

Si, iscindu-se vuietul acela, s-a adunat multimea si s-a tulburat, caci fiecare ii auzea pe ei vorbind in LIMBA sa „(Fapt. Ap. 2, 6).

Bolborositul penticostal probabil tine de fenomenul de posedare, tavalitul pe jos, concertele rock asa zis „laude lui Dumnezeu”, adica tot ce fac ei in sinagoga satanei, astea toate le „aminteste” Hristos.

Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi. „(Matei 24, 11)

O limba are SENS!

Dumnezeu nu tine cont de bolboroseli,Sfintii Apostoli vobeau in LIMBI ADEVARATE. E chiar penibil sa compari vorbirea in limbi a Apostolilor cu schizofreniile penticostalilor, dar si mai penibil este sa te lauzi cu asa ceva.

Acest articol a fost publicat în antihrist, biblie, Biserica, coruptie, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la In ce „limbi” vorbesc sectantii penticostali?

 1. Iulian zice:

  Prietenii lui Dorel,marele luptator in limbi .

 2. Dorel Puchea zice:

  Căci din prisosul inimii vorbește gura, Iuliane! Știi tu la ce mă refer. Fii binecuvântat!

 3. Varahiil zice:

  Dorel Puchea
  Lasa binecuvantarile. Iar aprecierile legate Biserica Ortodoxa, pastreaza-le pentru mintea ta incalcita. Ca sa discuti despre Biserica apostolica , iti trebuie o idee ai mult decat ce ai acumulat tu de prin maculatura sectara, de prin brosurile scrise de retardati…

 4. Paulo zice:

  Daca tot citezi din 1 Corinteni 14… vezi ca ai uitat sa citesti versetul 2 care zice asa ” În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine”. Citeste tot capitolul s-ar putea sa descoperi lucruri interesante

 5. grecu zice:

  Indiferent ca santeti ortodocși catolici sau protestanți nu vedeți ca voi slujiți biserica nu pe Hristos.voi slujiți intereselor voastre nu intereselor lui Hristos
  iar in legătură cu vorbirea in limbi este un lucru desgustător dezordine totala si nu șanț ghidați de cuvântul lui dumnezeu

 6. grecu zice:

  Mai Andrei tu nu cunoști nici scripturile nici puterea lui Dumnezeu si comentezi ce nu sti

 7. Varahiil zice:

  Mai @grecu,
  Cam multe pretentii din partea unuia care scartaie pana si la limba romana, nu crezi? 🙂

 8. Claudiu zice:

  Dorel Puchea, Parham sa te binecuvante!

 9. Mihai zice:

  Pendicostali si toti sectari sunt In mana lui satana ca sa distruga biserica lui Hristos ca sa distruga crestinismul toate sectele majoritatea provin din America unde vedeti voi legatura apostolica la sectari ce legatura au ei cu Iisus Hristos?????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.